2009 Eylül Anneleri

Ya ben ciğeri 250 gr falan alıp 3 bölüp direk buzluğa atıyorum tabi 3. postayı alındığından bir ay sonra falan yiyor oluyor 10 günde bir verince hatamı yapıyorum direk buzluğa atınca bozulmaz diye düşünüyordum.

pekmez olarak dut pekmezi veriyorum nerdeyse günlük ..eymende çok kansızdı ama geçen kontrolde normal dedi ama depolar daha dolmamış devam dedi kan ilacına..yoksa sünnet olacaktı kansızken sünnet iyileşmez dedi o da kaldı.

Benim ilk makinem düşüp kırıldığında tabi bozulduğunda elektrikçiye vermiştik o da yapmıştı ama sonra ben 2. kez düşürünce elektrikçi değil elektrikçiler kralı gelse yapamayacağını anladığımız için yeni bir tane daha satın almıştık.

meryem çok sağol ya teklif etmen bile yeter çok incesin
bu akşam gidip bi daha deniyim elektrikçiye veriyim falan eğer olmazsa ve gerçekten sakıncası yoksa makina kısmını rica edebilirim senden
bu sağma işini başarabilirsem inanılmaz mutlu olucam

annem ciğeri güzelce çektiriyor kavuruyor ve dolapta duruyor kavurma gibi sonra istediğimiz kadar alıp ısıtıyoruz ben içine soğan ve biber falanda doğruyorum sadece ciğer kokusu olmuyor baharatlar atıyorum..

benim eşim giresundan organik fındık ezmesi almış pekmezle karışık. çok seve seve yedi. burda karfura falan baktım yoktu. tavsiye ederim kızlar.

bahar ben okuyacağım kitapların ismini yazdıktan sonra aşağıda onların yazdığı mesajlar var, beni mesajıma takiben yazılan dünki mesajlar. mesajımda harika çocuk nasıl yetiştiriliri okucam dan söz ediyorum ve bir kaç kitap isminden.

müşerrefin mesajı:
ben kitap almıyorum okuduklarım pek işe yaramadı ve çocuğumun harika bir birey yada çocuk olarak yetiştireceksem bunun kitapla olacağınada inanmıyorum
ama inanılmaz zeki bir kızım var maşallahh :)))))

gamzenin mesajı:

müşerrefçim valla kitapla bebe büyüseydi eğer bi nesil yok olurdu bencede... çok sıkışırsam psikolog desteği alırım ama onun dışındada zaten çok sevgiyle büyüyen bebekler.... bi zarar vericek olsak bunu faredecek zeka ve kapasiteye sahibiz çok şükür.... hee esrada maşallah pek zeki demi nazar olmasın çocum :)))))))

SENCE dalga geçmemişler mi bahar, lütfen biri bile okusa tarafsız ne olduğunu anlar. tamam onları korumak istiyorsun arkadaşların ama bu kadar da değil yani. mesajları bariz.

bende soğan la kıymayı kavurup yumarta kırıyorum sabahları bazen. bunu bizde yeriz çok güzel oluyor ama doğada çok seviyoru birazda ona kekik atınca ımmhh süper ve yumuşacık oluyor tavsiye ederim..

Sümeyye kan ilacı ne kullanıyosun? ya doğada kansızdı ama o kan ilacını kullanmak ölüm. veriyosun mesela on dakikada geçse ağzını nereye sürse iz oluyor. bütün kıyafetler kan ilacı izi oluyo hatta koltuklar falanda. pekez veriyorum bende o yüzden genelde. kan ilacıda verdiğim oluyor tabi. birde kan ilacından sonra c vitamini verince vücuttaki emilimi artıyormuş. üstüne portakal suyu falan içiriyorum hemen bitaneyi limonlukta sıkıp.

ferrasanolmu neydi o berbattı supradyn di tam adı galiba ona geçtik .en azından onun lekesi çıkıyor bende üzerine muhakak birşeyler veriyorum ağzının içi temizlensin diye...

bizim kasap bana abla sizin dolapta beklemişleri asla vermeyın demişti. bizim dondurucular daha ıyı demişti. zaten normalde hiç beklemeden tuketılmesı gerekıyor.
eylul hiç sakıncası yok benım için. sen bana haber ver ben sana gönderirirm motor kısmını

bahr ne bileyim eymen sevdi ve yedi ağır olmaz herhalde..kavurmanın normal buzlukta dondurulmuş ciğerden farkı varmı o kavrulmuş konulmuş diğeri kavrulmadan çıkınca kavuruyorsun..yane ne bileyim düz mantık gidiyoruz çocuk yetiştirmede..

gülaycım son kez söylüyorum ben kimseyi korumuyorum. kimsenin de korumaya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum herkes çatır çatır yazıyo demiştim zaten. sadece dalga geçildiğini sanmıyorum dedim. hala da direkt sana yazılmış şeyler olduğunu düşünmüyorum. ben de kitap okuyorum fırsat buldukça netten araştırıyorum da. sizin yazdıklarınızı da pür dikkat okumaya özen gösterirdim ve hep fikirlerinizi sorardım biliyorsun. ha bana da ukalalık sıfatı yakıştırılmıştı önceki işimden bildiklerimi paylaştığım için ama devam ettim paylaşmaya.

demek ki bu madelalar çok dayınıklı birşey değil ama. benden sonra ablam doğum yaptı. şu anda ablam kullanıyor makinamı tuhaf sesler gelmeye başladı dedi geçen gün. demek bir doğumluk birşey o kadarda para verdik onlara

ya kavurma olayı bana ağır geliyor eti sevmediğimden de ondan sordum sümeyye bildiğimden değil :)
ciğeri ben de dondurucuda bekletmiştim artık günlük alıp vermeye çalışayım madem.

Tamam bekletmeyelim ama nasıl olacak bu sefer mesela kıyma defne haftada 4 gün kıyma yiyor yani kıymayı haftalık alıyorum sonuçta hergün 100gr -100 gr nasıl kıyma alabilirim ki? Tamam ciğer konusu düzeltilebilir yani 10 günde bir kez alınır hemen taze taze verilir. Ayrıca balığıda bekletiyorum ben buzlukta mesela salıları balık alıyoruz çrş ilk postasını iyor cmt-pzr ikinci postasını yani balığımızda buzlukta 4/5 gün bekliyor.

sümeyye derindondurucuya pişirirek koyduğun herşey sağlıklı canım dayanır eğer ciğeride kavurarak koyduysan derin dondurucuya bişi olmaz merak etme

sümeyye..bizde de vardı o problem..
üzüm pekmezi ver..dur işe yaramıyor
(bilgiçlik yaptım yine ama)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…