2009 Eylül Anneleri

ben gökşene o karışımı yapsam hayatta yemez zaten karışımlarla pek arası yok hanfendinin onun yerine biberli peynirli kavurmalı vs omlet yapıyorum o şekilde yiyor tabi önceden sütle midesini doldurmadysa bizim emme bağımlılığımız devam ediyo geceleri belli bir saatten sonra odasında yanında yatıyorum ama idare edicez çünkü ortalıkta hastalık çok bulaşır diye çok korkuyorum o yüzden bağışıklık güçlendirme devam

merhaba kızlar egemeni berbere götürdük ananesiyle güzelce kestirdik saçları facebooktan takip edebilirsiniz ya konuşmuyo benim oğlum mamamıhhh ananena falan diyo her istediğini yaptırıyo elimden tutup kaldırıyo götürüp yaptırıyo ama anlatmıyo geç mi kaldı konuşmak için tuvaletini yapacağı zaman köşeye geçip çömeliyo ama ben anluyorum o söylemiyo

nazancım her çoçuğun gelişimi farklıdır şu an zaten şakır şakır konuşamazki zamanla örenicektir annesi tuvalet eğitimide yine çoçuktan çoçuğa değişiyo hazır olan çoçuk kendini belli ediyo biraz üstüne düşülürse öğreniyo ben şimdi ufaktan başladım aıkçası gün içinde altı açık bırakıyorum ama altına kaçırıyo bazen de çişş diyo gidiyoruz hiç bişi yapmıyo yani gökşen içinde aslındna erken ama ben şansımı deniyim dedim hazır kış evdeyiz öğrenirse yaza rahat ederim dedim ama bakalım zaman göstericek

selam kızlar.. maşallah bebişler tuvalet eğitimine başlamış.. kolay gelsin kızlar bende daha başlamayı düşünmüyorum çünkü Bade hala çiş yada kaka demiyor.. kakasını genelde çömelerek yapıyor ama hala ne olduğunun farkında değil. o yüzden biraz daha büyüsün o zaman başlamak istiyorum.. her anne çocuğunu daha iyi tanır siz eğer hazır olduğunu hissediyorsanız başlayın..sonra sizden takti alırız

slm kızlar kimse yok ama olsun:)))valla bende çok özledim burayı eskisi gibi olsun çok arıyorum şu gurbet ellerde buranın eksıklıgını çok duyuyorum((kuzucuklarınızın gelişimi nasıl hiç bilmiyoruz birbirimizi çok koptuk çokkkkk
tuvalet eğitimi konusunda tracy teyzemiz 9. da ayda başlayın diyo wc egitimine erken değilmiş kendisinin bizim sıpa üzerinde hiç bi etkisi olmadı onun yöntemler bize sökmüyo maalesef aslında bende yavaş yavaş başlamak istiyorum sabah kalkıp yapsın yapmasın tuvalete oturtmak gerekiyomuş bizim eşek oturmaz gerçi orda yaza kadar ögrense süper olur....yağız daha merdiven inip çıkamıyo her çocugun gelişimi gerçekten farklı bizimde çenemiz kuvvetli :)))

selam gülcan.. bende çok arıyorum burdaki o eski muhabbetlerimiz ama herkesin de kendince telaşı var diye düşünüyorum.. yada öyle düşünmek istiyorum..
maşallah yağıza demek çenesi çok kuvvetli bade de sürekli konuşuyo ama daha öyle çok net değil.. sadece bazıları anlayabiliyorum.. konuşma konusunda geriyiz sanırım.. su bile demiyo sıpam ama isimleri çok kolay öğreniyor..
oyy bu tuvalet eğitimide sanırım zorlu bir süreçmiş inşallah hepimiz rahatlıkla atlatırız

bilmemki(aslında girilmek istense 2 dk da olsa zaman ayrılabilinir eskısı olmasını ümit ediyoruz
kız çocukların gelişmi daha iyi oluyo aslında erkek bebeklere badecimde söylüyodur annesi yağızda bizim anladıklarımızı çok net sölemiyo zaten yanlış yada eksik sölüyo daha tam dillerini döndüremiyolar normali zaten 18 aylıktan sonra açılıyolarmış aman nasılsa konuşacaklar ben yürümüyo yürümüyo derken şimdi top peşinde koşturuyo :)))
eşin nasıl cnm 10 gün sonra görebilcekmişiniz aklın ordadır şimdi senın

