2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ayyy maşallah senin göbüşünekaydirigubbakcemile3
kaç haftalıksın acaba arkadaşım?

ayy canım çok sevindim ohhh güsel haber dua ettik ama sana

kızlar bebeklerin kan grubu neye göre belli oluyor mesela babamın kan grubu 0 rh- annenim ise brh + kardeşiminde benimde kan grubumuz b rh+

eşimin A rh+ benim brh+ ne olcak bebeğimiz?

ayfer çok teşekkür ederim

dilek izledim ben o belgeseli izlemez miyim:) ilerleye n yalarda bazen oyun oynuyorlar. hatta kardeşini tekmeleyen iten bir tane vardı, ezilen kardeş kenara çekilip uyuyordu. doğup büyüdüklerinde de aynen devam etmiş huyları. biri diğerini sıkıştırıyormuş hep öbürü de odasına kapatıyormuş kendini

petişko geçmiş olsun...

ayy canım çok sevindim ohhh güsel haber dua ettik ama sana

kızlar bebeklerin kan grubu neye göre belli oluyor mesela babamın kan grubu 0 rh- annenim ise brh + kardeşiminde benimde kan grubumuz b rh+

bebegın kı ne olur bılmıom ama bana hep tuhaf gelen sey.mesela bazı cocuklar annenın kan grubundan baska kan grubundan olabılıo.halbukı annenın kanından beslenıo 9 ay nası oluo o dımı.vucut nası kabul edıo baska kan grubundan bısıyı:uhm:

Kan Grupları Çocuğa Nasıl Geçer?
Kanın canlı yaşamı için önemi anlaşıldıktan sonra, kanama hallerinde kan nakli yapılmaya başlandı. Nakledilen bazı kanlardan sonra hastanın sağlık durumunda bozulmalar başlayınca, her kanın birbirine uymadığı anlaşılarak aralarındaki farklar araştırıldı ve kan grupları tesbit edildi. Çok sayıda kan grubu olmasına rağmen, kan nakli açısından önemli olan başlıca iki sistem vardır. Bunlardan birincisi A, B, 0 grupları diye bilineni, diğeri ise Rh faktörüdür. Birinci sistemi göre insanlar, A, B, AB ve 0 olmak üzere dört gruba ayrılır. Bunlar da, Rh faktörünün bulunup bulunmamasına göre kendi içlerinde Rh(+) ve Rh(-) olarak ikiye ayrılır. Sonuç olarak kan grupları açısından sekiz grup insan bulunmaktadır.

Bütün yapısal özellikler gibi kan grupları da kalıtımla belirlenir. Kalıtımla iletilen özellikler, baskın (dominant) ya da silik (resesif) özellik gösterir. Anne ya da babanın birinden baskın, diğerinden silik özellikte gen gelirse, çocuk baskın genin özelliklerini gösterirken silik özelikteki geni taşıyıcı olur ve üreme hücrelerinin yarısında bu genleri taşır. Eğer iki taraftan da baskın gen gelirse, çocuk bu iki genin karışımı tütründe özellik gösterir. Kan grupları açısından ayrıntısına girmeden, kısaca bahsetmek gerekirse, A ve B grupları eşit güçte baskın karakter taşırken, 0 grubu silik bir özellik göstermekte, aynı şekilde Rh(+) özelliği de baskın bir karakter taşımaktadır. Kan grupları belirleyen genler olduğu için, grubun zaman içinde değişmesi söz konusu değildir.

Kalıtım ve kan grubu konusunu bir örnekle ele alırsak, A Rh(-) grubundan biri ile 0 Rh(+) grubu taşıyan birinin birleşmesinden olacak çocukların kan grupları A Rh(+), A Rh(-), 0 Rh(+) ve 0 Rh(-) olabilir. Eğer tahlillerde bir hata yoksa bu çiftin çocukları B veya AB grubu olamaz. Eğer ortada B veya AB grubundan bir çocuk varsa, bu çocuğun o çiftin çocuğu olması mümkün değildir.

