2009 Eylül Anneleri

baharcım diştendir bence, benim kız asla ağlamazdı, şimdi ortalığı birbirne katıyor dişten... bir de hippi denermisin mesela hindili mısırlı patatesi var belki onu yer, tadı bizim yemeklere benziyor, muhallebiler tatlı ya belki de tatlıyı sevmiyordur, anne sütüyle de sulandır hafiften. benim kız şuana kadar muhallebiyle beslenmişti, hippi çok sevdi, ççok da değişik bir tadı var, tatsız tutsuz olmasına rağmen yedi valla... ıspanaklı sına da bayılıyor....

gizemcim ben de rarştırıyım satış ofisini aoç nin.... ben marketlerde buluyordum aoç, ama geçen hafta rastlayamadım tereyağına. kiloluğu vardı almadım....

evet meryemcim 1 hafta önce kulak çekiştirmeye başlamıştı, salgıları çok artarmış diş çıkarırken, burnu sanki gripmiş gibi akıyor... sonra da balgam yapıyor akıntı, gece öksürüyor sürekli, sonra da balgamı çıkaramıyınca kusuyor, çok kötü zavallı kızım. Allahtan iştahı kesilmedi, o kusuyor biz tekrar veriyoruz tekrar yiyor o da....

evet ege de cok huysuz ama bellı de olmuyor bı bakıyorum sabaha kadar uyuyo bı gun ertesı gun hıc durmuyor.hareket etmek ıstıyor bırde yuvarlanıp duruyor.oyun halısına koyuyorum mutfaga bı gıdıp gelıyorum egeoyun halısında yuvarlanıp salon halısının uzeınde.korkuyorum her gun supurge acıyorum alıya kıl toz tuy olurda agzına alır dıye.bız daha dıs cıkarmadık.salyalarımız akıp gıdıyor.her seyı agzına alıp kemırıyor

filizcim ben ekleyim, burada resim eklemiyoruz genelde başkaları da bakıyor diye....

baharcım benim kızım da bir haftadır ağlıyordu durduk yere, geceleri çok uyanıyordu, ama dişleri çıkıyormuş kuzumun.... ali efenin çıkmışmıydı dişleri... belki ondandır.

saol cnm bende talepte bulundum

ya buraya neden kimse resim eklemiyo herkes ********ta sanırım benide eklermisiniz filiz öztürk

neden yıldız çıkdı ya face demek istedim

Canım isim verme istersen ne olur ne olmaz. İsmini sil ordan. Özelden mesaj atarsın eklemek istediklerin varsa.

merhaba kızlar. herkes iyidir umarım.
oğlum haftasıonu cozuttu. hep kucak isteyen zırıl zırıl bir yerine bişi olmuş gibi ağlayan çığlık atan bir bebek oldu. zaten yemiyordu artık hiç yediremiyorum. delircem. sabahın köründe 6 da uyanıyor uyku uyumadığından da ağlıyor zorla uyutuyoruz saatler sonra. offffffffffff of.

Dünürümde dünürümmmmmmm hoşgelmiş. Damadıma neler olmuş öyle kıyamam ben ona. Börekler açıp yediririm sarmalar sararım ben damadıma :))))

baharcım diştendir bence, benim kız asla ağlamazdı, şimdi ortalığı birbirne katıyor dişten... bir de hippi denermisin mesela hindili mısırlı patatesi var belki onu yer, tadı bizim yemeklere benziyor, muhallebiler tatlı ya belki de tatlıyı sevmiyordur, anne sütüyle de sulandır hafiften. benim kız şuana kadar muhallebiyle beslenmişti, hippi çok sevdi, ççok da değişik bir tadı var, tatsız tutsuz olmasına rağmen yedi valla... ıspanaklı sına da bayılıyor....

gizemcim ben de rarştırıyım satış ofisini aoç nin.... ben marketlerde buluyordum aoç, ama geçen hafta rastlayamadım tereyağına. kiloluğu vardı almadım....

AOÇ nın ınternet sıtesı var orda ankaradakı marketlerını bulabılırsın subelerı yazıyor

gülaycım oğlum tatlıyı daha çok seviyor canımç milupanın sütlacını yedi mesela. çorba hayatta ağzına sürmüyor ama. 3 öğün sütlaç yediremem ki. milupanın organik sebzeli tavuklu çorbasını denicez bugün bakalım inş onu yer. hipp i de deniyim canım saol. ali efe de pek ağlamazdı ya.akşam ben de sinirimden onla ağladım. bir yerine bişey olmuş gibi çığlık çığlığa ağlıyor ya. ana kucağına koy en az yarım saat oynardı kendi kendine. şimdi oyuncakları gözümün içine baka baka atıyor alıp geri koyuyorum inadına yine atıyo.

