2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

bız egelı oldugumuzdan benim kayınvalıdem kayınpederıme efem der.eşim de oglum olursa ya efe ya da ege koymak ıstıorum dıo.bakalım artık.kız olursa da ben koyarım artık dımı amaasositososito

tüpbebek demi canım senin bebegin gözün aydın allah güldürmüş yüzünüseninde benim gibi çok mutlu oldum.kucagında görmeyi nasip etsin allah . bu arada canım annen gibi hamile kalmadın sen senin durumun annenden çok farklı allah hamilelik sürecinde acı yaşatmasın ama nolur kontrollerini ihmal etme sakııııın

valla ne biliyim öle gecti içimden bircan içinde bu geçiyo:) hakkınızda hayırlısı olsun. hepimizinki saglıklı hayırlı evlatlar olsunda gerısı muhim değil.

tatlım sağlıklı olsunlarda önemli değil ilk çocuğumuz ama banada herkes kız diyo banada bu yüzden olucak ki kız gibi geliyo eşimde erkek hissediyo bakalım az kaldı öğrenicez Allah'ın izniyle

elacım paylaşım çok güsel canım kelime atlatadan okudum. bu arada küçükken bir bebeğim vardı adını ela koymuştum

benimde gözlerim ela ama aklıllarına gelmemiş ben severim ela ismini

Hamilelikle ilgili batıl inanışlar

Gebe kadın hangi hayvana bakarsa, doğacak çocuğu o hayvana benzer.

Hamilelikte kadın eşini daha çok seviyorsa çocuğu anneye, erkek kadını daha çok seviyorsa babaya benzer.

7 aylıkken doğan çocuğun yaşayacağına inanılırken, 8 aylık doğan çocuğun ölmesinden korkuluyor. Oysa, bebeğin yaşaması gebelik haftasına bağlı. 8 aylık çocuğun yaşama ihtimâli 7 aylığa göre 10 kat daha yüksek.

Hamilelikte tırnak -saç kesersen çocuğun ömrü kısa olur.

Midesi yanan kadın bebeğinin saçlı doğacağına inanıyor. Fakat, hamilelerde mide yanması mide ile yemek borusu arasındaki kasın gevşemesine bağlı olarak ortaya çıkıyor. Bu sırada asit yemek borusuna kaçtığı için, anne adayı midesinin yandığını söylüyor.

“YE TATLIYI, DOĞUR ATLIYI”

Hamilelik dönemindeki kadın acı ve tatlı yerse oğlu, ekşi yerse kızı olur.

Kadının karnı sivriyse erkek, yayvansa kız çocuğu dünyaya gelir.

Bir önceki çocuğun göbek deliği yukarı bakarsa yeni doğacak çocuk erkek, aşağı bakarsa kız olur.

Bir kız çocuğu hamile bir kadınla çok ilgilenirse, doğacak çocuk erkektir.

Anne adayının yüzüğü ipe bağlanır. ıp yatay sallanıyorsa erkek, dikey sallanıyorsa kız çocuğunun olacağına inanılır.

Hamile kadından gizli iki ayrı minderin altına bıçak ve makas konulur. Anne adayı makasa oturursa kız, bıçağa oturursa erkek olur.

Toplumda “sezaryen olursam içim temizlenmez” inanışı hakim. Kadınlar sezaryen doğumun ardından karınlarının kalıcı olacağını düşünüyor.

Baba adayı, hamilelik döneminde anne adayı ile birlikte kilo alırsa bu bebeğin erkek olacağı anlamına gelir.

“KIZ ÇOCUK ÇıRKıNLEŞTıRıYOR”

Hamilelik döneminde çirkinleşen kadının kızı olur.

Bebeği karnın aşağısında taşıyorsan erkek, yukarıda taşıyorsan kız çocuk dünyaya gelir.

Gebelik boyunca anne adayının ayakları üşüyorsa kızı, bacak kılları arttıysa erkek bebeği olur.

Hamile bir kadına elini göstermesini istediğinizde, avuç içini gösterirse kız, elinin tersini gösterirse oğlu olur.

Bir önceki çocuğunuz ilk “anne” dediyse kız, “baba” dediyse çiftler erkek bekler.

Anne adayının gebe kaldığı zamanda yaşı ve yılı her ikisi de çift sayı ise kız, biri çift diğeri tek sayı ise erkek olur.

HEPSı YANLIŞ DEĞıL

Toplumda yaygın bazı inançlar ise bilimsel olarak açıklanabiliyor...

ılk üç aylık dönemde ölüm korkusu gibi çok ciddi korku yaşayan kadınların, çocukları eksik parmaklı doğar. Bunun bilimsel bir yanı olabilir. Erken dönemde ölüm korkusu gibi çok ciddi bir korku yaşayan kadınlarda damarlar birden daralır. Tam o sırada bebeğin parmakları oluşuyorsa, bebeğin damarlarından biri de tıkanabileceğinden gelişmesi durabilir.

ılk aylarında bulantısı çok olan kadının kızı olur. Bu inancın bilimsel olarak da geçerliliği var. ılk üç ayda bulantıya sebep olan hormonlar genelde kız çocuğunun salgıladığı hormonlardır.

Erkek bebeği olan hamile kadınlarda, karnındaki tüylenmeler erkeklik hormonu, testesteron hormonu salgılanmasıyla açıklanabiliyor.

petibör Erkek bebeği olan hamile kadınlarda, karnındaki tüylenmeler erkeklik hormonu, testesteron hormonu salgılanmasıyla açıklanabiliyor. ikimizinde oğluşumu olucak ne?

petibör Erkek bebeği olan hamile kadınlarda, karnındaki tüylenmeler erkeklik hormonu, testesteron hormonu salgılanmasıyla açıklanabiliyor. ikimizinde oğluşumu olucak ne?

valla bakalım yarın bellı olur canım.eger benım bebek erkekse senınkı de erkektr dermısımkaydirigubbakcemile3
kızlaaaaar ben sey duymustum daha cınsıyet ogrenmeye cok olanlar bır kaba arpa bır kaba bugday koyuyomussun pamuk arasına hanı ılkokulda yaptıgımız testler gıbı.her gun ıslak kalcak sekılde ustune cok aferdersınız idrarınızı yapıosunuz.arpa daha cabuk fılızlenırse kızınız,bugday fılızlenırse oglunuz oluomus.mısırlılardan kalma bı yontem:)uzay cagında fazla ılkel bılıorum ama doktorlar solemıosa caktrmadan yapın derım

valla benim midem oğlumda çok bulanmıştı yerimden kalkamıyodum bişey kaldırmıyodu midem ama bu sefer daha rahattım hafif geçti bulantılarım ve doktor kız dedi..bakalım ya ama bence sizin oğlunuz olacak öyle doğuyor içime..

MSMS
senın oglusun olucak sen de test edelım bakalım gobegın tuylendı mı senın de?

ilginç bir yönmetmiş neler var ya kafamçokkarıştı

hihi bakalım çevremdeki herkes kız diyor... 1 nisanda belli olcak bebeğimiz bize 1 nisan şakası yapmazsa ya ela sen ne güsel yarın öğrenceksin ya

içinizi yerım sızın.tecrubeyle sabıt dıosun yanı begumcum.dogrudur.ay ne gusel oglun vardı bır de kızın olur ınsallh.senın gobek tuylendı mı pekı.

ne güzel ya bir kız bir erkek hihoyyyt gamyoncuiremsu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…