2009 Eylül Anneleri

kıyamam bebeğime ya ama tatlım bizimkide 1 ayda hiç kilo almamaış ve yediği halde bu çocuklar biraz garip ya 6 aylıkken 10 kiloydu şimdi 10,600 gram. 3 ayda çocuk 600 gram almış

Tülay kıyamam sanada ya. Allah benimde anneme sabır versin kadın emanet emanet diye kendini hepten yıpratıyor

Öyle Tülaycım. Allah sabır versin isyan ettirmesin.
kıyamam bebeğime ya ama tatlım bizimkide 1 ayda hiç kilo almamaış ve yediği halde bu çocuklar biraz garip ya 6 aylıkken 10 kiloydu şimdi 10,600 gram. 3 ayda çocuk 600 gram almış
Canım sorun şuki benimki 9 aylıkken 8350 kiloydu . Yani zaten zayıf birde kilo veriyo . İştahlı değili hiç de olmadı ama az çok yiyordu şimdi oda yok katı hiçbirşey yemek istemiyo.

merhaba özlem.adını yanlş anlamadım değl mi..çook geçmiş olsun .ben esin 1 ay oldu üyelğm.tanışmadk ama sana yazmak istedim.doktorunu neden değiştrdin canım ..??bu geçiçi bir süredir işallah.biraz toparlanınca inşallah eskisinden de iyi yer herşeycikleri....

Merhaba Esin tanışmış olduk. Değiştirdim doktorumu çünkü sorunlarımıza çözüm üretemiyor gibi geldi. Birde adam cok yoğun her aradığımda geri dönmesi çok zor oluyor ve daha da önemlisi çocuk hastayken doktora götüremiyoruz. İllaki fgenalaşacak ateşi çıkacak. Telde baştan savıcı yanıtlar alıyorum hep.

merhaba bu ayda çocuklar böyle oluyo herhalde 2 haftadır yemekleri reddediyo oğlumda hep emmek istiyo önce rahatsızlığından sandı bir soğuk algınlığı atllattı ama kaşık görünce ağlamaya başlıyo bende azalttım şimdi sadece kahvaltı çorba yoğurt vermeye çalışıyorum yoksa üzülüp sinirleniyorum az az yapıyorum 2-3 kaşık yerse iyi tamam diyorum ben zorladıkça o öğürüyo çıkarıyo yoksa ne yapıyım 22 haziranda kontrolü var 9 ay için bakalım doktor ne dicem en son rahatsızlandığında tartıldı 9,100 gr olmuştu kilosu problem değil sağlıklı olsun önemli olan o

Tubacım altta ismin görünüyor ama burdamısın bilemiyorum. Defne de iştahsızmış kolay gelsin ayrıca da hem sana hem bana Allah sabır versin. Doruk 100 gr bile alamıyacak canım. ınşallah bir an önce düzelirler. Sen bir çözüm bulabildinmi . Hem aç hemyemiyor birde aç olduğu için huysuzluk yapıyo daha da olmazsa ağlıyor sürekli . Sen kime götürüyordun canım özelden msj atabilirmisin bana.

özlemcim, geldim canım.

off ki ne off yazdıklarını okudum sanki beni anlatmışsın anne sütü dışında. bizimki anne sütü ve aptamil de almıyor. bazen, belki aptamil uykusunda alıyor. geçen ay bu kadar kotu degildi ama şu an tavan yaptı. 10 gundur berbat haldeyiz. eger boyle devam ederse defne kesinlikle eminim ki kilo kaybedecektir. yazmıştım onceki msjda okumuşsundur belki. FANTOMALT ve PROTIFAR mama yerse yediklerine veya içtiklerine 3 olcek gunde ekliycem. karbonhidrat ve protein takviyesi mamalar. alması gerekeni alamadıgı için verdi dr. ah bir bilsem napmalıyız zaten zengin olurum kesin :))))))) bir de balık yagı SEVEN SEAS portakallı. iştah açıyormuş güya ama pek bizde işe yaramadı.

inanın gece uykusu falan umurumda degil. uykusuz kalmaya razıyım. hep soyledim bunu. zaten artık geceleri 5-6 kez kalkıyoruz. haliyle aç olunca uyanıyor. eskiden deliksiz uyurduk. yeter ki defne iyi beslensin. şayet hiçbirşey yememeye devam ederse saglıksız bir çocuk olmasından, gelişiminin kotu olmasından korkuyorum.

