2009 Eylül Anneleri

hüsniye hg cnm saglık olsun napcan bu sefer gerçekten saglık oldu :)))bak sana öncede sölücektim unuttum benım tanıdıgım adanalılar hep yaman olurdu kurnaz sen çekmemişsin onlara

erzurum güzel ben begenmiştim ama erzincan daha ügzelmiş galiba

kıtlama şekere alıştınmı.toz şeker bulmak zor oluyor annemlerde bize gelirken kıtlama şekerşlerini yanlarında getirirler.bizde olmadığından.

gülcan memleketim diye değil erzurum büyük ama eski bir yerleşim erzincan depremden sonra yapıldığı için binalarımız falana daha modern havası var.. oyyy kurban 1 hafta oldu geleli gözümde tütiy

benim kaynanamda bazı kelimeleri kendi dilince söyler......mesela en çok şu kelime hoşuma gider.....

BANKA: PANGA

gülcan babanem de erzincanı daha çok beğenmişti. erzuruma götürdük onu erzincandan geçtik orayı daha çok beğenmiş sanırım ben o sırada uyuyordum pek hatırlamıyorum DD
sümeyye ben çayı şekersiz içtiğimden pek fark etmedi canım ama et olayına alışamadım. her yemekleri etli iğğğğ kemikli etler falan. ben bi semizotu salatası bi bulgur pilavı yaptım bayıldılar ama işte onların düzeni de öyle. :86:

biz eşimle çok dalga geçeriz ben söylerim o güler eşim konuşur ben gülerim bakalım eymen nasıl olcak kırcanca konuşurr (KIRşehir +erzinCAN)

evet öleymiş bizde gider görürüz nasılsa bi gün bende bu koca olduktan sonra,insan nekdar dursada gelince sanki hiç gitmemiş görmemiş gibi oluyo görmeye doyum olmuyo((bak yaram depreşti 3 aydır gitmiyorum çok özledim babamı

kınayı getir aneyyyyy kınayı getir aneyyyyy......
parmağın batır aneyyyyyy........

uykucu bahar uykucu :)))anam oraların her yemeği etli adamı ööö geliyo bi zaman zonra değişik gelmiştir semizotu salatası helede bide sen yaptıysan:)))

yaw oralardada varmı bilmiyorum tandır ekmegi yaparlar ohhh sıcak sıcak mis gibi oluyodu yanına çay peynir hımmmmm

kınayı getir aneyyyyy kınayı getir aneyyyyy......
parmağın batır aneyyyyyy........

ama buda yapılmazki zaten gözyaşım hazır bekliyo bi başlarsam susmaz valla

ya kızlar ne dicam ben arada aglıyorum falan sıkıntıdan yağız nasıl korkuyo kuzum benım hemen oda aglıcak gibi oluyo((dayanamıyo anasına

bende şimdi yemek yaparım etsiz yemek boş gelir dün bulgur pilavı yaptım kuru bulgurmu yiyecez yanında saç kavurma gibi et yaptım.

ben kolay kolay ağlamam ama dün kalçama kramp girip yerlerden kıvranırken eymen bunu oyun sandı oda üzerime düştü kalkmıyorda birlikte debelendik ben bağırdıkça oda bağırıyor.

tandır ekmeğini bilmiyorum da cağ kebabı yedim iğğğğ sırf yağ... hiç sevmem. yemek kültürleri de çok farklı zaten ya. hep aynı şeyler çıkıyor mesela. kıymalı dolma, pilav,börek,yoğurt çorbası... menü herkeste aynı
ay kıyamam korkutma kızım çocuğu. sen neden ağlıyorsun kuzum. gurbet zor çok iyi bilirim. babanem burda iyi ki diyorum o döncem evime diyor ama bırakmaya niyetim yok.

bahar yufka ekmek yemişsindir lavaş gibi onun adı tandır ekmeği.ve o saydıkların misafir menüsüdür.taaa ist.dan gelmiş makarnamı yapsınlar sana

bulgur pilavını ben tavuklu severimm:))
biliyon baharcım gurbetlik zor başka memleketlerde yaşamak neyse iyi akmşlar size kuzum uyandı ben meyvasuyunu hazırlayım içsin hoşçakalın

evet misafir gelemden önce muhakkak yaprak sarması yapılır .yoğurt çorbası için mantı kesilir.tavuklu pilav börek ve bakalva.seçenekler bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…