canım bebişinin kilosu çok iyi maşallah, ek gıda için, özellikle de bisküvi için erken bence, benim kızım 6500 gr ve doktorumuz kilosu iyi olduğu için gelecek aya bıraktı ek gıdayı, bence ek gıdayı doyumluk değil tadımlık versen daha iyi bu ay :icecream:
gülincim derinin kilosu iyi deilmi yaa neden dr ek gıda dediki anlamadım walla:bbo:
bisküvi falan,kaldıki hem emzirip hem mama vermiyomuydun sen ..
walla ben salı gidicem dr.yağmur büyük bi ihtimal 6400 6500 anca olmuştur..
çünkü geçen ay 5800 falandı..
e baktım 4.ay kız bebekkler 4500 en az 8000 de en fazla olması gereken kilo.
ideali ise 6500 falan .gerçi değişiyor her bebeğe göre ama açıklanan rakamlar bu...
emzrmeye dewam 6.aya kadar ek gıda wermeyi düşünmüorum açıkcası..
aslında dr lar çok önermezler ek gıdayı 4.ayda ama seninki maşallah neler vermiş..
neyse derine maşallah
bak içime kurt düşürdünüz şimdi yaa:bbo: sabah 3-4 kaşık su verdım bı de 4-5 kaşık elma suyu.suyu değil ama elma suyunu sevdi sanırım içti:)sabah kalktığında emzırdım.yarım saat önce de rutin öğle maması verdim.uyudu şimdi.siz ikiniz de anne sütü verıyosunuz dı kı sadece_çünkü sadece anne sutu alan bebeklere evet vermıyolar ek gıda. bakalım saat 6 da da kaşık mamasını denıycem bakalım yıyecek micokacimcoook
bu arada gece 3 de derin uyandı emzırmek ıçın döndum onu alayım dıye o anda boynum gıtt kızlar.gece 3 den berı surunuyorum acıdan bı anda tutuldu.sağolsun eşim yapıyo sabahtan beri işleri.derinin poposunu bıle o yıkadı demin:):teytey:
gülin maşallah kızına canım
dr unuz kim merak ettim de
biz karşıyakada sahilde yılmaz bay var ona gidiyoruz
aaaaa saat ikiden beri kimse yazmadımı ? bugün bebişler yaramaz demekki
kızlar akşam kayınvalidem kestane göndermiş haşlamış,
sabah yedim onları 2 saat sonra şakır şakır süt akmaya başladı, resmen üstüm süt oldu maşallah diyeyimde ,saklama kaplarımda bitti olsa stok yapardım
bundan sonra kestaneciyim anlıcanız , tavsiye ederim zemuszemus
kızlar gündüz bebekleri nerde,nasıl uyutuyosunuz...
beşiğindeğimi yatırıyosunuz.
bizim 2 3 gündür uykumuz yok gündüzleriii...
sallıorum yerine koyuyorum uyanıyoo..
napıcam ben.
çamaşır bile asamıorum,yemek yapamıorum..
sizlerde durum nasıl
aynen canım gündüzleri kafayı yicem hiç bişey yapamıyorum taksit taksit uyuyor.
ben kendi yatagımızda sallıyorum ayagımda gündüz.uyunca olduğyu yere bırakıyorum.yoıksa uyanıyor.[/QUO
bizim ana kucağımız var..
ben 2,3 öncesine kadar yaağmuru ayağımda sallayıp ona koyuyordum..
1 saat falan uyurdu..bazen 2.
gündüzleri beşiğinde hiç yatırmıorum..gece güzel uyuyo beşiğinde.11 gibi emziriyorum,emipte uyuyana kadar 11 buçuk 12 oluyo..
sabah 5e 6 ya kadar uyuyo emio tekrar uyyuyoo 8 e kadar..
sonra gündüz toplasam 2 saat anca uyuyodur..hep oyun hep kucak hep ilgi..
tipik yengeç işteekafamçokkarıştı
walla ne yemek yapabiliorum nede bi iş..
bitanede nene olcak yağmurun yanınaaa..kaydirigubbakcemile3..
ayağımda akşama kadar uyurrr ..
kayınvalide sağolsun alıştırdı ayakta sallamayaaa..
nasıl düzelitirim ben gündüz uykusunu...
biyere gittiğim zaman yastığı alıp çocukmu sallıcam ortadaaaalmaz:
nasıl yapsam düzelirmi acaba biraz büyüyünce.....
