2009 Eylül Anneleri

Lohusa Gıdası-bebek maması : Resûlûllah (s.a.v.) Efendimiz - "Kadınlarınıza lohusa döne¬minde hurma yediriniz. Kim lohusalığında hurma yerse onun çocuğu AKILLI ve AĞIR¬BAŞLI olur. Çünkü hurma Hz. Meryem'in lohusalığındaki yiyeceği idi. (Hz. Meryem vali¬demize Allah (c.c.) kuru bir hurma ağacından onu vermişti). Şayet (lohusa için) hurmadan daha iyi bir yiyecek olsa idi Allah (c.c.) Onu Meryem’e ikram ederdi." buyurarak hurmanın önemini belirtmişlerdir.
Tabiblerde yaptıktan araştırmalarda hurmanın antiseptik olduğunu, lohusalık yaralarını çabuk iyileştiren bir ilaç olduğunu, süt arttırdığını, bebeği beslediğini, içindeki potasyumun çocukların büyümesini sağlayan ideal besin olduğunu belirtmişlerdir.
Bebe ilk doğunca damağına dünya gıdası olarak hurma ezip ovuşturmak, hurma ezmesi tattırmak, sünnettir ve bebeğin zeki olmasını sağlayan ilaçtır.
Lohusa, hurmayı sade olarak yer, süte ıslayıp yer, bebeğe de hurma şıralı sütten yedirir. Polenli hurma macunu yapıp yer ve bebeğe de yedirir.
"250 gr. hurma, 100 gr. polen, 50 gr. badem içi, 50 gr. ceviz içi, 100 gr. zeytinyağı, 150 gr. halis bal, 50 gr. hıyar çekirdeği, 500 gr. süt kaynatılıp macun kıvamına getirilir." Soğutulup ömür boyu yenebilir.

kızlar nette araştırıken buldum, hani hurmayı falan rondolayım yazmıştım ya üstte, bakın böyle bir tarif varmış....

bugün yapıp yedireyim rüzgara bakalım nasıl bir enerji patlaması yaşıyacak, aslında bunları eşlere yedirmek gerekiyor mesir macunu gibi bişeymiş bu yaw:)

gerçekten mi biz çok yeriz, bişey yaşamadım. özellikle rüzgar sarılık olmasın diye günde 20 tane falan yemiştim reyhan...

ben hamileyken hurma aşermiştim..çok severimm.........ramazanda bende eymende çok yedik..eymen tam bi tatlı canavarı

baharcım veriyim yarasın daha da güç gelsin :) artık rüzgarın yemediklerini silip süpürür... vay benim halime :)

ewetttttttt ewetttttttttttt haklisin sekerrrrrr

hurma cok iyi kizlar ben erdenaya kahvaltidaa veriyorum cerez niyetine oncedende yazmisdim zaten kaysi kurusu,uzum,erik elma,armt kurularini her sabah veriyorum ceviz badem findik esliginde yedigi kardir diyorum o onlari atisdirrken bende bulasigi yikiyorum

erdenaya kofte yaptim ,mercimek corbasi yaptim insallah istahla yer pasammmmmm

kayınvalidem hem görümcemin kızına(çağla) hem eymeen bakıyor görümcem bu hafta izinli olunca sadece eymen kaldı. akşam eymen ne yaramazmış diyor.çağla varken ne güzelk oynuyorlardı.şimdi benimle oyna diyor.devamlı mızmız.tek çocuk bakmak daha zormuş 3 aydır hiç bu kadar zorlanmamıştım diyor..

baharcım veriyim yarasın daha da güç gelsin :) artık rüzgarın yemediklerini silip süpürür... vay benim halime :)
delisin yaaaa. ohaoldumsmile

ya hemen birer tane daha yapsak mı acaba? geç mi kaldık

bizimki maşallah canlı da gülcancım bakalım nasıl bir etki yapacak, sabah günaydın diyemezsem erken saatlerde bilinki herşey yolunda, etkisini göstermiş.....

evet ya ikinciyi yapmak gerekiyor, herkes akşama bu karışımdan hazırlasın bakalım, ikici bebeleri yapıyoruzzzzzzzzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…