• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Eylül Anneleri

dilekcim senin kız 3 aylıkken kaç kiloydu. benimki şuan tartıldı net 5250 gram. doktordan geldik moralim çok bozuk doktor mamaya başla işe başlayınca dedi. demekki sütün yetmiyo dedi. minyon bi çocuk dedi. ay delircem ya mersindeyim buradaki doktorlar manyak mı ne. bebeğim 2450 den bu hale geldi dedim. daha fazla konuşamadım gözlerim doldu. sütün yetmiyo diyince ağlayacaktım. oysaki sütüm fazla diyemedim bile moralim bozuldu. mama ver diyor ya manyak kadın.... az mı sizce kızlar ya 2450 den 5250 oldu. ankaradaki doktorum gelişimi çok iyi diyor. buradaki doktor mama diyor. anlamadım ya....

canımcım naber...
kabız ve mama alan bebekler için milupa comformil var denedinmi???
o size iyi gelir belki.. erkek bebekleri kaka yapması için malum şekilde çok fazla uyarmamak gerekliymiş canım bi kitapta okumuştum... istersen birazda bu mamadan vermeyi dene..
bide milupa daha ucuz sanıyorum ama anne sütüne en yakın olan keçi sütü maması varya ondan verebilirseniz onda kabızlık vs olmuyo diye biliyorum.. gerçi bu mama en pahalıları yanlış bilmiyosam ama bebeğede mama bilr olsa en iyisini verebilmekte önemli...
off çok zor bu işler çoooooookkkkk.... :kahve:
gamzecim saol canım yaaa comformıl bensadece gaz problemi için sanıyodum evet baktım kabızlık içinde kullanılıyomuş bide onu alıp deneyim evdeki aptamil ile karıştırıp vereyim ayfer demişti tadı çok kötüymüş yazık yavruma işkence yapmayım
bahsettiğin mamayı bilmiyorum canım yaaa hangi markaymış bi araştırayım bu konuda hiç fikrim yok parası sorun degil canım yaa zaten anne sütü yeterince alamıyo en ii hangısı ise onu vercez herşey onlar için değil mi herkes niye çalışıyo ilgin için tşkler opuyorumnanaktancanım araştırayım ben biii
maşallah canım benimkide çok iştahlı...karnı doyana kadar veriyorum ben mamayı..o zaten doyunca kendisi belli ediyor yanlardan akıtıyor..bence istiyosa sende ver 4 saat için en fazla 6 ölçek..fazlası zarar tabi:D çevremdekiler de ver diyo..zaten ilerde diş çıkarınca iştahı azalıp zayıflıcak..
eminecim ben emsin diye fazla vermiyorum iii bişey olsa tamam vereyim ama ne bilem zaten vicdan azabı duyuyorum verirken bu ay kilo alımıda iyiydi fazla vermeyide gerek duymuyorum

günaydın hanımlar
morelim o kadar bozuk ki akşamdan beri ağlıyorum
eylül 1 de dğum yaptım ve akşam öğrendimki hamileyim bebeğim daha yeni 3 aylık oldu kahroldum sezeryanla doğum yaptıım zaten zor kendime gelsim ne yapacağımı bilemez durumdayım Allahım diyorum onca bebek bekleyen cocuk isteyen insanlar var neden ben .. aldırmak kürtaj yapmak beni çok korkutuyor bugün için dr randevu aldım ama gözlerim şişti kızıma bile akşamdan beri bakamadım morelim bozuk gözüm kimseyi görmedi eşim korunuyordu ve bu ay spiral taktıracaktım bu kadar kısa sürede hamile kalacağımı tahmin bile etmedin ve sözde korunuyordum çok üzülüyorum rabbim kimseye yaşatmasın bebeğim bu kadar küçük olmasa asla üzülmezdim ve bebeğim 2 aylıkken sütüm birden kesildi ne yaptım ne içtiysem gelmedi demek bundanmış hiç şüphelenmedim kaç defa test yaptım belki yanılıyorum diye ama maalesef Allahım günaha girmek istemiyorum ne yapacağımı bilemiyorum çok ama çok üzgünüm uyuyamadım demek 40 tan sonra hemen kalmışım bilemiyorum bana dua edin inanın kalktım ne yapacağımı bilemedim çok fazla yazamıyorum ama girip bakıyorum hep faydalanıyorum burdan herkes kendine dikkat etsin bbek isteyene bişey demiyorum ama benim gibi olmayın Allah yardımcımız olsun dua edin neolurr
canım yaa hakkında hayırlısı olsun gerçekten zor bi karar ama kendınıde düşünmek zorundasın bir yıl içinde aynı yer tekrar açılcak sende çok zorlanırsın en dogru kararı sen verirsin