benim gibi güzndüz uykudan çeken varmııııııııı-tatlicadiarzu-
ben kendi yatagımızda sallıyorum ayagımda gündüz.uyunca olduğyu yere bırakıyorum.yoıksa uyanıyor.[/QUO
gündüzleri beşiğinde hiç yatırmıorum..gece güzel uyuyo beşiğinde.11 gibi emziriyorum,emipte uyuyana kadar 11 buçuk 12 oluyo..
benimde kayınvaldem alıştırdı ayakta uyutmaya.kendi kendine uyuyan yada memede uyuyan bebeklere bayılıyorum ama nerde zeynep rezilliği seviyo.düzelir canım büyüdükce
işallah tek temennimiz o.ikizlerde böyle canım
canım dışarı çıkmadan sütünü içirip çıkıyorum sağdğım sütü de biberonuna koyup alıyorm yanına 3-6 süresi var zatennn...oh ii yapmışsınız.bu son güzel havalar.yakında kış gelir.bebişlerle zor çıkılır.havalar iiyken gezmek lazım.bebişlerede değişiklik oluyo.
canım sen dışarı çıkınca sütü nasıl yapıyosun.termosamı koyuyosun.termosa koymasak dışarda süt kaç saat dayanır?
leo canım, biz de gündüz uykularından dertliyiz, kızım iki üç saatte bi 40 dk uyuyo, yani taksit taksit, bebk dediğin yatırınca iki üç saat uyur ama bunlar canavar :))
herkese iyi pazarlar arkadaşlar, biz de sanırım bi ev bulduk, yarın bakıcaz beğenirsek taşınıcaz, gün boyu güneş gören aydınlık bi ev, bi de içine bakıcaz, taşınmaktan çok korkuyorum ama şu anki evimiz nerdeyse hiç güneş görmüyo
leo canım, biz de gündüz uykularından dertliyiz, kızım iki üç saatte bi 40 dk uyuyo, yani taksit taksit, bebk dediğin yatırınca iki üç saat uyur ama bunlar canavar :))
herkese iyi pazarlar arkadaşlar, biz de sanırım bi ev bulduk, yarın bakıcaz beğenirsek taşınıcaz, gün boyu güneş gören aydınlık bi ev, bi de içine bakıcaz, taşınmaktan çok korkuyorum ama şu anki evimiz nerdeyse hiç güneş görmüyo
canım benım bende oglum 2 aylıkken baska bı sehre ızmıre tasındım . tabıkı zor oluyor ama bu konuda annemın hakkını odeyemem.
sana yardım edıcek bırılerı olursa cok ıı olur.
bıde tasınırken butun fazlalıklarını ıhtıyacı olan bırılerıne ver .
hem o evıne daha temız tasınırsızın ıvır zıvır olmaz.
sımdıden hayırlı olsun bakalım emın ol yorulcaksın ama deger yanı daha gunes goruo dıosun.
bıde o evı temızlet ıcıne gec hergun 1 koli 1 koli yerlesırsın cnm allah kolaylık versın sımdıden;
ay cok konustum naniknanik
canım dışarı çıkmadan sütünü içirip çıkıyorum sağdğım sütü de biberonuna koyup alıyorm yanına 3-6 süresi var zatennn...
böyle ypıyorz arzucum...
ii akşamlar kızlarr..
bgnde boşş topik.:)
bzde brazdan arkadaşlara mangal partisne gidiyoruzz..
sağolsn komşum yemk derdn den kurtardı bni...
gerçi dünden yemeğim vardı ama yarına artıkk :)
gndz uykusundan bahsetmşsnz çok şkr irem 2 saat uyur sonra 2-3 saat oynarz çzgi flm seyreder
düzen böledr sonra tekrar uyurr..
bide kucağa alışmadığı için rahat oluyorr
:)) kız onun için çatlak dıyolar bıraz doğru mu?eltım göturmuştu oğlunu ona deli biraz dedi:) bızım doktor Koray SALAR Banka sokağında çarşıda.k.yaja dev.hast.nın doktoru.
herkese ii pazarlar
zeyno canım geçmiş olsun ya bişi sorcam benim regl dönemimde çok berbat olur acile bile gittiğim günler olurdu doğumdan sonra geçer diye ümit ediydum seninde önceden böylemiydi geçmedimi
d.gabbana maşallah kızının kilosu çok güzel ama banda bebe bisküvisi erken geldi en az 5.ayına girse bide kızının kilosuda iyi bukadara gerek yok
ben kızıma meyve püresi veriyorum kabız oldu bunları versem ne olur acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?