2009 Eylül Anneleri

Gülay işemeyip , mıçmazlarsa belki kilo alırlar ( günde 4 kere mıçıyor da )
Maşallah Ebrucum , allah nazardan saklasın , bir ara bana mönünüzü atarsan sevinirim ...

ya bizimkide günde 3 kez hem de çok fazla yapıyor. annem de diyorki zeytinyağı fazla atıyoruz çorbasına o midesindekilerini yumaşatıyor çabuk sindirmesine kilo almamasına neden oluyor. artık zaten kilo almamasının nedenini bulamadığımızdan saçmalıyoruz. valla rüzgarın yediklerini ben yesen heralde ayda 1 kilo alırım. ama iki aydır gram almadı. off hastaneler gidip çocuğuma işkence de etmek istemiyorum.

yarım saat uyudum kalktım başım çatlıyo daha beter oldum. şimdide hazırlanıp çıkmam lazım hemen doğayı aşıya yetiştiricem..
ben çiş eğitimine yazın başlıycam kısmetse yani böyle mayıs gibi hem sıcak sıcak yıkaması kolay olur diye hemde iki yaşında kaslar güzel gelişiyormuş diye. birde şimdilik bana bir zararı ziyanı yok acele etmeme gerek yok bağla bağla çık. :) kafasını karıştırmıyım diyorum bir de ama kendi fikrim gerçekten kesin birşeyler okumak lazım. gülaycığım okuduklarını bizimle paylaş tatlım sana zahmet,. bende bir iki aya başlarım araştırmaya.

evet ebru maşallah çok güzel kilo aldığı için şöyle kaba taslak neler yiyormuş yazarsan canım çok sevinirim bende.

gülay inan aynı durumdayız ablamın 3,5 yaşında ki kızından daha fazla yiyor. gören çok şaşırıyor bu hep mi böyle yiyor diye :) ama işte gidiyorum şimdi vardığı kiloyu bildiririm size. inanın 9 olduysa sevinecek durumdayım. en son iki ay önce 8,600 dü

tabi düşük ağırlıklı doğduğu için doktor ona ikibuçuk yaşa kadar bir kilo ekliyeceğiz diyor ama alacak olan alırdı o kiloyu kapatırdı. bunun metobolizmada bana çekmiş muhtemelen :)

biz de 9200 tubacım. birde ben ve eşim iyiyz yani, rüzgarın yüzü de küçük minyon yapılı, hele bugün saçlarını arkadan topladım yüzü küçücük kaldı, ama boyumuz iyi geçen ay 76 cm di. ama kilomuz çok düşük yani... kime çekti anlamadım, bir de o kadar yiyor, ama bir işe yaramıyor, asıl beni üzen o. hani yemiyo desem neyse de yiyor çocukcağız.

Bezsiz bebek diye bir kitap var , bugün iş çıkışı bakıcam anneler çok öneriyorlar , genel anlamda bebeği bezsiz evde gezdirip çiş kaka formunu öğretiyorsun ( okuyunca daha net yazarım bu anladığım kadarıyla böyle ) Neyse tabi iş kazaları olacak ama zamanla öğreniyor bebek ... O kitapta zorlamadan asla bahsetmiyor daha çok içgüdülere bırakarak yani ... Bakalım başarılı olabilirmiyiz bilmiyorum .

Dün arkadaşım geldi , kızı 19 aylık ve 9.5 kilo boyu var ama yemiyor , yedikleride kek , börek ( bizim oğlanla tersler ) ,gibi şeyler bir öğün yiyor gecede anneyi emiyor... Doktor tonlarca test istedi fala neyse en sonunda hiç bir şey çıkmadı tabi iştahsız yapabilecekleri bir şey yok , bazen diyor akşama kadar tek omletle duruyor hemen kendimi koydum ben deliririm heralde diye ama alışmış artık , doktorda sağlığı yerinde yapılacak bir şey yok demiş , ancak ilk okulda arkadaşlarını yakalar kreş ve anaokulunda biraz minyon olur , yaşıtlarına göre .

peki tuba doğa neler yiyor peki gün boyunca kaba taslak...

ya bnce yemeyle alakası yok, kimine derler ya su bile yarar , bizimkine komple danayı yedirsem gram almaz emininm.

