2009 Kasm Anneleri

acıdı mı benim bebkte şimdiye kadar normaldi şimdide ters dönmüş kilomuzda 2.300 olmuş 33 haftadayım biraz iri dedi

ACIMADI DESEM YALAN SÖLERİMMMMMMMzemuszemuszemuszemus MAŞALLAH BEBİŞİNE BEN EN SON 2 HAFTA OLUO USG DE GÖRDÜM 3 KG DU BENİM BEBİKTEEE KANALDA KAFASI ZATEN PARMAĞI YEDİĞİNDEN BERİ KIPARSIO DURMUO BEŞ DAKKAA:hulya::hulya:

cnm hayırlısı olsun dinlenmene bak bence acele de etme sakin ol bakalım nasipp
hakkat ekşin senden haber bekliyoz deyü yemek yemeyi unuttum kızzzz:)))
anaaam o muayene normal muayene gibim deel mi kız ben de öyle avutuyodum kendimi ne bile vajinal ultrason olduk normal muayene olduk bide hsg çekindik heralde daha kötü deeldir diyodum
sancılar nasıl dayanılmaz mı cnm?
açılma yok he sancılar sıklaşırsa canm sıcak duşa gir hatta eskiden karılar açılma olsun deyü yere eğilip yerden bişeyler toplarmış burda da kızlardan biri diyodu ya kızz iice düşünelim araştır istersen bii
suyun gelmesi pek mühim deil dr patlatıyo da sancı oldukça açılma olmuyo muydu kız? anaam benm de kafam karıştı ayoll

şekercık cnaım bende bunu izlemek istiyodum ama netten bulamadımdı.yaprak dökümünden sonra izlicemmmm....
valla ben pek bi ağladım sonunda karı kolaycacık doğurdu bide kucağına aldımı fena ağladım ya ağlancak bişi yok aslında emme benim hormonlar tepişti heral
kociş gelsin yarın akşam izlerim bi daha o da görsünnn
ya izleyince aklıma yattı epidural normal mi denesek kızlar ya dr la da bi konuşsam dr bana daha var senin doğum sancı beklemiyoruz dedi rahatladım emme..

slm kızlar nasılsınız ayy bugün giremedim bilg. evde değildi
şimdide anneme geldim yarın yiğenim olacak yaa
doğuran felan yok dimi kaydirigubbakcemile3
he nehir doğuruyo olabilir:)

bu gün dok dedi 35 haftada bebğin başı kanala giriyor ve doğum yaklaşıyor 40 haftaya kadarda sürebilir yani sence benim bebek döner mi en son 3 hafta önce gitmiştim normaldi şşimdi başı yukarı çıkmış ayakalr aşağıda acaba dönmesi için ne yapabilirim:gitme:

hadi bakalım özge ikiniz hakkındada hayırlısı :Saruboceq::Saruboceq:
inşallah çok sancı çekmeden kavuşursun mete asrınaa :Saruboceq::Saruboceq:
:Saruboceq:

hadi bakalım özge ikiniz hakkındada hayırlısı :Saruboceq::Saruboceq:
inşallah çok sancı çekmeden kavuşursun mete asrınaa :Saruboceq::Saruboceq:
:Saruboceq:

SAOL SEKERİM HEPİMİZ İNŞALLAH EN GÜZEL ŞEKİLDE DOĞURURUSSSopuyorumnanaktan
BENİM KUZENİMİN KIZI SEN GİBİYAPTI DÖNMEDİ CANIM ÖLE KALDI SEN ONUN İÇİN BİŞE YAPAMAZSIN BEBEĞE KALMIS O HAKKINDA HAYIRLISI OLSUN NASI İSTERSE ÖLE GELSİN TAKMA KAFANI SEZERYAN DERLERSE ONU YAPTIR BOSVER SAĞLIKLI OLSUNDAkaydirigubbakcemile3

