2009 Eylül Anneleri

baharcım gelcek diş varmı diştendir harelde eline bişeyler versen kemirmiyomu hem damaklarınada iyi gelr

herkese çokkk selam... acaba şöyle sorunsuz güzelce annesini delrtmeden yemek yiyen ççocuk var mı acaba çok merak ettim...bizimki eskiden ne güzel sebze yerdi şimdi hepsini tükürüyor...sürekli pilav ve köfte mi yiyecek bu yaaa

ya eline veriyorum tabi bişiler kemiriyo falan ama tam anlamıyla yeme düzeni yok. şöyle skıkıntısız yediğimiz 1-2 yi geçmez ya. derdim o.

selam kızlar. giremiyorum ne zamandır işlerden güçlerden. keyifler yerindedir bir sorun yoktur umarım. bazende girip şöyle bir bakıp çıkıyorum. :) yemekden konu açılmışken bir tavsiyede bulunucam. biz doaya meyve suyu sıkıyorduk işte elmayı ısırarak çok yiyemediği için hani daha çok vitamin olsın diye. sonra bir arkadaş tavsiye etti şöyle yapıyorum. yarım kiloluk kavanoza bir bütün kivi, yarım muz, yarım elma, yarım armut koyuyorum bunu blendırla çekiyorum o kivinin ekşiliği muzun tatlılığı işte elmanın mayhoşluğu hepsi birbirine karışıyor harika bir karışım oluyor ve doğa bunu bayılarak yiyor. hem bu sayede kabuklarınıda yemiş oluyor çünkü soymuyorum. hem daha çok meyva yemiş oluyor hem ben meyva sıkma makinasını yıkamakla uğraşmamış oluyorum :) ve son olarak da posalı yediği için kabızlık sorunumuz olmuyor. :) tavsiye ederim.

Bu arada bir soru sorucam iş nedeniyle üç gün kızımdan ayrı kalmam gerekiyor. Şu ana kadar hiç böyle bi süreç yaşayan oldu mu aranızda. tepkisi ne oldu bir sorayım fikir alayım dedim. gerçi babasıyla ve her zaman alışık oldğu bakıcısıyla ve hatta birde babaanne amcaları falan olacak ama yinede endişeleniyorum biraz.

tubacım bende senin dedğin gibi yapıyorum biraz farklı ben 1 elma 1 mandalina yarım muz artık evne ne meyva varsa içine birde 6-7 tane cici bebe blendrdan geçiriyorum senin dediğin gibi yemedi eylül hanım ama cicibebeyle yedi gerçekten tadı süper oluyo o yemediği zamanlar ben götürüyorum:)))

çok şükür yiyor ama bahar hep aynı şeyler pilav yemekten gözleri çekilip çinlillere benzeyecek iyice..hep aynısını yememsininde ne faydası var ki.. ama işte en azında aç değil diye içim rahat oluyor o kadar...

tubacım ben badeden hiç ayrılmadım.. gündüz bir şekilde atlatırda gece uykusu nasıl ondada seni çok aramıyorsa bir problem olmaz sanırım.. eşimin ameliyatına gideyim diye niyetlendim ama bbiz hala Badeyle beraber uyuduğumuz için cesaret edememiştim...Badede artık karışım yemiyor ama şükür meyveyle arası iyi..

hüsniyecim kemik suyuna çorba yapyorum ben en kolay onu yedirebiliyorum bazen pilav falan yiyor. bu ara kivi favorimiz dilim dilim kendi yemek istiyor. bir de şu süt dilimi denen zımbırtıyı yiyor az da olsa.

hüsniyecim kemik suyuna çorba yapyorum ben en kolay onu yedirebiliyorum bazen pilav falan yiyor. bu ara kivi favorimiz dilim dilim kendi yemek istiyor. bir de şu süt dilimi denen zımbırtıyı yiyor az da olsa.

eskiden bade yiyecekse ayırt etemeden ne verirsem yerdi.. yemeyecekse hepsine hayır derdi ama artık seçmeye başladı.. özellikle sebzeleri tükürüyor..tavuk suyuna şehriye yapardım severek yerdi şimdi onuda yemiyor.. büyüdü artık kendi seçimim mi olsun istiyo acaba? ama allahtam meyvelerle arası hep iyi oldu çok şükür..hamileyken kilolarca meyve yedim ondan mı acaba? şu ara bizim favori meyvamız nar.. ayıklıyorum avuç avuç yiyor..

hadi ya nar yiyor demek ne güzel. çekirdekleri ne oluyo peki?
ben de çok meyve yedim hala da yerim ama iştahsız işte ne olsa yemiyo bi de sanıyorum ki artık kendi yemek istiyo kafa tutuyo.

hadi ya nar yiyor demek ne güzel. çekirdekleri ne oluyo peki?
ben de çok meyve yedim hala da yerim ama iştahsız işte ne olsa yemiyo bi de sanıyorum ki artık kendi yemek istiyo kafa tutuyo.

ilk önce meyvayı tanıyana kadar suyunu emip çekirdeklerini çıkardı ama şimdi çıkarmıyo öyle yiyor..ben yaz meyvalarını severim kış meyvalarıyla aram yok hiç.. ama o kadr çok meyva yemişim ki hala hiç canım meyva yemek istemiyor..

valla hüsniyecim doğa zaten emmiyor. Ayrıca odasında yatıyor ve sabaha kadar bir kere bile uyanmıyor yani akşam dokuz dokuzbuçuk gibi kafayı bir vurur sabah yedibuçuk sekiz babası alır beşiğinden sormaz da annem nerede diye :) heralde umarım sorun olmaz belki üç günün sonunda beni görünce küsebilir biraz naz yapar bilmem :)

kendi yemek istiyorsa bahar hiç engelleme koy önüne döke döke yesin.. bade şimdi kendi başına canı isterse yoğurt bile yiyor kaşıkla dökmeden.. ne kadar erken çatal kaşık kullanmayı öğrenirlerse kardır valla..

yaz meyveleri çok ssoy dilimle yapılmıyor ya ondan daha çok seviliyor. biz de yazın meyve canavarı oluyoruz eşimle. pazar gidip sırf meyve alıyoruz kilo kilo.

veriyorum arada. kivisini kendi yiyo karışmıyorum elleri ile :) çok ta şeker görünüyo onu yerken. zaten yemek yedirmek için çabalarken yemeğinden bi kaseye koyup eline kaşığı veriyorum o da döküyo saçıyo bolbol :)

iyi o zman canım gönül rahatlığıyla bırakabilirsin..tabi mutlaka küsecektir ama sonra gönlünü alırsın... zaten onların şu an gün kavramı yok anlamaz bile kaç gün geçtiğini ama gelince huysuzlanabilir sana çok...
sen nereye gidiyorsun hayırdır canım.. umarım bir sıkıntı yoktur

geçen teyzemin kızıyla görüştüm doktor demişki sevdiği şeyleri 1 hafta kadar devamlı verin yesin midesi büyüsün meyve dahil sonra zaten devamlı açıkacaktır portakal suyunuda söylemiş......

geçen teyzemin kızıyla görüştüm doktor demişki sevdiği şeyleri 1 hafta kadar devamlı verin yesin midesi büyüsün meyve dahil sonra zaten devamlı açıkacaktır portakal suyunuda söylemiş......

iyi o zaman aklımızda olsun..bol bol şişerelim göbüşleri ne seviyorlarsa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…