yasemincim kurumumuz doktoruna götürecem rüzgarı o kdara rahatlatıyor ki beni, çocuğu istediğiniz kadar besleyin yağlarla ballarla boyu belli bu çocuğun genetik olarak dedi ilerisi için. zaten ben çocuk zayıf dediğimde de çok kızıyor bana.neyse moral oluyor bana. Allahtan iki doktorumuz da iyi diyor kilosuna. rahatlıyorum birazcık.

valla kizlar aliste minyon aslinda
yuzu kucucuk dedim ya onceden esime cekmis onun da kemik yapisi incedir eller ayaklar bilekler felan
ben size neler yedirdigimizi yazayim

sabah
bir butun yumurta
bir kibrit kutusu peynir
bir cay kasigi tereyag
bir kase kefir icine bir muza yakin ya da mesela su dun bahsettigimiz hurmadan koyup

oglen
et-balik ya da bir kase gibi ne yemek varsa onu ama mutlaka etli olacak

ogleden sonra yine 1 adet meyva

aksam oglen yediginin benzeri

gunde 1 kezde mutlaka meyve kurusu yiyor icinde neler var : biraz kuru dut biraz blueberry bir incir bir kuru kayisi 1-2 ceviz

ama bizim elimizde birsey gormusse de mutlaka istiyor tadiyor biraz yiyor felan
mesela aksam yemegini hazirlarken durmuyorsa bir salatalik ya da havucu eline veriyorum

ebrucum işte dediğim gibi rüzgarda çok benzer tüketiyor ek olarak da500 cc süt içiyor. ama 2 ayda gram almadık. mesela iki ay önce 1 haftada 500 gram almıştık. dönemsel atakları oluyor. ama dediğim gibi yediğiyle pek alakalı değil bizimkisi.

maşallah alişe güzel yiyormuş.. bizde hemen hmen böyle besleniyoruz ama bizimde derdimiz boyu.. 70 cm daha yeni ulaştık ama çocuk ne yapsın anası babası kısa genetik miras işte.
bu yeme işinede takmayın kızlar benim yeğenim üç yaşında hiçbirşey yemiyor.. ne yoğurt ne yumurta ne yemek nede abur cubur.. çikolata bile yemiyo düşünün.. ama büyüyo iştte nasıl büyüyo bizde şaşırıyoz

bizimkisi de degil bence gulaycim
bu ara alacagi tutmus
cunku ali aylarca cok az kilo aldi gercekten
ve hep boyle yiyordu doktoru bile diyordu madem yiyor niye almiyor diye
cok hareketliler metabolizmalari da hizliysa almamalari o kadar normal ki takmayin

bende çok korkuyodum süte alışmayacak diye. çünkü aptamille benim sütümü zorla içiriyodum ama pınarın sütünü çok sevdi şimdi günde 500ml içiyo hatta fazlasını versem onuda içer

Bizim sabah :
ben evdeyken : 1 dilim ekmek içi -1 çaybardağı süt - 3/4 adet bisküvi - 1rafadan yumurta - 3 tane zeytin
ara : 1 elma - bazen büyümiz yoğurt 2 adet
öğle : 1 komposto tabağı ( çorba -ekmek var içinde kıyma ya da tavuk )
ikindi : yoğurt - ( içine bir şeyler ) ya da meyve
Akşam : öğlenin aynısı
yatmadan : sütle yapılmış muhallebi

Günde 3 dilim ekmek içi yiyor , çorbalarına kilo alsın diye un ya da bulgur falan koyuyoruz ... Ama kahvaltıda babanne dönüşümlü yediriyor sanırım yumurta her gün vermiyor .Makarna pilav yemiyor , kek börek yemiyor , bisküvi elde yemiyor ... Yine de gr gr alıyor gr gr alıyor :)) Bu arada ben sütü her şekilde denedim kabul etmedi Efe .

bizimki hic aptamil vs. icmedi
biberonda almadi
simdi sutun tadi cok farkli geliyor sanirim icmiyor

bu arada doktorumuz kesinlikle gece sut verme dedi hatta ben uyaninca su iciriyordum ya onu da icirme dedi
kesintisiz uyumaliymis sipaderman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…