gunaydin tatli anneler harika bebisler nasilsiniz bakalim bugun burda karli bir gun varrrrrrrrrrrr offfffyaaaaaaaaaaaamirmirmirmir
evet aynen canım ben 2 ay sonra başlıyacağımmmnapalım babaanesi bakıcak kuzucuğuma
dilek canım benim :teselli: midem bu gün iyi gibi birde balık kraker çok iyi geliyor mesela çubuktan bıktım çünkü bide açık çayda iyi geliyo bana şimdi çay kraker yiycem
İçimdeki iş kadınıyla annenin savaşı…
1950'lerde yaşamayı çok isterdim. O dönemlere karşı ayrı bir sempatim var. Kadınların daha feminen göründüğü, erkeklerin her zaman takım elbise giydiği, İstanbul'un sayfiye yeri gibi olduğu, sakin ve temiz yıllar... Elbette sıkıntılar vardı, ama şimdiki kadar olduğunu sanmıyorum, tarih bize bunu gösteriyor. O yıllar babaannemin yeni evlilik dönemlerine denk geldiği için o dönemleri bana gösteren birçok resimden etkilenmiş olabilirim. Ama işin şekil tarafı bir yana, o yıllar bana, kadınlar çoğunlukla ev hanımı olduğu ve bundan mutsuz olmadığından dolayı -çünkü ‘çocuk mu kariyer mi' ikilemine daha yıllar vardı- enteresan geliyor.
Doğum yaptıktan sonra zamanın nasıl geçtiğini ben, eşim, annem; yani evdeki hiç kimse anlamadı. İzne erken ayrılmam gerekmişti, Irmak en fazla 3 ay 10 günlükken işe dönecektim. Benim gibi bir çok anne var ama 1 ay dolduğunda "nasıl yani?" dedik, "1,5-2 ay sonra bebeğim gündüzleri annesiz mi kalacak?" Evet aynen böyleydi, bunu "işe dönmek" değil, çocuğumun annesiz kalması olarak dile getiriyorum. Çünkü sabah kaçta uyanacağı belli olmayan, gece 3 saatte 1 emzirdiğim, akşam yemek saatinde uyuyan, sadece anne sütü alan ve sütümün ancak yettiği (en önemli kısmı buydu) bebeğime annem bakarken acaba ben ne yapacaktım. İş hayatı çok mu güzel olacaktı! Zaman ilerledikçe annemle evde bütün gün bunu konuşmaya başladık. Eşim bana bırakmıştı, ama onun da bunu tercih etmediğini hissediyordum.
İşe hemen dönmekle çocuğuma bir süre daha kendimim bakması konusunda müthiş bir kararsızlık çektim. Şartlar da müsait sayılırken, tercih edilecek 2 taraftan biri minik kızımken nasıl büyük bir kararsızlık çektiğime ben de inanamadım. 10 dakikada 1 karar değiştiriyordum. Tabi ki pozisyonumla ilgili düşünmem gereken birçok şey de vardı, fakat hayatım boyunca bir daha yaşamayacağım bir dönemde, emzirmede hala pek bir düzen yokken işe dönemedim. Sonunda kararımı verdim ve iznimi aldım. Sağolsun şirketimiz bu konuda, kanuni hakkım da olsa gerginlik yaratmadı. Beraber çalıştığım ve işlerimi takip eden bir arkadaşım var ki, onun hakkını hiç ödeyemem. Onun için de iyi bir tecrübe olacağına kendimi inandırarak bu kararı verebildim. Yine de onun ne kadar yorulduğunu biliyorum ve ona çok çok teşekkür ediyorum. O kendini biliyor
İçimdeki ev hanımını daha mı çok seviyorum acaba? Hiç sanmıyorum! Çünkü evde yaptığımız işler asıl hayat amacımız değil. Bazen kafa dinlendirici olabilir, insanın eviyle ilgilenmesi zevkli olabilir, ama sonu yok! Üstelik, evde nasıl oturulur bilmediğim için buna dair bir sosyal hayatım, meşgalem, düzenim de yok. Yine de bu beni, 6 aylık ücretsiz izin hakkımı kullanmaktan alıkoymadı. Çünkü çok büyük ve çok istediğim bir görev beni bekliyordu, küçük bebeğime annelik...