slm kızlar cancanlar
yaaa aşı muhabbeti geçmiş ben bukadar kişinin yaptırdıgını bilmiyodum çogunuz yaptırıyosunuz galiba ben nette araştırdgımda kafam da soru işaretleri oldu hiç üstünde durmadım o yüzden ama herkes yaptırınca bak yine kafam karıştı....bu aşı 1999 yılında bebek ölümlerine yol açtıgı için kaldırılmış bi kaç yıl öncede 2 firma yeniden bu aşıyı çıkarmış abd de falan bu aşı kullanılmıyormuş ooffff ne yapsam ki kafam karıştı bak şimdi yaptırmasamda tehlıkelii yaptırsmda:uhm:

dilekcim kayınvalidenin azmine hayran kalmamak elde değil. kız o yaştan sonra ne etcekmiş ehliyeti hayret bişi. o yaştan sonra insanlar torunlarını kucaklar oturur evinde. sütüne de maşallah canım. benim öyle buzluğa koyacak kadar olmuyor. sabahları sağıp bırakıyorum. öğlen gidip emziriyorum tekrar sağıp bırakıyorum şansım varsa. mesela bugün oğlum iki göğsümü birden emdi sağdım 20 cc bile çıkmadı. :(
ben rotavirüs vurdurcam.sonuçta birinin başına gelmemesi benim bebeğimi riske atmam anlamına gelmiyor.

dilekcim senin kız 3 aylıkken kaç kiloydu. benimki şuan tartıldı net 5250 gram. doktordan geldik moralim çok bozuk doktor mamaya başla işe başlayınca dedi. demekki sütün yetmiyo dedi. minyon bi çocuk dedi. ay delircem ya mersindeyim buradaki doktorlar manyak mı ne. bebeğim 2450 den bu hale geldi dedim. daha fazla konuşamadım gözlerim doldu. sütün yetmiyo diyince ağlayacaktım. oysaki sütüm fazla diyemedim bile moralim bozuldu. mama ver diyor ya manyak kadın.... az mı sizce kızlar ya 2450 den 5250 oldu. ankaradaki doktorum gelişimi çok iyi diyor. buradaki doktor mama diyor. anlamadım ya....

Canım benim kızım 5500'dü ama kıyafetli 200gr kıyafetleri olsa 5300gram falandı. Bence bizim kızlarımızın gelişimi gayet ii dediğin gibi zaten minik doğdular 6,5 - 7 kilo olacak halleri yoktu yaa bana sorarsan sakın mama verme işte seninki bir doktorun kafasına uyup 15 gün mama verdimde şimdi bunun pişmanlığını deli gibi yaşıyorum. Doktorların çoğu mama firmaları ile anlaşmalı olduğu için bu şekilde mama öneriyorlar. Bizimki illa milupa verin diye tuttturmuştu zaten. Benimde sütüm hep arttı o mama içerken kimini döktüm içim yana yana kimini buzluğa attım falan ama şimdiki aklım olsa hayatta vermezdim kaç gram almış bu ay rüzgar?

aaa ben bu dr ları anlamıyorum haaa hepsi ayrı telden konuşuyo yaaa bunların hepsine aynı şeyleri ögretmedilermi yaaa bu ne böleee gülaycım moralini niye bozuyosun senin maşallah sütün iyi senin bi gögüsünden tek seferde çıkan benim b, günde anca çıkar okaadar bence mama falan verme zaten 2800 gr almış dogdugundan beri aylık 933 gr eee daha ne olsun yaaa yeter çok şişko çocugu ne yapcan hiç takma kafana canım yaaa bize de dr mama veriyoz diye kızıyo anlamak zor bu drları yavrun doyuyor nasıl gerek yok şimdilik zaten bıkaç ay sonra ek gıdalara başlıcaz

bu tıp fakültelerinde ne okutuyorlar anlamıyorum. birinin evet dediğine diğeri hayır diyor. ya bu bilimdir. görecesi yoktur. hayret bişi ya. keyiflerine göre yönlendiriyorlar.
gülaycım hayatım sen akıllı mantıklı bir hatunsun. benim gibi deli olsan tamam ağla dicem ama senden beklemezdim. kız senin memeler kimde var bea. kafasına gözüne dalsaydın doktorun bu memelerrrrrr varyaaaaa diye :))) gülüm boşver bak benim göğsümden seninkinin yarısı çıktığı halde mamayı haftada bir ya da iki defa 30-60 cc arası veriyorum. senin o kadar sütün varken ne maması allah aşkına ya. kızın da minyon tipli dileğin dediği gibi. bütün bebekler 7-8 kilo olcak diye birşey yok. üzme kendini bak attırma makedonun tepesin haaaa :))))

