2009 Eylül Anneleri

valla gülay durumum müsait olsa işten ayrılırım yaparım bir çocuk daha. eşimin çok çocuk istediğini öğrendim. şimdiye dek hep alitunam bize yeter ben daha istemiyorum diyordu. sanırım bendeki sorundan dolayı üzülecegimi düşündüğünden. arefe günü bandırmaya giderken 3 gün günüm geçmişti. eşime söyledim. yarında olmazsam test yapıcam dedim. aaaa şimdi benim 2. oğlummu gelecek yani hadi inşallah dedi durdu. dedim şaka gibi geliyor ama olabilir dedim. keşke olsa dedi. dün gecede durumumuz müsait olsa evde olsan hemen 2. yi yapsak üstünede 3. dedi yok artık dedim. çok isterim dedi. şaştım kaldım valla..

esinlikle dogru soyluyosun esim bile yediremiyor tam olarak kavga ediolar sonunda hep ama ben 10 dakkada konusmadan yedirebiliorum cin gibiler valla adamina gore muamele yapiolar
bu arada mersinde nerde cektirdiniz fotolari
off cok ozledim oralari bi gelsem hemen tantuniye kosacam

kızlar bu bisküviden yapacam, güzel görünüyor, 8, 9 gün saklamış, bayatlamamış.

BEBEK BİSKÜVİSİ)
Malzemeleri:
-2 çay bardağı un(tam buğday veya buğday)
-1/2çay baradağı irmik
-2 çay baradağı pirinç unu
-4 yemek kaşığı tereyağı
-2 yemek kaşığı pekmez
-1 tatlı kaşığı kayısı püresi(eklenmeyebilir)sert kuru (kükürtlü olan sarı yumuşak kayısılardan değil)kayısıyı yumuşaması için sıcak suda bekletip rondodan geçirdim ara öğün olarakta veriyorum
HAZIRLANIŞI:
1-Terayağı,un,pirinç unu,pekmez kayısı püresi ve irmiği karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.(eğer hamur sert olursa birkaç kaşık sütte ilave edilebilirsiniz)
2-Hamurdan parçalar kopartıp elimizle uzatıp silindir şekli veriyoruz,
bir parmak genişiğinde kesip yuvarlayıp üzerini bıçakla çiziyoruz veya kurabiye kalıbı da kullanılabiliriz

3-Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.(pişen kurabiyeleri fırından çıkartıyoruz.Mevcut fırın sıcaklığında kurumasın diye.
4-Soğuyunca sevgiyle sunuyoruz.AFİYET OLSUN

NOT
-Pekmezden dolayı rengi biraz koyu olan kurabiyeleri kurutmamak için sık sık kontrol etmek gerekiyor

-Kahvaltı tabağında kolay erimesi için hamuru çok inceltmemek gerekiyor.
-Bebek için hazırladığım için az tatlı büyüklere hazırlarken pekmez miktarı dolayısıyla un miktarını arttırarak hazırlayabilirsiniz.
-Bugün çat kapı gelen misafirlere kahvenin yanında ikram edince,Erkam Eymen gibi misafirler de beğendi:)

-Kapalı cam kase yada kavanozun içinde 8 -9 gün saklanabiliyor (sakladım ordan biliyorum:))

canım ben zorundasın demiyorum. istiyormusun diyorum kaşığı uzatıyorum almıyorsa az sonra tekrar deniyorum.2. de de almıyorsa hop kalkıyor yemek ortadan.ama bazen alacak gibi oluyor yani kjarasız kalıyor o zaman bi kaç sefer daha kaşık uzanıyor paşaya. ödül falanda yok. yersen park oyuncak vs vs.. alitunada biliyorki yemezse bi daha şansı yok:) ama kaynanaya ısrarla soylememe ragmen aynısını yapmıyuor. bana bile diyoki meryem az sonra tekrar dene vermeyi. asla dıyorum. yemedi yemek kalktıysa bitti.

yemek konusunda bende çok muzdaribim kendimle çelişkiler içindeyim.eymene yemek yedirmek ölüm .asla oturmaz hareket halinde yemek yerse yer.....ama tv karşısında özelliklede sediği klip olunca nerdeyse tabağıda yiyecek.tv karşısındamı yesin hiç yemesinmi.

tüm güzel annelere tünaydın...uzun süre oldu giremedim..Geçmiş Ramazan bayramınız hayırlara vesile olsun nice nice güzel bayramlar dilerim kuzucuklarınızla sevdiklerinizle....

ben sabiha keskinden çocuk nasıl yemek isterse öyle verin diye dinlemiştim.

mersinde imparator da çektirdik burcucum.... sanırım bilindik bir yermiş.. buarada bizde direk künefe, kebap, tantuniye koştuk ya mersinde, yiyip yiyip nefes alamadık resmen... sana da az kaldı bakalım. bu arada sen mersinlimiydin adanamı...

meryemcim valla benimde durumum olsa ücretsiz izin alırdım, ama malesef alamam.... benim eşimde 2. ve 3. isitoyr seninki gibi... ama bakalım durumlar ne el verecek.

biz edaya hiç mama sandalyesi almadık
ne arabasında ne pusette durmayan huylu bir çocuk çünkü
birkaç yerde denedim mama sandalyesini
bikaç dk oturtabilsem alacaktım ama yok olmadı
eda da ya benim yanımdaki sandalyede bana yapışık oturuyor
ya da kucağımda
biz yemek yerken tyabi
onun yemeğini de koltukta yediriyorum

valla bende yumurcakta bi cizgifilm var kalyu mudur nedri onda yediriyorum baskasindada yemio sadece o cizgifilm olack yesindee yeter bana

eymen de demet akalının bütün kliplerinde.daha doğrusu pop müzikte yemek yiyor zaten uyurkende müzikle uyuyor...ileerde şarkıcı olursa hiç şaşırmam..ama demet akalın hande yener ve sıla şuan favorisi

adanaliyim ama bi ayagim hep mersindeydi tum cocuklugum yazlarim mersinde solide gecti
az kaldi 19 gun cok heycanliyim valla

Kızında pastasıda çok güğzelmiş eylül. şu pasta işini çözemedim ben daha. Aslında araştırma fırsatım olmadı

ben yemek konusunda artık dizginleri elime aldım oturtuyorum normal koltuğa önüne de bir kitap yada oyuncak aç annecim ağzını bak bunu yemek zorundayız, çünkü herkes yemek yiyor, sonra gezmelerimize gidecez rahat rahat falan diyorum... artık herşeyi anlıyorlar rüzgar ben böyle dedikçe hem ağzını açıyor hem de kafa sallıyor sanki dinlediğini anlarmışcasına...

bir de bende artık bıktım mama sandalyesinden ya, inşallah böyle devam eder....

bence nasıl yerlerse yesinler ya, sonuçta herçocuk başka, ağlamadığı sürece, ağzını kendi açtığı sürece sorun olmaz gibi geliyor.....

sağol meryem
valla epey bi uğraştırdı pasta
hamuru içi dışı derken çok zaman alıyor
ama tasarımda 4 kişi çalıştık
tek yapsam daha sade bişeyler yapardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…