2009 Eylül Anneleri

maşallah cansu aman kuzular yesin yaa...
bizimkide bugün daha iyi kaç gündür iştahsızdı..
canım 2. kez çorba yerine et tavuk vs sebzze yemeği neden vermiyosun.. ekmek zararlı değilmiydi yaa.. ben vermiyorumm:)

canım ben sebze çorbasına kıyma katıyorum normal ete 9.aydan itibaren demişti doktorumuz tavuk şeyriye çorbasına katıyorum tatlım zaten sebze çorbasını 2gün yiyo sonra tarhana yapıyorum sonra tekrar sebze yapıuyorum daha soınra yoğurt çorbası böle gidiyoruz canım ekmeğe gelince 8.aydan itibaren demişti doktor ekmek içine bebek ekmeği katabilirsin demişti ama eylül anlıyo bebek ekmeğini yemiyo tatlım bende normal ekmek içi koyuyorum şimdiye kadar bir sorun olmadı çok şükür ekmeksiz sanki doymuyo gibi geliyo bana düşün ekmekle 1 kase çorba içiyosa ekmeksiz 2 kase içer heralde:))

maşallah canım ya , afiyet olsun yemesi ne güzel, zaten maşallah kilosu da çok iyi, ben bir kiloyu ancak 2,3 ayda görüyorum.... benim kızda aşağı yukarı aynı şeyleri yiyor yoğurt hariç... peki bebek ekmeğimi kullanıyorsun yoksa normal ekmekmi.....

canım zilli bebek ekmeğini sevmiyo yemiyo artık nasıl anlıyosa normal ekmek içi koyuyorum:))

aman maşallah cansu....
bizim mimarlar nerdeee.............
dün okuyorum bi baktım herkes mimar maşallah.. gülaycım sen memurdun demi..
kızlar eylül ayı yaklaşıyo hiç istemiyorum gelsin kuzumu bırakmak istemiyomm yaaa

bı konuda uyarayım senı bu hafta sonu aoç den tereyagı aldım.ufak pakette olanlarından eve geldım bı actım uzerınde tereyagını orten bı jelatın falan yok sınır oldum hanı kendıme alsam neyse fakat ege ye veremem.içime sinmedi.gerı goturup uzerı jelatınle kapalı ambalajlarından aldım sende alırken dıkkat et.

ayşecim ben uzmanım canım, mali konularda, mali bir bakanlıkta...

gizemcim ben alacaktım senle de konuşmuştum ama o sıra ben organşk pazara gittim ve manda tereyağı aldım canım....

aman maşallah cansu....
bizim mimarlar nerdeee.............
dün okuyorum bi baktım herkes mimar maşallah.. gülaycım sen memurdun demi..
kızlar eylül ayı yaklaşıyo hiç istemiyorum gelsin kuzumu bırakmak istemiyomm yaaa

saol canım ewet bende hiç istemiyorum bende eylül yaşına gelince iş bakmaya başlıycam ama nasıl yapcam bilmiyorum dahada alışcaklar bize çok zor olcak çookkk

gizemcim inşallah dediği gibi manda tereyağıdır, dünyanın parasını bayıldım çünkü... en pahalı tereyağmış sözde, güvendik işte....

hanımlar tabı her anne kendı bebısıne gore bı yeme sıstemı oturtmus.mesela ben gunde sadece 1 veya 2 tane bebe bıskuvısı dısında unlu bı sey vermıyorum.ekmek pırınc unu hıc kullanmadım.bebekten bebege degısıyor.bu gun hıpp ın pırınclı tavuklusunu verdım severek yedı.mıgrosa bol mıktarda hıpp gelmıstı bende gıdıp stok yaptım.umarım gercekten organıktır.

gizemcim inşallah dediği gibi manda tereyağıdır, dünyanın parasını bayıldım çünkü... en pahalı tereyağmış sözde, güvendik işte....

manda treyagının ozellıgı nedır.ya bıde bu tereyaglarının kullanma tarıhlerı 2 veya 3 ay kadar
o kadar tereyagını bıtıremez bu bebısler.kokusu ve tadı hosuma gıttı aoç t.yagının bı ara alıp dene gulay ben begendım.

