2009 Haziran Anneleri!!

selam dünür naber???
geçen seni şu ıhlamur olayını sormak için aramıştım, sonra unuttum tekrar aramayı. senin damatta üşüttü. burnu akıp duruyo, allahtan ateş falan olmadı. geceleri burnu tıkanıyo gündür bişey yok. bende versem mi ıhlamur? ne kadar kaynatıp ne zaman veriyosun?

ben sol göğsümü sağarak veriyorum, aman ne zor ya, sağmakla bi uğraş yedirmekle bi uğraş...emzirmek ne kolay bi işmiş.sağarken kanama olmuyo göğüste ama kanamıyo deyip Ahmete verirsem birkaç kez emince tekrar kanıyo. görünürde yarada yok.sinir oluyorum..
walla kociş konusunda ben de ne yapcam bilmiyorum. Ahmet yokken daha çok birlikte vakit geçiriyoduk evde her işime yardım ederdi. bebek oldu herif bana ev hanımı muamelesi yapıyo.3 yıldır tüm ütülerini kendi yapardı o bile bana kaldı. temizliği birlikte yapardık şimdi bi bahane bulup sıyrılıyo:gitme:eskisi gibi sohbette etmiyoz...söylüyorum dinliyo dinliyo bi şey demiyo, küsüyorum ertesi gün bakıyorum değişen bişey yok...ee konuşacak kimse de yok evde mecbur yine ben konuşuyorum:bbo:
ya ne sorcaktım ben malum akşam ağlayınca bugun başım tuttu.siz ne içiyosunuz ağrınız olduğunda.ben cataflam içtim bi kaç kez.sute geçer ama etkısı belli olmayacak kadar azdır falan yazıyo.

ben gebelikte içtiğim ilaçlardan içiyorum ya minoset ya da parol

selam kızlar kızlar biz bugun evimize döndük... birazdanda da temizliğe başlayacagız koçişle birlikte:1rolleyes:

Canım benim kızın da gündüz uykusu pek yok. Gündüz toplasan 2 ya da bazen 3 saat uyuyor o da bölük pörçük. Bi işe yaramıyo yani.

selam kızlar....
kayınvalidem gitti ve ben liglere geri döndümmmmopuyorumnanaktan

Hoşgeldin dünürüm opuyorumnanaktan

geçmedimi kızlar bebişlerin hastalıkları

Canım benim prenses iyileşti derken farklı bi vürüs daha almış tekrar hasatalandı üstüne. Bİ bakamadım bebişime. :gitme:

Eee mamaysa ver kocişin eline tarifi, çık walla. Mamayı yapamam derse de doyur Derin'İ öle çık, nasılsa 3 saat duruyomuş kuzucuk. Anlasın o da nasıl geçiyomuş zaman. Bu haftasonu dene bakalım bi. Ama uyutma, uyutunca işleri daha kolay oluo bi de uyutmayı denesin bakalım.

ya ne sorcaktım ben malum akşam ağlayınca bugun başım tuttu.siz ne içiyosunuz ağrınız olduğunda.ben cataflam içtim bi kaç kez.sute geçer ama etkısı belli olmayacak kadar azdır falan yazıyo.

Parol içebilirsin demişti doktor canım, içmedim ama hamilelikte de içilebiliyodu sanırım.

Bu koçişler tam sopalık oldu walla klava: Ütülemesene dünür,ütülemessen mecbur ütüleyecek. Benim koçişte ben çalışırken gömleklerini kendi ütülerdi şimdi tabiki ütülemiyor eee ben de ütülemiyorum. Mecbur sölene sölene ütülüyo zorda kalınca. Dolaptaki bütün gömlekler ütüsüz neredeyse kaydirigubbakcemile3 Temizlik konusunda da makinayla çekiyo hafta sonu o da her hafta sonu kavga ediyoruz tabi bu yüzden ama olsun. alkisalkisalkis

Hasta oldu benim damadım da öyle mi? Kıyamam ben kuzuma. Bu arada oyuncak zevkleri de aynı bizimkilerin kaydirigubbakcemile5 aynı kaplumbağadan bizde de var gamyoncuiremsu resimde gürdüm. Ohhh ohh bizimkiler her konuda anlaşcak walla huyları da benzio biliyosun. kaydirigubbakcemile5