VALLA BE DAHA FAZLA BİLGİ VERMEYECEM YALN IZ İÇERİ Bİ HAVAYLA GİRDİM ÇIKTIĞIMDA TECAVÜZE UĞRAMIS GİBİYDİM OKAA SÖLEYEMMM KOCİŞİM DİO NE YAPTILAR İÇERDE SAAAAA:roflol::roflol: SU AN BENİM HALA UFAK UFAK HANİ ADET SANCISI OLUR YA ÖLE KASILMALARIM VAR SANIRIM ESAS SANCILAR RAHİM ACIKLIĞI ESNASINDA OLUO BAKALIM NE OLACAK GERİ KAÇMAZSA SANCILAR İİ opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

HE CANIM SAĞLAM Bİ PARMAK YOK YOK KOL YEDİM:roflol::roflol::roflol:
ayy üç parmak sokuyomuş doktorlar sanırsam
içerde parmakları açıp da ölçüyolarmış çatının genişliğini
ama doğuma kaa ebeler gelip gidip muayeneye devam ediyolarmış cnm ne kaa açıldı deyüü
ilkini atlattın ya kız diğerlerine daha kolay katlanırsın alışırsın be öyle demeee
son ahfta bile dönen bbeler oluyomuş korkma canm rahat ol sen yalnız acele etme
acıdı mı benim bebkte şimdiye kadar normaldi şimdide ters dönmüş kilomuzda 2.300 olmuş 33 haftadayım biraz iri dedi
benm de 34. haftada 2340 idi ama doktor iyi maşallah dedi kilolu filan demedi yani ben de k.kocatepeden baktım normal değerlerde kilosu
ayy kıyamam ben ona acaba kasılıyo mu rahmin
kız o 3 kilo 400 oılmuştur bi kere de fazlasını bilemiyom her hafta 200 gr alıyolar artıkkk

KIZ O PARMAĞA ALISIRSAM EVDE DURAMAM GAYRIII ALIŞILIRMI ONAAA BEEEEEEEEEEEEE:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol: HAYIRLISI OLSUN CNM KıLOSUNDAN ZıYADE SAĞLIĞI MÜHıMMM AMA GÖZÜM TIRSTI DOĞUMDAN CATUR CATUR DOĞURACAM DıODUM PATIR PATIR DÖKÜLDÜM ıLK SANCIDA:roflol::roflol::roflol::roflol:

ayy verme kız çok ayrıntııı
korkutma benii
:1shok:
ben de cesur geçiniyom burdaaa

ama tekniği oymuş cnm benm dediğim gibi yanii ama hissettiğimiz ne onu daha bilemiyom ben

ay cnmmm ya inş daha fazla sancı çekmeden kurtulursun sağ salimmmmm

ARTIK AYRINTI FALAN YOKKK OKAAAAA BEN DİYCEMİ DİDİM opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan SAOLASIN CANIM ALLAH HEPİMİZİ Bİ AVAZDA KURTARSINkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

canımm ben de vajinal ultrasona alışamdıydım bi türlü ama sonra baktım ki normal geliyy onun gibi olur belkim diyodum ama gelip gidip bakıyolarmış maalesef :teselli:

hepimiz yaşıcaz o duyguyu

kilo önemli deel cnm besler şişkolaştırırız da kaç kilo doğar deyü bi hesapladım ööle kabaca

ayy sen hep çatır çatır doğurcam diyodun kız ben de senden güç alıp doğurcam diyodummm cnm olmadı epidural yaptır konuş anestezi uzmanıyla onun da çaresi var artık... merak etme

nehir kızzzz bak blogumdan kopyaladım

belkim işine ayrar dedimmmm

Meryem suresini suya 17 kez okuyun ve sancılanınca için.

10 gün öncesinden başlayarak zeytinyağlı pamukla masaj yapar gibi malum yerinize sürün.

Doğum sancılarını evde çekmeye çalışın.
Sıcak suyla duş alın ve uzanın.
Çok yürüyün.

Ayetel kürsi, felak, nas surelerini okuyun-okutun.

