• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Eylül Anneleri

mrb güzelim egede havalar nasıl
bilmemki cnm ben sivastayım..egede degilimkikaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile3
mehtap hoşgeldin bacımmmm
hoşbulduk jnmopuyorumnanaktan
tubaaa kız ordamısın? eşin hani sana geçen gün bişeyi kutlamak için çiçek getirmişti. neyi kutladınız kız söylemedin merak ettim ya.
meraklı melehatlaelaelaelaelae

anammmm bende bayağı merak ettim sonunda söyledi ki doğayı yaptığmız günmüş yuh dedim yaaa yuhhhhhhhhh... bunu hatırladı ya bidaha bana unatkanım falan demesin. :) aslında şundan dolayı hatırlıyor biz dubaideydik geçen sene doğa dubai bebeği yani gittiğimiz tarih falan belli oda tahmin etmiş işte şu gün diye. :)
:lepi::lepi:
kızlar az önca bi sitede 3. ayda bebekler memeye karşı mücadele edebilir emmek istemeyebilir diye okudum.Bir süre sonra düzelirmiş.İnşallah o bir süre kısa bir süredir.Çığlık duymak istemiyorum artık
seninkisi meme emiomu cnm yaa:gitme:
๒คl๒öςєğเ๓;10519535 .!.:
Merhaba kızlar. nasılsınız?
ben pek iyi sayılmam. kızım dün gece hiç uyumadı akşam 5 de bi uyandıysa sabah 5 e kadar uyutmak için çabaladım durdum ama nafile. 10ar dakika 2 3 kez uyudu. tam uyudu bende yatayım diorum başımı yastıga koymadan uyanıyo.
aglamıyor falan hiç bir huzursuzlugu yok ama oyun istio. beşigine koyuyorum sallamayınca cıglık atıo :)
napcam nasıl düzene koycam bu uyku olayını bilmiyorum.
simdide sanki gece gibi uyuyup duruyum dio. uyutmayım diorum ama nafile sızıp kalıo. 1 de uyandırdım emzirdim. simdi yine uyumak istiyor.
lütfen bana bir akıl verin.
benimkide ilk bir ay öleydi sonra kendiliginden düzeldi ama bu 4 gündr gene eskiye döndük:gitme:
kızlar oğlum altını doldurdu bize müsade :)) bu arad hangi bezi kullanıyorsunuz ben pampers kullanıyorum ama dışarı taşırıyor siz yazın ben gelip bakarım sonraa

ben hepsini denedim kimi çok sert kimi sızdırıyo kimi alerji yaptı vs...en sonunda canbebede kaldım ben memnunum hem yumuşak hem pişik yapmıyo hemde sızdırmıyo...şakkıdı

görüyormusunuz bi karış veletleri topiği birbirine kattılar yaaaa... gaz sıkıntılarını atlattık bugünler de geçecek kızlar... kendimi avutamaya çalışıyorum böyle böyle :D

kızlar bugün başka bir doktora gittik, rüzgar 40 günde 700 gram almış. doktor yetersiz dedi. sütümün fazla olduğunu söyledim. doktor şaşırdı. en azından günde 25 gram alması gerekiyor dedi.. o da ayda 750 gram ediyo.... 10 gün sonra tekrar kontrolü var eğer almamışsa yeterli kiloyu doktor kesinlikle mamaya başlamalısın dedi... şimdide günde 2,3 kez 7 cc verebilirsin ama bu senin tercihin dedi...gece kaldırıp 2 saatte bir emzireceksin dedi....

doktor iyiydi ya kızlar mama ismi bile vermedi. sizin tercihiniz dedi. yani bi mamayla falan anlaşmalı desem değil. 3 tane isim önerdi sadece.... yani kilo alımına dikkat etti...

off ya kararsız kaldım, sütüm var, emiyo ama yeterli kiloyu almıyor. anlamadım gittti... mama vermek istemiyorum ama gelişiminin geri kalmasını da istemiyorum....

bakalım 10 gün sonra almamışsa yeterli kiloyu mama ve anne sütü verecem... ya da 4. ayında pirince başlarım artık....

gülaycım halı bumu yaa çokk güzelmişşş...
Ozellikleri::

