2009 Haziran Anneleri!!

arzucum ben de 98liden (yenidoğan 3-6 kg) bir paket aldım. onu kullanmaya başlayalım hele bebeğin ebatlarına göre alırız diye başka almadım.98 tane baya idare eder zaten

hmmm 98 li dediğiniz 3 6 kg olanlarrr
hımm onlar doğar doğmaz büyük gelir die düşündümmm almaıdmben

canım göbeği inip inmediğini merak eden varsa yere otursun bacaklarını uzatsın üstüste atabiliyorsa göbeği inmemiş demekmiş atamıyorsa inmiş demekmiş benden küçük bi uygulama :)tavsiye

ya bana da dün aşağı inmiş dediler ama bana karnım büyümüyomuş gibi geliyo..
cumadan beri baş ağrısından öldüm,bebeğe bişey olacak diye korkumdan sürekli konuşup uyandırdım, akıllı oğluşum herseferinde kıpırdadı ve aklım onda kalmadı şükür.
içinizde baş ağrısı çekmeye başlayan var mı benim ilk üç ay oluyodu ama şimdi yeniden oldu:çok üzgünüm:

naz bende yeni doğan aldım 2_5 kilo arası içerisinde 50 tane var saadetinki gibi

birde ilk molfix almıştım zaten onu yanlış almışım kullanan arkadaslar önermişti 4_9 kilo almışım onu artık ilerleyen aylarda kullanırım :)inşallah
denesene su bacak bacak üstüne atmayı

canım göbeği inip inmediğini merak eden varsa yere otursun bacaklarını uzatsın üstüste atabiliyorsa göbeği inmemiş demekmiş atamıyorsa inmiş demekmiş benden küçük bi uygulama :)tavsiye

narencim denedim uygulamayı göbişim daha inmemiş heralde.üstüste atabiliyorum rahatça.saol uygulama için canım.
bende daha bebek bezi almadım çok kararsız kaldım yeni doğan 2-5 3-6 var hangisi alsam acaba.98li vardı 3-6 19 tlydi.olmassa onu alırım

zehracım yenidoğan alacaksın 2_5 kilo arası zaten bebekler ilk dogdugunda cok bez tüketiliyor 50 tane olanlar 1 hafta gidiomuş tecrübeli anneler dio :)
bir de önemli değil canım benimde inmemiş zaten kolayca atabiliyorum nette görmüştüm bu uygulamayı

benimde aşağı indii sedaa
az kaldı yaa çıkmaya hazırlanıyorlarrrr iştee
canım evet ama ben daha 33.haftamda indi erken değilmi ya,
sen 36.haftadasın
dünde mevlüt vardı kadının biri senin karnın aşağı inmiş sanki daha önce gelir bu bebek ,
hiç 1,5ay deme dedi
kafama taktım heran doğuracak psikolojisindeyim zaten korkuyordum

atabildim ama zorlandım narencimya
zaten artık koltukta oturuken bile bacaklarımı açıp oturunca rahat edebiliyorum
bacaklarımın arasına göbüşim geliyor sanki

benim baş ağrım yok ama
bebeğimin hareketleri azaldı 2-3gündür
hareket ediyor ama daha az
acaba başaşağımı döndü bebek o zaman hareketleri azalırmışya bide yeri kalmayınca

sedacı mmm bırak şu kadınlarıı yaaa
banada bir sürü şey diyorlar ,insanı heycanlandırıyorlarrr
maşallahhh etrafımdaki herkes kadın doğum doktoruuuu sankiiii
doktorumun söylediklerinn dışındaa kim olursa olsun kimsenn dediğiniii sallamıyorumm bileeee

Yaklaşan Doğumun Belirtileri
ılk bebeklerini bekleyen genç karı-kocaların akıllarından bir türlü çıkmayan bir soru, vardır: "Acaba bebeğin dünyaya geleceği günü, önceden kesinlikle saptamak mümkün mü?" Aslına bakarsanız, bebeğin dünyaya geleceğini günü önceden saptamak, oldukça kolaydır: Son adet kanamasının ilk gününün üzerine 7 gün eklerseniz ve takvime bakarak bu tarihten tam üç ay geriye sayarsınız. Böylece çocuğunuzun doğacağı günü öğrenmiş olursunuz. Ancak bu hesaba denk olarak dünyaya gelen bebek oranı, % 10 dolaylarındadır. Bunun başlıca nedeni, hamile kadının son adet kanamasının ilk gününü tam olarak saptayamamasıdır.
Sizlere doğum gününün yaklaştığını haber veren bazı belirtilerden söz edelim.

Yaklaşan doğumun belirtileri
DOĞUMDAN 4 HAFTA ÖNCE
En önemli ve kesin belirti, karnın hafifçe aşağı sarkması ve ön tarafının sivrileşmesidir. Hamile kadın, artık daha rahat nefes almakta, elbiseleri vücudunu daha az sıkmaktadır. Nedeni de, ana rahmindeki bebeğin, doğuma uygun şeklini alması, başının aşağı gelecek şekilde dönmesidir. ılk çocuğunu bekleyen kadın, artık ortalama 4 hafta sonra doğumun olacağını anlamalıdır. Daha önce doğum yapmış kadında bu süre, daha da kısalabilir. Karnın aşağı sarkmasından kısa bir,süre sonra göbek düzleşir, hafif çökük bir şekil alır.