YOK BAJIM YOK EPİDURAL FALAN YAPTIRMAYACAM HALA KARARLIYIM DOĞURACAM SEN BANA BAKMA İLK MUANEMDİ BU SEKİLDE YA NEYE UĞRADIĞIMI SASIRDIM DOĞURURUS EVELALLAH YETERKİ ACILMA OLSUN AÇILMA OLMADIMI ZOR SUNİ SANCI VERMEYİN SEZERYANA ALIN AÇILMAM OLMAZSA DEDİMopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

ALLAH RAZI OLSUN OKUDUM ZATEN ORDADA BEKLERKENE FELAKI NASI BUNLARIDA DENEYEK OLMADIkaydirigubbakcemile2

bakı n ne buldum belgelerime kaydetmişim gene kk dan aldıydım işime ne yararsa bulup dosyalıyorum zatiiii

32 ye kadar %80 dönermiş bbeişler
36/37 haftaya kadarda diğer %15 i dönermiş
37 den sonra yani miladında bundan sonra dönmeleri çoook zormuş hatta imkansız gibi sadece %5 bebeiş ters gelirmiş

doktor 36. haftada bebek nasıl oturursa öyle gider o zamandan sıonra dönmez dedi. 36.37 de bakılır bebek hala tersse zorlamaya gerek yok sezeryanla alınsın sancılarını beklemeye gerek yok dedi.

evet ya suni sancı da zor diyolar
Allah yardımcımız olsun kızzz
sen yarına doğurcan belkiii
:)
heyecanlı mısın ben olsam ölürdüm heyecandan bayılırdım heraldeeee
ilk muayene garip geliyo dimi ama gçeiyo işte geçti gitti bile biz daha yaşamadık sen yaşadın o duyguyu

ALLAH RAZI OLSUN OKUDUM ZATEN ORDADA BEKLERKENE FELAKI NASI BUNLARIDA DENEYEK OLMADIkaydirigubbakcemile2
bunları da okudu meryem suresi iyiymiş kız

Doğumun başladığını gösteren belirti ve olaylar nelerdir?

Gittikçe artan vajinal akıntı. Başlangıçta renksiz, zaman geçtikçe rengi kırmızılaşır. Yeşil renkte bir akıntı varsa bebek sıkıntıda olabilir. Süratle doktor aranmalıdır.
Nişan denilen kan gelmesidir
Bebeğin kafasının doğum kanalına yerleşmesidir. ılk gebeliklerde daha belirgin bulgudur. Gebelikten iki ila üç hafta önce oluşabilir.
Doğum sancılarının gittikçe sıklaşması ve şiddetinin artması
Su gelmesi
Olay ya da belirtileri tek başına veya birlikte doğum başlama işareti olarak değerlendirilir

belkimde doğurmayacam beni oynattı oğlann:roflol::roflol::roflol: belli olmuo bebiklerin işi ama hala sankim az sonra adet olcam gibi ağrıo karnım hayırlısı olsun nezaman isterse cıksın gelsin sağlıkla kolaylıkla inşallahhopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Yalancı doğum ağrıları:

Sıklığı, şiddeti bakımından düzensizdir
Dolaşma, masaj ve istirahatle geçebilir
Ağrı bel, kasık ve karında hissedilir
Rahim ucunda yumuşama ve açılmaya neden olmaz.

Gerçek doğum ağrıları:

Düzenlidir
Her durumda devam eder, geçmez
Ağrı bel, kasık ve karında her noktada aynı hissedilir
Yumuşama ve açılmaya neden olur
Evde yapılabilecekler:
Dolaşabilir ya da istirahat edebilirsiniz.
Duş alınabilir.
Masaj yapılabilir. Belden kalçaya doğru ve elin topuğu ile bel ve kalça üzerine basınç uygulamaları rahatlatıcı olabilir.
Valiz kontrol edilebilir.
Sık sık tuvalete gidilerek idrar yapılır.
Yapılması sakıncalı olanlar:
Ağrılar başladığında bir şey yenilmemelidir. Yemek yemek ya da Fazla miktarda sıvı almak kusmaya yol açabilir.
Gerekirse çok küçük miktarlarda sıvı alınabilir.
Biraz enerji verecek, ağızda eriyen şeker, çikolata yenilebilir.

belli olmaz tabii cnm ama hazırlıklı olmak lazım
kocan ne alemde:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…