• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Eylül Anneleri

canım beslenmese düzgün kilo alamazki. demek besleniyor. bu arada bencede dr un haklı bebek kendisi emdiği zaman sagdıgından daha ıyı sut cıkarıyor

çok şükür evet bu ay iyiydi bakalım önümüzdeki ay ne olacak böyle giderse hayatım
dr. ısrarla ikidir aynı şeyi sylüyor sağdıgında çıkan miktara aldanma diyor

bebk daha güçlü emrmiş öyle diyorlar.. sağdığımızdan daha fazlasını emiyomuş ama ben emzirmediğim için aradaki farkı anlayamıyorum.. kilosu da yerindeyse zorlama bence.. zaten çok fazla mama vermiyomuşsun..

son 10 gündür mama yemiyor canım ondan öncesinde doğdugunun 2. gününden itibaren her 3 saatte bir mama veriyorduk
önce emziyordum her iki göğsümüde sonra 60 ml. mama veriyordum içiyordu ama şimdi yok yok anne olmak çok zormuş yedi yemedi ağladı uyudu uyumadı paronayak olduk

emsalcim dut kurusunu denedim ama öle çok bi fark görmedim canım yaa ilacıda çıkamıyorum ki alayım eşimde hep çalışıyo c.tesi pazar bile mesaisi var aklıda denicam ama
yok canım yetmiyo sadece kendi sütüm uzun zamandır sagmıyordum aklıma geldi emzırdıkten 3 saat sonra sagdım 70 ml çıktı 3 saat sonra bıdaha sagdım 60 çıktı bugun sagdım 50 çıktı bende şaşırdım arttıgına günde
3 kez mama veriyorum canım 100 ml bitince nasıl aglıyo olsa daha içecek yani iştahlı bizim bebek
senin niye azaldıkı tatlım yaaa 60*70 çıkıyodu aaa mamayıda yemıyosa napıyosun canım yaa

maşallahh de canım inşallahh daha çok artsın
bilmiyorum yaa benimde bir ara iyiydi şimdi çıkmıyor o kadar
bide sanırım buda bir süreç bilmiyorum ki bir ra maşallahh çok güzel yiyordu tam 90 ml. ye geçtik artık içiyor derken birden kesti bakalım ak koyun kara koyun önümüzdeki ayki muaynemizde belli olacak böyle yememeye devam ederse kilo alımına bakacagız

ahh canım benım yaa:(( oda çok sıkıntı verir. rezene falan içir canım. benım kuzenın oğlu oyleymıs. eşi anlatıyor. hem gaz hem kabızlık vermiş akşam başlarmıs bagırmaya gece 4 e kadar. oğlun gibiymiş kakası. ona da elma suyu içirmişler rezene gaz ilaçları hetta zeytinyagı falan veriyormus oyle oyle atlatmıskar. bence dr una tlf ac en aızndan sor. birde sütün hazır artmaya baslamısken bıraz daha sık emzir kabızlıkda azalır. inşallah sütün iyice artar canım
rezene içiyorum canım mamasına 1 çay kaşıgı zeytınyagıda koyuyorum hergun ıhlamurda verdım ama bı fayda görmedım mamayı confırmal aldık karışık veriyorum şimdilik ondanda hayır yok
bu dr ılk defa gittik öle tlf dan arıcak samimiyet kuramadım canım yaaa zaten kılın tekiydi
emziriyorum canım saat başı mememde zaten öle 2-3 saat bekleyim yok aşık yavrum memeye ahh şöle 90-100 lere çıksa mamaya ihtiyaç kalmaz inş. artar bakalım ümidim var
kabızlık bizdede var geçen 4 gün yapmadı fitille yaptırdık bugün yine 2 gün oldu yapmadı huysuzlaşıo tabi sizede ölemi yine fitil vermek istemiyom uoksa ona alışacak
canım biz fitil vermedik 2-3 günde bir zeytınyagı sürüyoruz onunla yapıyo yoksa daha yapacagı yok yani yapmak istemıyorum alışcak diye kendı çıkarsın istiyorum ama bugun nasıl ıkındı dayanamadım yıne yaptım rahatladı sonumuzhayr olsun

gülcan sürekli emerse gögsün dolmaz. onbdan sana az gelmiş olabılır. gecen gun ben kafa yıyordum. 2 saat sonra gogsumu sagdım Allahım neredeyse hiç yok süt. yana yakıla ablamla konustum dedıkı 3,5 satte dolar. 3,5 saat sonra tekrar denedım sonuc guzeldı:D

