kızlar sabah rüzgara balık oçrbası yaptım çok güzel ve pratik belki denerseniz diye yazayım tadı da inanılmaz güzel. sabahtan içiriyoruz biz çorbayı iri taneli odluğundan kendini kusturursa diğer öğünleri de kusmasın diye. bir de şuan okuduğum kitapta yaıyor her sabah yumurta peynir vs. vermeyin arada değişiklik yapın diyor. mesela çorba vs. verin diyor. yada renk renk bardak kullanın diyor eğer sıvı almıyorsa. bizimkisi kedili falan bardaklara bayılıyor, içmese de sütü içiyor mesela.
iglonun alaska mezgitini kullanıyorum bir karesini sadece içinde çıkan paketten. o balık karesini alıp suya atıp haşlıyorum hafif de zeytinyağı atıyorum içine. sonra başka bir tencerede bol zeytinyağı ve biraz tereyağında ince rendelenmiş bir havucu ve birazcık kerevizi öldürüyorum. iyice öldükten sonra içine balığın kaynayan suyunu döküyorum kaynadıktan sonra içine mezgiti parçalayıp koyuyorum. sonrada biraz daha kaynatıyorum içine bir yumurta sarısı yarım küçük çaybardağı kadar unu kaynayan sudan başka bir kaba alarak pütürsüz karıştırıp terbiyesi olarak içine döküyorum. mis gibi oluyor. bu arada balığı fazla suda kaynatmıyoum çünkü çabuk pişiyor, yağı tümüyle kaybolmasın diye. çorbanın içinde yavan kalıyor yoksa.
bu arada iglo levrek ve çipura da çıkarmış yeni.
yasemincim yasa şuan mecliste alt komisyona sevk edildi dmk değişiklikleri... şimdi önümüzdeki haftaya çıkar kanun. ben sana sorar öğrenirim, zaten bu konularda görüşü bizim kurum veriyor.
öznur ben öğlen künefe yedim. ama inan berbat. merisn dışında hiçbiyer beceremiyor bu işi ya. içinde peynrden eser yoktu. yiyeceksin emin ustada sünecek de sünecek peyniri. yani ben bile burada doğru düzgün bir künefe bulup yiyemiyorum. mersnde olmak lazım canım. yani aynı durumdayız.
off benim eşimde kesin ederdi reyhan, kilo vermek isteyeen verir nasıl olsa diye. bir de laf etmezse bile eğer ben kilo veremezsem o zaman ayvayı yerdim yani. en iyisi strese girmektense paşa paşa bende gizlerdim.
cici demek eşimin alacağı olsun iki yer iyi diye hep oraya gidiyoruz, diğerleri yaramaz diyor. ben senle takılayım o zmana, yılbaşında denerim ciciyi. bu arada ben az şerbetli yiyorum şerbeti tabağa hiç akmayacak.
ama geçen enfes bir yer keşfettik, suriyeli bir bayanın dükkanı. herşeyi kendi yapıyor. aman allahım bir felafel yapıyor kesinlikle yemelisin. humusun değişik bir şekli ama açık ekmek içinde. harika ya. off öznur keşke şuan mersinde olsaydık altını üstüne getirirdik...
yasemincim kesinleşsin gider sorarım herşeyi. sen direk eşin le yutrdışı için 3 yıl izin mi kullandın ücretsiz. o kadar dimi. doğum vs. kullanmadım tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?