gulay sana bı sey sorucam kızılayda zıraat fakultesının urunlerını satan bı magaz avarmıs dogrumudur.ben kefır mayasını burdan bulamadım.ankaradan esımın bı akrabasına soyledık.o bakıcak.kızılayda oyle bı yer varmıs bılıyomusun orada olurmu kefırın mayası.

evet ziraat fakültesinin satış yeri var, hatta annemlere çok yakın biri, günlük süt falan varmış ama kefirin mayası varmıdır bilemem, acaba telefonla arasrak öğrenirmiyiz mi... olabilir bence....

ama ben kızılaydaki satış yerini öğrenip gidip bakabilirim senin için... kızılayda değilde aydınlıkevlerde olanını biliyorum.....

mesela bugün tarım köy işleri bakanlığının satış yerine uğrucam, mercimek falan için. olmazsa ben netten bakayım yerine, ona da bakarım....

gulay nerede satıldıgını benım ıcın ogrenebılırsen bızım akraba gıdıp alır bıze kargo yapar.cok tesekkur ederım ılgın ıcın.ankarada nereden kefır mayasını bulabılecegımı bana soylersen cok sevırım.tlf lada ogrenebılırız aslında.ama tlf larını nerden bulucaz.

kefir ve özellikleri yazarsınız google,

3 üncü sıradaki linkte kefirin nasıl yapılacağı ayrıntılı anlatılmış....

kızlar daha önce okumuştum ama nedense şimdi çok güldüm
sizinle de paylaşayım istedim:)

kurslar :
KADINLAR için kurslar :

1. alışveriş yapmadan hayatta kalma yöntemleri.

2. hamam böceği bir insanı yutabilir mi?

3. karar verme teknikleri. ne giyeceğine karar verme üzerine uygulama.

4. direksiyonu hiç döndürmeden ileri gidip tekrar geri gelindiğinde araba bıkıp! usanıp da düzgün park eder mi?
5. annesinin yaptığı böreği yemek ile eşine ihanet arasındaki kavramsal farklar.

6. telefonda kısa konuşma teknikleri

7. 12 çiftten daha az ayakkabı ile hayatta kalma teknikleri
8. paket paket diyet bisküvi yiyerek neden kilo verilmez?
9. ocakta bırakılıp gidilen tencerenin neden bir süre sonra dibi tutar?
10. duble hamburgerin yanında içilen kolanın diyet olup olmaması neden önemli değildir?
11. bellek geliştirme teknikleri. cep telefonu pin kodu nasıl akılda tutulur?
12. karmaşık teknoloji ürünlerini kullanabilme. cep telefonunda numara kaydetme üzerine uygulama. televizyon kumandasında kanal kaydetme üzerine alıştırma.
13. final maçının oynandığı saatte beşinci tekrar oynayan diziyi seyretmemek bir şey kaybettirir mi?
14. kredi kartıyla satın alma ve bedava alma arasındaki farklar. kredi kartı borcunu kim öder?
15. hiçbir zaman giyilmeyecek bir pantolonu indirimde yarı fiyatına almakla kim kâr eder?

Hanımlar alınmasın hemen, erkekler için de kurslar var..

ERKEKLER ıÇıN KURSLAR :

ÖNEMLı NOT: DERSLERIN ıÇERıĞı SON DERECE KARMAŞIK VE ZOR OLDUĞU ıÇıN HER BıR SINIFA EN FAZLA 8 KIŞI KABUL EDıLEBıLECEKTıR.

KONU 1: BUZ KALIBINA NASIL SU DOLDURULUR?
ADIM ADIM SLAYTLA AÇIKLAMA

KONU 2: TUVALET KAĞIDI RULOSU: TAKILDIĞI YERDE KENDıNı YENıLER Mı?
YUVARLAK MASA TARTIŞMASI.

KONU 3: KLOZET KAPAĞINI KALDIRIP DUVARA VE SU BORUSUNA SIÇRATMAMAK MÜMKÜN MÜ?
GRUP ÇALIŞMASI.

