2009 Eylül Anneleri

tugbacim insallah yetisir sizde guzel guzel rahat rahat tatilinizi yapar gelirsiniz
ben islerin yolunda gidecegine inaniyorum :)

gulaycim ayni his bende de var ya kitap okumaya bile baslayamadim daha
hicbir sey yapamiyorum hergun birbirinin aynisi
sabah kalk hazirlan ise git
aksam eve gel aliyi yika
yemegi hazirla yemek yedir kendin ye
onlar icerde babayla oynarken mutfagi toparla
oglani uyut
sonra eger enerjin kalmissia yarin icin yemek hazirla
biraz tv seyret ve uyu iste size tipik bir is gunum

hafta sonu ise bunlara ekstradan kahvalti hazirla yedir hafta ici icin yemek hazirla annenlere git vs gibi seyler ekleniyor
bende biseyler yapmak istiyorum kendimi yeniden bir birey gibi hissetmek biseyler basarmis olmanin verdigi mutluluk hissi...

ya bilmiş gibi olucam yine ama muhallebi vermeyin diyolar 1 yaşından sonra..
pirinç ununun hiçbir faydası yok çünkü..ve de çok zor sindiriliyor..boşu boşuna midesi dolup uykusuzluk yapar..

ben de öyle hissediyordum kendimi..
2 haftada 1 gün haftasonu kendi başıma bişeyler yapıyorum..yulayı babasına bırakıyorum..
sinemaya, pazara falan gidiyorum..iyi geliyor biraz..
aslında vicdan azabı çekiyorum oğlumu borakıyorum diye ama psikolojim iyi olmuş oluyor kendi başıma birlşeyler yaparak..
buluşabiliriz isterseniz öyle :)

Bizde kilo alma problemi var , ve gün içinde yediği tek sağlıksız şey muhallebi ( ne kraker ,ne bisküvi ne de başka hiç bir abur cuburu yemiyor, ) gün içinde çorba ağırlıklı besleniyor ( içinde ekmek ve kıyma oluyor tabiki ) o yüzden gece tok tutan bir şey yedirmem lazım ve bizde tam tersi yediği geceler deliksiz uyuyor demek ki çocuktan çocuğa değişiyor çok şükür bizim hiç sindirim problememiz olmadı ( bunu yazdım ya olur , ne yazarsam tersi oluyor ) :))

ben akşam 7 ila 8 arası yedirip sonra 10 da tekrar veriyorum hafifi br muhallebi... ama ebrucum yeme miktarı önemli bizimki az yediğinden mutlaka vermem gerekiyor....

yasemin değişik bir kaç tarif araştırıyorum...

bu arada sana önerim, ben cuma günü artık katı yedirecem dedim. bulgur pilavıyla başladım. 1 kase yedi, en sonunda hop kusutu. sonra tekrar o kaseyi yedirdim ama içine 1 domates rendeledim. sonra cumartesi tavuk suyuna şehriye çorbası yaptım, içine de ekmek doğradım. 1 kase yedi sonra hop kustu sonra tekrar yedirdim. pazar günü artık alışmış olacakki sadece şehriyelerini verdim, nerdeyse hiç suyu yoktu ve kusmadı. şimdi ben olabildiğince haftasonu yükleniyorum katıya. bence sen de yaptığın sütlacı içine ekstra süt katarak biraz daha cıvıklaştırark vermeyi dene. rüzgar bu iki hafta içinde 10 kez kusmuştur, hem de ne kusmak ama bak şimdi daha rahat yiyor. bir de 1 kaşık değilde yarım kaşık veriyorum mesela her seferinde. kaşık dolusu yedirmiyorum.

reyhan aslinda annemler size yakin oturuyorlar ve ben neredeyse her hafta sonu 1 gun onlardayim aslinda bulusabiliriz kolaylikla
bence vicadan azabi cekme cunku bizimde kendimize ayirdigimiz zamana ihtiyacimiz var ben oyle dusunuyorum
mesela bazen hafta ici aksam is cikisi arkadaslarla bulusuyorum o kadar iyi geliyor ki
keske hafta sonu bende babaya birakip cikabilsem ama esim kesinlikle altindan kalkamaz sen cok iyi yapmissin basindan beri esinle paylasarak
bizimki ne yemegini yedirebilir ne de altini degistirebiliri
belki de boyle dusunmemek mecbur birakmak lazim cunku yapmadikca da ogrenmiyor

reyhan pirinç unu evet yararı yok kof kilo yapıyor ben de sırf bunun için veriyorum biraz kilo yapsın diye.... ama biz daha bu etkisini görmedik. yoksa diğer öğünlerin de eti sütü sebzesini yiyor, ama şimdi bizde sanırım sindirim sorunu yaşatıyor acaba gece yatmadan önce ne verebilirim ...

