2009 Eylül Anneleri

kızlar sabah rüzgara balık oçrbası yaptım çok güzel ve pratik belki denerseniz diye yazayım tadı da inanılmaz güzel. sabahtan içiriyoruz biz çorbayı iri taneli odluğundan kendini kusturursa diğer öğünleri de kusmasın diye. bir de şuan okuduğum kitapta yaıyor her sabah yumurta peynir vs. vermeyin arada değişiklik yapın diyor. mesela çorba vs. verin diyor. yada renk renk bardak kullanın diyor eğer sıvı almıyorsa. bizimkisi kedili falan bardaklara bayılıyor, içmese de sütü içiyor mesela.

iglonun alaska mezgitini kullanıyorum bir karesini sadece içinde çıkan paketten. o balık karesini alıp suya atıp haşlıyorum hafif de zeytinyağı atıyorum içine. sonra başka bir tencerede bol zeytinyağı ve biraz tereyağında ince rendelenmiş bir havucu ve birazcık kerevizi öldürüyorum. iyice öldükten sonra içine balığın kaynayan suyunu döküyorum kaynadıktan sonra içine mezgiti parçalayıp koyuyorum. sonrada biraz daha kaynatıyorum içine bir yumurta sarısı yarım küçük çaybardağı kadar unu kaynayan sudan başka bir kaba alarak pütürsüz karıştırıp terbiyesi olarak içine döküyorum. mis gibi oluyor. bu arada balığı fazla suda kaynatmıyoum çünkü çabuk pişiyor, yağı tümüyle kaybolmasın diye. çorbanın içinde yavan kalıyor yoksa.

bu arada iglo levrek ve çipura da çıkarmış yeni.

gülaycım sen nasıl hitap etmek istersen et cnm bana benim için no problem
kızlar yaa künefe demeyin hastasıyım ablamın mersinli bi arkadaşı vardı süper yapardı dil peyniri falan kullanıyodu sanırım öznur bende burda hamur çok kullanıyorum ama bi tadına bakıp bırakıyorum yaparken bıkıyorum sanırım akşam eşimle oğlum gelince bitiriveriyolar zaten
reyhan niye eşinden gizli gidiyosun cnm zayıflıyosun diye kıskanıyomu yoksa ben şimdi bekarken giydiğim pantolonlara giriyorum koçiş beni kıskanıyo gidip gidip nutella alıyo seviyorum diye bende elimde kavonoz kaşıklıyorum 2 günde ama allahtan kilo almadım ama daha fazla vermemide engelliyo

ooohhh yarasin vala Ruzgar hanima.... ellerine saglik Gulaycim.... bende yapicam

yasemincim yasa şuan mecliste alt komisyona sevk edildi dmk değişiklikleri... şimdi önümüzdeki haftaya çıkar kanun. ben sana sorar öğrenirim, zaten bu konularda görüşü bizim kurum veriyor.

öznur ben öğlen künefe yedim. ama inan berbat. merisn dışında hiçbiyer beceremiyor bu işi ya. içinde peynrden eser yoktu. yiyeceksin emin ustada sünecek de sünecek peyniri. yani ben bile burada doğru düzgün bir künefe bulup yiyemiyorum. mersnde olmak lazım canım. yani aynı durumdayız.

ya benimde şuan eşim fena kıskanıyor. özellikle saçlarım çok uzadı, genelde saçlarımı açmıyorum toplarım ama saçlarımı açtığımda daha da tavan yapıyor kıskançlığı. ya güzel birşey kıskanılmak. bir de kilo falan verdim eski kıyafetlerime girdim.

bu arada reyhan niye saklıyorsun. acaba maliyetlimi. yada vermezsem diyemi. merak ettim bende.

gülay çok sevinirim canım acaba peşpeşe ücretsiz izin verirlermiki yani yurtdışı için 3 yıl kullandım bide dönüşte yasa çıkarsa 1 yıl daha albilirsem süper olur varya o zaman keyfimi hiçbişi bozamaz antalyada ablamla takılırız 6 ay ohhh mis gibi

yok canim yaa emin iyi degil, ben ciciden seviyorum harika yapiyolar.....yedinmi ciciden hic... yemediysen eminin 20 mt ilerisi cici... bide ordan yee bakalim ocakta:)) benim yerimede ye ama ltf

iglo güzel kızlar, ece sen o zaman iglonun bezelyesini kullasana tatlım. konserve kullanıyorum demiştin ya. ben hep iglo kullanıyorum.

cici demek eşimin alacağı olsun iki yer iyi diye hep oraya gidiyoruz, diğerleri yaramaz diyor. ben senle takılayım o zmana, yılbaşında denerim ciciyi. bu arada ben az şerbetli yiyorum şerbeti tabağa hiç akmayacak.

ama geçen enfes bir yer keşfettik, suriyeli bir bayanın dükkanı. herşeyi kendi yapıyor. aman allahım bir felafel yapıyor kesinlikle yemelisin. humusun değişik bir şekli ama açık ekmek içinde. harika ya. off öznur keşke şuan mersinde olsaydık altını üstüne getirirdik...

yasemincim kesinleşsin gider sorarım herşeyi. sen direk eşin le yutrdışı için 3 yıl izin mi kullandın ücretsiz. o kadar dimi. doğum vs. kullanmadım tabi.

gülaycım akşam eşime söyledimde bezelyeyi konserve değilde dondurulmuş alsak diye oda dediki ya donmuş ürünler markete gelene kadar bi sorun yaşanıp çözüldüyse sonra tekrar donduysa falan hadi elektrikler kesilip geldiyse bende karasız kaldım
hadi ben kaçtım oğluş beni çağırıyo resmen anneeee diye bağırıyo

off benim eşimde kesin ederdi reyhan, kilo vermek isteyeen verir nasıl olsa diye. bir de laf etmezse bile eğer ben kilo veremezsem o zaman ayvayı yerdim yani. en iyisi strese girmektense paşa paşa bende gizlerdim.

büyük marketlerde hatta küçük marketlerde bile jeneratör var caım. yani bu risk tabi vardır ama artık dondurulmuş ürünler çok yaygın.... herşey de risk var sonuçta. konserve de zararlı diyorlar işte. aman fazla düşünmücen ne ye için ısınıyorsa alıp kullanacan kafa yormucan aslında.

reyhancım inşalah kilo verirsin valla bi 5 kilo bile insanı deli gibi değiştirir, 2,5 kilo vermişim işte resmen vucüdum toparlandı, göbek gitti. aslında şu boğazı uzunca süre tutsak yavaş yavaş giderde. olmuyor olmuyor.

aman allahim bayilirim felafel biliyorum ilk kez romanyada yedim burda acaip guzel bir lubnan restorani var, ara sira gideriz yaa bu arap yemekleride bi baska ama yaa....evett canim belki esinde yememistir ciciden tut kolundan gotur onuda ayni hizada az ilerisi zaten.... ayy bak bende orda olsam nerele gotururdum seni nelerere.... keskee gulaycim yaa keske suanda mersinde olsaydik bak can damarima bastin simdi:))) neyse inslah yapacaz bunlarin hepsini...

ben de bayılıyorum ya baharatlı yemeklere. bir de humus canavarıyım. eşim Allahtan güzel yapar. üzerine de pastırma koyuyoruz ahrika oluyor.

off konu hem yemek hem de rejim olunca iyice afalladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…