• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Eylül Anneleri

Maşallah, Allah razı olsun.

Benim kız kolları dışarda olmazsa uyumaz. O;nun için kalın bi hırka giydiriyorum, altına serdiğim bir battaniye var onun üzerinede penya battaniyesi var. İçine yatırıyorumgövdesini ve bacaklarını penye battaniyeye sarıyorum, diğer kalın battaniyenin kenarlarını üzerine örtüyorum en üstede ince bi battaniye seriyorum zaten kolları dışarda olduğundan yüzüne gelmiyo pek, yüzüne yakında örtmüyorum battaniyeleri evin sıcaklığıda iyi oluyor
canım sen lahana bebek yapmışsın çocuğu yahu... :) ya ben bacaklarını falan sabitleme taraftarı değilim. kendim sıkıntımdan korse kullanamıyorum oğlumu sıkmak istemiyorum.
baharcım ben sadece iki kat örgü battaniye örtüyorum, o taklalar bizde de var canım. çok yukarı çakmeden örtüyorum koltuk altının birazcık aşağısından sıkıştırarark.

hilkam ben normal kolutuk altı ateş ölçer kullanıyorum. kulaktan değil. şimdiye kadar da iki kez kullandım. genellikle alna dudak dayama yöntemi işliyo bizde.

kız üşümüyor mu o kadarcık şeyle. gerçi ben de ekstra hırka giydirmeden kollarını dışarda bırakıyorum ama...

.
gülcan kız koltuklarımızın rengi bilem aynı beah :)
evet datlum aynı zevklerimiz uyuyo demekki

slm canım çokk geçmiş olsun uykusuzmusun canınmı sıkkın hayırdır ne ağrısı bu???
kabuk filan 2-3 hafta sonra oluyomuş gülcancım şimdi kızarık bizimkide sadece...

yooo uykusuzluk falan yok aslında fena değildi gece geçte olsa uyudu bilmiom ki vallah artık bünye dayanmıyo galiba bi ton ütüm var gözümde büyüyo :((((
senin kayınpederde kaynanayı aratmıyo haaaa karı gibi tilkilikler mi düşünüyo???ama sen onun hakkından gelürsün bacımkaydirigubbakcemile3

siz bebişleri hakketen lahana gibi sarıyosunuz kalına alıştırmışınız galiba bizimki sıcagı sevmiyo bi polar battaniye örtüyom elleri dışarda o da gögüsüne kadar gece kalkttıgında sırtı terli oluyo dönemediği için gece bide kıyafet değiştiriyozzzz:bbo:

baharcım evimde çok sıcak değil aslında ama ben baştan beri çok örtmüyorum... şuana kadar da burnu bile akmadı maşallahı var. canım açıkcası çok kalına da alıştırmak istemiyorum. ben de öyle büyümüşüm, grip nedir bilmem, hastalansam da taş çatlasa birgün ilaçsız atlatırım... annem bana ne atlet giydirmiş, ne de kendi giymiş... kışı bile uzun kollu penye ile geçiriyorum tatlım. inşşalh kız da bana benzer....

siz bebişleri hakketen lahana gibi sarıyosunuz kalına alıştırmışınız galiba bizimki sıcagı sevmiyo bi polar battaniye örtüyom elleri dışarda o da gögüsüne kadar gece kalkttıgında sırtı terli oluyo dönemediği için gece bide kıyafet değiştiriyozzzz:bbo:

benim kız da anası gibi sıcağa gelemiyo canım.

baharcım bizim kızda saat 7,8 olunca huyu değişiyo, gezdiriyoruz ama rahat etmiyo, emziriyim diyorum memeyi de almıyo, konuşuyorum 5 dakika sonra tekrardan bağırıyo. bağrış çağrış saat 10 oluyo uyuyo. güzdüzleri de sesi çıkmıyo... annem çok rahat adiyomuş.

kızlar bu arada ben de işe başladım. ama bugün gittim 10 gün rapor aldım... üstat sen erken başlamışsın, bebek küçük dedi. ben de rapor almayı düşünüyorum dedim. sen al al dedi. hemen gittim 10 gün aldım. ocağa kadar izin rapor böyle devam etcem.

baharcım evimde çok sıcak değil aslında ama ben baştan beri çok örtmüyorum... şuana kadar da burnu bile akmadı maşallahı var. canım açıkcası çok kalına da alıştırmak istemiyorum. ben de öyle büyümüşüm, grip nedir bilmem, hastalansam da taş çatlasa birgün ilaçsız atlatırım... annem bana ne atlet giydirmiş, ne de kendi giymiş... kışı bile uzun kollu penye ile geçiriyorum tatlım. inşşalh kız da bana benzer....

maşallah canım. ben kışın pek üşürüm. sıcak memleket insanıyım ya :) babanem kömür sobasına alıştırdı bi de istanbula gelince ilk başta zorlandım baya. ama ben de oğlumu çok sarıp sarmalamıyorum. içine badi üstüne uzun kollu penyesi ile duruyor evde. gerçi kombi hep açık ama :)

baharcım bizim kızda saat 7,8 olunca huyu değişiyo, gezdiriyoruz ama rahat etmiyo, emziriyim diyorum memeyi de almıyo, konuşuyorum 5 dakika sonra tekrardan bağırıyo. bağrış çağrış saat 10 oluyo uyuyo. güzdüzleri de sesi çıkmıyo... annem çok rahat adiyomuş.

