2009 Eylül Anneleri

ya bu kilo aralığı her bebekte aynı olmaz zaten
dediğim gibi eda doğduğundan beri hiç minyon bi bebek olmadı
bacakları çöp gibi olduğu zamanlarda bile kilosuna bakınca aa iyiymiş diyolardı
sanırım kemik yapısından kaynaklı
gelişimi hareketleri yerinde olsun da kolu bacağı narin olsun nolur ki

demet o diş fırçasından biz de alıcaz şimdi
biz de 6 dişte kaldık

evet demet ya erdenayı diş mahvetti, en erken çıkaran o oldu, maşallah kilosu da şuan iyi zaten o kadar çektiği sıkıntıya rağmen....

bu arada meryemcim haklısın normalde rüzgarda 3500 gibi doğsaydı 10 kilo civarında olcakti, varsın sağlıklı olsunlar yeter...

reyhancım bekliyoruz yazarsan seviniriz, bir de kaç kere fırçalıcaz, ne kullanacaz... ayrıntılı sorarsan ve burada bize iletirsen isevinirim. bu arada ben götürmem sanırım şimdilik dişçiye, toplasan 4 dişi var zaten:)

Selam.benim oğlan emerken çok ısırıyor.çok canım yanıyor.ne yapmam gerekir acaba.bir fikir verirseniz sevinirim.yoksa bu sıpayı memeden kesmek zorunda kalacağım.ayrıca bende süt vermek istiyorum hangi marka almalıyım ve sulandırmak gerekirmi.çok soru sordum.şimdiden sağoğlun ve bebişlerinize kocaman maşallah.

ısırma konusunda ne yapılır bilmiyorum benimkide arada ısırıyor. sadece gülmüyorum tepki vermiyorum oyun sanmasın diye.
ben oğlumda daha yenı pınarın cocuk sütünü ve ilk adım sütünü denedım. içti. ama dr umla gorusup oyle devam edıcem. ben şimdiye kadar devam sütü verdim. ilk verdiğinde sulandır. ben az sulandırdım 2. verdiğimde sulandırmadım ama sevdi içti.

ben pıanr ilk adım veriyorum, günde 500 cc içiyordu, şimdi yemek yesin diye azalttım, çünkü hala beni emiyor ve süt ürünlerini de peynir vs. sevdiği için bu aralar azalttım....

benimki mememi hiç. ısırmadı bir kez ısırdı, hayır dedim ve direk memeden çektim... sonra yapmadı....

eymende çok ısırıyor ... sadece emerkende değil ısırmayı çok seviyor.kollarım yüzüm hep diş izi. doktorumuz süt verme dedi demir eksikliği olduğu için ..

ama canım süt 500 cc nin üstüne çıkınca demiri zorluyor... sonuçta süt konusu da önemli,

kızlar ya bir de efavit vitamine başladığımdan beri de rüzgarın iştahı maşallah iyi... ben iştahsızlıktan çok çektiğim için bizdeki değişime neden olabilecek şeyleri buarad paylaşmak istiyorum.... tahin pekmez ve efavit vitamine başladığımdan beri rüzgar çok değişti.

gülay yaa bizimde su ara maşlallah iyi ama ben bunu havalara baglıyorum. serinledi. çünkü biz hiç bir vitamin kullanmıyoruz

ben doktora danışmadan pınarın sütünden denedim ama içmedi.sadec nesquikle yapınca içiyordu.

meryemcim benim kız doğduğundan beri iştahsız biliyorsun ama senin oğluş zaten iyiydi arasıra kaşığa tepki vermişliği oldu ama genelde iyidi, benim kızı zaten biliyorsun 4 ay kaşık kullanmadı hatun... ama şimdi kaşık la da yiyor, yani canı istiyor en önemlisi. Allah'ım ne kadar güzel bir duygu eve giderken acaba bugün Rüzgarın ağzına lokma girecek mi diye düşünmemek :)

ben hiç dokotra sormadım vermelimiyim diye, bu arada dün başka bir anne çocuk sitesinde uzun ömürlü sütlerin günlük sütlerden kısa ömürlü yani daha iyi olduğuna dair bir yazı vardı. bir çocuk sahibi ve eşi gıda mühendisi olan bir bayan yazmış, olatyı anlatmıştı. kısa ömürlü sülerin besin değerleri yüksek ısıya maruz kaldığı için kayboluyormuş, uzun ömürlü sütle rdaha besleyiciymiş...

neye inanacağımızı şaştık...

tubanın gazete yazısında belirttiği gibi annelik içgüdülerimi dinliyorum , artık bu yazıları takmamaya çalışıyorum.

gülay bizde genel olarak sorunluyuz ama yüzümüzün gülmüşlüğüde çok;;:) belkide dediğiklerin etkilidir. hani aynı zamana iştah açılmasından böyle düşündüm ben

herkese kocaman selam.. uzun zamandır yazamadım arada girip okuyorum ama Bade hiç yazmama fırsat vermiyo cadı.. doğum günü gelen geçen bütün meleklerin doğum günü kutlu olsun öncelikle...
gülaycım bu arada tahin ve pekmezi biz ek gıdaya başlayınca başlamıştık.. dr tahinin çocuklar için önemli olduğunu söylemişti halada tahin pekmez veriyorum her kahvaltıda çok şükür severek yiyo bakalım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…