2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

gamma benim elimde de elif şafak var. AŞK çok duygusal gidiyor. aslında sufizm 101 gibi bir şey. az kaldı. bitince tekrar okuyacağım. çok güzel gidiyor. ağlaya ağlaya gidiyor daha doğrusu.

onu bende okumak istiyorum canım bir iki kitap var onları bitince alıp okuyacağım inşallah

Ay ben bunu bilmiyordum şimdi baktım netten ama her şeyin içinde varmış , kozmetik ürünlerinin raf önmrü uzun olsun diye kullanılıyormuş , fondoten , ruj . aklımıza ne gelirse .... Of ya

Mesela kullandığım bebe yağında yok canım. Tabii diğer doğal yağları da tercih etmek en akıllıcası. Bir de doktorumun önerdiği krem var Tummy honey butter. Biraz pahalı ama paraben, lanolin ve petrolatum gibi sakıncalı olduğu düşünülen (en azında hamilelik dönemi için )maddeler yok içinde bi bak istersen.

bugün herkeşşş çok duygusalllll.....daha durun doğuma yakın hayallere dalcazzz hep beraber inş.ayy çok heycanlı

Ben Ayşe Kulin ' e bayılırım en son Umut 'u okudum çok güzel bir kitap Veda'nın devamı Gamma'cım emin ol okuyunca ağladığına üzüleceksin :)) Bu arada ben de şu an Elif Şafak'ın Aşk 'ını okuyorum ,anlamak için kafanın çok net olması lazım bazen yoruyor beni ...

nihal, gelişmiş cevap> eklentiler (ataç resmi)>dosyayı bilgisayardan seç>yükle>pencereyi kapat>cevapla

ya bişi sorcam sizin daha bilginiz varr..rolon kullanmak sakıncalımı hamileyken ben hamişliğin başından beri sakıncalı diye kullanmıyorum yani dr demedi ölle bişi ama,,,

Hımm baktım şimdi , resmen yağ kompleksi gibi çok güzelmiş...

fussi ben ne deo ne rolon. hepsini bıraktım. dışarı çıkarken caanım parfümümü kıyafetlerime sürüyorum tenime değil. aynı kokuyu vermiyor ama olsun.

Umut'u yeğenim okuyor şimdi onun bitirmesini bekliyorum o kadar çok okunacak kitap var ki listem her gün uzuyor yılda en az 30 kitap okurum ama bu sene biraz ağır okuyorum galiba biraz hızlanmam lazım martın sonu geldi 5 tane okudum bebek biraz etkiledi galiba :uhm:

Yasemin, maşallah canım göbüşüne... Başkalarınında söylediği gayet orantılı gitmiş.
Hem bel çevrene hemde basenlerine gitmiş...

Meryem, Eda, Özge çok teşekkürler kızlar. Bir an önce kavuşuruz inşallah kocişlere, sağlıkla gitsinler gelsinler de...
Ayfercim valla çok haklısın... Allah eşine ve sana sabır ve güç versin. Hele hele bu zamanda insan hep sevdiklerinin desteğini yanında hissetmek istiyor.

Ecem bence takma kafana sonuçta 9 ay boyunca bazen 2-3 öne atıp , bazende geriye atması çok normal bence. Bende geçen doktora gittiğimde 3 gün geriden geldiğini öğrendim ilk ultrason göre ama bu ultrasona girişimde günü gününe çıktı. Yani olabilir böyle şeyler. Çok takma kafana. Bir sonrakinde normal çıkar.

Kızlar ben şu an nivea'nın bebeyağını kullanıyorum onu da çok sık kullanamıyorum ama artık 4 ayı bitiriyor olduğuma göre dikkat etmem lazım. Şu bebak acıbadem kremini merak ettim bende almak istiyorum nerden bulurum acaba. Belki lierac'ında siparişini veririm.
Dönüşümlü olarak hepsinden kullanırım...

Ayrıca ben çalışan hamilelere birşey sormak istiyorum. Bazen çok sık olmasa da fotokopi çekmem gerekiyor, allahtan fotokopi makinesi benim olduğum yerde değil. Yani sürekli maruz kalmıyorum ama sizce bir zararı olur? Siz buna nasıl bir çözüm buldunuz?

Kızlar eğer okumadıysanız, Ali Ayçil'in "Sur Kenti Hikayeleri"ni şiddetle tavsiye ederim... Çok güzel bir kitap...

Kitap içeriğinden bir örnek:

Hikayeci Tâhir’in kesik dili

Kış, Sur kenti için erkenden basan akşam karanlığı demekti. Akşamları şehir, kendi kıyametini bekleyen sahipsiz bir yurtluğa dönüşür; insanla ruhu arasındaki mesafe açıldıkça açılır; o büyük kasvet evinde göz nereye baksa, irileşen bir boşlukta kısılıp kalırdı. ışte o boşluktu pek çok insanı hana çeken. Kentin sıcak yüreği Hikayeci Tahir, girişi meydana açılan han da oturur, uzun kış gecelerinin bitkin gövdesini diliyle hacamat ederek şehre can vermeye çalışırdı. Anlattığı hikayelerle büyük mangaldaki közü parlatır, koca salonu zar zor aydınlatan çıraların yağdanlığına sıcak yaz günlerinin iksirinden damlatırdı. Oturanlar, bu hayal dervişinin sonu uzadıkça uzayan hikayelerine kulak kabartırlar, heyecanın ve şaşkınlığın atına binerek, gecenin yamaçlarını bir çırpıda aşıp uzak ülkelere doğru yol alırlardı.