kızlar bu arada ben de işe başladım. ama bugün gittim 10 gün rapor aldım... üstat sen erken başlamışsın, bebek küçük dedi. ben de rapor almayı düşünüyorum dedim. sen al al dedi. hemen gittim 10 gün aldım. ocağa kadar izin rapor böyle devam etcem.

demek her bebekte var canım bu. ne bileyim baya endişelendim. gerçi sıkıntısı olsa gündüz de durmaz yok her akşam belli saatlerde cıyaklıyor işte... sonra uykuya dalıyor bi rahat bi güzel uyuyor ki o az önce çığlık atan o değil sanki :)

ay ne güzel yaaa. ben bebeğimi 2 aylıkken bıraktım gerçi izin yapsam kimse hesap sormazdı ama neden geldin diyen de olmadı :(

ohhh yapmışın gülaycım raporunuda aşmışsınz rüzgarla zaman geçirin

ya bişey sorcam size benım beceriksiz oglum bi kaşık suda bogulcak nerdeyse bibereno emerken boguzuna duruyo tıkanıyo aynı şey benim emerkende oluyo nefessiz kalıyo bazen kıpkırmızı oluyo bi dogru düzgün emmesini bilmiyo çok korkuyorum bişey olcak diyeee hadi biberonda çok geliyo ama memede de aynı:(((

ohhh yapmışın gülaycım raporunuda aşmışsınz rüzgarla zaman geçirin

ya bişey sorcam size benım beceriksiz oglum bi kaşık suda bogulcak nerdeyse bibereno emerken boguzuna duruyo tıkanıyo aynı şey benim emerkende oluyo nefessiz kalıyo bazen kıpkırmızı oluyo bi dogru düzgün emmesini bilmiyo çok korkuyorum bişey olcak diyeee hadi biberonda çok geliyo ama memede de aynı:(((

canım bazen ali efe de öyle oluyor. hıııyk hıyyyk ses çıkartıyo bazen emerken çok komik :) bazen de öksürüyor falan. bana da ayfer demişti. boğazına kaçıp öksürdüğünde yüzüne üfle hemen geçiyor canım. tabi çok tıkanmadıysa. yoksa sırtına vur hafif hafif

nasılsınızzzz canlarımmmmmm...... bugun temizlik gunumduuu... yoruldum... oglusuda simdi uyuttum bi bakayım dedim....herkes iidir inşallah...

canım bazen ali efe de öyle oluyor. hıııyk hıyyyk ses çıkartıyo bazen emerken çok komik :) bazen de öksürüyor falan. bana da ayfer demişti. boğazına kaçıp öksürdüğünde yüzüne üfle hemen geçiyor canım. tabi çok tıkanmadıysa. yoksa sırtına vur hafif hafif

benimkide garip sesler cıkarıyorrr... aynen canım tıkandıgında bende yuzune üflüyorumm geciyo hemncecikk buarada maşallahh ali efeye kocamannnnnnnnn olmus yaa:emir_bebek:

baharcım ben de sadece ben de var sanıyordum bu huysuzluğu... demekki normal akşam olunca farklı etkinlikler istiyolar... boyama falan mı yaptırsak acaba.

gülcan cım ateşliyim bacım :)

ay kızlar nne yazmışsınız ya, sabahtan beri okuyorum okuyorum bitmiiiiii, bitmiiiiiiiiii.... kocam beni boşarsa bu internet yüzünden biriniz beni bebeyle evinize alırsınız inşallah...

gamzecim sen konuş bacım, sen bu forumun gülüsün, bülbülüsün. seni okuyarak kahkaya boğuluyorum valla... sen olmazsan biz ne yaparız...

:kedi::kedi::kedi:
şekerim ben alırım seni seve seveeeeee ama bak Allah aşkına tekrar hamile kalmıcaksna gel ben alışık deelim öle deneme kabinlerinden doğuran gebeleri toplamayaa haa :)))))) :roflol::roflol:

benim de aklıma geldi resim koyup güzel bir mektup yazmak ama sürprizi kaçmasın diye hoppadanak söylemedim hayret bişi :kızgın:

ctesi inşallah siz de güzeeel gzeeell haberlerle ve 142 tl lik aşı ücretini bayılmış olarak gelirsiniz kaydirigubbakcemile3
gııııyyzz galdır o kaşlarını bakem yoldurtma bana tek teekk :))))
şekerim belkide aklına gelmeyen arkadaşlar vardır bence sölemek daha doğru olur... sonra ekşirler bu cadılar başımıza; resim mektup yazmadık bize neden sölemediniz diye :)))))

selam kızlar benim sıpa mızmız yine.Ara ara okuyup onun başına dönüyorum tekrar.Size bişe sorucam.Kulaktan ateş ölçer kullanıyor musunuz?Ben dijital almıştım bi tane ama kafama takıldı kulaktan ölçen daha mı iyi?Kullanan varsa markasını yazabilir mi?

