• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Eylül Anneleri

Ezgi Naz da iyi cnm. Ananesiyle dedesiyle vakit geçiriyor işte. Valla akşam eve gittim hanımefendi acaip nazlandı bana. Sanırım trip yaptı biraz onu bıraktığım için. Sağ göğsümü emdi diğer göğsümüde emsin istedim. Değiştirirken dudağını büktü ağladı biraz gücünemi gitti artık nedir? Uykusu gelince yatağına yatırdım. yine büktü dudağını, yine kucağıma aldım :))) ilk günümüz böyle geçti.

Canım ben rota virüsünün ilk dozunu bugün yaptırdım. Sağlık ocağındaki ebe 2 ay sonra tekrar yapılcak 2. doz dedi. Ama isterseniz doktorunuza sorun dedi. Bazı doktorlar 1 ay sonra yapılsın diyormuş. Bende cuma günü doktora sorucam bakalım.

ah ben o bükük dudağını yerim onun yaaaa anlıyorlar canım yaaa...çok hisli bu bebeler olsun büyüyünce anlıycek seni....onun için çalıştığını kuzuuuum benim
bende dr umuza sorucam ama korkuyom adam bizde rotateg yaptırın dedi ben 3 doz la uğraşmıyım die rotarix yaptırdım heheekaydirigubbakcemile3

ah ben o bükük dudağını yerim onun yaaaa anlıyorlar canım yaaa...çok hisli bu bebeler olsun büyüyünce anlıycek seni....onun için çalıştığını kuzuuuum benim
bende dr umuza sorucam ama korkuyom adam bizde rotateg yaptırın dedi ben 3 doz la uğraşmıyım die rotarix yaptırdım heheekaydirigubbakcemile3

Rotarix ve rotareg aynı diye biliyorum ben cnm ya farklımıymış.?? Sadece dediğin gibi biri 2 doz biri 3 doz. Bize rotarix yazmıştı doktor onu yaptırdım.

Rotarix ve rotareg aynı diye biliyorum ben cnm ya farklımıymış.?? Sadece dediğin gibi biri 2 doz biri 3 doz. Bize rotarix yazmıştı doktor onu yaptırdım.

yok tatlım aynı elbette ...dr umuz rotateg demişti de kızar belkim zaten didişiyom adamla her muaynede heheee ondan

günaydın hanımlar
morelim o kadar bozuk ki akşamdan beri ağlıyorum
eylül 1 de dğum yaptım ve akşam öğrendimki hamileyim bebeğim daha yeni 3 aylık oldu kahroldum sezeryanla doğum yaptıım zaten zor kendime gelsim ne yapacağımı bilemez durumdayım Allahım diyorum onca bebek bekleyen cocuk isteyen insanlar var neden ben .. aldırmak kürtaj yapmak beni çok korkutuyor bugün için dr randevu aldım ama gözlerim şişti kızıma bile akşamdan beri bakamadım morelim bozuk gözüm kimseyi görmedi eşim korunuyordu ve bu ay spiral taktıracaktım bu kadar kısa sürede hamile kalacağımı tahmin bile etmedin ve sözde korunuyordum çok üzülüyorum rabbim kimseye yaşatmasın bebeğim bu kadar küçük olmasa asla üzülmezdim ve bebeğim 2 aylıkken sütüm birden kesildi ne yaptım ne içtiysem gelmedi demek bundanmış hiç şüphelenmedim kaç defa test yaptım belki yanılıyorum diye ama maalesef Allahım günaha girmek istemiyorum ne yapacağımı bilemiyorum çok ama çok üzgünüm uyuyamadım demek 40 tan sonra hemen kalmışım bilemiyorum bana dua edin inanın kalktım ne yapacağımı bilemedim çok fazla yazamıyorum ama girip bakıyorum hep faydalanıyorum burdan herkes kendine dikkat etsin bbek isteyene bişey demiyorum ama benim gibi olmayın Allah yardımcımız olsun dua edin neolurr çok korkuyırum

canim ne desek bos bu durumda ama kendini cok üzme.zaten sezeryanla dogum yaptigin icin aldirmak zorunda degilmisin??benim dr.um 1 yil kesinlikle hamile kalmamalisin demisti.hakkinda hayirlisi olsun insallah..

Günaydın kızlar
Bizim bebişin ayakları son birkaç gündür çok terliyo. Bezle siliyorum, saç kurutma makiasıyla kurutuyoruz yeni çorap pant. falan gidiriyorum. Bu aralar çok huzursuz, çok gazımız var ve kakasını yaparken zorlanıyo, poposu acıo galiba. Zaten uçak yolculuğundan dolayı kulak zarı kızarmıştı 15 gün ant. kullandık. Kulağından pislik geliyor. Hala ağladığında kulağına götürüp vuruyor bebeğim, yarın kontrolümüz vardı bugün gidicez. Karnına sıcak havlu koyuyorum olabildiğince korumaya çalışıyorum ama sanırım midesini üşüttü, sabah emzirdim gazını çıkarıyım dedim 3 defa öksürdü midede e var ne yok kustu. Şimdi rahatladı galiba yatıyo. Ne yapacağımı şaşırdım elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Sütüm gitmişti 2 gün hero baby verdim düşünüyorum acaba sıcaklığınımı ayarlayamadım suyunda böyle oldu. Ama içmedi desem yeridir. 2 günde toplam100ml içmiştir anca off yaaa. Allah hepimize sabır versin. Bazen o ağladığında bakamıyorum bak neden doğurdumki hazır değilmişim demeki diye kendime kızıyorum. Eşim diyor olur bunlar geçecek ama kendime kızıyorum habire

bu roateg rotarix falan aynı aşılar dozları farklı dimi? bizde haftaya yaptırcaz. özel hastane olduğundan eminim daha pahalı olanı isticek bizden. kaça yaptılar aşıları?