çok şükür evet bu ay iyiydi bakalım önümüzdeki ay ne olacak böyle giderse hayatım
dr. ısrarla ikidir aynı şeyi sylüyor sağdıgında çıkan miktara aldanma diyor

son 10 gündür mama yemiyor canım ondan öncesinde doğdugunun 2. gününden itibaren her 3 saatte bir mama veriyorduk
önce emziyordum her iki göğsümüde sonra 60 ml. mama veriyordum içiyordu ama şimdi yok yok anne olmak çok zormuş yedi yemedi ağladı uyudu uyumadı paronayak olduk
aynısını bu dr bana dedi sagmak bi ölçü değil aldanma dedi ama yok emzırıyorum ögleni anca yapıyoruz
anne olmak çok zor kafayı yemezsek iyi valla şimdide ben kendime yeni bi dert buldum bana bişey olsa kım bakacak yavruma napar diye düşünüp düşünüp aglıyorummafoldumben

benimde sag gögüsümden 40 çıkıyosa soldan 10cc anca çıkıyo..valla bende 4.ayımız dolsun yavaş yavaş başlıcam canım yaaa hatta bana dr az az elmasuyu ver demişti ama ben vermedim hiç
:gitme::gitme::gitme:
kız öyle 5-6 saatte bir sağarsan sütün artar mı hiç :oklava:daha kısa aralıklarla sağ..
ya ne bileyim az çıkınca canım sıkılıyo boşuna ugrasıyomuşum gibi geliyo moralim bozuluyo canım hiö istemiyor sagmak:çok üzgünüm:

çok şükür site düzelmiş :))
gülay ve nihal oyun halısının markası bıba toys toyiki den almıştık 59 tl ye resmini bulsaydım netten ekleyecektim size ama bulamadım
gülcancım çok şükür sütün artmış ne yaptın denedinmi ilacı ve dut kurusunu
3 saatte bir 70 ml. çıkıyorsa yetmezmi canım yagız a benim kızımın içtigi süt veya mama 60 ml.yı geçmiyor bu ara mamayı israrla içmiyor zorlayınca kusuyor öğürüyor dr.umuz sütün yetiyordur desede sağdıgımda çıkan miktar 20-30 ml. ye indi delireceğim mamayıda yemiyor yaa
emsalcim bu ilaç motiliummu??? sana msj atmıştım ama cvp vermedin...
bu arada benim kızımda anne sütünü lıkır lıkır içiyo ama mamayı asla içmek istemiyo zar zor içiriyorum üstelik çlogunuda geri kusuyo.nasıl doyuyo bilmiyorum.mamayıda degiştim gene aynı istemiyo içmek....çok iştahsız ..napcem bilmiyorum:çok üzgünüm::gitme:
bu arada bana kendımı daha ıyı hısettırdı dıye sızede tavsıye edıyorum kızlar gidin saclarınızı kestirin. hatta benım gibi kısacık kestırın:)bugun sgk ya falan da gıttım evden uzaklastım bıraz eve geldım sobra tektrar cıktım kuafore gittim.. çok rahatladım bugun
ben kesitrdim cnm kısacık oh be dünya varmışgamyoncuiremsu
denemem mi tatlımmmmm hemen :)))))
ahhh canımıniçi yaaa Allah razı olsun güzel gönüllü arkadaşım benimm
çarşamba günü dr.a gittik dr.a dedim süt olunca 100 ml. de olsa içiyor ama mamayı içmiyor diye sekreteri gülüyor bak seenn onuda ayırt ediyor diye etmezmi dedim hepsi bilir sütü :))
ayyyy tatlım teşekkür ederizz dönürcü olurmusun bize bide bir gün :)))))

