şimdidenAllah kabul etsin canım. bende evde olsam direk düşüncem ama yok yok tutucam bişey olmaz inşallah bak destna tam tutuyomuş dimi ama
allah kabul etsin cnmcanım ya bende düşünüp duruyorum napsam diye ama eşim büyük ihtimal izin vermicek. cami diyosun aman diyim biz dün aşimle aziz mahmut hüdayi hz.lerine gittik ordanda eyüp sultana geçtik yoldayken ikindi okundu. eve bıraksam kalıcak oraya kadar gitmişken kılmadan olmaz. zorda olsa içeri girdim. ama çıkışım okadar zor olduki pişman oldum. herkes birden kapıya hücum etti. ben namazdayım yerde oturuyorum kadınların hepsi birden etrafımı sardı ayağıma basanlar ittirenler namazmı beni kıldı benmi namazı bilemedim. çıkmak içinde uzunca bir süre bekledimki yol açılsın diye bocuk boncuk ter döktüm okalabalıkta kimse de yol vermedi insanlığım adına utandım yazık öyle mübarek bir yerde bukadar vurdum duymazlık çıkmak için birbirlerini ezdler yaaa :1no2: bir ara bayılıcam sandım. ama çok şükür dşarı attım kendimi ama inan kendimden korktum. gitme deyip vebaline giremem ama iyi düşün ve çok dikkatli ol derim. en azından büyük herkesin hücum edeceği camilere gitme senağlama
allah kabul etsin cnmewt canım bi deniyelim diye başladdık çok şükür ramazanı çıkarıcaz bbi aksilik olmassaa
doktorum izin verdii bebiş zaten normalden önde ve oruçluylen gittiğimdede fazla hareketlii
buldu doktor sakınca görmedii
niyetlenmezsek yada Allahım zorlanırsam bzoucam nniyet etmiyorum falan desek olmazmıki offf vicdan yaptım resmen
maşallah canım yaa ben başlarda bayağı niyetliydim tutmaya ama beni korkuttular hiç tutmadım vallahi peki sen hepsinimi tuttun yoksa aradamı tuttunvalla canım ben baştan beri tutuyorum şükür düşük tansiyonlu olmama rağmen hiç problem yaşamadım şükürr rabbim kolaylığınıı veriyor şeker hastalığın yoksa tabii ona kesinlikle yasak canımlmaz:
çok tatlı olmuş hepsi hayırlı olsun ipek hanım güle güle giysinhttp://www.kadinlarkulubu.com/doguma-hazirlik/307323-ipek-kizim-icin-yaptigim-tum-hazirliklar.html
canım burda var yaptıklarım benim topiğimkaydirigubbakcemile3
kapı süsü-şeker-ponpon çerçeve-patik-abajur -lila taç vs bak cnm kendi yaptıklarım aklıma gelenler bunlar
amin inşallah canım bütün bebişlerden en güzel haberleri alacağızsaol canım yiğeninde sağlıklı gelir inşş çok yakında bizden de doğum haberlerii gelicekk hayırlısıyla inşş
sende ayrı bi tulum al ne olcak sanki hayırlı olsun iyi günlerinde kullansınay eşimde çok beğendi gördüm bende ama içinde tulumu yok yaaaa
ben tulumlu istiorum olmadı ondan alalım eşimde beğenmişti zaten
adamın içinde kalmasın
bende kadir gecesi camiye gideyim dedim ama kociş kızdı evde kıl namazını o kalabalığa girdiremem seni dedi bide benim yanımda gidecek kimse yokcanım ya bende düşünüp duruyorum napsam diye ama eşim büyük ihtimal izin vermicek. cami diyosun aman diyim biz dün aşimle aziz mahmut hüdayi hz.lerine gittik ordanda eyüp sultana geçtik yoldayken ikindi okundu. eve bıraksam kalıcak oraya kadar gitmişken kılmadan olmaz. zorda olsa içeri girdim. ama çıkışım okadar zor olduki pişman oldum. herkes birden kapıya hücum etti. ben namazdayım yerde oturuyorum kadınların hepsi birden etrafımı sardı ayağıma basanlar ittirenler namazmı beni kıldı benmi namazı bilemedim. çıkmak içinde uzunca bir süre bekledimki yol açılsın diye bocuk boncuk ter döktüm okalabalıkta kimse de yol vermedi insanlığım adına utandım yazık öyle mübarek bir yerde bukadar vurdum duymazlık çıkmak için birbirlerini ezdler yaaa :1no2: bir ara bayılıcam sandım. ama çok şükür dşarı attım kendimi ama inan kendimden korktum. gitme deyip vebaline giremem ama iyi düşün ve çok dikkatli ol derim. en azından büyük herkesin hücum edeceği camilere gitme senağlama
maşallah canımewt canım bi deniyelim diye başladdık çok şükür ramazanı çıkarıcaz bbi aksilik olmassaa