- Ürün 0-12 Ay arası bebekler içindir.
- Yeni Gymini® Deluxe Oyun Halısı, yeni bir eğlence dolu şilte, zürafa desenli zevkli bir müzikli oyuncak ve sarkan oyuncaklarla, bebek tarafından harekete geçirilen keşif ve gelişimle doludur.
- 17 gelişme aktivitesi bebeğinizi yüzükoyun veya sırt üstü olarak mutlu bir şekilde oyalayacaktır.
- Gerçek bir ''birden fazla duyu'' deneyimi sunar. Müzikli zürafa tarafından çalınan üç neşeli melodiyle, şilte ve oyuncakların çeşitli sesleri sayesinde işitme duyusunu, şiltedeki gözalıcı resimler ve renkli oyuncaklarla görme duyusunu geliştirir. Değişik kumaş ve dokularla, yumuşak ve sert plastikler bebeğin dokunma duyusunu uyarır. Bakarken, elleriyle okşarken, sallarken, elleri ve ağzıyla araştırırken bebek, duyuları arasındaki koordinasyonu geliştirir.
- Bebeği kafasını kaldırması için ve şiltenin üzerindeki resimler karnının üzerinde kalması için teşvik eder. Bebek, oyuncağa erişip, önce eli daha sonra ayağı ile vurduğunda kaslarını güçlendirir ve geliştirir.
- Yaklaşık altı aylıktan itibaren, şilte üzerindeki aktiviteler, yüzükoyun yatarken bebeği vurmaya, hissedip oynamaya teşvik eder. Böylece bebek ağırlığını tek eli üzerinde kaldırma ve eline dayanma egzersizleri yapar.
- Bebeğin erişimindeki oyuncaklar, onu önceleri raslantı sonucu, sonra yavaş yavaş kasten onlara ulaşmaya ve vurmaya teşvik eder. Böylece el-göz koordinasyonunu çalıştırır ve geliştirir. Daha sonra, tüm ebat ve şekillerdeki oyuncakları tutarak, elini açıp kapayarak, itip çekerek ve sonraları iki eli arasında ayarlayarak değişik tutuşları deneyecektir.
- Bebeğiniz önündeki oyuncağa ileri geri hareket etmesine neden olarak vurduğunda, sesleri duymak için oyuncağı sıktığında veya oyuncağın dansını görmek için çektiğinde bir seri etki tepki aktivitesi sağlar.
- Beşinci aydan itibaren bebekler, görüş alanlarındaki cisimlerin kaybolup tekrar belirmeleri arasında ilişki kurmaya başlarlar. Aynanın arkasında, kaybolup tekrar belirme oyunu ( ''ceööö'') oynamak için arkaya çevrilebilen gülen bir yüz ve şiltede, üzerinde kanatlı bir böcek resmi olan bir kanat bulunmaktadır.
- Bebeklerin kendilerini sakinleştirme becerileri ilk başlarda dışarıdan aldıkları yardımlara bağlıdır. Gymini® Müzisyen Bebek Jimnastik Halısı'ın çapraz yaylı özel yapısı, küçük bebeğinize rahmin koruyucu, yumuşak ve yuvarlak yapısını hatırlatır ve onu sakinleştirir.
alsakmı yaa...

canım benimki tiny gymini prenses kızlar için olanı... bunda müzik var mı acaba. benimki mozart çalıyo.... aralıksız 40 dakika oynuyo , sonra sıkılıyo. günde 2,3 kez bu şekilde. valla ben de rahat ediyorum... hem onun için de eğlencei oluyor. almanı tavsiye ederim.

ayrıca yedigim seylerden tattırıyom biraz ben alısması acısındann tabee acı olmucakkkk öyle bi anımız var:) babamız emzigimizi yedigimiz yeme batırdı ve verdi ama acı oldugunu unutmus yaygarayı duymanız lazımdı bende sinirlendim verdim kucagına al sustur dedim mutfaga gittim 2 dakka sonra ses yokk bi girdimkii oglana cikolata yalatıyorrr gülermisin aglarmısın sasırdım yaniii......

canım şekerler şeyler vermeyin bence, tattırmayın bile 1 yaşına kadar. şekerli den kasıt içinde şeker olan ürünler, meyve falan değil tabi. çünkü ağız tadı şekere alışınca ek beslenmeye geçince sebzeleri falan almak istemiyolarmış...

canım gulay yazmıstı ıkı katına cıktı dedı. bana kalırsa evet faydası var gıbı ama bugun daha 2. gun tam anlamadım.

