wallahi az daha atacaktı makedonun tepesi ha :) kız üzüldüm ama ya yanlış anladın diye. yoksa dediğin gayet mantıklıydı ben de hemen o akşam denedim ama siyah bişi çıkmadı gerçi oğlum hep sırtüstü yatar ve rahat uyur ama belkim benimkinde yoktur diken.kusmedim kizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz yoksa senin makedon damarin kalkar aman allahhhhhhhhhhhhopuyorumnanaktanopuyorumnanaktankafana takma biberon olöayini bazen tembellikden tutuyorlarbiberonuuuuuuuuuuuuuuuuu
canım inşallah öyledir. gerçi bırakmaz oğlum beni yaaaa. :)))baharcım benimki de almıyo bazen ama bu bırakacağı anlamına gelmez tatlım, endişelenme... alır o acıkınca özgenin dediği gibi. keyfi istememiştir sadece.
kızlar sizinkiler ne gibi sesler çıkırıyo... akşamları 1 saat kızımla konuşuyorum, ama sadece onun çıkardığı sesleri çıkartarak, dil gelişiminde etkiliymiş onun çıkardığı sesleri taklit etmek. resmen oyun gibi oldu akşamları. 10 gündür çok net benim dediğim herşeyi, ağzımın hareketlerine bakarak taklit etmeye başladı. çok net 20 kez falan bu 10 günlük süre içerisinde anne dedi.... hatta kameraya bile çektim ki inanmayan olursa gösteriyim diye. tabi bilinçli olarak denilmiş bir anne değil ama 1 saatlik konuşmamızda iki kez falan çok net anne diyor. ben bu süre içinde 100 e yakın anne diyorumdur tabi... hatta kayınvalidemler çok şaşırıyo, ben ona anneee, ooooooo, uuuuuuuuu diyorum o da benim sesimin aynısını taklit etmeye çalışıyo, bağıra bağıra sesler çıkarıyo. ben sustuğum an susuyo, tekrar ben ses çıkarınca hemen arkadam başlıyo aynı şekilde.... çok komik oluyo ya, deneyin mutlaka. bu sürede sadece ağzıma bakıyo, ben ağzımı açınca arkamdan o da açıp ses çıkartmak için çabalıyo. ses çıkarmayı bıraktığım an ağlamaya başlıyo bir de. resmen oyun oynamak istiyo... mutlaka deneyin, ona aguuuu, uuuuuu, oooooooooo diye sesler çıkartın, bir süre sonra aynı sesleri çıkarttığını göreceksiniz. çok eğlenceli gerçekten.
ben de konuşuyorum tatlım oğlumla aynen. önceleri sadece agu yapıyordu şimdi daha değişik sesler de çıkartıyor.