2009 Eylül Anneleri

ben de kızımı veremem ya kimselere,valla babam da çok kötüydü ben evlenirken, ama şimdi eşimle arası çok iyi, eşim çok konuşkan anne babama annecim babacım diye seslenir:) bana komik gelse de.

bizim kız pilavı makarnayı rahatlıkla yiyo.. zaten ilk başlarda da hiç sorun yaşamadık pütürlülerle.. oğluşunda zamanla alışır bazı çocukların alışması uzun sürebiliyomuş.. ben makarnayı pilavı ana öğün olarak veriyorum kendi önüne tabkla döke döke yiyo.. hatta bu aralar iyice alıştı çatal kaşık kullanmaya bile başladı.. dün bakıcımız tiramusi yapmış azcık tabağa koydum çatalla yiyebildi

ben de kızımı veremem ya kimselere,valla babam da çok kötüydü ben evlenirken, ama şimdi eşimle arası çok iyi, eşim çok konuşkan anne babama annecim babacım diye seslenir:) bana komik gelse de.

eşimde daha nişanda öpeyim anneciğim demişti annemde bende şok olmuştuk gittiğimizdede benim burnumdan getrir kalk anneme yardım et şunu yap.anne sen otur sümeyye yapsın yada geçer yemek yapar bizim yemekleri pek sevmez geçer mutfağa istediğini yapar..

maşallh sümeyye kız seninkide pek hamaratmış.. benimki yeni yeni alışıyo ilk zamanlarda utancından yemek bile yiyemiyodu

Bizim ki hala ön adlarıyla hitap eder ,ben artık sorun etmiyorum ama biliyorum ki annemle babamın gönüllerinde ki sımsıcak sohbeti olan gülen şakalaşan damat değil ...
Gerçi benim de istediğim şeylerin başında gelirdi daha samimi daha sıcak biri olması ama işte huy meselesi :))

Kızlar benim KV kilosu düşük bir de öğürdüğü için dayandı rondoya , haliyle bizim kide böyle oldu tatlı şeyleri sevmiyor o da beyefendinin kendi tarzı ama köfte falan da yemiyor bebek gibi besliyoruz çoğu zaman , bende artık yoruldum düşünmekten .

yasemincim rüzgarda kuru kuru pilavı yiyemez daha doğrusu yutmaz yada yutamaz... ama ben bulgur pilavı yapıp içine domates rendeliyorum mesela, cıvık oluyor o şekilde yediriyorum. cıvık dediğimd sulu gibi, yani kıvamlı... bulgur pilavını öğün olarak veriyorum. ama mesela bugün biraz bulgur pilavı birazda rondodan geçirilmiş nohut vericem. ikisini de pütür versem ağzını sarar, yutmaz.

bir de rondodan geçirilmiş verdiğimde ağzını çok sarıyor bazen 3 kaşık hakiki zeytinyağı koyuyorum 1 kasenin içine... hem zeytin yağı kalorili hem de zararı yok, ama 3 kaşık fazla dermisiniz bilemem. sadece sakıncası kilo alımı heralde. bize de gerekiyor.

bu arada diğer yemekleri çatalla eziyorum, mesela ezmeden verirsem de çok iri taneli olmaması gerekiyor, bir de sulu olmalı....

Selam Demet ,
Normalde KV dede yiyoruz biz ama dün gece taze barbunya ve pilav yaptım . Bugün yemek için eve gidicem oğlan babayla gelecek , hafta sonu öncesi hazırlık .

akşamı düşünmedim ama şimdi bulgur pilavı yaptım gökşen ayranla yesin diye .

akşamada ne yaparım bilmiyorum :)

geçen sıpagetti yapmıştım biz yedikçe eymende istiyor ne verdiysem susmuyor .küçülttüm verdim onuda istemiyor uzun olacak Ayyy verdim ama yemesini görseydiniz eliyle ucundan tutmuş .ama baya yedi makarnayı bol yoğurtlu yapınca iyi yiyor

yasemincim eninde sonunda yiyecekler, gerçekten bazen rüzgar makarnayı kaşıkla yiyor, bzen bakmışım en küçük şeyde öğürüyor. genelde toksa direk öğürüyor. çiğneme huyu bizde de yok. ama öğrenecek. bence bol domatesli bulgur pilavıyla başla canım hafiften, kaşığa az az koy... valla 2 ay önce bana domatesli bulgur pilavı hayal gibiydi, bak şimdi onu yiyor. ama bizimkinde bir huy var tek seferde yutayım diyor, yutamadıklarını da dilinden alıp elime tek tek veriyor.... aman zamanla öğrenecekler işte. ama sen yine de evde ver, ben öyle yapıyorum, evde hep pütür veriyorum.annem ne verirse versin karışmıyorum napıyım...

