Dilek canım doğumun yaklastıgı zamanlarda atıyorum 1 hafta oncesınde sunı sancılarla normal doğum yapabılıyorsun. bır arkadasımız o sekılde doğum yaptı. normal ıstıyorsan bunu dr unla gorus istersen.
doguma eşin girmesine gelince ben istemiyorum eşimin benimle doğuma girmesini. bir devlet hastanesindeki ebeden duymustum. ne kadar doğru bılemem ama ben kendı adıma hak verdım. o doğum anını gören esler malesef soguyormus. daha sonra danısmanlara gelıp destek alıp normale dönebılıyormus.
neyse kaldıgımız hyerden devam edelım.
ben normal ya da sezeryan dıe dıretmem. hangısı kolay olucaksa allah onu nasıp etsın.adı normal dogum olup da 40 tane dıkıs yıyen de var.oyle olduktan sonra nerde kaldı bunun normalliği.o yuzden allah kolayca kurtulmayı nasıp etsın cumlemıze.
vajinal ultrasonda bile eşim orda olsun mu olmasın mı diye düşünmüştüm. doğum mu? çok zor.
valla dediğin gibi Almanya olsa hiç endişelenmem ama Bulgaristan bu be yaa.bizden 20 yıl gerideler inanki.eşimde orada çalışıyor o yüzden devamlı gidip geliyorum ama doğum ıh ıh istemem orada.almanyadayim canim..her yönden avantajli olur cocuk eger almanyada dogurursan.öyle bi imkanin varsa tavsiye ederim sanada canim..
iyi fiyat bence.iyi bir hastane ise güzel.suan özel hastanede dogum fiyatları normal 450 oda refakatcı dahil
1.150 de epidural sezeryan fiyatı kızlar hersey dahil
canım kan bile zor aldırıyom ben normal doğum yapamam düşündükçe amanııın oluyorum.ha eskiden sezeryan lüksümüz olmayan zamanlarda olsaydı Allah korusun ama mecbur kalırdım heralde.yani inan düşündükçe içim kötü oluyor normal doğumu.normal iyi diyorlar ama ben bu psikoloji ile kasarda kasarım kalır bebeğim içerde yazık ya.ayfersmu sezeryanmi yapmayi düsünüyosun?
benim esimde 4 yildir icmiyo ben istemedigim icin birakti oda.o an tansiyon falan gelmez aklina bence bi an önce minik yavrunuzu kucaginiza alicaginizi bekliyo olucak ve biraz sonra bizimle diye düsünücegi icin tansiyonmus kanmis görmez bence.o kadar kanama olmuyoki.ben eltimin dogumuna girmistim ordan biliyorum.normal dogumdan korkardim bi gün hamile olursam sezeryan yaparim diyodum ama ondan sonra kesinlikle normal dogum istiyorum.eltim dogurdu 15 dk.sürdü ebenin isi ve kalkti dusunu aldi yürüdü falan.sezeryan olsa imkani yok yanii..
canım benim eşim dayanamazda onuda biliyorum. çünkü azıcık elımı kessem kötü oluyor. kendine olunca değil ama esler sanırım bizlere karsı daha hassas. şimdiden nasıl olacak normal olmasın hiç değilse uyursun anlamasınlara başladı:) eşin dayanabilirse sende istiyorsan destek olması güzel elbette.Biliyorum tatlım etrafımda suni sancı ile doğum yapanlar var. Ama çok sancılı geçmiş hepsininki yani hiç iyi şeyler duymadım suni sancı ile ilgili ben zaten sezeryan istiyorum.
Doğuma eş girme konusuna da gelince bunu bende daha önce duymuştum ama sonra bir köşe yazarının yazısını okumuştum öyle güzel şeyler yazmış ki böyle şeyler düşünmekten vazgeçtim hiçbir şekilde soğuyacağını düşünmüyorum artık ilişkiler bu kadar basit olmamalı. Ama tabi senin tercihine de saygı gösteririm ama o köşe yazısını aradım ama buladım bulursam seninle paylaşıcam eminim senin bakışaçını da değiştirecektir.
canım benim eşim dayanamazda onuda biliyorum. çünkü azıcık elımı kessem kötü oluyor. kendine olunca değil ama esler sanırım bizlere karsı daha hassas. şimdiden nasıl olacak normal olmasın hiç değilse uyursun anlamasınlara başladı:) eşin dayanabilirse sende istiyorsan destek olması güzel elbette.
Canım aslında ben yanımda birisinin olmasını çok istiyorum. Annem ben girerim dedi ama eşim ve ben hiçbir şekilde annemin girmesini istemiyoruz. Çünkü annem kalp hastası. Ameliyat anında Allah korusun başına birşey gelse heyecandan, benimle mi ilgilenecekler yoksa onunla mı... Benim eşimde aynı kandan, iğneden hepsinden korkar. İğneden bile kaçar, tansiyonu düşer. Ama şey diyor en azından beni kolonya ile ayıltırlar annende öyle bir şansımız yok diyor:))) Ama yine o gün gelince belli olur. Eğer kendi isterse , bende dayanabileceği konusunda ikna olursam tamam derim. Olmazsam da kayınvalidem falan girer. Severim ben kayınvalidemi... Sözleri insanı rahatlatır, güven verir desteği
sorma gitsin bu tip hikayeleri çok duydum.ve inanıyorumda.bir kısım şanslı grup bunu yaşamadan kolaylıkla ve kesiksiz atlatıyor.ama ben bu psikoloji ile yok anam yok.neyse kaldıgımız hyerden devam edelım.
ben normal ya da sezeryan dıe dıretmem. hangısı kolay olucaksa allah onu nasıp etsın.adı normal dogum olup da 40 tane dıkıs yıyen de var.oyle olduktan sonra nerde kaldı bunun normalliği.o yuzden allah kolayca kurtulmayı nasıp etsın cumlemıze.
canlarım sıze bısıy sorcam
benım bazen aldıgım nefes yetmıo gıbı oluıo.boyle nefes alırken bogazım acıo gıbı oluo.ya nasıl anlatayım.ıste yetmıo nefes daha fazla almaya zorlarken bogazım ve gogsum agrıo gıbı oluo arada sırada.sıze de oluomu boyle seyler?hepınıze sorduorum ozellıkle de gunu bna yakın olanlar..
valla benim eşim detaycıdır:) girerse doguma gelişini görmeden bırakmazdelikafaduldenya kizlar bise diycem normal dogumda kocaniz sizi dogurtmuyo basucunuzda duruyo elinizi tutuyo sadece assa bakmiyo yani:) hem sogumaz kocaniz korkmayin cünkü görmüyo bebegin geldigi yolu:)
valla benim eşim detaycıdır:) girerse doguma gelişini görmeden bırakmazdelikafadulden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?