özlemcim rüzgar 7800 gram hala ve o da çok iştahsız, genel mizacı böyle, yemeyen bir çocuk.... ama eşime göre annemle biz fazla zorladığımızdan rüzgar yememeyi tercih ediyormuş, haklı galiba.

sanırım doruk aç olduğu için huysuzlaşıyor ama bunu anlayamaz tabi. rüzgarda yemediği zamanlar çok huysuz oluyor ama hala yememeye devam ediyor....

doktor değiştirmen çok iyi olmuş, vben de çok değiştirdim, 4 üncü doktorum ve sonunda diyorum. her aradığımda cevap veriyor... çözüm üretip sakinleştiriyor. hemen başka bir doktora götür bence, baksana benimkisi alerjisinden uyuyamıyormuş, karın gurultusu ondanmış.... şimdi maşallah uykusu da düzeldi, işin uzmanı olunca hemen anlıyorlar rahatsızlığı... inşallah doruk da düzelir canım bbiran önce...

tubacım evet elle besliyorum annem kaşığğa başladı ama tam bir ay elle besledim ve bu ayda en çok kilo aldığı ay oldu... sbaahları yumurtasını cıvık yaptım ekmek batırark elimle verdim. buzdolabının karşısına oturdum babası buzdolabını açtı tek tek bütün buzdolabının içindeki şeyleri rüzgara anlattı her sabah. rüzgar da onu dinleyince ağzını kapamadı..... sabah bir yumurta sarısı ve ekmek veridm. öğlenleri mutlaka iki kez balık yada et verdim, her iksini de pişirdikten sonra küçük parçalara ayırdım bir tabağa, babasıyla yada annemle yedirdim, eline bişey verdik o yere attıkça ağzını açtı öğle yedirdim, muz verdim 1 tane babamızla arabadayken, neredeyse 1 muz yesin diye her akşam arabayla gezdik.... ama ben şimdiye kadar hiç ekmek vermemiştim, halbuki vermem gerekiyormuş, şimdi rüzgara söke unun vşitaminli ekmeğini yapıyourz, ve mutlaka ekmek ve et yada balık, 1 yumurta, 1 muz hergün sabit veriyoruz. elle beslemeye alıştım ve artıkuzmanlaştım.... umarım defnede kaşığa tekrar alışana kadar elle yer, ama emin ol elle kesin yicek. geçmiş olsun canım.

HAKLISIN ÖZLEM DR.da böyle yapınca insan sinir oluyr.ben de bu sebeple 2 tane dr değşdrdim seni çok iyi anlyrm.;::)))

canım benim ya çok tşk.ederim. bu fikirlere çok ihtiyacım var.
sebze, farklı meyveler veya yogurt hiç vermiyormusun? benim merak ettigim şey bu saydıklarımın cogu aslında kaşıkla verilmeye daha uygun gıdalar. onları nasıl çözüyorsun?
bir de bana ozelden tel numaralarını yazarmısın canım? arayabilirim seni.opuyorumnanaktan

kızlar geçnişe bakıcam ama sizi okuyunca yazmak istedim..
reyyan yemek konusunda çok çok şükürler olsun ki sorunsuz bi çocuk.. çok yemez ama mutlaka ağzını açar..
yicem yicem der yani iştahlı, çıtır çerez diyorlar gerçi zayıf görünüyor ama gelişim ve kilo gayet iyi...
elle besleme konusuna değinecektim... dedim ya sorunsuzuz ama masada hep berabersek yiyor ve elle verdiğim zaman daha da güzel yiyor..
ben de yemediği zaman hemen elimle yediriyorum hiç zorlamadan..
ayrıca bazen hiç yemiyor mesela bi ay 300 gr aldı 1 kilo alan çocuk ama zorlamadım bi dahaki ay katlamıştı...
kaşık konusunda ısrarcı değilim... ama diyorum ya biz yemek konusunda çok sorunlu değiliz, bazen iğrenme hareket yapsa da ağzını a.ar 2-3 kaşık yer...
kaşığa çok zorlamamak lazım gülayın dediği gibi olmadığı yerde elle yesinler, kaşığı eline verin kendi yemeye çalışsın kuru ve kolay temizlenir şeyleri tabi
ama Allah yardım etsin gerçekten iştahsızlık çok zor, gerçekten umarım atlatırsınız ve iştahlanırsınız...