ewet yaaaaaaaa eskiden ne kadar guzeldiiiiiiii
kizlar ben bizimkine hamileyken cok konusdum cok^muzik dinlettim ve dogduktan sonrada aynisi ona ne yaparsam anlatiyordum simdi masallah iki kelimeyi birlesdirip soyluyorrrr (50kelime ogrendikden sonra basliyormus)bizimki 2 dil olunca konusmaya basladi almanca dis fircala diyor.turkce mama istiyo diyor ya ne guzel buyuyorlar masallahhhhhhhh

ikincilerin hazirligi nezaman sizlerde kizlarrrrrr

demetçim bizde diş fırçalıyoruz ve ellerimizi yıkıyoruz yemekten sonra :)) banyoya ona tabure eldık çıkartıyoruz kendi yıkıyo arada aklına düşüyo eli yıka diyo geliyo :))

eveeeet pepee başladı :)) biz ekrana kitlendik :)

oyyy maşallah erdenaya 2lisan bilcek ne güzel aferın kuzuya,bizde 2 kelime söylüyoruz canım sabahtan akşama kadar yemın ederim hadi anne hadi anne herşeye, bide en çok atti didelim :)))

demetcim şimdilik hatta uzunca bi süre belki hiç :)))2.düşünmüyoruz tek çocuk bizi kesti

benımde aklımdaydı bu konu iyi oldu yemeklerden sonra yagızın biz ellerini yıkıyoruz ama alışkanlık olarak değil yada siliyoruz demekki artık zamanı alışkanlıga dönmesi sabah yüz yıkamayı napıyosunuz başladınızmı???

bencede öyle girmek isteyen illaki beş dk ayırabilir..ama girende girmeyende sağolsun ne diyelim...
sağol canım en yakın 10 gün sonra dönecek.. patoloji sonucu ve dr kontrolu var.. ameliyatı atlattık inşallah patoloji sonucuda iyi çıkar.. rahatlarız..
bade de zaten tam söylemiyo konuştuğu kelimeleri.. en net anne baba kayu gel hayır falan diyor..burdaki bebişlerle kıyaslayınca biraz geride ama her bebeğin gelişimi farklı sonuçta.. birde ilginçtir hiç su demiyor
ama sorularıma cevap veriyor o hoşuma gidiyor.. süt içmek istermisin dediğimde gece istiyorsa emziği fırlatıyor hemen ağzından, istemiyorsada kafa sallıyor..bizi anlayıp cevap verdiklerinde sanırım dah eğlenceli olacak herşey

kizlar ben yuz yikamasina 5aylikdan itibaren basladim simdi erdenay yuzunu ellini yikamadan yiyecek birseye dokunmaz almanca wase wase der yada ika ika der beni banyoya goturupppp
aksam yemeginde ne var kizlar
buarada dislerini mutlaka fircalattirin bebislerinizin.

sağol zeynepcim. Bade de .çok seviyor ellerini yıkamayı ama suyla çok oynar diye ben cesaret edip başlamadım ama deneyeyim bende bir tabure alayım ..bazen kucağımda yıkatıyorum ellerini ama tabure çok daha kolay olur..
gerçekten Demet Eerdanay çok şanslı ne güzel iki dil bilecek.. keşke bizde yabancı dil bilsek ucundanda olsa öğretirdik ..
ikinci çocuk için kısmet diyorum bir tarih yok aklımda önce kızım büyüsün bakalım

hüsniyecim hayırlısı sonuçlarınızda temiz çıkar saglıcakla kavuşursunuz babanıza onların eksıklıklerı çok belli oluyo evimizin diregi gemimizin küreği:))

demet siz aşmışsınız yahu olayları biz daha dişde fırçalamıyoz:26:

zeynep bizde başlayalım yüz yıkamaya baksana erdenaya:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…