2009 Eylül Anneleri

bence ebrucum zamanla fikri değişecektir, özellikle alişle daha çok şey paylaştıkça...

okul konusunda sana katılıyorum, şimdi merkezi atamaya bağlı....
arkadaşımın çocuğu annesine bana en eski kıyafetleri giydir anne diyormuş okula giderken, yeni bir şey asla giymek istemiyormuş okula giderken...
annesi alla alla demiş, niye böyle davranıyor, sonra okuldaki öğretmeniyle görüşmüş,
maddi durumu iyi olanlar özel okula yolladılar, sizin gibi bir kaç devlet okulu isteyen aileler bu okula gönderdiler, geri kalan çocukların ailelerinin durumu çok kötü demiş....o yüzden kızınız onların üzülmemesi için giymek istemiyordur demiş....

bir de tabi ne de olsa maddi imkanlarla çok ilgili çocuğun gelişim seviyesi, olanaklar azaldıkça çocuk kendini geliştirmekte zorlanıyor... beslenmesi, kendini geliştirici oyun, edavat azalıyor....bu da sınıfın durumunu düşürüyor.... öğretmen bundan da bahsetmiş... zaten bu kız okumayı sayı saymayı biliyormuş, ama öğretmen diğer çocuklar çok geride olduklarından konuları çok yavaş işliyormuş falan filan...

yani kızlar biizm okuduğumuz zaman gibi değil herşey,
önceden özel okul falan bu kadar yoktu, bizim mahallede taş çatlasa bir kişi giderdi...
ama şimdi özel okulla devlet okulu arasındaki fark giderek açılıyor,
artık imkanları çeşitlendi, eskiden bilgisayar flana olurdu ekstra,
ama şimdi sporu, etkinlikleri herşeyi var özel okulların....

ha ben gönderemicem, ama imkanım olsa gönderirdim kesinlikle,
çünkü yaşadığımız çağ bizim okuduğumuzdan çok farklılaşmış....

önceden bir yıl dersaneye giderdik, ünivcersiteli olurduk, şimdi ilk okuldan yollamak zorundayız, sbs falan denilen şey var. yollamasak olur mu olmaz bence, sistem dersanelere kanalize ediyor çocukları....

ebru ikinizin resmi yoktu sabah eklediğinde
çok sempatik bir yüzün var
alinin de senin de gözleriniz ışık saçıyor
maşallah

saol meryemcim

yasemin ayni senin yazdiklarini bizde dusunduk bastan gonderip sonra gonderememek daha kotu
dedigim gibi eninde sonunda bir cozum bulunacak tabi
ben bu okul mevzularina daha cok vaktimiz var diyordum ama arkadas gec kaldiniz deyince dumur oldum

eylul valla ben doktor olmasini cok isterim hatta mumkunse kadin dogumcu olsun
benim doktorum her 15 dakkada 1 250 tl yi goturuyodu sirf muayenehanesinden ki birde ozel hastanede calisiyordu

ebrucum maşallahh alişe çok yakışıklı yeminle ilk iki resme bayyıldım gülerkende ayrı bi güzel :)))
ALLAH IM nazarlardan korusun paşanı inşallahh
kızlar ben kaçtım artık yeni bir kavganın içine gireceğiz esra ile bu saate çorba kalırmı denmeyin yemeyince vede düzen olmayınca böyle oluyo yoğurt çorbası koydum bakalım
hepinizi çok seviyorum bebelerinizi öpün yerime

:rofloluhaaa koptum , bende mimar , doktor olmasını istemiyorum babasıda makine mühendisi olmasın diyor :)

ebru ne tatlı olmuş aliş ya, ilk fotoda göbüşü ayaklarının üztündeye eğilmiş, off ısırasım geldi....

maşallah allah nazardan saklasın damadımı :)

emsalcim ali de corbasini 3 bucuk 4 gibi iciyor endise etme
en uygun o saati bulduk biz istahinin en cok oldugu tum gunduz uykularini aldigi vakit oldugu icin
guzel sozlerin icinde tesekkur ederim

kizlar hakkat cok komiksiniz kendi mesleklerinizi olmasin diyorsunuz heee
bende mimarligi cok cezbedici bulurdum hep demek deilmis
bizim oglan isterse bilgisayar muhendisi olabilir valla
okumasi da kolay maasi da eh iste iyi sayilri

:rofloluhaaa koptum , bende mimar , doktor olmasını istemiyorum babasıda makine mühendisi olmasın diyor :)

hatta eda doğmadan önce şöyle diyordum
çocuğum mimar olmak isterse ve ısrar ederse kapatıcam odaya vazgeçene kadar çıkartmicam
tabi şimdi daha yufka oldum ama yine de izin vermem herhalde
bizim babamız da mimar ve ikimiz de istemiyoruz mimar olmasını
hatta böyle hobi gibi mesleği olsun
ressam falan olsun zengin bi koca bulsun hayatın tadını çıkarsın falan boshayallersmile
sanki kendi hayallerimi mi anlattım ne naniknanik

ebru evet öyle takmış takıştırmış kuaförden çıkmış değilsin ama dediğin gibi annelik ışığı işte
çok güzel görünüyorsunuz
zaten cilt bakımı yaptırsak da süt banyoları yapsak da bu etki yaratılmaz başka türlü

yasmeincim eşim ankarada dalış eğitimi vermiyor, hatta artık yakın arkadaşlar dışında hiçkimseye vermiyor canım, artık o işten para kazanmıyor biliyorsundur zaten... zamanında binlerce dalış yapmış ve bundan para kazanmış biri olarak adam bıkmış usanmış....

beni kıramadığından yakın arkadaşlarımıza kayınvalidemlerim yazlığına davet edip orda eğitim veriyor....

ama eğer düşünürsen seni yönlendirebilir, sertifikalı olmak istiyorsan yani....

ama eğer sadece dalmak istiyorum diyorsan mersine buyur ederiz seni, sen de dalış keyfini yaşarsın....

ben giidiyorum kızlar kızıma, sohbetinize doyamadım, 15 dakika bile geciktim zaten.....

Ebrucum , ben kendi açımdan çok güzel bir eğitim hayatı geçirdim eğlenceliydi ama hayallerimde bu noktada değildim fazla gaza getirmişler bizi :) Okuması zevkli ama ...

biz çok küçükken babam hep şöyle derdi
"ablan doktor olacak sen pilot olacaksın"
ben de ağlardım neden o doktor oluyor da ben kilot oluyorum diye :)

yok ya ben ( kimse üstüne alınmasın lütfen) doktorlarla kötü maceralar yaşadığım ve sanırım kötülerine denk geldiğim için asla ve asla istemem doktor olmasını
sadece kadın doğum doktorumu sevdim biraz yumuşadım
ama işte en yumuşamış halim de bu :)

eylul bende kucukken hep kilot olmak istemistim :)))
hava harp okuluna giris icin gereken puani tutturmustum osss de ama sonra salakca bir sebep yuzunden vazgectim
hala ozenirim
herkes sacmalama asker olup napcaksin diyordu ama ben bana cok uygun bir is oldugunu dusunuyorum hala

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…