Karar verirken anladım ki, içimdeki iş kadını ile annenin savaşında bir süre tek bir taraf galip gelebilirdi. İş hayatına ömür boyu veda etmeyecektim. Çok şükür geçim sıkıntısı çekmiyorduk, bazı şeylerden fedakarlık yapabilirdik. Kaç yıllık ömrümde kısacık bir süreyi bebeğime ayıracaktım. Böyle düşününce, gerekirse sıkılmaya ve bunalmaya, bu şekilde fedakârlık yapmaya daha kolay karar verdim. Çalışmak bazen maddi, bazen manevi olarak ihtiyaç. Ama ben şimdilik akışına bıraktım. Bu konuda sabaha kadar konuşabilir, düşünebilirim.
Sanırım çalışan tüm anneler benim gibidir. Bu konuda okuduklarımdan sonra her anne ve bebeğin kendi doğrusu olacağını öğrendim. Fakat içimdeki ses buna maalesef inanmıyor. Yüreğimin derinliklerinde, 3 yaşına kadar annenin bakması gerektiğine inanıyorum. Bu dönemde yaşayan kadınlar olarak, tüm rolleri üstlenmek zorunda kalan şanssız bir nesil olduğumuzu düşünüyorum. Bence birkaç on yıl sonra kadınlık rolleri açısından eskiye dönüş başlayacak. Hem teknolojinin yardımıyla esnek çalışma şartları yaygınlaşacak, hem de şimdiki çocuklar büyüdüklerinde bizden farklı olacak.
Önümüzdeki aylarda, anneliğin yanında iş kadınlığının değil, ev hanımlığının ağır bastığı bir yaşam bende neleri değiştirecek merak ediyorum. Sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.
Tüm annelerin gönlünce olsun...
Bebişlerimiz aynı kaderi paylaşacak canım yaaa. Benimkine de babaannesi bakacak.Aslında biraz zor da olacak aynı evde yaşamak ama ne yapalım artık bebeğim için katlanıcaz(( Eşimin annesi merkezden uzakta oturuyor bayağı hergün gidip gelmesi pek mümkün değil o nedenle. Haftaiçi bizde kalacak , haftasonu evinde...
Siz nasıl yapacaksınız? Evet açık çay gerçekten iyi geliyor ama günde en fazla 1 bardak tüketiyorum , korkuyorum daha fazlasını içmeye... Benimde bugün midem düne göre daha iyi. Balık kraker bende alayım öyleyse. Bende çubuk kraker yiyordum hatta bu ara midem ii diye peynirlisinden yiyordum:))
günaydın canım ne güsel karlı bir gün romatik işte üzülme bahar geliyor nasılsın canikom
gunaydın canlarım,
herkes ıyımız masallah once bı gecmıse gıdıp geldım.dun benım ıcın zordu ınsallah bugun cok gusel bı gun olur hepımız ıcın,bebelrımız ıcın de.
dun kasıgım agrıodu butun gece yattım.agrı kesıcıler de ıse yaramadı.bugun bıraz daha ıyıyım allaha sukurler olsun.
hihi,ayfer ve filiz gobeklerı eklemıs sonunda.masallah ıkınıze de.merakımız gectı sukur:)
smnrh arkadasın da kızı oluomuş tebrık edrım.saglıkla gelsın.