Hikayenin Tahir’e, Tahir’in hikayeye dönüştüğü sayısız kış gecesinde, neler dökülmemişti ki onun tutkulu dilinden: Sayda ırmağını ağzıyla kurutan Lübnanlı Kurabi’nin hikayesini anlatırken sürahiler dolusu su içmiş; ısfahanlı meşhur halıcı Ziya’nın kızı Gülbanu’yu ince hastalıktan kurtarayım derken, öksürükten boğulma tehlikesi geçirmiş; Firdevs’in kahramanı Rüstem’le Kabil’e doğru yol alırken nefes nefese kalmış; kocasına her gün yeniden aşık olan Mahinur’un evini tasvir ederken yanlışlıkla mangalın közünü hanın salonuna devirmiş; Çinli bir casusun Herat’da asılmasını taklit etmeye çalışırken, boynuna dolanan sicim yüzünden bir süreliğine gırtlağındaki nefesi tıkamış; Yecüc Mecüc kavminin istilası sırasında cümle dinleyicilerin tepesinde gezinmiş; Kunduracı çırağı Vasıf’ın, vurulduğu kıza nasıl kundura yaptığını tarif edeyim derken çarığının dikişlerini patlatmış ve daha nice hikayenin bitiminden sonra, yarı canlı bir vaziyette handaki odasına çekilmişti.

Handa bir odası vardı Tahir’in. ınsanlar için o, hikayesiyle başlayıp hikayesiyle biten bir adamdı nihayetinde! Bütün merak düğümleri çözülüp, hikayeci sözü salavatla bitirince, dinleyenler için Tahir’de bitmiş olurdu artık. Bu büyük hayal adamının göğüs kafesinde yaşayanın kim olduğunu merak etmezdi insanlar. Ama Tahir’in kendisi bir gün merak etti bunu! Sarayın uşağına aşık olduğu için, kral abisi tarafından sürgüne gönderilen güzel Honoriya’nın acıklı hikayesini anlattığı bir kış gecesinde, sözü bitirip handaki odasına dönerken, birden bire, “kimsin sen?” diye sordu kendine. Sanki bu bir soru değil de, her anlattığı macera tarafından bileylenmiş ama şimdiye kadar fark edemediği koca bir bıçaktı. Gece boyunca o bıçağı batırıp durdu hafızasına: “Kimsin sen, kimsin sen, kimsin sen?” ınsanları hoş etmek için dilinden dökülen kelimeleri ve her gece başına biriken kalabalığı çıkarıp aldığında, kimse kalmıyordu geriye. Ellerine, ağarmaya başlamış sakallarına dokundu bir süre; kendi bedenini yeniden tanımlar gibi, bedenine uygun bir hikaye arar gibi tereddütle vücudunu seyretti. Seyretti ve dehşetle anladı ki, Tahir dediğin, uzun kış gecelerini hikayeyle dolduran kocaman bir boşluktan ibarettir.

Hikayeci, bütün bir gece boyunca kendi hikayesini toparlamaya çabaladı. Mangalı küllenmiş odayı çocukluğuyla ısıtmak istedi, olmadı; çıranın biten fitilini, çok eskilerde kalmış aydınlık bir günle değiştirmek istedi, yine olmadı. Olmadı çünkü, şu canı sıkkın kalabalığın hayal evlerini süsleyeyim derken; hem yaşadıklarını hem de yaşayacaklarını hikayelerine dağıtmış, geriye kala kala sahipsiz bir dil kalmıştı. Anlattığı sayısız hikayeden ilk aklına gelenleri bir daha düşündü Tahir. Düşündü ve gördü ki; Lübnanlı Kurabi’ye verdiği kuvvet amcasına aitti; veremli Gülbanu, onun küçük kız kardeşinden başkası değildi; ısfahanlı halıcı Ziya, babasından kopya ettiği ketum bir adamdı o kadar; her gün kocasına aşık olan Mahinur, bahtının bahçesinde kendisi için sulayıp büyüttüğü, ama hangi göğün altında yaşadığını bilemediği bir hayaldi aslında. Düşündükçe, artık sayısız insanın aklına, sayısız eve dağılmış o paramparça hikayeciyi toparlayamayacağını anladı Tahir. Onlara esirgediği bir tek dili kalmıştı; şu hain ve cömert dili. Karar verdi: Yarın akşam önce hikayeleri tarafından yutulan Nişaburlu Tahir’in hikayesini anlatacak; elindeki son kalıntıyı da onlara verecek; nihayet salavatını kesilmiş diliyle getirecekti. Derin bir uykuya daldı sabaha doğru. Ertesi gün onu dinlemeye gelenler, bir han odasında kendisine biçtiği sonu ilk kez hikayecinin gerçek diliyle öğrenmiş oldular. Demek Tahir’in dili de kanarmış!..

---- ----

"Sen de bilirsin ki bir ev iki günlük konuğundan sırrını saklayabilir ama on iki günlük konuğundan asla. Saklayamadı da. Üçüncü günden, artık gitme vaktimin geldiği on ikinci güne kadar her gün kendisini biraz daha aralayan o sırla uyuyup o sırla uyandım..." Sur Kenti Hikayeleri - Ali Ayçil (Arka Kapak'tan)

ya bişi sorcam sizin daha bilginiz varr..rolon kullanmak sakıncalımı hamileyken ben hamişliğin başından beri sakıncalı diye kullanmıyorum yani dr demedi ölle bişi ama,,,

arkadaşlarım canlarım, o kadarda abartmayın yan etkisi filan yok, hamileyiz diye herşeye zararlı diye bakmayın. illa çekiniyosanız doktorunuza sorun eminim doğru cevabı verecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…