Tatlım ıhlamuru kaynatmıyorum ben, ortalama 50 cc su kaynatıp, su kaynadıktan sonra bi tutam ıhlamur atıp 10 dakka demliyorum. Ilık ılık 30 cc kadar içiriyorum. akşam veriyorum ki rahat uyusun. ama öğün arasında ver hazımsızlık yapabiliyomuş karnı tokken. Bİ de ıhlamur çiçeği vereceksin soğuk algınlığı için o kullanılıyormuş.Ama ilk gün iki üç kaşık ver dene bakalım alerjisi filan var mı? Yoksa ertesi gün ver mutlaka çok rahatlatıyor.
Aman dünür burnunu sık sık temizle genzine akıpta akciğerlere inmesin. Orti bebe kullanıyorum ben çok güzel çekio sümükcükleri hem de incitmiyo buruncukları doktor tavsiye etmişti. Kendi nefesimle yavaşça çekiyorum. Bİ de bol bol fizyolojik damlat.
Senin gelini de iyi ettik derken tekrar mikrop almış başka bi cins bu da. Çok öksürüyo bu sefer, soğuk buhar makinası aldık doktor tavsiyesi ile. Yatmadan önce 1 saat çalıştırıyorum ki nemlensin ortalık.

Bİ de aman dikkat et o sana sen ona verme hastalığı, Elif bana da bulaştıdı çünkü.:ecrin_bebek:

Canım sık emdiği için sık acıkıyor zaten, saat başı emmiyor aslında atıştırıyor karnını tam doyurmuyor yani. İki üç gün uğraşırsan iki saate alıştırırsın. Daha sindirmeden tekrar yiyiyo, hazımsızlıkta yapar kuzuya rahatsız olur.

sağol dünür:)ben de vereyim bakalım gerçi bu hafta dr gidicez gidince sorup senin tarife uygun veririm. çünkü gündüz hiç hasta gibi olmuyo keyfi yerinde ama burnunda hiç tıkanıklık olmazdı şimdi geceleri hırlıyo nefes alırken.
ben daha ne serum fizyolojik kullandım ne de burnu temizledim desem kızarmısın:bbo:yumuşak bi peçete ile görünenleri temizliyorum. sabaha kurumuş oluyo çünkü..
ay yerim ben elifimi demek aynı oyuncakla o da oynuyo oğlum o tobağayı çok seviyo, içindeki boncukları teker teker inceliyo...Maymun adasını da sen tavsiye edince almıştım ordaki maymununda canını okuyo iki ayağından çekip duruyogamyoncuiremsudesene bu minnoşları biz tanıştırmasak da kader ağlarını örecek ve aynı zevklerde ankarada yaşayan iki gencin gidecekleri yerlere gidip bi gün buluşacaklardaŞeniz

valla sitede millet kocalarıyla uğraşıyo bende bu minik cadıyla işte uğraşıyorumm allahtan o hazımsızlık gaz ve uykusuzluk gibi problemlerimiz yok çok şükür...
sadece bu cadı işi sevmiyor benim ofise adım attığında kıyamet kopuyo ama babasının dükkan aşşağıda alt katta oraya gidince tık yokkkk bana çektirecek ya biz anneler fedakar olmak durumundayız sanırım her konuda...

babasının dükkan boya cila kokmasa oraya atıcam valla. deri mont boyadığı için koku oluyorrr babası ordan sıyırıyor yaniii

boynuma etiket batıp duruyo ne bu ya diyorum bi baktım bluzu ters giymişim allahımmm hiç kendime bakmıyorum tüm yeni anneler aynı durumda mı acaba eşim ona değer vermediğimi bile düşünmeye başladı yalnızca ben mi böyleyim yoksa bu dönemi hepimiz mi geçiriyoruz

hepimiz geçiriyoruz sanırım..
ben birazcık daha toparladım galiba, ilk başlardaki düzensizlik yok bu aralar..
tam düzenimiz ne zaman oturacak bakalım..

nasılsınız kıslar kabus gibi bi gece gecirdim
zehra gece hiç uyumadı sürekli mızırdadı ve sabah 9a kadar sürdü
9da aglıya aglıya uyudu hala uyumak istemiyo
bi uyudu 3e kadar uyanmadı ne oldu bu kıza uyku düzeni tersemi döndü
netten baktım diş çıkacak bebeklerde olurmuş kontrol ettim diş flanda yokk,
inş bidaha böle yapmas hatırlamak bile istemiyorum

kızlar merhaba, ben anneme geldim ,dünden beri burdayız yarın gidicem, iyi oldu valla, ne iş yapıyorum ne yemek, bugün 11 de kalktık oğlumla maşallah diyeyimde , gece kalkıyor ama emip yine uyuyor,
bide duş aldım şimdi rahatladım tam tatil modundayım yani :)
sizler nasılsınız? herkes iyidir inşallah

canım gündüzleri ve akşam saatleri çok fazla uyutmamaya çalış, zamanla oturur düzeni, Allah yardımcın olsun, çok zor bu bebişler

selam kızlar...
bugün misafirlerim vardı.yağmuru görmeye geldiler.
sabah temzilik hazırlık derken bu saati buldum..
allahtan annem yanımdaydıda yardımcı oldu...
bir sürü kıyafet geldi yağmuraaa..
geçmişi okumadımm..
sizler neler yaptınız??*

cnm benim kızımın maşallahı war.
gündüz emio biraz oyalıorum sallıorum uyuyoo,1,2 saat..
oturcak düzene gircek sabredicez naplm..