gülay istanbula mı geliyosun yoksa? ohh dün konuşulmuş benimle konuşan olmadı ama hayırdır??? :) şaka bir yana ne zaman gelmeyi düşünüyorsun tatlım.

evet ya bizde işte hafta sonu kuzenlerleydik dört tanede benimkinde var inanılmaz güzel geçti hiç bana sarmadı :) bursada da anatolium diye bir alışveriş merkezi açılmış çocuklar için eğlence oyun alanı yapmışlar bir sürü şeyler var aktiviteler o kadar güzel oynadı ki orada doğa bende artık yavaş yavaş oyun için götürmeye karar verdim.

of kusmasi cok zordur kizlar sukur bizim kati gidalarla sorunumuz olmadi
ben alise eti felan direk yediriyorum artik catalla kendi yiyor hatta :)
ama bunu biz saglamadik sanirim ayni uyku duzeni gibi alis kendi kendine yapti
hani ali 9 aylikken beraber yurtdisina gitmistik ya orda tabi mecbur rondodan geciremedigimizz icin biz ne yiyorsak verdik birde baktikki yiyor cocuk yani oyle ogrendik sonrasinda da rondodan gecirmedik
hee tabi rondoyla daha cok yiyoru o ayri
simdi parca parca hem uzun suruyor yemesi hem de daha az yiyor ama napalim
iste her cocuk birbirinden cok farkli yapi ve karakter meselesi
bizimkisi de mesela dogdugundan beri daha bir gece kesintisiz uyumadi hep uyaniyor

olurr buluşalım valla..sinemaya falan gideriz..sen zamanını söyle..ben ayarlayayım.
valla en baştan beri dedim ki bırakmazsam halledemez sonradan..
emzirdiğim dönem de bitince artık gece bile bırakabiliyorum..

tubacım eğer annem okey derse iki günlüğüne bayramda gelecem. sen de istanbulda olursan haber veririz şekerim :)

muz yer mi acaba rüzgar?
hem de potasyum var içinde çok faydalı

yula da aynen aliş gibi..yememiz tamam ama uyku ııhhh

tubacım eğer annem okey derse iki günlüğüne bayramda gelecem. sen de istanbulda olursan haber veririz şekerim :)

hımm tamam fıstık. eğer gidemezsek haber veririm. bari bi aktiviteyapmış olurum. zaten gidemezsek delirmiş olacağım için iyi gelebilir. yani çok gidelim diye tutturduğumdan değil zaten bu tatili eşim istemişti başta ama insan programlayınca ve olmayınca özelliklede sekiz günlük bir tatil olduğu için inanılmaz gıcık oluyor.

Gülay biz de hafta sonu aynı şeyi yaşamışız fakat pazar günü en son ağzından tutmaya başladı ve babannemiz kıyamıyor ( gerçi öyle yaparak daha kötü oluyor ama laf söz anlatamıyorum ) .Ben hafta sonu baya pütürlü yediriyorum kendimce ,elle verdiğim katıları zaten yemez ( tükürür azğında erimeyen şeyleri )Dün kendimi işe öyle bir attım ki , sinir stres baya bunaldım yani bu yeme mevzusundan , değişik şeyler deneyecek heves kalmadı bende artık şimdi balkabağı alayım diyorum nasıl yedireceğimi bilmiyorum çok fazla bizim ki kuş gibi yer nasıl muhafaza edebilirim bilmiyorum .

Ben hafta içi iş çıkışında ya da öğlen falan aralarada arkadaşlarımla buluşuyorum uzun değil kısa kısa ama hafta sonu plan yapmıyorum başka ,zaten yapamam ancak yetişiyorum .

muz yiyor canım günde 1 tane, yatmadan önce bazen de avakado bal veriyorum. avakadoyu muza tercih ediyorum, hem içeriği hem de kalorisi bakımından. aslında yatmadan önce avakado verebiliirim. hem de sindirimi en kolay meyve.

ya bende dönem dönem böyle bir boşluğa düşüyorum ne yapsam ne etsem diye. kızlar düşünün siz hiç değilse çalışıyorsunuz birşeyler üretiyosunuz. gerçi ben daha rahat bırakıyorum doğayı ya bakıcısına yada halasına falan çünkü zaten bütün hafta onunlayım o yüzden haftada iki günü kendime ayırabiliyorum. bazen spora gidiyorum, bazen sinemaya gidiyorum, bazen arkadaşlarla buluşup yemek falan yiyoruz. ya o kadar iyi geliyor ki bana anlatamam. ama yinede bende bir hobi istiyorum. fakat bu aralar yeni bir heyecanım var bi koşuşturmanın içine giricem bayramdan sonra. o yüzden hayatıma yeni bir renk geldi diye nasıl seviniyorum anlatamam :)

balkabağını aynı kabak yemeği gibi pişirip ezip yedirebilirsin..çok güzel oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…