KONU 4: KıRLı SEPETıYLE YERDEKı HALI/DÖŞEME ARASINDAKı TEMEL FARKLAR.
RESıMLER VE GRAFıKLERLE AÇIKLAMA.

KONU 5: TABAK-ÇANAK, YEMEKTEN SONRA KENDı KENDıNE LAVABOYA VEYA BULAŞIK MAKıNESıNE UÇARAK GıDEBıLıR Mı?
VıDEOYLA AÇIKLAMA.

KONU 6: KıMLıK KAYBI: UZAKTAN KUMANDAYI BıR PARÇANIZ OLMAKTAN KURTARMAK.
DESTEK HATTI VE YARDIMLAŞMA GRUPLARI.

KONU 7: ARANAN ŞEYLERı BULMAYI ÖĞRENMEK, HÖYKÜREREK EVıN ALTINI ÜSTÜNE GETıRMEK YERıNE DOĞRU YERE BAKARAK BAŞLAMAYI ÖĞRENMEK.
ACIK FORUM.

KONU 8: EŞıNıZE ÇıÇEK GETıRMEK SAĞLIĞINIZA ZARARLI DEĞıLDıR.
GRAFıKLER VE SES KAYDIYLA AÇIKLAMA.

KONU 9: NORMAL ıNSANLAR KAYBOLUNCA YOLU SORAR.
GERÇEK YAŞAM ıTıRAFLARI.

KONU 10: KADINLAR PARK ETMEYE ÇALIŞIRKEN SESSıZCE OTURMAK GENETıK AÇIDAN ıMKANSIZ MI?
ARABA KULLANMA SıMÜLASYONU.

KONU 11: HAYAT DERSLERı: ANNE VE EŞ ARASINDAKı TEMEL FARKLAR.
SINIFTA CANLANDIRMA.

KONU 12: NASIL ıDEAL BıR ALIŞVERıŞ ARKADAŞI OLUNUR?
GEVŞEME! EGZERSıZLERı, MEDıTASYON VE NEFES ALMA TEKNıKLERı.

KONU 13: BUNAMAYLA NASIL SAVAŞILIR: DOĞUM GÜNLERı, YILDÖNÜMLERı, DıĞER ÖNEMLı GÜNLER, UNUTUNCA NASIL ÖZÜR DıLENıR?
BEYıN ŞOKU VE GEREKıRSE OPERASYON

aradım öğrendim, kızılayda canım eski ted kolejinin yerine belediyenin yeri açılmış...., cebeci yolu üzerinde, orada satış ofisi varmış.... çankaya belediyesine ait bir yer, içinde ziraat fakültesinin satış ofisi varmış....

Son düzenleme:
cansu maşallah kızına... ne kadar şanslısın iştahlı bir bebeğin var... defne bu verdiklerinin ancak yarısını yiyor.

ayşecim
kıyamam sana. şimdiden endişesi sarmış seni işe başlamanın haklı olarak. olsun ama yine de çok şanslısın, baksana ogluşun 1 yaşına girmiş olacak nasipse o zamana kadar :)

kızlar daha önce okumuştum ama nedense şimdi çok güldüm
sizinle de paylaşayım istedim:)

kurslar :
KADINLAR için kurslar :

1. alışveriş yapmadan hayatta kalma yöntemleri.

2. hamam böceği bir insanı yutabilir mi?

3. karar verme teknikleri. ne giyeceğine karar verme üzerine uygulama.

4. direksiyonu hiç döndürmeden ileri gidip tekrar geri gelindiğinde araba bıkıp! usanıp da düzgün park eder mi?
5. annesinin yaptığı böreği yemek ile eşine ihanet arasındaki kavramsal farklar.