Silik karakter taşıyan kan gruplarında ihtimaller daha da azalmaktadır. Örneğin her ikisi de 0 Rh(-) olan çiftin çocukları da mutlaka aynı gruptan olacaktır.

Kan grupları, evlilikler aşamasında kan uyumsuzlukları açısından da önemli olmaktadır.

Kan uyumsuzluğu, AB0 gruplarında olsa da çok önem taşımamakla birlikte, Rh(+) erkekle, Rh(-) kadının çocuklarında ortaya çıkmaktadır. Eğer çocuk baba gibi Rh(+) kan taşırsa annenin kanında oluşan bağşıklık maddeleri çocuğun kanına zarar verir. Bu, çoğu zaman ilk gebelikte sorun yaratmaz, gebelik sayısı arttıkça, eğer her doğumdan sonra gerekli ilaç uygulanmazsa sorun olmaya başlar. Bu nedenle her çiftin çocuk yapmaya karar vermeden önce, ya da gebelik oluşur oluşmaz kan gruplarını belirletmeleri ve sonucu doktorlarıyla görüşmeleri yararlı olacaktır.

peti, takdiri hikmetinden sual olunmaz yarabbi diyerek oturalım şekerim :))) o değil de içimizde başka bir can var yahu. daha bunun ötesi mi var. en büyük mucize...

elacım hayırlı haberlerı aldık canım çok sevındım bebişinde iyiymiş tatlım geçmiş olsun tekrar

Canım bizimkide aynı eşim A Rh+ , ben B Rh+... Bakalım bebeklerimizin kan grubu aynı olacak mı:)))

Benim ve eşimin kan grubu 0 RH (+). O halde bebeğimizinde aynı olacak bu durumda.

benım eşimle kan grubum aynı 0rh+ büyük ihtimalde bebegımızde aynı olcak

kızlar şimdi kalıtım bahsine girdik ya ben bir şey uydurdum bakalım nasıl bulacaksınız. şimdi eşimin babası bakla zehirlenmesi oluyormuş. ve bu katılımla alt kuşaklara geçen bir rahatsızlık. Favizm denen bu hastalık sıklıkla erkeklerde görünüyormuş. peki ben kız olduğuma göre, sizce de içeride xy kromozomlu bir başka eleman yok mu???

nasıl buldunuz. çok bir tarafımdan uydurma ama olsun... :)

pembe ve gulcan sad saolun canlarım.
pembe aslında dogru dedıgın de,ben aşmışım peaahhhkaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:

evet pek bı uydurma olmus allah iyiliğini.ama sen bunu bı de 3 gun beklememış bakla yemegıyle denekaydirigubbakcemile3.hem bebek kız da olsa erkek de olsa babadan gelen sperme baglı oldugu her halukarda babadan gelecek yanı anlayamazsın.delikafadulden

Son düzenleme:
ay canım benim çok sevindim hem iyi olmana hemde bebişinin büyümesine
ayyy maşallah senin göbüşünekaydirigubbakcemile3
kaç haftalıksın acaba arkadaşım?
bende zaten göbek vardı oldu olası tabi bu şekilde değildi ama bebişte gelince katmerlendi.16+4 üm şu anda 4 ay bitti işte şükür.

eşim bunu anlatmıştı.çok ilimdardır ve anlatır bu tip şeyleri uzun uzun sağolsun.benim 0+ onun b+ olduğuna göre ya b yada 0 olacak dedi.eğer başka bişi olursa Allah korusun görünme gözüme dedi :) Ayy heralde yanii Allah korusunn :)

kızım valla kendimi anfide en kazık soruyu çözerkene hatırladım birden sağol o yıllara götürdün beni yaf:) eleman budur dicem risk budur gibi olmicak:)

...oldugu ıcın bu iş kız da olsalar erkek de olsalar babadan geldıgıne gore anlayamazsın => bence buraya kadar dediklerin tamam ama burada mantık yürütme şeysi kopmuş peticim.
çekilin ben genetik profesörüyüm... haha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…