melikecim yaaa inan ben de ne diyeceğimi bilemedim. ama ben de sezeryan da bir süre hamile kalınmaması gerekiyor diye biliyorum. yani bu dönemdeki hamilelikler de kürtaj olmasan da düşük riski çok yüksek oluyor.

İşe başlayan arkadaşlar Allah işlerinizi kolaylaştırsın, bebeğinize sağlık sıhhat versin inş. Çok zordur bebekten ayrılmak Allah sabır versin. Kedimi düşünüyorum işe nasıl başlıycam diye okulum evime 5 akika mesafede ama mesefe ne olursa olsun ayrılmak zo anladım. Allah yardımcımız olsun.
Melike arkadaşım doğumun sezeryan olması ve bebeğin sana ilk yıldaki ihtiyacı nedeniyle zor bir durum ve sağlığın söz konusu. Ben olsam herhalde doktorumu dinlerdim gibime geliyor ama duygularda ağır basıyor. Hakkıda en hayırlısı neyse Allah' ım onu versin inş. Hayırlısı olsun.

Ben bebeğime çıtçıtlı bady, altına ayaklı pijama, bazen pijamanın altına bazende üstüne çoap en üstede bir takım giydiriyorum. Genelde patikde giydiriyorum korkuyorum üşütmesinden ama midesini üşüttük galiba.

Bende burada çocuk doktoruna rota aşısını sordum yaptıralımmı diye bana gerek yok boşuna masraf dedi anladığım kadarıyla herkes yaptırıyor. Ne yapmalıyım ki bi akıl verin kızlar

selam kizzlar
bisey sorcam sizin kuzularda emdikten sonra kusmaya devam ediyor mu ara ara
alis gunde 1-2 kez cikartiyor normal mi

sutunu sagan arkadaslar oda isisinda kac saat durabilir
buzdolabindan cikartinca nasil isitiyorsunuz birde bugun disari cikarken biberonla sagdigim sutu aliim diyorum ne kadar durur o sekilde yardimci olurmusunuz

daha once demistim ya sut posetlerinin altini kapatip usttekini kapatmayi unutmusum diye
dun bi tanesini eritip veriim dedim kokmus cocuk icmedi igrendi resmen yaaa
son koydugumu da eritip bakayim dedim onda bisey yoktu icti
acaba onu kapattigim icin mi yoksa difrizde daha az kaldigi icin mi kokmadi emin olamiyorum diger sutleri atmayada kiyamadim bu aksam ortalardan bi tanesini denicem yine bakalim kokmus mu
bu sut posetleri koku geciriyor mu yaaa sizin sutlerde difrizde baska seylerle birliktemi duruyooo
cok sordum biliyorum ama acil yardim lazim

Günaydın kızlar
Bizim bebişin ayakları son birkaç gündür çok terliyo. Bezle siliyorum, saç kurutma makiasıyla kurutuyoruz yeni çorap pant. falan gidiriyorum. Bu aralar çok huzursuz, çok gazımız var ve kakasını yaparken zorlanıyo, poposu acıo galiba. Zaten uçak yolculuğundan dolayı kulak zarı kızarmıştı 15 gün ant. kullandık. Kulağından pislik geliyor. Hala ağladığında kulağına götürüp vuruyor bebeğim, yarın kontrolümüz vardı bugün gidicez. Karnına sıcak havlu koyuyorum olabildiğince korumaya çalışıyorum ama sanırım midesini üşüttü, sabah emzirdim gazını çıkarıyım dedim 3 defa öksürdü midede e var ne yok kustu. Şimdi rahatladı galiba yatıyo. Ne yapacağımı şaşırdım elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Sütüm gitmişti 2 gün hero baby verdim düşünüyorum acaba sıcaklığınımı ayarlayamadım suyunda böyle oldu. Ama içmedi desem yeridir. 2 günde toplam100ml içmiştir anca off yaaa. Allah hepimize sabır versin. Bazen o ağladığında bakamıyorum bak neden doğurdumki hazır değilmişim demeki diye kendime kızıyorum. Eşim diyor olur bunlar geçecek ama kendime kızıyorum habire

Öncelikle geçmiş olsun cnm. Bebeklerimiz daha çok küçükler ve hasta olmaya meyilliler. O yğzden kendini suçlama lütfen. Elbetteki bugünlerde geçicek. Kendini üzme lütfen bebeğinde üzülür sonra.
Benim kızında ayakları hep terliyor ve buz gibi genelde. Durmadan çorap değiştiriyorum patik giydiriyorum. Doktorumuza sorucam bu durumu normalmi acaba diye?

