bence ebrucum zamanla fikri değişecektir, özellikle alişle daha çok şey paylaştıkça...
okul konusunda sana katılıyorum, şimdi merkezi atamaya bağlı....
arkadaşımın çocuğu annesine bana en eski kıyafetleri giydir anne diyormuş okula giderken, yeni bir şey asla giymek istemiyormuş okula giderken...
annesi alla alla demiş, niye böyle davranıyor, sonra okuldaki öğretmeniyle görüşmüş,
maddi durumu iyi olanlar özel okula yolladılar, sizin gibi bir kaç devlet okulu isteyen aileler bu okula gönderdiler, geri kalan çocukların ailelerinin durumu çok kötü demiş....o yüzden kızınız onların üzülmemesi için giymek istemiyordur demiş....
bir de tabi ne de olsa maddi imkanlarla çok ilgili çocuğun gelişim seviyesi, olanaklar azaldıkça çocuk kendini geliştirmekte zorlanıyor... beslenmesi, kendini geliştirici oyun, edavat azalıyor....bu da sınıfın durumunu düşürüyor.... öğretmen bundan da bahsetmiş... zaten bu kız okumayı sayı saymayı biliyormuş, ama öğretmen diğer çocuklar çok geride olduklarından konuları çok yavaş işliyormuş falan filan...
yani kızlar biizm okuduğumuz zaman gibi değil herşey,
önceden özel okul falan bu kadar yoktu, bizim mahallede taş çatlasa bir kişi giderdi...
ama şimdi özel okulla devlet okulu arasındaki fark giderek açılıyor,
artık imkanları çeşitlendi, eskiden bilgisayar flana olurdu ekstra,
ama şimdi sporu, etkinlikleri herşeyi var özel okulların....
ha ben gönderemicem, ama imkanım olsa gönderirdim kesinlikle,
çünkü yaşadığımız çağ bizim okuduğumuzdan çok farklılaşmış....
önceden bir yıl dersaneye giderdik, ünivcersiteli olurduk, şimdi ilk okuldan yollamak zorundayız, sbs falan denilen şey var. yollamasak olur mu olmaz bence, sistem dersanelere kanalize ediyor çocukları....