zeynepcim ben tracy hoog tavsiye ederim çocuk kitabı olarak, uyku düzenini ona borçluyum. mesela tuvalet eğitimine geçmeyi düşünüyorum yakın zamanda o kitapta...

son olarak leylak zamnını okudum, ama seni sararmı bilmem, boleyn kızını sen mi tavsiye etmiştin canım.

Benim en büyük sorunum , gece muhallebisi dışında gün içinde hiç bir öğününü yedirememem , akşam yemeğini dahi ben yedirseydim sorun kalmazdı ama kadına da haksızlık etmek istemiyorum , iştahsız ve sürekli oyunla yedirilen çocuk zor ( her ne kadar sebebi kendisi olsa da ) . Yarın dediğin gibi yaparım ben bulguru yoğurtla karıştırıyorum ya da kırık prinç ile yapılmış pilavı o zaman yiyor , o yüzden cumartesi pazar günü çok katıya yönelik besliyorum ben onu dur akşam gidince ona bulgur yapayım bol sebzeli , yarın yer sıpa . Bayramda uzun bir tatil var ya onu değerlendirmeyi arzuluyorum ... Gülay Biliyor musun uzun zamandır yemek yedirirken kendimi frenlemeyi öğrendim , Efe de bana daha ılımlı davranmaya başladı , acıdı sanırım bana .

evet yasemin bak makarna gibi kaygan şeylerle başla, mesela en küçük marnayı al haşla bol yoğurtlu yedirmeye çalış. koy kaseye bolca yoğurt içine domates rendele makarna, ohh mis gibi... canım benim takma yutmayı bilmeyen çocuk varmı. ben de isterim çatır çatır yesin ama zaten iştahsız benimki, daha sulu veriyorum genelde az pütürlü. daha çok yesin diye.

Mesela ben bulgur yerken ( sulu değil ) canı istiyor bir yk. kadar yiyor ama öğünde değil öyle ayakta , erişteyi tek tek yiyor kendi elleriyle ama öğününde değil ayakta , susamlı çubuğa alışmış bu hafta eve gittiğimde kıtır kıtır yiyor , küçük elmayı ben ısırıp eline veriyorum biraz koparıyor biraz tükürüyor istikrarlıu değil yani , o yüzden anlam veremiyorum pütürlü yiyor mu yiyemiyor mu ? Yani kendi öğün gibi değil ayakta atıştırmalık olarak seviyor , bu arada dil peyniri gerçekten yiyor .Rüzgar kadar yemesede beyaz peynirden daha güzel yiyor , kahvaltısını hazırlarken veriyorum eline azıcık olsada yiyor .

yasemin yiyormuş işte yoğutlu canım pütür yiyemeyen çocuk demek full robot su gibi yiyen çocuklar, yani en küçük katıyı kabul etmiyorlar.... zamanla içindeki miktarı azaltırsın. bir de şunu deneyebilirsin , mesela ilk kaşıklarını çay kaşığı kadar direk pirinç tanesi az sulu ver bakalım. valla bazen rüzgara hak veriyorum, çok yesin diye tatlı kaşığını dolduruyorum tepeleme, bir anda yutamayınca o da çıkartıyor ağzından. ağızları küçücük aslında az az vermek gerekiyor.

çıkarma huyu bade hanımda da var.. az az vermem lazım çok verince tükürüyo hemen.. çocuklarda haklı doğru düzgün diş yok nasıl evirip çevirip yesinler..

Gülay Bazen ne yalan söyleyeyim , çorba kaşığıyla tepelemek geçiyor içimden :))
Dün paşabahçeden çok güzel bir çatal bıçak seti aldım tek Efe için kaşığı tatlı ile çorba kaşığı arasında :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…