hemen danışmak istediğim konu da şuydu: Chicco Proxima Oto Koltuğu - E-Bebek.com Bebeğiniz ve Sizin için Herşey!
bu oto koltuğunu inceleyip yorum yapar mısınız_?
almam gerekebilir ve çok çok hoşuma gitti danışayım dedim....

edit: hatta kızlar bu black label serisinden olduğu için pahalı, bir de normal renkleri var: http://www.e-bebek.com/9_18_kg/chicco/chicco_proxima_oto_koltugu/CHI-86906

Son düzenleme:
özlemcim,

dr.un ismini ve tel numarasını sana ozelden msj attım canım. her aradıgımda ulaşıyorum ve ilgileniyor, unutmuyor, takip ediyor.

maşallah de aman nazar degmesin cnm. darısı bizimkilerin başına.

bugun bol peynirli pohoça ama birkaç tanecik ve bol havuçlu, cevizli kek yapıcam.
buradan alsın gerekli besinlerini. mümkün oldugunca kaşık vermiycem bir süre.
kotu anılarını unutsun istiyorum. çünkü artık çok tepkili.

oto koltugu için bana bir akrabamız verdi, uyduruk biraz ama o bile idare ettigine gore bu çok iyi gorunuyor bence.

ya bizimkininde elle beslenme sorunu var yiyor 3-4 lokmadan sonra ögürüp çıkarıyor sanırım iyice ezemediğineden ya boğzaında kalıyor briktiriyor çıkarıyor

valla hep diyorum çünkü gerçekten çok zor, reyyan yediği halde acaba diyorum ki yemese yani....
ohhh canım havuçlu cevizli kek istedi bak yapayım ben de kızıma (kızıma canıııımm )
inşallah atlatırsınız canım ama gerçekten biraz ısrarcı olmanın da etkisi var, bir kaşık bile ısrar etmiyorum ki hiç bi zaman gerek kalmıyor, ilk günden beri böyle..
ama diyorum ya sadece ısrar değil, bebeğin karakteri daha büyük etken.. umarım çabucak atlatırsınız...

oto koltuğunun hem fiyatı o anakucağı olanlarla aynı hem de 4 yaşa kadar kullanım fonksiyonu var ayrıca sırtı 4 kademeli, tam dik oturamaz ki uzun süre reyyan küçükler daha çünkü...
çok hoşuma gitti işte, bi de size sorayım dedim... biraz da güvenemiyorum kendime seçmeyi beceremem diye...
sağol cevap için teşekkür ederim :1hug:

Aynen canım ya. Zaten bizim uyku düzeni başından beri beterdi. Ben de gelişememsinden endişeliyim. Sağol canım msj için. Şu anda araştırıyorum bakalım yeni bir doktora kararvermemiz lazım.
Gülaycım sağol canım bilgiler için. Bizde inan amuda kalkacağız neredeyse. Yapmayın denilen herşeyi yapıyoruz maalesef. Yemek yemesi için oyunlar tv vs. Şasırdık ne yapacağımızı. Bizimde bu 4. doktorumuz olacak. Sorunsuz çocuğa her doktor bakar canım. Asıl önemlisi sorunu olan cocuğu anlayıp tedavi edebilmesi sorularımıza cevap verebilmesi.Eline muz veriyorum bende ama bir süre sonra onuda yere atıyor birde sinirleniyor. Benim yedirmemi de kabul etmiyor.Bakalım sadece sabır diliyorum çünkü gecen gün kendimi tutaamadım ve bağırdım biraz. Yeme annecim yeme kalk yeter artık falan dedim. Sonrada üzüldüm tabiiki ama psikolojim bozuldu valla uğraşmaktan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…