özgem walla damat cozuttu ya. yese walla börek çörek ne varsa. sofrada ağladım ya. millet tereyağlı pilavı yoğurtdu kaşık kaşık yediriyor biz gdosunu bile deli gibi araştırıyoruz yok yemiyor diye.

baktım gizemcim, ama bana çok uzaklar.. marketlere takrar bakacam...

baharcım işte araştırdıkça insanın hiçbişey yediresi gelmiyo, bazen diyorum ki biraz daha cahil kalsaydım bu konulara.... aşağı tükürsen sakal, yukarı bıyık hesabı....

yasemin faceden de çıkmış yaşanan tatsız durumdan sonra sanırım. bu arada filizcim seni göremedim face de....

hanımlar bu arada hafta sonu dısarı cıktık bı kac tane oyuncak aldık ege ye cok sevdı.emeklemeye yardımcı playschool un tırtılını aldık.uzerınde ısıkları var muzık calarak surunuyor.bebek yanına yaklasınca sensorlerı var tekrar hareket etmeye baslıyor.
bırde yıne plaschool un cıngırak corapları var.onu aldık sureklı ayakları ıle oynuyor onu gıydırınce.zaten sımdı ayaklarını kesfetme zamanı.agzına sokmaya calısıyor ayaklarını.cıngıraklar ses cıkardıkca delı gıbı ayaklarını sallıyor.uzerınde 5 kadar rakamlar yazıyor.
nubby nınde meyve sebze fılesını aldık onuda sevdı ıcıne elma dılımleyıp koyuyorum kemırıp duruyor dıslerının kasıntısınıda gecırıyor.
su donemlerınde egıtıcı oyuncaklarda almak lazım.

baharcım çorbayı şu şekilde denesen hippin pirincini anne sütüne katıp içine yine de hippin sebzelerinden birini katabilirsin mesela ben ıspanak patatesini katıyorum onu da yiyor bir güzl....

05.04.2010 11:32

Sık Kullanılanlarıma Ekle

Altıncı Hastalık ( Roseola ınfantum )
Anne babaların altıncı hastalık adıyla tanıdığı Roseola, herpes ailesinden bir virüsün yol açtığı döküntülü bir hastalıktır.

Ateş nedeniyle hastaneye götürülen bebeklerde sık görülen bir enfeksiyondur. En sık 6-18 aylar arasında, bazen diş çıkarma ile birlikte görülür.

Önce, bebekte 40 dereceye varabilen bir ateş görülür.( Diş çıkarma tek başına asla bu kadar yüksek ateş yapmaz ) Ateşin bu kadar yüksek olması, anne babayı endişelendirir. Bu endişe oldukça haklıdır, çünkü ateşe hassas bebeklerde ateşli havaleler görülebilir. Ateş düşürücü alınca, bebeğin biraz daha keyifli olduğu görülür. Bu yüksek ateşli dönem, 3-4 gün sürebilir. Bu sırada bebekte yapılan muayenede, tanı koydurucu belirgin bir bulgu saptanmaz.

Ateşli dönemin ardından, aniden ateş kaybolur ve özellikle gövde, boyun ve kollarda soluk kırmızı döküntü ortaya çıkar. ışte artık ateşin nedeni ve hastalığının adı belli olmuştur. Bağışıklık sistemi normal olan çocuklarda, herhangi bir komplikasyona yol açmaz

oğlumun hastlıgı bu galiba kızlar..

Doktorumuz bize artık kendi yemeklerinizden yavaş yavaş vermeye başla dedi az yağlı ve az tuzlu olmak koşulu ile. Çünkü artık istemeyecek verdiğiniz o tatsız tutsuz yiyecekleri damak tadı gelişiyor dedi. Hakkaten öyle ezginin gözü bizim yemeklerde.

gunaydın bayanlar bugun canım sıkkın kızım ıkdrar yolu enfeksıyonu olmus 8 tane ıgne yazdı doktor

cok uzuldum nurhan cok gecmıs olsun.bız de bu yuzden 10 gun hastanede yattık.ama Allahtan bebısın ıgnelere dırenclı cıkmamıs ege nın 10 gun damar yolu acık kaldı neler cektık.ne kadar cıktı bakterısı nurhan?

gizemcim meyve filesini ben çoktan almıştım, ben emeklemisini tercih etmediğimden o oyuncağı almıcam. bir de tırtılı çok seviml yapmamışlar ya :)

ama çıngıraklı çorapları ben de düşünüyorum, bu arada ben de chicco nun kamyonunu aldım benim ki 9 ay üstü oyuncak ama bizim kız şimdiden oynuyo... bu arada bizimkinin kitaplara ilgisi çok fazla, resimlerine bakıyor dikkatli dikkatli.... tübitakın büyük resimli az yazılı kitapları var tavsiye ederim.

gülaycım gün içinde alması gereken anne sütü kadar bile çıkmıyor sütüm çıkanı da ona kullanamam ki tatlım. keşke olsa da kullansam :(

Back
X