2009 Eylül Anneleri

herkese günaydın.. bugün bende okula başlıyom koca tatili yedik bitti valla.. bakıcımızın annesi vefat etti o yüzden bade hanımda babasıyla okula gidecek bugün.. benim toplantım var.. bakalım günleri nasıl geçecek çok merak ediyom...

Günaydın kızlar nasılsınız. yoruc bir haftasonundan sonra geldik işe
Kızlar oğluş 1 dk. durmuyor artık baya baya yürüyor ama canı isteyince tüm kolidoru bile yürüyebiliyor .. ama hep kucak istiyor yine çorbasını bile zor yaptım ki evde halılar yok yıkamaya verdim iş dolu perdeler leş gibi camlar kapılar koltuklar ama bayram için acele etmiyorum doğum günü temizliği olcak. daha kuaföre gitmelitim sir için kaş için saçımı boyatmaya vaktim yok napıcam bilmiyorum

günaydın herkeseee
bircan okurken yoruldum ya
sen bi an önce bunları yapmaya başla o zaman :)

başlayamıyorum ki vakit yok. bu gün kuaför işini halletcem ama sadece sir ve kaş. saçımı boyatamıcam. artık doğum gününe yaparım. ev işlerinide yavaştan yapasım var çünkü 5 gün evdeyiz ev yine leş olur bayramdan sonra 1 hafta sonra doğum günümüzü yapcaz ya o zaman yapasım var yani 1haftada yetiştirebilirim olmadı 1 gün kadın çağırırım

ben de kadın ayarladım yrın gelicek
napim kendim yetiştiremezdim
tüm hafta sonu sadece ortalığı toparlayıp mutfak temizleyebildim
evin geri kalanı kadına bakıyor malesef
hatta anlaşıp her hafta çağırıcam artık
ben ytişemediğimi farkettim çünkü kafamçokkarıştı

bana ayda 1 kere gelse yeter ya. bakalım bende buldum birini

Kızlar dün Poyraza Somon çorbası yaptım

Patates havuç soğan ve sarımsağı biraz zeytin yağı ve tereyağıya kavurdum 1 kaşık un taıp çok az daha kavurmaya devam ettim. sonra sebzelerin üstüne çıkacak kadar su ilave edip pişirdim 10-15 dakika sonra içine somon dilimini koydum. 15 dakika daha pişirdim ve piştiktan sonra içine taze nane maydanoz ve dereotu koydum yarım limon sıktım tuzunu attım ve blendırdan geçirdim ve poyraz maşallah yedi. Sevdi yani

ya ben hala balık konusunda yetersizim
edaya doğru düzgün balık yediremiyorum
bana pratik bi yol sölesenize
mesela her hafta taze balık bulmam zor
alıp buzluğa mı atsam nasıl yapsam pofff

kızlar herkese günaydın...

güzel haberlerle burdayım, maşallah diyim, dilimi ısırayım, popomu kaşıyayım bizim kızın iştahı açıldııııııııı sonundaaaaaaaaaaaaaa.....

hafta sonu çok güzel kendisi yedi, şimdilik yiyeceği şeyler sınırlı ama makarna , köfte, mısır , dil peyniri yiyor ama maşallah kendisi bir güzelce yiyor... parçalara ayırıp önüne koyuyorum sonra o eliyle yada çatalına batırdığım şeyleri ağzına sokuyor.

ya inşallah bu şekilde devam eder. 1 haftadır tahin pekmez veriyorum acaba ondan mı, yoksa efavit vitaminin düzenli kullanıyorum acaba ondan mı bilmiyorum ama maşallah kızıma ya....

eylülcüm en kolay yolu canım iglodan alacaksın, bircanın yazdığı tarif yada başka bir tarifle çorba yapacaksın yada pişirip elinle vereceksin balığı... eşimin avlandığı balıklar yoksa biz dışarıdan almıyoruz iglo tercih ediyoruz

altın balık falan mı dediğin
yoksa iglonun başka ürünleri mi
bi de onlar güvenilir olur mu acep
ona göre ben de vermeye başliyim

bu arada maşallah kızına da
inşallah hep böyle devam eder
ben de meyveyi ufak ufak doğrayıp önüne koyuyorum kendi yiyor
ama çatalla değil eliyle

canım çok maşallah bizimkininde iştajı fena değildi hafta sonu

canım igonun alaska mezgiti yada başka balıkları da var....

biz ankaradan en büyük marketlerde dahil taze balık çok zor buluyoruz, belki biliyorsunuzdur eşim eğitmen balık adam aynı zamanda avlanıyor.... tezgaha gelene kadar balıklar tazeliğini kaybetmiş oluyor, yadsa başka balıları sana kakalamaya çalışıyorlar... eşim şöyle diyor birbirine benzeyen hatta görüntüsü aynı olan ama birinin kilosu 10 lira diğerinin 40 lira olan balıklar varmış... 10 liralık balığı 40 lira d,ye bi,rçok ünlü markette yada balıkçıda bize kakalamaya çalıştılar, eşim birebir kavga etmişliği çoktur....

size tavsiyem eğer taze taze alamayacaksınız hiç almayın iglonun dondurulmuş balık ürünleri fazlasıyla güvenilir.

evet ben de geçen gün tv de gördüm yasak kalktı diye
ama habere göre marmarada pek bişe yokmuş karadenizde çok balık varmış
benim bolca balık alıp anneme temizletip buzluğa koymam gerekecek galiba
ben balık temizleyemem hatta kafası olan balığa bakamam bile

bencede canım olabilir öyle yap

günaydın kızlar. iyi haftalar dilerim. geçmiş kandiliniz mübarek olsun.
haftasonu ctesi kalabalık iftar misafiri, pazar günü hem iftar hem ali efenin yaşgünü kalabalık şekilde misafirle kutlayınca pestilim çıkmış şekilde işe geldim. iki saniyede bir ya esniyorum ya hapşırıyorum. üstüne bir de regl oldum oooh cila. ama çok güzel geçti. ctesi akşamı iki hacımız,çocukları,torunları evimize geldi. çok huzur veren insanlar biz de çok mutlu olduk onları ağırladığımıza. pazar günü de süslemeleri, yemeği pastası derken güzeldi. ağzımızın tadıyla kutladık şükürler olsun.
oğlum iki gün çok huysuzdu hep kucağımda durmak istedi. o da baya yordu beni. sabah dizimde kocaman bir morlukla uyandım. ayakta koşturmaktan morartmışım. oğlum sabah ayrılmak istemedi benden. on dakika kapıda vedalaştıktan sonra kucağımdan çeke çeke zor aldı babanem ağladı çok ben de asansörde hüngürdedim tabi. çok fena yaaaaa

ali efeye sağlıklı nice güzel günler baharcım, sen de misler gibi kalkmışsın üstesinden...

bugünde benim kızımın doğum günü....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…