2009 Eylül Anneleri

topiğin organik uzmanı olarak diyebilirim ki büyük ve tanınmış firmaların organik ürünlerine güvenebilirsiniz. ama organik adı altında satılan herşey organik değildir. mesela hormonsuz çilek diye bitaraflarını yırtar pazarcılar ve normal çilekten pahalıya satarlar. aslında o çileğin türüdür. çilek hormon tutmayan bir meyvedir ve her hali hormonsuzdur. daha önce de söylemişimdir size kesin.
yavrum gerçekler acıdır. niye kjendimi kandırayımki. onun canı acısa benim canım çıkıyor vee bu hiç değişmeyecekkkkk
meryeeeeeeem tabi ki canımız acıyo deli misin? günlerce neler çektim erzurumda oğlum ateşlendi de. ama tebrübe kazandıkça daha soğukkanlı yaklaşmaya çalışcaz diyorum. belki kendimi avutuyom böyle sanane be kardeşim aaaaaaaaaa Çok üzgünüm çoook

ben ela,
emel de bıze katıldı ama ata uyuyomus onu anneannesınde bırakmıs o yuzden halıl ıbrahımle cektık bız de

Bahar ben organikl diye bişeye inanmıyorum. Mevsımıdır yada değildir. Tarla domatesı ıle organık domates farkını anlamıyorum be bacım. Benım babamın yazlıgında bahceye ektıgımız organık mı oluyo:) organıgın tanımında yanından motor bıle gecmemiş olması lazım ama bız arabalarla fos fos gecıyoruz:)

offf ikisi de çok tatlı, maşallah tülay ela erkeklerinize, kız güzeli bunlar :) emele de selam söyleyin, unuttu bizi:)

baharım hoş geldinnnnnn , kuzuna maşallah dişlerine, zor olmuştur onun için.... ben de yağlı et severim özellikle, sadece yağ yediğim bile olmuştur:)

şöyle izah edeyim canım. bir tarlan var organik yapmak istiyorsun ve domates ekiyorsun. ektiğin domates organik mi değil. ürünün çeşidine göre geçiş dönemleri vardır. 1-3 sene arası. geçiş dönemi ürünü olur o domates. ha bu dönemde toprağın da temizlenir. geçiş döneminden sonra toprak, yaprak ve ürün numuneleri alınır analiz ettirilir. kalıntı var mı diye. tüm işlemlerinin kaydını tutarsın. ayrıca kullandığın tohumunun gdo olmaması gerekir. tarlanın otobana belirli bir km mesafesinde olması gerekir. damla sulama yapman gerekir. vs vs. tüm denetimlerden geçersen sertifikanı alırsın ve o seneki mahsulün organik olur.

merci baharım. ama benım anlatmak istediğim guvenmıyorumda. neyin hakkı verilerek yapılmışkı buda yapılsın. hele şu yazdıklarından sonra hiç ihtimal bile vermedim bak şimdi. 3 kurala uysa 2 si ihlal edilir..

bahsettıgım sey mamalar falan değil. ben onlarda gdo olacagına ınanmıyorum çünkü en kaba tabiri ile yemez. hele organik yazıyorsa. evlat için canını verecek onlarca kadınız. binlercesi var. bi şekilde farkedilse basına gecer o şirket adamın..

bahar biz sana bir tarla alsak, sen organik organik domatisleri, tavukları yetiştirsen biz senden alsak olmamı :)

baharcım şimdi ben de şunu araştırıyordum, biz rüzgara babymix veriyoruz bazen. babymix sütaşın sitesinde yazan yazının aynısını alıntı yapıyorum :

Babymix, dengelenmiş protein, süt yağı ve laktoz içeriği ile bebeklerin bünyesi için en uygun yoğurttur.

Ayrıca normal yoğurtta bulunan 2 yoğurt kültürüne (mayasına) ek olarak probiyotik kültürler ve prebiyotik lif içerir. Bu sayede bebeğinizin yoğurttan alabileceği en iyi faydayı sunarken, hem sindirim sistemini rahatlatmaya hem de bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

Evde yapılmış ya da dışarıdan alınmış olan başka hiçbir yoğurt, bebeğinize Babymix’in faydalarını sağlamaz ve onun bünyesine Babymix kadar uygun olamaz

bunlaı doğru olmasa yazma hakları varmısır, yada bunun denetimi varmıdır. açık açık evde mayalandan daha iyi diyor. güvenilmeli mi.

bir de bunu diyolar:

Evde yapılmış ya da dışarıdan alınmış olan başka hiçbir yoğurt, bebeğinize Babymix’in faydalarını sağlamaz ve onun bünyesine Babymix kadar uygun olamaz. Yoğurdun beklenen faydayı verebilmesi için yeterli sayıda canlı yoğurt kültürü (maya) içermesi gerekir. Evde yoğurt yaparken, yoğurt kültürünün çalışması için gereken hassas ortam oluşmayabilir. Daha önemlisi; yoğurttan yoğurda maya aktarımı sırasında canlı yoğurt kültürü miktarı azalır. Bu da yoğurdun faydasının azalmasına yol açar. Ayrıca evde yapılmış bir yoğurt Babymix gibi probiyotik kültürler ve prebiyotik lif içermez. Babymix maya olarak kullanılarak yoğurt yapılsa bile; hem inek sütünün proteinleri Babymix’de olduğu gibi dengelenmiş olmayacağından, hem de probiyotik kültürler ve prebiyotik lif olması gereken miktarda aktarılamayacağından, Babymix ile aynı faydayı sunmaz. Evde yapılan yoğurt, hiçbir zaman yoğurttan alınması gereken faydaları tümüyle sunmayacaktır

ayy tülaycım resimler çok güzel.... evet ela ve ssenin resimlerde gelsin lütfen..
kızlar ben hafta 1 tavuk veriyorum akifeymene onuda marketten alıyoruz tabi iyi bi marka ..
yoğurt olarakta babymix alıyorum sade seviyo ama bazen çok sıvı oluyo kızıyorum bazen bizim yoğurtlardanda veriyorum zaten bizimkine bayılıyo..
akifeymen artık öyle bulamaç falan asla yemiyo sen nasıl yiyosan oda öyle.. sadece çorbasına ekmek doğruyorum oakadr büyük adam oldu benim oğlum..

kızlar şimdi size bi teklifim var:) inşallah 7 agustosta görüşücez yaa röne parkta.. ben diyorumki erken bı saatte buluş kahvaltımızı yapalım orada..

baharcım soruma dilekçe hakkı kanunu uyarınca 15 gün içinde cevap vermen lazım biliyosun dimi:)

gerçekten bu işi açıklayacak uzmanlarınız var mı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…