doktorum izin verdii bebiş zaten normalden önde ve oruçluylen gittiğimdede fazla hareketlii
buldu doktor sakınca görmedii
aslında önceki bigün deneseysik yarında ona göre tutardıkbenim kesin açlıktan midem bulanır yaaa
bi denesemmi acaba bilmiorumki
bozunca dahamı günah olur acaba
allah kabul etsin cnm
bizde geçen hafta pazar gitmiştik
hz.yuşa-aziz mahmut hz-süleymaniye ve en son eyüp e
aynen dediğin gibi bir kalabalık ki sorma
iftarımızıda eyüpde yaptıydık ama ama ben hayatımda bu kaa kalabalık görmediydim
sanki ist.halkı hep ordaydı iç içe piknikl yapar gibi yedik valla yemeğimizi
ama akşam namazını sadece dışarda çimlerde kılmak zorunda kaldık
bu sene hırkayı şerif yok ya ondan diğer yerlerde birikme oldu cnm
allah kabul etsin cnm
ne güsel borçlanmamış da oldun
ben artık bu sene kışın tamamlarım sütten kesilmekten de korkarım bakalım durum ne gösterecek
öle yapak mı ki kötü olursak niyetlenmemiş oluruz
neyse akşama kocişle karar veririk artık
şimdidenAllah kabul etsin canım. bende evde olsam direk düşüncem ama yok yok tutucam bişey olmaz inşallah bak destna tam tutuyomuş dimi ama
canım eger niyet edeceksen 10 a kadar etmelisin daha sonrası olmuyormus istersen arastır bi derim
yarın kadir gecesi oldugu da kesin deil bu son on günün icerisinde gizli kadir gecesi
yinede ben denemek istiyorum ama bakalım kısmet dediğim gibi
destna tuttuguna göre bizde tutabiliriz ama ilk olacagı için kesin zorlanıcaz
bunu ilk defa senden duyuyorum canım benim bildiğim öğlen namazı falandı ayrıca sahura kalkmak ramazanda niyet yerine geçiyor zaten. Allahım yüreğimizi biliyor. Hem ayrıca bizim ekstra bir durumumuz varki bu zamanda oruç bile tutmak zorunda değiliz ne bilim bir araştırayım bakayım ne dicekler ama 10 çok erken be gülüm mafoldumben
canım eger niyet edeceksen 10 a kadar etmelisin daha sonrası olmuyormus istersen arastır bi derim
yarın kadir gecesi oldugu da kesin deil bu son on günün icerisinde gizli kadir gecesi
yinede ben denemek istiyorum ama bakalım kısmet dediğim gibi
destna tuttuguna göre bizde tutabiliriz ama ilk olacagı için kesin zorlanıcaz
kadir gecesi icin mi oruc tutmayi dusunuyorsunuz arkadaslar? Allah simdiden kabul etsin. ben bugun bu sene tutamadigim orucun parasini dagittim Allah kabul ederse.
Evet canım Allah kabul etsin ama biliyorsun dimi eğer tutabilecek güce geliceksen o orucun parasını versende borcun baki kalıyor yerine tutman gerekiyor haberin olsun. Bende vermeyi düşünmüştümde ozaman araştırdım :1hug:
canım azcık netten baktım kuşluk vaktinde en geç niyet etmek gerekiyormuş kuşluk vaktinin başlangıcıda imsaktan 2 saat sonra gibi başlayıp öğlen namazına 20 dak kala bitiyomuş. inşallah okuduklarımdan doğru anlamışımdır.:1hug:
kuşluk vakitne kadar diyomuş yahu sahurda niyet etcez sanırım kaydirigubbakcemile3 :uhm:
herkese merhaba.zemuszemus gecmise bakamadim, herkes iyidir umarim.
bende bugun izin islerimi halledip uzun bir sureligine okula veda ettim. rahatladim, simdi yavas yavas gitmek icin hazirlanma zamani.
okuldaki oda arkadaslarim butun yaz bir kere bile aramadilar nasil gidiyor diye. bugunde sanki borcum var odemiyorum, hepsinin surat bi acayip. okuldan ayrilirkende hakkinizi helal edin dedim, yerinden kalkip openi optum, kalkmayani opmeye ben mi gideyim? hepsi iyi gun dostu. insanin bi isi dusse donup bakmazlar.lmaz:
canım banada annem dedi mustafa karatas hoca öle demiş en gec 9.30 10 a kadar niyet etmelisiniz diye sahura kalkmak niyettir tabiki ama ya tutamazsak dedi ya arkadaslar bozarsak falan diye o acıdan soledim canım
insan ölmez yaaa ne bilim ben zor olur ama
bende okuldan ayrıldıgımdan beri arayan soran bikac kişi vardır oda gene ben ararsam arayanlar yani ben artık hiç takmıyorum goruncede hiçbişi yokmus gibi davranıyorum banane yaa hiç umrumda olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?