2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

msms bende o komşun gibi olcam galiba
anam bi cimcik karnım var, accıcık kilom var, erken başaldı benimki
Allahım hayretsin

kızlar bunu da annem yeni başlamış. Bebeğimin battaniyesi olacak yakında :)

Canımm, ne kadar güzell, bakıcam dediğin kitaba babaları öven bişeyse istemem kızım yeterince düşkün, kıskanıyorum valla :1closedeyes:, şaka bi yana başka varmı tavsiye etceğin kitap, eğitimden seminerden öğrendiklerinide paylaşsana canımyaa, bayılırım, notlarınıda isterim buluşurken muhakkak getir fotokopisini alıyım, fırsatım olsada bende katılsam.

Dokunma
Bebeğinizin karnınızdayken gelişimindeki beş temel duyudan ilki dokunmadır. Ayrıca bir araştırmaya göre, embriyolar, henüz 8 haftalıkken bile yanağına dokunabilecek olsanız tepki verebilecek durumda oluyor. Miniğiniz 11. haftada avuç içini, 12. haftada ayak tabanını hissetmeye başlar. 17. haftada da karın ve kalçasını hisseder. 32. haftadan sonra vücut sıcaklığını ve ağrılarını hisseder hale gelir. Kendi küçük dünyasını keşfetmeye başlar. Böylece el ve yüzünü tanır. O da ne? Sizinki parmağını emmeye şimdiden başlamış bile!

Koku alma
Bebeğinizin ilk koku alma duyusu doğumdan sonra 5 ile 11 hafta arasında gelişir. Minicik burnu, karnınızda 11 ile 15 hafta arasında oluşmaya başlar ve amniyotik sıvıya birlikte yediğiniz besinlerin kokusunu alır. Araştırmalara göre, 26 haftalık, erken doğan prematüre bebekler bile farklı kokuları algılayabilir. Bu koku duyusu doğumdan sonraki ilk beslenmesinde meme ucunuzu bulmasında yardımcı olur.

Tat alma
Bebeğinizin tat alma duyusu 12 ve 13 hafta içerisinde gelişmeye başlar. 30. haftada dilimizdeki pütürler ve çatlakları oluşur. Araştırmalara göre, bebeğiniz karnınızdayken amniyotik sıvının tadını alabilir. Amniyotik sıvının çok yoğun bir tadı vardır. Bu tat sizin yediğiniz yemekler ve karnınızdaki sıvının karışımıyla oluşur. ıleride bebeğiniz neyi yiyip neyi yemeyeceğine bu sıvı aracılığıyla karar verir. Örneğin siz hamileyken hiç bakla yemediyseniz bebeğiniz de tadını bilmediğinden yemek istemeyecektir. Tat alma ve koku duyusunun karnınızdayken gelişmesi ilk anne sütünü yudumladığı zaman ona cesaret verir. Çünkü tattığı ve kokladığı amniyotik sıvı sayesinde sütünüze aşinadır.

Tat ve koku duyuları beraberce gelişir. Yapılan bir çalışmada suni meme ucuna bebeğin kendi amniyo sıvısından sürülmüş. Bebeğin o memeyi daha güçlü emdiği gözlenmiş, bu da bebeğin henüz doğmadan bir koku ve tat hafızası geliştirdiğini gösterir.

Duyma
Bebeğinizin duyma yeteneği yaşamının ilk 24 haftasında tamamlanır. ılk duyduğu şeyse sizin karın guruldamalarınızdır. Rahmin dışından, gelen sesleri de duyabilir. Fakat bu sesler, bebeğiniz suyun içinde olduğundan ona uğultu şeklinde gelir. Doğar doğmaz sizin sesinizi tanıyacaktır. Çünkü daha karnınızdayken sesiniz doğrudan ona gider.

Görme
Bebeğinizin gözleri şeklini 20 haftalıkken alır. Ama 26 haftaya kadar kapalı kalır. Sonra göz kırpma refleksi gelişmeye başlar. 28. haftada ışığa karşı hassastır. Odaklanma ve renkleri algılama yeteneği doğumdan sonra gelişir. Doğumdan sonra yaklaşık 30 cm'e kadar görmesi nettir. Bu da zaten sizin onu emzirdiğinizdeki görüş mesafesidir.

Bircancım teşekkür ederiz canım, çok güzel bilgiler.

Kızlar siz çok ilginç bulduğum i bilgi bebişiniz karnınızda hangi elinin prmağını emiyosa doğunca o elini kullanıyo yani solu emiyosa solak olucak.

slm anne adaları bende 14 haftalık hamıleyım sanırım eylul başı gıbı dogun agustos sonuda olabılır ortadayım yanı kabul edermısınızz

kızlar dikelten haberi olan var mı aradımı acaba doktoru merak ettim

yok cnm ya bende merak ettiiim

Dilekcim ne dedi doktorun?

Canlarım gerçekten çok özür dilerim geç kaldığım için ama dersten çık yemek ye, yerime geldiğimde saat 14:00'ü geçiyordu , ben yokken yazılanları okudum sonra ara ara işler girdi araya ancak yazabiliyorum. Neyse kızlar sizi daha fazla merakta bırakmayayım hemen anlatayım.Doktor normal oluğunu söyledi 9 ay boyunca yaşanılabilecek bir durummuş bu. Taşınma işini söyledim fazla ayakta kaldığın için olmuştur dinlen geçer dedi, eşinle ilişkiye de girme dedi. Progesteron kullanmama gerek var mı dedim. Hayır yok dedi. Yani Sevilcim sen bilmişsin:))) Tecrube böyle birşey işte sabahtan beri dokuz doğurdum. Allaha bin şükür herşey yolunda yani. Hepinize çok tşk. ederim kızlar içtenliğiniz, beni rahatlatıcı sözlerini ve en önemlisi desteğiniz için. Allah hiç kimsenin kucağını boş bırakmasın yavrularımızı sapasağlim bize bağışlasın....

Canım çok üzüldüm yaaa gerçekten kötü bir durum. Allah yardımcın olsun. Aynı zamanda meslek yüksekokulu mezunusun başka iş ararsın tatlım doğumdan sonra. Bu krizde kendi işini yapabilmek pek mümkün değil artık en iyisi krizden etkilenmeyen bir yerde iş bulmak maaşlı olarak çalışmak. Ama yine de senin tercihin tabi. İnşallah doğru ve senin için hayırlısı olcak bir karar verirsin...

Çok teşekkür ederim tatlım kitap isimleri için . Hemen araştıracağım.

Kızlar siz çok ilginç bulduğum i bilgi bebişiniz karnınızda hangi elinin prmağını emiyosa doğunca o elini kullanıyo yani solu emiyosa solak olucak.

ilginçmiş...
Peki kızlar sizlerde aşerme falan oluyormu? Bende şu ana kadar hiç aşerme falan olmadı, yoksa bande mi bir şey var :) CADIARZU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…