canım hoşgeldin kolay gelsin sana bebişkonla :)
bende weewell var hem kulak hem alın hemde ortam ısısını ölçenden.. deniyorum kulakta alında aynı sonucu veriyo o yüzden kulaktan ölçüme güveniyorum ben ve o şekilde ölçüyorum.... :dilcikar:

ben kaynanamı seviyom ya kızlar..... bazen sinir ediyo ama 5 hafta yanında kaldım yeni, 1 bardak su bile istemedi. bebeği emzirirken yemeğimi hazırlayıp ayağıma getirdi. yemekten sonra masayı toplatmadı, sen bebekle ilgilen diye. akşamları sütüm bol olsun diye meyveleri soyup önüme getirdi, şerbetler hazırladı. elimi hiçbir işe sürdürmedi. valla hakkını helal etsin.
ya maşallah diyim şanslısın sen vallaha kadın senin manhoda suyun gelince ölmedi ya dahada ölmez :))))))) aman dilini ısır totonu kaşı tahtaya vur kulağını çek evde üzerlik yak kurşun döktür kendinizee maşallahh.. ben mesela hep öle yaparım kayınpederimle ondan böle can ciğeriz :)))))))) :roflol::roflol::roflol::roflol:

kızlar ya bişi sorcam size. şimdi ben oğlumu gece polar ince bi battaniyesi var onu örtüyom üstüne de mink battaniyeyi iki katlı yapıp örtüyom. beşiğin kenarlarına sıkıştırmaya çalışıyorum. bazen bakıyorum gece oğlumun ağzını örtmüş çok korkuyorum ya. siz nasıl örtüyorsunuz bebişleri bi akıl verin bana. uyku tulumu için erken mi?

canım ben üstüne penye battaniye örtüyorum onun üstünede yün battaniye örtüyorum ama çok sıkı sıkıya bastırmıyorum zaten kolları kapanırsa teğpişmekten uyumuyo uyyosada uyanıyo keçi kız :)))

yooo uykusuzluk falan yok aslında fena değildi gece geçte olsa uyudu bilmiom ki vallah artık bünye dayanmıyo galiba bi ton ütüm var gözümde büyüyo :((((
senin kayınpederde kaynanayı aratmıyo haaaa karı gibi tilkilikler mi düşünüyo???ama sen onun hakkından gelürsün bacımkaydirigubbakcemile3

ah gıyamam sene beeeeennn :)))
şekerim bu bebeler sapıttırdılar bizi vallaha...
yinede Allah can sağlığı versin işallah bebeklerimize ne yapsalar seviyoruz onları zaten uyanınca onun minicik ellerini yüzünü görmek kadar güzel temiz ve saf bir duygu daha yoktur bu dünyada eminim....
:1hug:

hoşgeldin fatoşuuumm hayırdır kız ne temizliği buuuu oğlunumu evlendiriyon..??
ben bi yandan yemeteyizi izliyom bu arada ay ben buna girsem kesin oylama karakolda biterr :)))))))))))

benimkide garip sesler cıkarıyorrr... aynen canım tıkandıgında bende yuzune üflüyorumm geciyo hemncecikk buarada maşallahh ali efeye kocamannnnnnnnn olmus yaa:emir_bebek:
saol tatlım. sen de güle güle kirlen temizliği yapmışsın ne güzel. benim hiç içimden gelmiyor isteksiz yapınca da hemen yoruluyorum. eskiden bütün evi temizler üstüne bir de gezmeye çıkardım şimdi heeeeçççç :( eşimle konuştuk borçları ödedikten sonra her hafta kadın alcam eve.
baharcım ben de sadece ben de var sanıyordum bu huysuzluğu... demekki normal akşam olunca farklı etkinlikler istiyolar... boyama falan mı yaptırsak acaba.

gülcan cım ateşliyim bacım :)
ben de sadece bende var sanıyordum tatlım meğer herkeste varmış :) ya zaten altını açayım kaşla göz arasında üstünü başını hatta koltukları bi güzel boyuyor benim oğlum :)

gülcancım yaa o boğulma olayı bizdede var inmeler iniyo bana o tekrar nefes alana kadar kızarma bozarma titriyo filan gözler kocaman oluyo ölğyorum artık.. nefes alıncada başlıyo ciyak ciyak ağlamaya Allahım yokmu bu işin bi çözümü yaa.. :((

hoşgeldin fatoşuuumm hayırdır kız ne temizliği buuuu oğlunumu evlendiriyon..??
ben bi yandan yemeteyizi izliyom bu arada ay ben buna girsem kesin oylama karakolda biterr :)))))))))))

walla ben de aynı şeyi söylüyom canım. bazen eşim tuz koymamışsın der ona bile tepeleyesim geliyorsa diğerlerine naparım kestiremiyorum :) yemek konusunda eleştiriye hiç açık değilim cokacimcoook

Back
X