ya benimkide ayırt ediyo sütümü içiyo ama 40-50 cc ne yetcek ama mamayı yememek için diretiyo
:çok üzgünüm:

valla benımde sacım kalın telli falan ama arkalar kısa önler uzun kestırdım yanı ilgi bekleyen bir sacım var:) en azından bugun kuaforden fönlü çıktım kendımı ıyı hısettım. oda yeter:)

canımcım sıhhatler olsun
sende bendensin saç konusunda haaa
benimde kalın telli vede gür baya bende arife gününden önce gittim kestirdim birde ara makası attırdım fönsüz kullanamıyordum belki böyle kullanırım diye
baya iyi geldi bakıma girmek hatta bayram günü bile gittim vallaha kuaföre eşime dedim sen bak kızma ben gidiyorum saçıma bir fön çektireyim eşimde tamam dedi
hayret sesini çıkartmadın dedim kestirdim onada karışmadın sen uzun saçı severdin dedim bana diyorki sen bu ara bunalımdasın ve patlamaya hazır bomba gibi o yüzden sana karışmıyorum kendini iyi hissetmen lazım diyor bide gülüyor :))

valla olur emsalcim:) kızının gözleri sanırım renkli çokda güzel bakıyordu maşallah. Allah nazarlardan sakınsın.. oğlum buyusun gözü acılsın izmire kız bakmaya geliriz:)

renkli canım şimdilik bilmiyorum dr. renkli olacak büyük ihtimal dedi ama bakalım
çok sağol canım amin cümlesini inşallahhh
bekleriz diyeceğim şaşırma :)))
en azından kızımı tanıdıgım bildigim birilerine vereyim gözüm arkada kalmasın ama oğlunu iyi yetiştir haaa centilmen bir erkek olsun :))))))
ama kızımı 30 yaşından önce vermem önce prof.dr. olması lazım kadın doğum dr.u :)))

gülcan sürekli emerse gögsün dolmaz. onbdan sana az gelmiş olabılır. gecen gun ben kafa yıyordum. 2 saat sonra gogsumu sagdım Allahım neredeyse hiç yok süt. yana yakıla ablamla konustum dedıkı 3,5 satte dolar. 3,5 saat sonra tekrar denedım sonuc guzeldı:D

benim başımda bi kaynana var (kocam)bana sürekli dediği emzır emzır tlf bile soruyo emzır emzır artar diyo
yok canım olmuyo vermeyim diyorum mememi dolsun diyorum yok aglıyo bilmiyorum valla yakında sütten kesılcek nerdeyse bi düzene koyamadım ben

ooo emsal zaten 30 da evlenirlerse sanslıyız:) inan bugüm bile oğluma diyorum ki sen kibar erkek olacaksın. şöyle davranacaksın snu yapacaksın o sadece gülüyor:)

eee peki meryem sen 3 saat bir mi emziriyosun??

canım 3 saat beklemıyor benım oğlum. düzenimiz şöyle. atıyorum saat 2 de sag memeyı emdı 2:07 de bitirdi. saat 4:07 gibi en erken sol memeyi veriyorum. en az 4 saat geciyor. tabi bazen torpil geciyorum:)

bu arada gülcan o bana bişey olursa manyaklıgıı bende de var. gecen gece nasıl uykum var. cocugu uyuturken aklıma geldı. tum gun evde yalnızım bana gunduz bişe olsa akşama kadar eşim yoğun olsa tlf acmasa kımse anlamaz oğlumda aglaya aglaya bir hal olur diye düşündümm kafamda kurdum kurdum agladım:) sonra ne uyku ne bişey:)

ayy canım ya çok zor oluyo gerçeketen.. bizde ilk ayda çektik kabızlığı o geldi şimdi aklıma.. allah yağızıma sabır versin kıyamam.. bende zeytinyağı içiriyodum, kıçınada azcık sürüyodum çatlamasın diye..
sağlık ocağına giitik bugün demir şurubu verdi.. oda kabızlık yapabilirmiş umarım yapmaz yaa.. ne güzel kakasını düzene oturtmuştu kızım..

