2009 Eylül Anneleri

Kızlar buarada ben size birşey sormak istiyorum. Sizin bebelerin kakaları hala cıvıkmı? Yoksa katımı? Ezginin genelde cıvık gidiyor? Normalmi acaba?

bak bunu okumadan yine yazmışım sütlaç diye eheh :) senin burdaki rumuzun sütlaç olmalıydı bence. maşallah dilekcim ya 14 ay makinayla sağmaya görü süper bi rekor benece.

Sağol canım yaa işte hiç bu tarz bir pratiklik yoktur bende, bundan sonra dediğin gibi yaparım.

ben artık eymenin kıyafetlerini bizimkilerle yıkıyorum zaten herşeyini çoraplarına kadar ütülüyorum .alerji falanda yapmadı çok şükür..

ben de hakiki bal işlenmediğinden tehlikeli olabilir diye okumuştum bir yerde. hatta babam getirtmişti ali efe için biz afiyetle yemiştik. marketten güvendiğim markadan alıyorum arada kahvaltıda veriyorum.

ya bencede gerek yok pişirip koymaya. kasap biraz sallamış yani. sonuçta dolapta buz gibi ve erimeden duruyor. onda bakteri oluşabilmesi için buz halinden erime haline geçmesi lazım. zaten öyle birşey olsa elimize alınc ahissederiz yumuşak olur. ve etlerin derindondurucuda kalabilme süresi 6 ay. yine de tabii ki herşeyin en iyisi taze. ama ekstrem durumlarda difriz kurtarıcı oluyor.

Hiç şaşırmadım Bahar aynı olmasına :))))

İşlenmemiş bal nasıl tehlikeli oluyormuş Bahar ım ben hiç duymamıştım.

Artık sütlaçlık kalmadı be canım eskidendi, kazandibi olduk artık... Tabi yine sadece sağarak veren birinin 14 ay boyunca düzenli sağması büyük emek isteyen bir iş. aslında gelseydi amacım 2 yaşına kadar vermekti ne yapalım nasibi bu kadarmış

valal kayınpederimin arıları var şekrde katmaz içine sade bal hakiki işlemesi falanda yok .süzme bal veriyorum

neyse bahar uzatmayım, evet gerçekten ben kitaplarla ilgili birşey yazdım ve onlar inan bana yorum yapmadılar. haklısın.

bu rada ben de hakiki çiçek balı kullanıyorum. günde iki yemek kaşığı veriyorum. rüzgar da alerjik olmasına rağmen birşey olmadı... bu arada fiskobirlik fındık ezmesi bal ve avakadoyu karıştırıp veriyorum meyve saatinde. tavsiye ederim bu karışım çok güzel oluyor.

avakadoyu ben sevmediğim için eymende hiç denemdim..biz avakadolarlamı büyüdük neremiz eksik elma armut yesin sıpa ...
eskiden avakadomu vardı .

Pekmezi nasıl vereyim diye düşünüyordum iyi fikir bende fındık ezmesi alayım defneye hafta sonu , ikisini karıştırır veririm.

Ben Tirede bulabilsem avakado aslında vermek isterim Defneye, bir kez almıştım çok küçüktü sevmedi pek ama yine alıp denemek lazım İzmire gittiğimizde.

dilek ali efe emmeyi bırakınca ben de 4-5 ay sağarak vermek zorunda kaldım ver gerçekten çok zahmetli oluyordu. bir de o emme hissi olmayınca ne bileyim kendimi garip hissediyordum ben. zaten 11 aydan sonra iyice azaldı sonra ekşi gelince ben de kestim sağmayı. devam sütleri sağolsun diyorum artık.
işlenmemiş bal alerjik olabiliyor diye duymuştum ama nerden hatırlayamadım şimdi. sizde bişey yapmadıysa bünyeden bünyeye farklı olabiliyor ya da biri bana güzel sallamış :)))

Kızlar buarada ben size birşey sormak istiyorum. Sizin bebelerin kakaları hala cıvıkmı? Yoksa katımı? Ezginin genelde cıvık gidiyor? Normalmi acaba?

benimki bazen yapıyor bence dişlerinden ve yediklerinden oluyor bizimki sıvı tüketir sıklıkla ondan sanırım

medela da benim de şimdiye kadar hiç sorun çıkmamıştı
ama ben de 7 aya kadar falan kullanmıştım zaten

bal konusunda ben hala bal vermiyorum denemedim ama zaten alerjik bi çocuk olduğu için 2 yaşına kadar vermeyi düşünmüyorum
nasılsa geç de yese sevmeyeceği birşey değil
edanın kakası cıvık değil artık
aslında kızlar eda artık büyük insan gibi diyebilirim
ona özel yemek pişmiyor çorba dışında
biz ne yersek ondan yiyor normal büyük insan gibi yani
kakası da öyle

dilek dün kuaförde bi bayan vardı çaılıyomuş bebeği 10 aylıkmış sütünü sağıyomuş gündüzler haliyle ne kadar çıkıyo dedim 50 cc filan dedi aklıma sen geldin dedim benm bi arkadaş doğudğundna beri sağarak veriyo ve 400 cc den fazla sütü çıkıyo dedim kadın şaşırdı kaldı ayy maşallah filan dedi yani anlıcağın dedikodunu yaptım bilesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…