bu roateg rotarix falan aynı aşılar dozları farklı dimi? bizde haftaya yaptırcaz. özel hastane olduğundan eminim daha pahalı olanı isticek bizden. kaça yaptılar aşıları?

cnm ikisi aynı sadece dozları farklı. Ben sağlık ocağında yaptırdım aşıyı ücret almadılar. Ama aşının fiyatı 142 ytl.

yaa kizlar bende dr.a sordum özel dr.yapalim dedi ama saglik ocagindaki dr.gerek yok dedi.herkes yaptiriyomu simdi?kafam karisti.almanyadaki dr.da yaptirmak istiyosaniz yapalim dedi ama sart degil demisti.peki bu asiyi 12.haftaya kadar olmasi gerekmiyomu?

selam kizzlar

buzdolabindan cikartinca nasil isitiyorsunuz birde bugun disari cikarken biberonla sagdigim sutu aliim diyorum ne kadar durur o sekilde yardimci olurmusunuz

daha once demistim ya sut posetlerinin altini kapatip usttekini kapatmayi unutmusum diye
acaba onu kapattigim icin mi yoksa difrizde daha az kaldigi icin mi kokmadi emin olamiyorum diger sutleri atmayada kiyamadim bu aksam ortalardan bi tanesini denicem yine bakalim kokmus mu
bu sut posetleri koku geciriyor mu yaaa sizin sutlerde difrizde baska seylerle birliktemi duruyooo

Telaşlı kuzum benim :)) sana hemen cevap vereyim.

Benim kızda hala emdikten sonra kusuyor günde 1-2 kere. Püskürterek ve rengi farklı değilse sorun değil meraklanma.
Süt oda ısısında 8 saat dayanıyor cnm. Eğer deep freeze deki sütlerden kullanıcaksam, önce dolabın alt kısmına alıyorum. Orda buzu çözülüyor. Daha sonra bir kapta kaynar suyun içinde ısıtıyorum o sütü benmari usulu yani.
Geçen gün bende sütümü sağıp biberona koydum ve dışarı çıktım. Tabi süt dışarda soğumuş ve benim kız içmedi o sütü soğuk geldi ısıtamadımda.
Süt poşetleri koku geçirmez cnm. Benim deep freeze de ne ararsan var bir ben yokum içinde. Belki sen ikinci kilidi kapatmadığın için kokmuş olabilir.

selam kizzlar

Canım oda sıcaklığında 6 saat,dolapta 24 saat, dondurucuda 6 ay saklayabilirsin.
Dışarı çıkarken uzun süre bişey olacağını sanmam ama hava soğuk biberonu sıcak tutmaya çalış donunca yağı sütün üzerinde birikiyor çünkü.
Poşetli sütlerin ağzı açık kaldıysa kullanma bence.Gerçi ben dondurucuya koyamıyorum o kadar sütüm olmadığı için.

yaa kizlar bende dr.a sordum özel dr.yapalim dedi ama saglik ocagindaki dr.gerek yok dedi.herkes yaptiriyomu simdi?kafam karisti.almanyadaki dr.da yaptirmak istiyosaniz yapalim dedi ama sart degil demisti.peki bu asiyi 12.haftaya kadar olmasi gerekmiyomu?

Canım bebek 4. ayını doldurmadan ilk dozun yapılması gerekiyormuş. Doktorumuz öyle söylemişti.

meraba tatlım ben o aşıyıyaptırmıyorum ama 12.haftadan sonra yapmıyolar sanırım bende sana bişi sorcam ordaki dr lar d vitamini veriyolarmı burdaki çocuk nöroloğu 4. aya kadar yasak bıngıldağın erken kapanmasına neden olabilir dedi internetten türküyedeki bi çocuk nöroloğuna sordum oda verme dedi ordakiler ne diyorlar

selam kizzlar

Benim bebeğimde ara ara çıkarıyor. son birkaç gündür bayağı. Ara ara olması normalmiş fazlasını çıkarıyor diyorlar.
Oda ısısında bilemiyorum farklı şeyler söyleniyor denemedim hiç ama ben dışarda hava soğuk malum sabah sağdığım sütü akşam 8 e kadar içiriyorum.
Isıtma işine gelince benmari usulü, kaynamış suya içebileceği kadar sütü koyduğum biberonu koyuyorum bir su bardağının içi yada cezne olabilir, dışardaysan plastik bardak işini görür, zaten çok kısa sürede ısınıyor sık sık kont edersin.
Ben bileğimin içine döküp sıcaklığını kontrol ediyorum. hemen içirdiğim için bileğimin ısısında olunca veriyorum bebeğime. Ama mızırdanıyorsa yani içene kadar biraz vakit geçiyorsa bir iki derece fazla olabilir iştaha gelip içene kadar soğuyor çünkü. Buzluğa hiç süt atmadım o konuda yardımcı olamıycam

Back
X