DOĞUMDAN ÖNCEKı GÜNLER
Hamileliğin son aylarında, kadınların büyük çoğunluğunda artık kilo artışı görülmez. Aksine, doğumdan önceki birkaç gün içinde, yarım ile bir kilo arası kilo kaybı bile görülür. Bunun nedeni, vücudun su atmaya başlamasıdır. Kadın karnının dakikalarca veya bazen daha uzun bir süre sertleştiğini hissedecektir.
Yine bu devrede hamile kad-dın, daha sık aralıklarla tuvalete gitme zorunluluğu duyacaktır. Çünkü bebek, başıyle annenin idrar kesesine basınç yapar.

DOĞUMDAN 48-24 SAAT ÖNCE
Doğumun gerçekten çok yaklaştığı hususunda en kesin belirti, o zamana kadar rahim ağ-7inı kapalı tutan sümüksel dokudan (mukoza) oluşan tamponun gevşeyerek akmasıdır. Halk arasında buna "ışaret geldi" derler. Bu akıntı kırmızı renktedir. Bu arada ön ağrılar daha kuvvetle hissedilmeye başlanır. ıki ağrı arasındaki süre uzundur.

DOĞUM BAŞLIYOR
Birdoğumun en önemli belirtisi, ilk açıcı sancılardır. Kuyruk sokumundan başlayan bu ağrılar, karın bölgesine doğru yayılır, bir kuşak gibi hamile kadının bedenini sarar. ılk sancı 20-30 saniye kadar sürer. Sonra gittikçe daha sık ve daha güçlü olarak duyulur. Sancılar arasındaki süreler düzenli olmaya başladığı zaman (her 10 dakikada bir) artık hastaneye gitmenin vakti gelmiş demektir. Doğumun başladığını gösteren en kesin belirti, rahim boynunun aralanmasıdır. Eğer su kesesi patlamışsa, sancılar olmasa bile, doğum başlamış demektir. Bu durumda yapılacak en doğru hareket, en kısa zamanda hastaneye gitmektir,

ben bu bebegin aşagı inme hususunu doktora sormuştum :)
dilek hanım ben aşagıda taşıyormuşum dedim dogrumu dedim bişey olurmu korktugumu belirttim .
kim diyo onu komşu jinokologlarmı dedi
aldırma sen söylenenlere dedi . çok bilmiş olurlar bi hamile gördüklerinde dedi o yüzden sizde aldırmayın . ben bana öyle bişey söyleyenlere doktoruma sordum diyorum oda komşu jinekoloklarmı dedi diyor dedi diyorum . morarıp kalıyorlar . bide lafı çevirmeye kalkıyorlar .aslında pekte inmemiş felan diyorlar gülüyorum bende içimden ama

denedim canım atabiliyorum haladelikafadulden
bu arada 98liyi ben de 18-19 tl ye aldım uygun geldi,bi de büyük gelirse küçüğünü alırım bunu bir iki hafta sonra kullanırım, küçük gelirse kullanılmaz kalır. Benim arkadaşın bebiş daha 2 aylık 9 kiloya kadar olan(numarası ne bilmiyorum) paketten kullanıyoruz dedi.
popişleri büyük heralde kuzunun
bu arada dondurma yiyo musunuz kızlar, ben carte dor meyvalılara bayılıyorum şimdiden yiyorum ama sade sütlü mü yesek zararlı olur mu meyvalı:uhm:

yorumlar için tşk ederim hanımlar.o zaman bu 98li bana 2-3 hafta gitse tamamdır.sonra artık kızımın durumun agöre alırım.
bu arada yere oturup bacak bacak üstüne atmayı denedim.benim biraz zor oldu.atabildim ama o şekilde duramadım.

sedacım hareket etmesi önemli hareket alışkanlıkları değişir bence, yeri azaldığından döndüğünden hareketi azalabilir artık normal bunlar.
bizimkine doktor döndü demişti ama akrobat mı ne bilmiyorum tam dönmüş değil ki hala bacaklar sağdan soldan vuruyo ..

bu arada komşular eş dost her konuda farklı konuşuyo kızlar sallamamak lazım bence de.
biz bi bambu beşiğe döşek yaptıralım dedik, millet ikiye bölündü, yok yün koyun yok pamuk koyun diye. herkes kendince diğeri sağlıksız bebeğe zarar verir diyo.bin kafadan bin ses-tatlicadiarzu- bende yün yapıcam artık bizde yünde büyüdük zaten bebeğin yatacağı 3-4 ay sonra park beşiğe geçecek.

Selamlar,

Doktorumun söylediğine göre rahim tepe noktasına 36. haftada ulaşıyormus, bu nedenle drum 36. haftaya kadar göbek yukarı çıkar , sonra da asagı ınmeye baslar demişti, paylaşmak istedim.

biz hala kızımın adına karar veremedik.
anlamı güzel bişey olsun istiyorum, eşim ve benim adım a la başladıgı için onunda a'la başlasın istiyoruz.ama karar veremedik.
asya yı düşünmüştüm ama asi diye bi dizideki kızım adıda oymuş.o yüzden vazgeçtim.
azrada anlamı hoş değil
ecrin var allahın hediyesi demekmiş.ama söylenişi zor gibi demi..
aybüke var ay yüzlü akıllı zeki demekmiş
bide ipek ve yaren ismi hoşuma gidiyo siz ne dersiniz?????

Selamlar,

Doktorumun söylediğine göre rahim tepe noktasına 36. haftada ulaşıyormus, bu nedenle drum 36. haftaya kadar göbek yukarı çıkar , sonra da asagı ınmeye baslar demişti, paylaşmak istedim.

he cnm işte böle doktor bilgileri almak daha sağlıklı oluyor
tşkrler :lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…