2009 Eylül Anneleri

benım esımde yapar sağolsun varolsun.. ama annesı evdeyken yapmıyor. yanı ıkı kadın var bendemı yapayım havasında:)kaynanada yapmıyınca tum iş bende kalıyor:)

yalnız eda her ay 300 lira fazla değilmi yaw insanın canı gider o parayı verince şahsen benim öyle olur ben temizliğimi kendim yaparım ama büyük temizliklerde diyelim 3 4 ay da bir kadın alırım iki yada üç gün aslında bende istiyorum ayda bir kere düzenli olarak bi bayan gelsin ama eşimi daha ikna edemedim bi kaç yıl sonra anca izin verir herhlade ikincide olunca mecbur

valla benim eşim temizlik yapmayı ve parayı sevdiği için temzilikçi almak istemez hatta ben alalım dediğimde ben kendim yapmazsam içime sinmez diyor..o yapınca haliyle bende eşlik ediyorum.

ne güzel ya..eşim temizlik yapmayı bırak içtiği su şisesini oturma odasında koyan biri bu kadar tembel...ben temizlik yaparken eymene bak derim bakmaz arkamdan ço cuk gelir mutfağa...çok şanlısınız..

meryem sen dünki yazdıklarımızı oku bu tarifin ne işe yaradığını anlarsın canım.... bi nevi mesir macunu.....

bana da kadın iki hafta da bir geliyor 80 tl veriyorum, evi dipköşe siliyor ama ertesi gün ev yine pis oluyor ya, kıyamıyorum paraya bende evi böyle görünce, ama alacam mecbur çünkü ütüde yapıyor, kapı ve camları siliyor iki haftada. kadına da çok alıştım bir de... iyi sayılır, süpe riş yapmalarını beklemek zor zaten, kendi evi gibi yapmıyordur ama güvenilir en azından, evi bırakıp gidiyoruz gezmeye falan. eşim istersen her hafta alalım diyor, tek beyninin etini yemeyeyim diye..... bişey yere dökse azım kapanmıyor çünkü...

esincim eşimde bu aralar öyle oldu malesef gökşeni eline veriyorum 5 dk sonra geliyo ardımdan ya gökşeni bırakıp kaçıyo yada bu seni özlemiş bi emzirsene bi sarılsan diyip duruyo deli oluyorum sanki keyif yapıyorum halbuki yemek yapıyorum misal

evet ya aynen...eymen gelip benim bacağımdan tutup ağlıyor..bişeyde yapamıyorum...bana hiç bir faydası yok eşimin...ben çalışırkende böyleydi..

benim evde mütait yaparken hep dandik malzeme kullanmış kapıların rengi buğulu gibi siliyorsu güzel oluyor ama kuruyunc al başa..camlarda ufak .zaten bi yerler kalıyor onuda çocuk yerlerde diye devamlı temizlik halindeyiz çokta ihtiyaç duymuyorum yani

ayy dün birsürü ütü yaptım bugun yine çıktı off deliricim hafta sonu eşm izmire gidiyo iş için pazar günü arkadaşlarım gelicek kızlar aklıma bişi gelmiyo ne yapsam fikir verin bana yaw tatlımız hazır pasta kesicez gökşen için bide etimekli tavukgöğsü yapıcım diğerleri yok ortada :))

bizim arkadaslar arasında bir eve gidilince herkes bişeyler yapar götürürdü ev sahibide sonuçta kalabalıklarını çekiyor...ama samimiyetinize bağlı ..kısır yada makarna salatası yap tok tutsun

canım arkadaşlarımı çoğu ya çalışıyo ya okuyo yada evdeler ayrıca taaa karşıdan gelicekler elleridne o kadar taşımalarına gerek yok :))

ben eşimi dürtüklersem yapar. hatta biraz gaza getirdim mi halıların koltukların altını bile alır.
zeynep ben de patates ya da makarna salatası diycim walla canım çekti şöyle bol ekşilli bi patates salatası olsa mmmmmm... ya bir misafir geldiğinde de bu kadar kasılmak zamanımızın modası malesef. ay şukadar çeşit olsun şu da olsun bu da olsun. ben de misafir ağırlamayı yedirmeyi içirmeyi çok severim ama çok ta kasmam zamanım el verdiğince bişeyler yapmaya çalışırım. eskiden babanemler bütün mahalledeki kadınlar hergün birine giderlermiş. çay kahve içerlermiş elinde olan varsa bisküvi çıkarırmış olmayan çıkarmazmış ama ne güzel muhabbetleri varmış o zamanları anlatıyor da.

bu konuda haklısın hatta geçenlerde köşe yazarımız tuğba da bu konuya değinmişti :)) ama benim aklıma hiç bişi gewlmiyo şu an kafam durmuş :) tatlım hazır salata olarakta makarna salatası yapııyım evde kornişon var çünkü geri tuzlu kaldı :)

peynirli banyo böreği nedir kuzum?

MALZEMELER:

4 adet yufka

200-300 gr beyaz peynir(biraz kaşar peyniri ekledim)

Maydanoz

1 yumurtanın sarısı

Susam

Çörek otu

1 paket eritilmiş margarin

YAPILIŞI:

Yufka serilir.Üzerine eritilmiş margarin sürülür.Bir kat daha yufka,yağlanmış yufkanın üzerine serilir.Tekrar yağlanır.Yufkalar 12 parçaya bölünür.Baş kısmına peynir konup sarılır.Buzlukta 10-15 dakika bekletilir.Buzluktan çıkan börekler suya atılır.Ellerimizin arasıyla hafifçe sıkılarak yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp,çörek otu ve susam atılır.Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.Afiyet olsun.

not: ben bazen buzluğa koymadan direk banyo yaptırıyorum :):)..

Eklentiler

• $borek8.webp
    24,3 KB · Görüntüleme: 52
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…