çok güzel gerçekten aynı şeyleri bende düşünüyorum benim annem ev kadınıydı ben okuldan eve geldiğimde kapıyı annem açardı yemeğim hazır olurdu okuldan almaya gelirdi birlikte çarşıya giderdik oturmaya giderdik türk filmi izlerdik vs ama şimdi çalışan annlerin çocukları böyle değil kadın yorgun argın evden geliyor yemek bulaşık bilemem ne zaten iş yerinde stres sıkıntı... uzmanlar kaliteli zaman diyorlar ama ben ne kadar olsada akşamdan akşama geçirilen zamanın kaliteli olduğuna pek inanmıyorum çalışmak zorunda olmasam eşimin maaşı yetse bir saniye düşünmem ben gene şanlıyım annem bakacak bebeğime ya kreşe yada bakıcıya bırakılan bebekler... ben annemle çok mutlu bir çocukluk geçirdim keşke kendi çocuğumda öyle olabilseydi bunu çok düşünüyorum ve aslına bu kariyer de yaparım bebek de söyleminin erkeklerin yeni bir baskı yolu olduğunu düşünüyorum hem para kazanma sorumluluğu hem çocuklara bakma zorunluluğu arasında sıkışıp kalarak erkeklere daha özgür bir alan yaratılılıyor gibi geliyor. son dönem kadın imajına çok kızıyorum ev kadını kadar mükemmel yemek yapan evini temiz tutan evde ekmek reçel hatta organik sebze meyve yetiştiren , bakımlı, doğurgan ve çocuklarını iyi yetiştiren, iş yerinde başarılı, kocasına karşı anlayışlı müşfik bir kadın bunu yapan kadın için tek bişiy lazım biyonik olma.. bu imaj zorlama geliyor bana ve de gereksiz ...eski günler gerçekten çok güzelmiş annelerin evde olduğu günler...
Çok geçmiş olsun tatlım...
gunaydın canlarım,
herkes ıyımız masallah once bı gecmıse gıdıp geldım.dun benım ıcın zordu ınsallah bugun cok gusel bı gun olur hepımız ıcın,bebelrımız ıcın de.
dun kasıgım agrıodu butun gece yattım.agrı kesıcıler de ıse yaramadı.bugun bıraz daha ıyıyım allaha sukurler olsun.
hihi,ayfer ve filiz gobeklerı eklemıs sonunda.masallah ıkınıze de.merakımız gectı sukur:)
offffffff bizim buralara bahar kisa sure gelio 2 hafda sonra tekrar kar yagmur soguk offfffffffffff:1no2: simdi sizin oralar superdir canim.iyilik yaaaaaaaaa birkac insanlar sinirimi ziplatio o kadar onlarida takmamaya calisiyorum.sen nasilsin bebis nasil offfffffffff su nisan ayi cabucak gelseydi sen melegini gorurdun bendeeeeeeeeeee ya gunler gecmiyor siz gene saglik ocaklarinda gorebiliyorsunuz bende oda yokkkkkkkkkkk ofya burda cd de yapmiyorlarbuarada sen balik burcumusun?
canım annen daha yakın dğeil mi? annen baksa daha kolay olurdu...
bizim aslında daha evimizin ne zaman biticeği bile belli değil ağustos başı dediler ama bizim evden temmuz başı çıkmamız lazım ev sahibimizin oğlu evlenicek mecbur eşyaları eşimin babaannesinin evine koyucaz 1-1,5 ay biraz kayınvalidemde biraz annemlerde kalıcaz benim tam ağırlaşmış halim biraz zor olucak ama mecbur annemde sorun olmazda kayınvalidemelrde biraz çekinirim yani çok iyiler ama rahat olamam istediğmde duş alamam ve erken yatmak istiyorum biraz zor olucak...
annem karabağlarda oturuyor bebeğe bakamsı çok zor babam vardiyalı çalışıyor onu bırakıp gelemez her zaman kalamaz bizde. şuan kayınvalidemle aynı sokakatayız ama yeni evimiz yürüyerk 20 dk. uzakta olucak ben görütüp getiricem kayınvalidem her zaman gelip bizde bakmaz ancak çok soğuklarda ve yağmurlarda gelir. şuan çalışıyor ama bebek olunca bırakcak zaten 1,5 senesi kaldı emekliliğine bakalm kısmet olursa böyle olucak tek temennim evime bir an önce taşınmak rahat etmek
bircancım, işyerleri biraz esnek olsa anlayışlı olsalar dı, ikilemi eminim kimse yaşamazdı.
geçmiş olsun canım benimde ara ara kasığım ağrıyor ama şidettli dğeil ayaklarını sıcak tut hatta ayalarının altına sıcak su torbası koy üşüttüysen alır canım kıyamam ya
gunaydın canlarım,
yay burcuyum canım sen? bebeğim Allahın izniyle iyidir inşallah evet ya nisan olsun bebeğimi göreyeim snede gör. iyim ara ara kasığım ağrıyor o kadar midemde iyi şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?