dilekcim kayınvalidenin azmine hayran kalmamak elde değil. kız o yaştan sonra ne etcekmiş ehliyeti hayret bişi. o yaştan sonra insanlar torunlarını kucaklar oturur evinde. sütüne de maşallah canım. benim öyle buzluğa koyacak kadar olmuyor. sabahları sağıp bırakıyorum. öğlen gidip emziriyorum tekrar sağıp bırakıyorum şansım varsa. mesela bugün oğlum iki göğsümü birden emdi sağdım 20 cc bile çıkmadı. :(
ben rotavirüs vurdurcam.sonuçta birinin başına gelmemesi benim bebeğimi riske atmam anlamına gelmiyor.

aynen canım yaaa o yaşta bir kadının ehliyeti olsa ne yazar olmasa ne yazar hanım öğrenmek için serçe bile almayacakmış o binmezmiş serçeye falan. kaydirigubbakcemile3 Saçma sapan şeyler yapıyor valla bakmazlarsa bilmiyorum ama yinede büyük konuşmayayım bende evlatlık görevlerimi yerine getirebileceğimi sanmıyorum onlarında bize ihtiyaç duyacakları zaman gelecek... İnşallah yanılıyorumdur.

aynen canım yaaa o yaşta bir kadının ehliyeti olsa ne yazar olmasa ne yazar hanım öğrenmek için serçe bile almayacakmış o binmezmiş serçeye falan. kaydirigubbakcemile3 Saçma sapan şeyler yapıyor valla bakmazlarsa bilmiyorum ama yinede büyük konuşmayayım bende evlatlık görevlerimi yerine getirebileceğimi sanmıyorum onlarında bize ihtiyaç duyacakları zaman gelecek... İnşallah yanılıyorumdur.

yok canım öyle düşünme en azından annen bakar diye düşünüyorum. bak babanem nisanda gidecek asıl ben ne yapcam bilmiyorum canım ya. ofise getircem bir süre artık o şekilde idare etcem herhalde.

Canım benim kızım 5500'dü ama kıyafetli 200gr kıyafetleri olsa 5300gram falandı. Bence bizim kızlarımızın gelişimi gayet ii dediğin gibi zaten minik doğdular 6,5 - 7 kilo olacak halleri yoktu yaa bana sorarsan sakın mama verme işte seninki bir doktorun kafasına uyup 15 gün mama verdimde şimdi bunun pişmanlığını deli gibi yaşıyorum. Doktorların çoğu mama firmaları ile anlaşmalı olduğu için bu şekilde mama öneriyorlar. Bizimki illa milupa verin diye tuttturmuştu zaten. Benimde sütüm hep arttı o mama içerken kimini döktüm içim yana yana kimini buzluğa attım falan ama şimdiki aklım olsa hayatta vermezdim kaç gram almış bu ay rüzgar?

bizim gittiğimiz dr unda bebelac ile anlaşması var galiba çıkarken yardımcısı kız bize bebelac ın numunelerini önlüğünü falan verdi ama dr çok kızdı bize mama verdıgımız için ama napalım yok işte haaa bana aç oldugunda doymazsa papatya çayı ver oyalansın diyo bide elma suyu ver demişti ama ıkısınıde hiç vermedim
dilekcim kaynanan takdire şayan yani ne yapcakmış bu yaşta ehliyeti otursun torununa baksın :mymeka:

bu tıp fakültelerinde ne okutuyorlar anlamıyorum. birinin evet dediğine diğeri hayır diyor. ya bu bilimdir. görecesi yoktur. hayret bişi ya. keyiflerine göre yönlendiriyorlar.
gülaycım hayatım sen akıllı mantıklı bir hatunsun. benim gibi deli olsan tamam ağla dicem ama senden beklemezdim. kız senin memeler kimde var bea. kafasına gözüne dalsaydın doktorun bu memelerrrrrr varyaaaaa diye :))) gülüm boşver bak benim göğsümden seninkinin yarısı çıktığı halde mamayı haftada bir ya da iki defa 30-60 cc arası veriyorum. senin o kadar sütün varken ne maması allah aşkına ya. kızın da minyon tipli dileğin dediği gibi. bütün bebekler 7-8 kilo olcak diye birşey yok. üzme kendini bak attırma makedonun tepesin haaaa :))))
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
ŞenizŞeniz

yok canım öyle düşünme en azından annen bakar diye düşünüyorum. bak babanem nisanda gidecek asıl ben ne yapcam bilmiyorum canım ya. ofise getircem bir süre artık o şekilde idare etcem herhalde.