[B]
gülbin nbrnasılsınn.nolmuş eşinle takma düzelir.
hepimiz yaşıoruz...ben parol içiorum cnm hamileliklede vermişti dr..

cnm birde sen hangi mamayı kaç kere vweriosun. günde.
[/B]

iyiym İlkecim ama benım adım GÜLİNkaydirigubbakcemile3 ya düzeldi gibi hiçbişey olmamaış gibi arayıp durdu butun gun karıcım karıcım dıye uzerınde durmadım ben de ,ne de olsa intikam soğuk yenen bı yemektırkötükedihüso ah ahaaaah:))
canım ben aptemil 1 verıyorum gunde 4 kez 6 saatte bır 120 cc ye 4 ölçek.nıye sordun???

yanlış yazmışım cnm lkusura bakma gülincim..:kedi:

biraz süründürmek gerekio ama kararındaa:mymeka:

emziriosun die biliodum ben,hem mama hem emzirme..

bende yağmuraa milupanın organik kavanoz serisinden vereyim diorum.

4.ayımız bitiyo biliosunn..sen napıcaksın..

evet tatlım emzırmeye devam ama 6 saatte bır de mama verıyorum.valla önumuzdekı hafta göturucem doktora sorucam ben de başlıyayım mı ek gıdaya dıye.ne derse onu yapıcam artık.

Binnurcum biz 1 haftadir o sekildeyiz, gece asla uyuymuyor cocuk...Büyüme ataklariyla alakali canim korkma gecer..Bazi bebekler de 4-5 hafta sürermis ,insallah uzun sürmez yoksa kafayi yerim valla...bugün gündüz de uyumadi ...

Binnurcum biz 1 haftadir o sekildeyiz, gece asla uyuymuyor cocuk...Büyüme ataklariyla alakali canim korkma gecer..Bazi bebekler de 4-5 hafta sürermis ,insallah uzun sürmez yoksa kafayi yerim valla...bugün gündüz de uyumadi ...

ataksız büyüseler olmuyo mu bu cadılar yaa,

ben bi kaç gece önce çok korktum rüyamda bebişimle ilgili, dünden beri de akşam yatmadan okuyorum bebişime sank biraz rahatladı gibi çok şükür(maşallah), belki o da korkuyomuştur, çünkü uykusunda kıpır kıpır hiç durmuyodu; ya da belki bugün reklam günüdür yarın kaldığı yerden devam eder bilemicem tabii :))

herkese iyi geceler tatlı rüyalaar
:icecream:

ıkaz ... Gelisim ataklari

Mesaj Linki
Mutlaka ve mutlaka her anne babanin bilmesi gereken bir konu : Cocuklarda gelisim ataklari/büyüme ataklari...

Bazi belli dönemlerde cocuklar cok yorucu olabiliyor, normalde yapmadiklari seyleri yapabiliyor, sakinlesmeden durmaksizin agliyabiliyorlar. Bu "Zor" dönemlerde bedensel ve zihinsel degisimler ve gelisimler yasiyor cocuklar. Bu zorlu dönemler ilk 20 ayin icinde 10 adet büyüme atagi ile kendini gösteriyor...

Almanya da yasayan anne-babalarin bu konu ile ilgili mutlaka ve mutlaka okumalari gerektigi bir kitap var:

"Oje, ich wachse"

Yazarlar: Hetty van de Rijt ve Frans X. Plooij

Ben ilk kizimda ne bu kitaptan nede büyüme ataklarindan haberdar degildim... Ve belli dönemlerde cok zorlandigim oldu... Cocugun bir derdi oldugunu saniyorsun, herseyi deniyorsun, bebisini sakinlestiremeyince tedirgin oluyorsun, sen tedirgin olunca bu cocuga da geciyor ve dahada huysuz olmaya basliyor...

Ama bu dönemlerden haberdar olunca, insan kendini daha önceden hazirliyabiliyor ve bu dönemler geldiginde bebisinin neden huzursuz ve huysuz oldugunu bildigin icin daha rahat ve sabirli davraniyorsun. Ve böylelikle anne-babanin sakinligi cocugun biraz da rahat olmasina ve bu onun icin zor dönemleri daha kolay atlatmasina yardimci oluyor.