çok zor canım valla kıyamıyo ınsan ellerini sıkıp ıkınması yokmu içim gidiyo valla mafoldumbenevet canım araştırırken okudum demır şurubuda kabızlık yapıyomuş aman dıkkat edın çok kötü

aynısını bu dr bana dedi sagmak bi ölçü değil aldanma dedi ama yok emzırıyorum ögleni anca yapıyoruz
anne olmak çok zor kafayı yemezsek iyi valla şimdide ben kendime yeni bi dert buldum bana bişey olsa kım bakacak yavruma napar diye düşünüp düşünüp aglıyorummafoldumben

yedik yedik kafayı çok şükür :))))))
bende önceleri amannn olsem ne olacak diyordum hatta bişey olursa ölsemde kurtulsam diyordum şimdi Allah korusun diyorum tabiii öncelikli tüm dualarım kızımla Allah ım ona uzun ömürler versin

:gitme::gitme::gitme:

ya ne bileyim az çıkınca canım sıkılıyo boşuna ugrasıyomuşum gibi geliyo moralim bozuluyo canım hiö istemiyor sagmak:çok üzgünüm:

emsalcim bu ilaç motiliummu??? sana msj atmıştım ama cvp vermedin...
bu arada benim kızımda anne sütünü lıkır lıkır içiyo ama mamayı asla içmek istemiyo zar zor içiriyorum üstelik çlogunuda geri kusuyo.nasıl doyuyo bilmiyorum.mamayıda degiştim gene aynı istemiyo içmek....çok iştahsız ..napcem bilmiyorum:çok üzgünüm::gitme:

ben kesitrdim cnm kısacık oh be dünya varmışgamyoncuiremsu

ya benimkide ayırt ediyo sütümü içiyo ama 40-50 cc ne yetcek ama mamayı yememek için diretiyo
:çok üzgünüm:

ahh canım ya özür dilerim okudum mesajını o zaman sonra yazarım dedim kızım durmuyordu sonrada unuttum hatta şimdi gülcana srarken sen geldin aklıma :))
evet canım o faydası var ama sürekli içmen gerek
bu arada aynı bizde öyle yaptık aptamil kullanıyorduk içmiyordu ve allerji yapmıştı inek sütü var ya onda inek sütüne allerjisi varmış kızımın şimdi golden goat kullanıyoruz keçi sütünden ve anne sütüne en yakın süt keçi sütüymüş başlarda içiyordu şimdi içmiyor onuda bıraktı diger mamalarıda deneyemiyoruz korkudan yine allerji yaparsa diye dr.da değişrmeyin dedi içmiyorsa verme dedi sütün doyuruyordur dedi
aynı canım benimkide öyle bak saat 10 da 30 ml. süt verdim içti hemen arkasından 60 ml. mama yaptım şimdi biberon hala karşımda 40 ml. si dükülmeyi bekliyor
maşallahhh akıl küpleri bunlar herşeyi anlıyorlar

ooo emsal zaten 30 da evlenirlerse sanslıyız:) inan bugüm bile oğluma diyorum ki sen kibar erkek olacaksın. şöyle davranacaksın snu yapacaksın o sadece gülüyor:)

haklısın vallaha :))
maşallahh annemiz şimdiden öğretiyor erkekine adabı inşallahh diiledigin bir evlat yetiştirirsin yetiştiririz

benim başımda bi kaynana var (kocam)bana sürekli dediği emzır emzır tlf bile soruyo emzır emzır artar diyo
yok canım olmuyo vermeyim diyorum mememi dolsun diyorum yok aglıyo bilmiyorum valla yakında sütten kesılcek nerdeyse bi düzene koyamadım ben