ben bı kaç gundur çalışmaya baslayacgımı düşündüğümden sütüm azaldı kızlar. daha 1,5 ay varken boyleyım 1 ay sonra ne yapıcam bılmıyorum. bahar dilek özge... moral oluyor onları gordukce bıraz daha rahjatlıyorum

canım kesinlikle sağın özellikle sabah emzirdikten sonra. benimki ilk gün 10,20 cc geldi emdikten sonra... ama beşinci gün 100 ü geçti. ben bie de öğlenleri de sağdım günde ikikez yani, emdikten sonra... acayip faydasını gördüm.... geceleri bile göğüzlerim doldu... ama şimdi annemler de sağmayı bıraktım sütüm de azaldı b,kaç gündür.

ali efe illa gezinmek istiyor... kucakta olacak ama biz de ayakta gezcez oturamıyoruz bir türlü. basıyo feryadı bi de küfreder gibi aaagın aaagın yapıyor gülsek mi ağlasak mı bilemedim ya. yüzüstü zaten en fazla 5 dakika duruyor toto o kadar büyükki kaldırmaya yeltenmiyor bilem sıpa :))) memeyi almamak için kaskatı oluyor bacakları geriyo şanslıysam zorla alıyor yoksa yok... dün akşam sağ göğsümü şapır şapır emdi solu almadı bir türlü. uyuyorken sola çeviriyom uyanıp feryadı basıyo hergün farklı bir adet bakalım nereye kadar....

ayyy baharcım benim kızı anlattın resmen.... bacaklarını germesi falan.

ayyy ya içime dert oldu valla şu kilo meselesi.. zaten tombul bir bebek istemiyorum. ama asgariyi alsın yeter.... gelişiminin geri kalmasından korkuyorum....

günaydın hatunlar... eda-naz maşaalah oğluşuna büyümüş.. yaşlarını da kutlarız inşalllah hep beraber
İnşallah Allahım o günleri de göstersin hepimize. (Amin)
bizim ebemiz geçen ay giitiğimde vermişti ne acelesi varsa ama ben 4. ayı bitirsin öyle başlıcam.. bu arada sütüne karıştırma damlayı.. emzirdikten bir saat önce yada sonra veriliyo sonuçta kan ilacı sütle karışmaması lazım.. ama tadı iğrenç

Prespektüsünü okudum orada yemeklerden hemen sonra diyordu. mamaya ve yemeklere karıştırılabilirmiş. Hemşireyede sordum oda tok karnına ver dedi. 28 inde aşımız var gidince yine sorarım.

slm kizlar.
minnoslarinizi günde ne kadar pusete oturtuyosunuz?yani uyanik oldugu zamanlari nasil geciriyosunuz?bizim dr.pusete koymayin sirti icin saglikli degil dedi.ne yapmamiz gerektiginide söylemedi.hep kucakta gezdircek halimiz yok heralde dimi??dr.u degistircez zaten.hic memnun degilim.

gülaycım canım telaş yapma sen araştıran bilen bir annesin. rüzgar da sürekli doktor kontrolünde ve 10 gün sonra inşallah kilo alımı düzelmiş olacak. ha olmazsa da anne sütüne en yakın ve besleyici mama ile de takviye edersin dünyanın sonu değil canım. yeterki sağlıkları yerinde olsun.

biz yogun olarak mama veriyoz gülaycım bizim canımız yokmu :( napalım baharın dedigi gbi dünyanın sonu degilya...allahım saglık sıhhat versn yavrularımıza...mecbur kalınca vercez napaılm.

kızlar halimize binlerce şükür herşey elimizin altında ve alabilecek gücümüz var. ben çok merak ediyorum köylerde falan sütü olmayan annecikler bebeklerini neyle besliyorlar? düşündükçe yüreğimi bir el sıkıyor sanki.
oğlum hiçbirşeyini eskitmeden küçüldü daha da bir sürü şey çıkacak. gerçekten ihtiyacı olan birilerine göndermek istiyorum ya.

aşağıdakiler napıyonuz sorması ayıp olmazsa... herkes birbiriyle özelden mi yazışıyor beah.. kendimi pek bi sap hissettim he... mafoldumben

Bende oğlumun kilosunu bilmiyorm 2. ay aşısından sonra hiç tartılmadı sırf tartılsın diye sağlık ocağınada götürmedim bu kış günü. Umarım normal kilosunu almıştır.