Büyüme ataklarin oldugu dönemler hafta olarak söyle:

1. +/- 5. haftalik

2. +/- 8. haftalik

3. +/- 12. haftalik

4. +/- 19. haftalik

5. +/- 26. haftalik

6. +/- 37. haftalik

7. +/- 46. haftalik

8. +/- 55. haftalik

yani ilk büyüme atagini bebis +/- 5. haftalikken yasiyor.

1. atak döneminde bebis anneye daha düskün olur. Annenin kokusuna, yakinligina, sesine daha cok ihtiyaci var. Bunlar bebise güven verir onu sakinlestirir. Daha cok emmek isteyisi cok normal.

2. atak döneminde bebis kokuyu, tadlari, sesleri algilamaya baslar. Bu eski dünyasi ile yeni dünyasi arasindaki gecisi büyük bir saskinlikla yasar. Annenin kucagina ihtiyaci vardir. Anne kucagina geri gitmek ister. Bu dönem bir kac gün ile 2 hafta arasinda sürebilir. Bebis bu dönem icinde daha az emebilir, yabancilar, sIk sIk kucak ister, uykusu azalabilir.

3. atak döneminde bebisin dünyasi yine yeniliklerle doluyor. Yeni beceriler kazaniyor. Kendini güvende hissetmesi icin anne kucagini istiyor.

4. atak döneminde bebisinizin yeni beceriler kazandigini gözlemliyebilirsiniz, yeni yeni seyler ögrenip deniyecektir. Bu dönem diger dönemlerden biraz uzun sürebilir. Daha sIk agliyabilir, cok neseliyken durup dururken birden nesesi kaybolup hic olmadik seylere sinirlenebilir. Yakinlik ister, yakinligin bitmemesini ister. Yemesi, emmesi, uykusu etkilenir.

5. atak döneminde bebis bir kac hafta öncedende biraz zor bir döneme girebilir. 1-5 hafta arasi sürebilir bu dönem. Yabanciliyabilir. Anneden baskasini istemeyebilir. Cok aglayip , bagirabilir. Eskisi kadar ses cikarmaz, agulamaz. Altinin degistirilmesini istemeyebilir. daha az hareket eder.

6. atak döneminde bir an mutluluktan aninda sinirlenmeye veya tam tersine dönebilir. SIk sIk agliyabilir. Yanliz kalmak istemez, sürekli mesgul edilmek ister. Annenin yanindan ayrilmasina tehamülü yoktur. Sinir ataklari yasiyabilir. sakinlestirmesi güc olan.

7. atak döneminde asiri derecede sakin veya asiri derecede sinirli olabilir. SIk sIk degisebilir ruh hali. Anneyi kiskanabilir, anneden ayrilmak istemez. Kendi basina birseyler yapmak ister. Denemesine izin verilmeli.

8. atak döneminde tadlari, kokulari, sesleri farkli algilamaya baslar, bu bazen korkmasina sevep olabilir o zaman kendine en yakin hissettigi kendini en güvende hissettigi yere gitmek ister sürekli: annesinin kucagi! Geceleri kabus görüp agliyabilir. Bu dönemin sonuna dogru yeni beceriler kazanmis olacak yine bebisiniz.

Bebislerimizin bu dönemlerde sizin anlayisiniza, sevginize ve sabriniza daha da cok ihtiyaci var... Siz sakin kalip, cocugunuza güvencede oldugu hissini verin... Bazen elbette bu zor dönemlerin atlatilmasi iple cekilir... Ama unutmayin, bebislerimiz cooook cabuk büyüyor... O yüzden hem tatli hemde aci anlarin daima kiymetini bilelim... Büyüyüp evden gittiklerinde eminim uykusuz geceleri, nöbet tuttugumuz saatleri, aglamalarin kulak agritacak boyutta olmasi ni bile özliyecegiz...

Miskokulunuzu bu zor dönemlerde daha cok teninize, yakinliginiza, sesinizi ariyacak... Bir cok anne tanidim su ana kadar... "offff, kucagimdan inmiyor, indigi gibi agliyor, beni cok yoruyor, annem yakin olsada bir kac saat kurtulsam, dinlensem" gibi sözler sarf eden... Ama bebisinizin o anda en cok ihtiyac duydugu sey sizin sefkatli kucaginiz ve kokunuz.... Ona bu onun icin yabanci, yeniliklerle dolu gelisim dönemlerini daha kolay atlatmasi icin onu anlamaya calisin ve mutlaka bu kitabi okuyun...

Uykusuz geceler gecirseniz bile... Bunu kimin icin yaptiginizi unutmayin... Meleklerinizle gecirdiginiz her anin özel ve güzel oldugunu, degisilmez ve tekar yasanamaz oldugunu unutmayin...

alıntıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…