:))))))))
kocana güldüm canım :))

ya bu aralar bütün bebişler iştahsız sanırım.. benim kızımda zar zor süt içiyo ya.. biz daha düzende oluşturamadık.. yarın bende üç saatte birt vereyim belki o zaman daha rahat içier..

haklısın vallaha :))
maşallahh annemiz şimdiden öğretiyor erkekine adabı inşallahh diiledigin bir evlat yetiştirirsin yetiştiririz

canım inşallah hepimiz gönlümüzce yetiştiririz.. haa bu arada benim oğlum çapkın olacak:) hayatında asla ıkı kişi olmayacak ama asla boş kalmayacak kızlarla arası iyi olacak:)

boyunuz çok mu uzun canım öylemi demek istedin yoksa yanlış mı yazdın :))
benim kızımın boyu 59 cm
yanlış yazmışım canım:) yani kısa diilde dr. normal dedi 1 ay 1 cm çok az gibi geldi bana

uyumamaya bünye alıştı tabi garip gelir şimdi onlar uyusunda onun uykusundan bizde uyumuş gibi oluyoruz bizimde gaz sorunumuz azaldı ama şimdide kabızlık başladı meryemcım ya ilk gelen kakası tane tane geliyo sonradan yumuşuyo hastaneyede götüremiyorum korkudan napcaz bakalım:((((

nihalcim maşallah kızına kilosu gayet iyi

maşallah canım kilosunu güzel almış.. boyuda iyi merka etme..

tşk ederim kızlar valla bi kaç gün canım sıkıldı aslında hele dişçiye giderken pompadan süt sağmaya çalıştım ama 10 cc zor geldi eyvah dedim bu kız nasıl doyuyor bide göğüslerde yumuşamıştı sütüm kesilio sanırım dedim. sonra kilosu ii çıkınca rahatladım
hatta dr.dan mama verelimmi dedim destek için adam beni dövcekti mama en son yapılack iş dedi hatta emzik için mümkün olduğunca keyfi yerindeyse verme çabuk ayrılır memeden dedi. dedi ama gel bana sor büyük rahatlık napim yaaa zıngır zıngır ağlıoo sonra..

rotavirüsünde ikinci doza 2 ay zaman farkı olması lazımmış onu bisonraki aya öteledi. kakamız 2 günde bire düştü normalmiş tükürükleri de normalmiş hatta artacakmışşş konağımız azaldı atopik cildimiz iyileşme göstermiş :))

çok şükür site düzelmiş :))
gülay ve nihal oyun halısının markası bıba toys toyiki den almıştık 59 tl ye resmini bulsaydım netten ekleyecektim size ama bulamadım
gülcancım çok şükür sütün artmış ne yaptın denedinmi ilacı ve dut kurusunu
3 saatte bir 70 ml. çıkıyorsa yetmezmi canım yagız a benim kızımın içtigi süt veya mama 60 ml.yı geçmiyor bu ara mamayı israrla içmiyor zorlayınca kusuyor öğürüyor dr.umuz sütün yetiyordur desede sağdıgımda çıkan miktar 20-30 ml. ye indi delireceğim mamayıda yemiyor yaa

tşk ederim cnm walla eşimi kandırırsam almayı düşünüyorum ana kucağında bile ay soğukmu geldi üşürümü die pipiriklenio oyun halısında yerde napar bilmem :sm_confused:

çok zor canım valla kıyamıyo ınsan ellerini sıkıp ıkınması yokmu içim gidiyo valla mafoldumbenevet canım araştırırken okudum demır şurubuda kabızlık yapıyomuş aman dıkkat edın çok kötü

ayy evet yaa.. o ıkınırken ben nerdeysa ağlacak gibi oluyodum .. hele o zman benimki daha minnacıktı ama nasıl kıvranıyodu yavrum..

Back
X