6. telefonda kısa konuşma teknikleri

7. 12 çiftten daha az ayakkabı ile hayatta kalma teknikleri
8. paket paket diyet bisküvi yiyerek neden kilo verilmez?
9. ocakta bırakılıp gidilen tencerenin neden bir süre sonra dibi tutar?
10. duble hamburgerin yanında içilen kolanın diyet olup olmaması neden önemli değildir?
11. bellek geliştirme teknikleri. cep telefonu pin kodu nasıl akılda tutulur?
12. karmaşık teknoloji ürünlerini kullanabilme. cep telefonunda numara kaydetme üzerine uygulama. televizyon kumandasında kanal kaydetme üzerine alıştırma.
13. final maçının oynandığı saatte beşinci tekrar oynayan diziyi seyretmemek bir şey kaybettirir mi?
14. kredi kartıyla satın alma ve bedava alma arasındaki farklar. kredi kartı borcunu kim öder?
15. hiçbir zaman giyilmeyecek bir pantolonu indirimde yarı fiyatına almakla kim kâr eder?

Hanımlar alınmasın hemen, erkekler için de kurslar var..

ERKEKLER İÇİN KURSLAR :

ÖNEMLİ NOT: DERSLERIN İÇERİĞİ SON DERECE KARMAŞIK VE ZOR OLDUĞU İÇİN HER BİR SINIFA EN FAZLA 8 KIŞI KABUL EDİLEBİLECEKTİR.

KONU 1: BUZ KALIBINA NASIL SU DOLDURULUR?
ADIM ADIM SLAYTLA AÇIKLAMA

KONU 2: TUVALET KAĞIDI RULOSU: TAKILDIĞI YERDE KENDİNİ YENİLER Mİ?
YUVARLAK MASA TARTIŞMASI.

KONU 3: KLOZET KAPAĞINI KALDIRIP DUVARA VE SU BORUSUNA SIÇRATMAMAK MÜMKÜN MÜ?
GRUP ÇALIŞMASI.

KONU 4: KİRLİ SEPETİYLE YERDEKİ HALI/DÖŞEME ARASINDAKİ TEMEL FARKLAR.
RESİMLER VE GRAFİKLERLE AÇIKLAMA.

KONU 5: TABAK-ÇANAK, YEMEKTEN SONRA KENDİ KENDİNE LAVABOYA VEYA BULAŞIK MAKİNESİNE UÇARAK GİDEBİLİR Mİ?
VİDEOYLA AÇIKLAMA.

KONU 6: KİMLİK KAYBI: UZAKTAN KUMANDAYI BİR PARÇANIZ OLMAKTAN KURTARMAK.
DESTEK HATTI VE YARDIMLAŞMA GRUPLARI.

KONU 7: ARANAN ŞEYLERİ BULMAYI ÖĞRENMEK, HÖYKÜREREK EVİN ALTINI ÜSTÜNE GETİRMEK YERİNE DOĞRU YERE BAKARAK BAŞLAMAYI ÖĞRENMEK.
ACIK FORUM.

KONU 8: EŞİNİZE ÇİÇEK GETİRMEK SAĞLIĞINIZA ZARARLI DEĞİLDİR.
GRAFİKLER VE SES KAYDIYLA AÇIKLAMA.

KONU 9: NORMAL İNSANLAR KAYBOLUNCA YOLU SORAR.
GERÇEK YAŞAM İTİRAFLARI.

KONU 10: KADINLAR PARK ETMEYE ÇALIŞIRKEN SESSİZCE OTURMAK GENETİK AÇIDAN İMKANSIZ MI?
ARABA KULLANMA SİMÜLASYONU.

KONU 11: HAYAT DERSLERİ: ANNE VE EŞ ARASINDAKİ TEMEL FARKLAR.
SINIFTA CANLANDIRMA.

KONU 12: NASIL İDEAL BİR ALIŞVERİŞ ARKADAŞI OLUNUR?
GEVŞEME! EGZERSİZLERİ, MEDİTASYON VE NEFES ALMA TEKNİKLERİ.

KONU 13: BUNAMAYLA NASIL SAVAŞILIR: DOĞUM GÜNLERİ, YILDÖNÜMLERİ, DİĞER ÖNEMLİ GÜNLER, UNUTUNCA NASIL ÖZÜR DİLENİR?
BEYİN ŞOKU VE GEREKİRSE OPERASYON

:roflol: :roflol: :roflol: ay çok güldüm ya... dogru ama :)))

Back
X