doğru söylüyorsun be canım allah kolaylık versin ne mübarek babaannen var senin ya resmen allahlık.allahta herşeyi gönlüne göre versin onun. ben bazen sinirlendimmi işte böyle tüm köprüleri yıkıyorum 3 yaşına bir gelse bebelerimiz başka birşey istemiyorum yaaa ... bakıcı işi zor valla geçen arkadaş anlatıyor izmirde bakıcının biri bebeğin kafasına iğne batırıyormuş uyuşup uyusun diye sonunda çocuk özürlü olmuş. alkol bile veren bakıcılar varmış:(((((

gülay zaten kız dediğin minyon olur kafana takma verme mamayı
kilo almasını istiyosan
evlenip çocuk doğurmasını
bekle
hobaaaaaa yandan yandan. songül koptum kız burda yaaaaa. walla babanem de senelerce çiroz çiroz dedi bana. şimdi de süt ineciği oldun maşallah diyo :DDD
doğru söylüyorsun be canım allah kolaylık versin ne mübarek babaannen var senin ya resmen allahlık.allahta herşeyi gönlüne göre versin onun. ben bazen sinirlendimmi işte böyle tüm köprüleri yıkıyorum 3 yaşına bir gelse bebelerimiz başka birşey istemiyorum yaaa ... bakıcı işi zor valla geçen arkadaş anlatıyor izmirde bakıcının biri bebeğin kafasına iğne batırıyormuş uyuşup uyusun diye sonunda çocuk özürlü olmuş. alkol bile veren bakıcılar varmış:(((((
hay ben böyle şeyleri duydukça resmen deliriyorum ya. bebeklere ve yaşlılara hiç kıyamıyorum. öyle şeyler yapanı benim elime verseler ben neler yaparım hayal gücü kifayetsiz kalır inan... :kızgın:
babanem de gerçekten bıraktı evini düzenini geldi burda kadın resmen eve kapandı kıyamıyorum da ama başka çarem de yok. eşim arada alıp dışarı çıkartıyor dün akşam yemeğe götürdük falan. ali efe durmadı erken kaçtık ama olsun açılmış oldu o da yazık.

slm kızlar biz sivasa annemlerin yanına geldik...aman allahım ne kadar zormuş bebekle yolculuk yapmak.üstelik otobüsle geldik :(( uçak yok çünkü sivasa..12 saat yol çektik :( inşallah kızımı ahsta felan etmeyiz.ama bakalım...bugun kızımın keyfi yerinde ..otobüs yolculugu bebeklerin kulagına zarar verirmi kızlar ...ya bigün girmedim ne kadar çok yazmışsınız kızlar yaaa.bi geçmişi okuyayım...

slm kızlar biz sivasa annemlerin yanına geldik...aman allahım ne kadar zormuş bebekle yolculuk yapmak.üstelik otobüsle geldik :(( uçak yok çünkü sivasa..12 saat yol çektik :( inşallah kızımı ahsta felan etmeyiz.ama bakalım...bugun kızımın keyfi yerinde ..otobüs yolculugu bebeklerin kulagına zarar verirmi kızlar ...ya bigün girmedim ne kadar çok yazmışsınız kızlar yaaa.bi geçmişi okuyayım...

canım yaaa iyi cesaret nasıl çıkabildin yola bıde 12 saat ben korkuma dışarı çıkamıyorum yaa aglarsa naparım diye aglamadımı otobüste???kulagına zarar verip vermeyecegı konusunda hiç bi fikrim yok maalesef:1no2:

Off yaa site kafayı yemiş... Yazdıklarımın bir kısmı çıkmamış nedense. Evet Baharcım allah korusun artık meleklerimizi o tarz insanlardan ben bakıcıya bıraksam bile muhtemelen eve ya gizli kamera koyarım yada turkcell göz alırım. Annelik ne zor iş yaaa. Acaba ne yapıyor diye düşüne düşüne kafayı yiyicem bu gidişle.
Çünkü şu ara hiç işim yok. Bu da canımı sıkıyor benim :1no2:
Firma almanca kursuna gönderiyormuş bazı kişileri personel müdürümüz banada sordu gitmek ister misin diye ama haftaiçi 3 gün 21:00 - 22 :30 arası olduğunu duyunca hemen vazgeçtim.

Son düzenleme:
cnm annemin rahatsızlıgı dolayısıyla geldik...bayagıda kalıcaz burda..otobüste çok uslu durdu kızım maşallaah..sadece son 1 saatte biraz mızmızlandı...ama okadar olcak emzigi hep agzındaydım ama işte genede kulaklarını düşünüyorum acaba bişey olmuşmudurki..

yaw site kafayı yemiş.ne geçmişi okuyabiliyorum nede cvp yazabiliyorum..sinirlendimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Back
X