Bende oğlumun kilosunu bilmiyorm 2. ay aşısından sonra hiç tartılmadı sırf tartılsın diye sağlık ocağınada götürmedim bu kış günü. Umarım normal kilosunu almıştır.

bizim evde baskül var ben oğlumu kucağıma alıyorum çıkıyoruz üstüne sonrada onu bırakıp kendim tartılıyorum fark çıkıyor zaten oğluşum 7 kilo :))

selam kızlar.

gülcancım dediğin iyi güzel ama bilgisayarı açmayı bilmeyen kadına msn nasıl öğretilir:)) imkansız:)

gülaycım bence çok takma şu kilo olayını olmadı mamaya geceriz napalım. sütün kalitesini arttırmayı dene. ben şu ara onada gayret ediyorum:) hamıleyken kullandıgın vıtamıne devam et. süt ve süt ürünlerine biraz daha agırlık ver bakalım ne olacak. c.tesi bizimde kontrol var bakalım bıze ne dıyecek:)

kızlar halimize binlerce şükür herşey elimizin altında ve alabilecek gücümüz var. ben çok merak ediyorum köylerde falan sütü olmayan annecikler bebeklerini neyle besliyorlar? düşündükçe yüreğimi bir el sıkıyor sanki.
oğlum hiçbirşeyini eskitmeden küçüldü daha da bir sürü şey çıkacak. gerçekten ihtiyacı olan birilerine göndermek istiyorum ya.

baharcım bak hatırlattıgın iyi oldu...ya çoktandır sana yazıyım diyorum ama aklımdan çıkıvermiş...geçenlerde annennem gelmişti ihtiyacı olan varmı diye sordum kıyafet fılan die oda araştırmış bi komşusu varmış...eger göndermek istersen adresi veririrm canım...bende vana gidince küçükleri yolluycam.
bu arada köydeki bebeleri bende merak etmiştim küçük bi araştırma sonucu inek sütüyle beslendiklerini ögrendim...veya sütün içine bisküvi ezip veriyolarmış mama alamayanlar:çok üzgünüm:

allahım bizlerde saglık sıhhat versin çalışıp kazanıyoruz allaha şükür...allahım olmayanlarada yardım etsin...:çok üzgünüm:

ben oğlumun küçülen kıyafetlerini kuzenıme gonderıyorum. oda kullanıyormus. kullandıktan sonra baska bır yere verecek. boyle degerlenınce bende mutlu oluyorum.

biz yogun olarak mama veriyoz gülaycım bizim canımız yokmu :( napalım baharın dedigi gbi dünyanın sonu degilya...allahım saglık sıhhat versn yavrularımıza...mecbur kalınca vercez napaılm.

canım sütüm olmazsa ben de mama veririm ama şimdi 4. ayına giriyo en azından pirinç le mama karışımı mama hazırlarım. benim aklıma takılan bu kadar sütüm var, hatta sabahları 400 e yakın çıkıyo ama benim kız kilo almıyor, ona endişe ediyorum....

selam kızlar.

gülcancım dediğin iyi güzel ama bilgisayarı açmayı bilmeyen kadına msn nasıl öğretilir:)) imkansız:)

gülaycım bence çok takma şu kilo olayını olmadı mamaya geceriz napalım. sütün kalitesini arttırmayı dene. ben şu ara onada gayret ediyorum:) hamıleyken kullandıgın vıtamıne devam et. süt ve süt ürünlerine biraz daha agırlık ver bakalım ne olacak. c.tesi bizimde kontrol var bakalım bıze ne dıyecek:)

canım ben o kadar çok süt içiyorum ki, hergün et falan. maksimum noktadayım.... ben bugün 60 cc zor içirdim 2,5 saat hiçbirşey yememişti. artık göğsümden değil biberon ile verecem 10 gün, bakalım ne olacak. bir de biberonla da fazla içmiyo. annem konuşturuyo ben de ağzına biberonla sıkıyorum, içtiğini anlamıyo yani.... prenses hazretleri 30 cc içti, ben de 30 cc ağzına sıktım.... inşallah kilo olayını hallederiz ikimizde, yeterli kilo almış alırlar. senin doktorun en az kaç kilo almalı dedi gün içinde.

Back
X