2009 Eylül Anneleri

hoşuduk kızlar :))

biz iyiyz tuba sen nasılsın ???

bu arada dün bebek isimleri konuşulmul ben hiç bulamıyorum düşünüyorum bazende çünkü ikincsi kız olursa bana ait erkek olursa da hazırdı ama araştırmalarıma göre isim olarak konması hiç iyi değilmiş u yüzden araştırmadayım :)

selam kizlarrrrrrrrrrrrrrr

ayyyyyyyy yasemin ayni dert nendede varrrrrrrr
birde uykusuzluk eklendi ustuneeeee gece erdenay hic uyumadi her saat basi kalkti agladi
saat 8de yeni uyudu 11dede dr goturcemmmmm cok kotuyum basim ve gozum agriyor kocaman oldular sisidilerrrrrr

zeynepçiğim ben tanayı memeden kestiğime göre kesemiyecek kimse yok bence... tanay aşırı meme düşkünüydü herşeyi yemesine rağmen mutlaka emecekti.. bi gün inat ettim vermiycem dedim 3 gün ağlattım vermedim ama ne acı sürdüm ne başka yere gönderdim yine ben uyuttum ama meme vermedim eline oyuncak verdim ayağıma aldım 3 gün felaket ağladı snra unuttu. anne yüreği ağlamasına dayanmaz ama mecbur şekerim.

canım ben en azından 2 yaşına kadar emziriyim istiyorum kesmeyi bıraktım azıcık azaltıyım dedim nasıl ağladı hıçkıra hıçkıra dayanamadım yine emzirdim bırakmayı düşünemiyorum bile

nihalcim cok iyi biraktirmissin
aci felan surmek ya da evden gondermek bence cocuklar icin buyuk travma yaratiyor
burda arkadas ketcap surup biraktirmisti ise cocuk isteyince bak uf oldu kanadi diyordu cocuk nasil korkmustu
kac gun anne koktu diye aglamisti, senin yontemin bence en dogrusu

ya aslinda boyuna posuna cok takilmamak lazim
aliste mesela bir suru insana gore minik
annem bile bu cocuk gunduz uyumuyor o yuzden minik felan diyor
napiiim oyle iste sanirim babasina cekti kemik yapisi ince olacak
ilk aylarda o kadar cok kilo aliyordu ki doktor bile mama vermedigime inanmiyordu en ust sinirdaydi kilosu ama simdi zar zor orta cizgiyi tutturuyor doktoru da gelisimi normal olmasa arastiralim niye bu kadar az kilo aliyor diye demisti onu bile takmadim
bence cok fazla biliyoruz ve takiyoruz diye de bize stres kaynagi oluyor bunlar
artik aliyi kendi haline biraktim
aksamlari bazen yemiyor 1-2 yudum aldiktan sonra tukurmeye basliyor peki oglum sen bilirsin doydun heralde deyip indiriyorum mama sandalyesinden baska birseyde vermiyorum oyle de uyuyr

bizim bi de soyle bi sıkıntımız var cocu kuru meyve bagimlisi oldu
kuru dut kuru blueberry incir kayisi felan yemek istiyor surekli bende sinirladim sadece sabahlari uyandiginda veriyorum sonra gidip onlarin durdugu cam dolabi dovse de vermiyorum napayim zarari olcak diye korkuyorum
yemeyen arkadaslar belki sizde bu kuru dutu felan deneyebilirsiniz tatli diye cok hoslarina gidebilir

koymak istediğin isim neydi merak ettim

abrucuğum ben dr umuzun dediklerini yaptım kardeşi olmasa sorun yok ama kendini 2.plana atılmış sevilmio hissetmesin die böle bıraktırmak zorundasın dedi.. yaptım ve başarılı oldum şükür. önceden dr a danışmadan 1 gece anneme gönderdim beni görmezse istemez belki die ama yok nerde ertesi gün bi gördüm kızımı gözlerinin feri gitmiş çok ağladım öle görünce offf geçti gitti şükür...

kuru dut bende veriorum hoşuna gidiyor ama çok sık yemiyor muz ve çikolataya taptık bu ara bide bütün gün slatalık yio azı ve köpek dşleri çıkıo bi anda patlattı hepsini.. sanırım tüm dişlerini tamamlıycak 2 aya kadar.

bide dr umuz kaşığı eline ver döke döke yesin alışsın dedi sanırım buda işe yarıo hiç yemediği bi yemeği önüne koyuyorum kaşığı veriorum afferim kızıma ne güzel yiosun sen öle diorum 2-3 kaşıkta olsa öle yio.

filizcim eşim babasının ismini koyucaktı celal diye ama celal savaş demir ateş tarzı isimler çoçukların yaşamalrını olumsuz yönde etkiliyo gerçekten bizzat yaşadım görünce o yüzden eşimi ikna etmeye çalışıyorum :)

Slm arkadaşlar keyifler nasıl? KK ambargosu kalktı benim için şirkette:)
Yeniden daha sık aranızda olucam inşallah tabi işlerden fırsat bulabilirsem.

nihalcim nasil uykulari tanemin duzene girdi mi gazi felan azaldi mi
dusunsene sen faal olarak 2-3 sene kesintisiz emzirmis olcaksin :)

hatırlatmasan olmaz yane demi inek gibi habire mme çıkarıom amip gibi hersene çoğalıom

canım gıklanmaya başladık 2 gündür konuşunca dinlio gülüo falan gündz tüm zamanımı tanaya harcadıım için tanemi özlüorum ve gece uyutmuorum gecede onunla ilgileniorum yani bu gece mesela 4 te tanemi uyuttum 6 da tanay su içmeye kalktı derken onu uyuttum 8de odamda bardak kırılmasıyla uyandım... tanay hanım sen kalk git mutfakta makinayı aç bardak al gel odamda yere at bi sıçradım. kalkış o kalkış. toplasan 3 saat uyumuşumdur. gaz sancısı hala var ama sadece geceleri.. bunada şükür...

Aşırı düşkünlüğü olmamasının avantajalrını yaşamıyor değilim ,
-9. ayda kendi bıraktı memeyi ( meme bıraktırma derdim yok , yinede keşke emseydi )
-Biberonu su dışında kullanmıyor
-Emziği 2 ay önce komple bıraktı ve gece uykularımız daha iyi oldu
-Bana bağımlı değil ama bağlı :)) Bu da hoşuma gidiyor
-Biraz başına buyruk bir çocuk , illa yemek yerken elinde kaşık olsun istiyor , bir iki tane gidiyor belki boğazına .

anladım bizimde ilk ismi batın allahın sıfatlarından biri koyduktan sonra okudm tek başına konulması tasvib edilmiyormuş

nihalcim allah kolaylik versin
hakkaten cok zor bi isi basariyorsun bravo sana
ama sonra bunun meyvalarini toplicaksin cok rahat etceksin :)
biz ya simdi mi yapsak sonra mi yapsak kiskanclik olur mu bilmem ne diye konsurken bize guleceksin :)

dilekcim hosgeldin. ikinci ambargo da kalkmis ne guzel

Nihal başta , duyduğumda nasıl olacak nasıl yapacaksın gibi tepkiler vermiş olabilirim ama şu an sana o kadar çok özeniyorum ki , sneeye süper bir ikilinin annesi olacaksın , sürekli ikisi oynayacak sen aktivite yaratmaya çalışmayacaksın , oyun yaratmak zorunda kalmayacaksın ... Kızlar senin oynatmanı beklemeyecekler süper olacak her şey senin için .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…