Yalancı doğum ağrıları:
Sıklığı, şiddeti bakımından düzensizdir
Dolaşma, masaj ve istirahatle geçebilir
Ağrı bel, kasık ve karında hissedilir
Rahim ucunda yumuşama ve açılmaya neden olmaz.
Gerçek doğum ağrıları:
Düzenlidir
Her durumda devam eder, geçmez
Ağrı bel, kasık ve karında her noktada aynı hissedilir
Yumuşama ve açılmaya neden olur
Evde yapılabilecekler:
Dolaşabilir ya da istirahat edebilirsiniz.
Duş alınabilir.
Masaj yapılabilir. Belden kalçaya doğru ve elin topuğu ile bel ve kalça üzerine basınç uygulamaları rahatlatıcı olabilir.
Valiz kontrol edilebilir.
Sık sık tuvalete gidilerek idrar yapılır.
Yapılması sakıncalı olanlar:
Ağrılar başladığında bir şey yenilmemelidir. Yemek yemek ya da Fazla miktarda sıvı almak kusmaya yol açabilir.
Gerekirse çok küçük miktarlarda sıvı alınabilir.
Biraz enerji verecek, ağızda eriyen şeker, çikolata yenilebilir.
var bi kaç belirti bakalım hayırlısı:hulya::hulya:
bildiğimden deil şekerim
okuduklarımdan yazıyom bunları
ne olur ne olmaz deyüüü
ayy heyecanlandım kız ben sende heyecan yokmu ayoll
yok anam heycan meycan parmağı yedim ya diom 40 haftasını doldursun gelsin:roflol::roflol::roflol::roflol:
nehiriver canım doğurmaya niyetin yok o zaman senin henüzz :)))
ammaaa o parmaktan sonraaa belkimmm daha da hızlanırrr doğurman
yaaa sanırım çatı muaynesiydi o yadaaa açılmaa varmı yok mu onun muaynesii
gün gelecek hepimiz yiyecez onuuu ayyy ben fena tırstımmm heeee
neyseki daha zaamnım varrrr daaa, senin allahhh yardımcın olsun bacımmmm
kızlar dizim başladı ona bakayım sonra dönerim koçiş geccek pc ye.
öptümm hepiniziiiiiopuyorumnanaktan
delüüüü :roflol:
biz heyecanlandık sen sakinsin olsun hayatım ne kaa sakin dvranırsan o kaa başarılı geçer doğum en doğrusunu yapıyon aslında
kız hem açılma muayenesi hem çatı muayenesi aynı şey deel mi ben aynı die biliyodum ayynehiriver canım doğurmaya niyetin yok o zaman senin henüzz :)))
ammaaa o parmaktan sonraaa belkimmm daha da hızlanırrr doğurman
yaaa sanırım çatı muaynesiydi o yadaaa açılmaa varmı yok mu onun muaynesii
gün gelecek hepimiz yiyecez onuuu ayyy ben fena tırstımmm heeee
neyseki daha zaamnım varrrr daaa, senin allahhh yardımcın olsun bacımmmm
kızlar dizim başladı ona bakayım sonra dönerim koçiş geccek pc ye.
öptümm hepiniziiiiiopuyorumnanaktan
valla doktorum belli olmaz dedi hayırlısı olsun gülüm ya gecio acıo falan ama aha unututk gitti her güzel seyin bi bedeli oluoozemuszemus
bye bye canımopuyorumnanaktan
evet yaa şaşkınım yaa heycanım gectii ne bilem yaa az uzanam bende karnımgerildi yine uğrarım bişeler olmassa yine hepicinizi öpüommmmmmmmmmmmmkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
kız hem açılma muayenesi hem çatı muayenesi aynı şey deel mi ben aynı die biliyodum ayy
benm bi arkdş hiç alttan muayene olmadan iki çocuk doğurdu kız kaç yıldır da evlii
ben ohooo neler yaşadım:) daha bi dene doğuramadım :roflol: :roflol: :roflol: şans olcak insanda şekerimmm
kafamçokkarıştı
KIZLAR HEPİNİZE ÖNCELİKLE İİ DİLEKLERİNİZ İÇİN TEK TEK TEŞEKKÜRDERİM ALLAH RAZI OLSUN Bİ EKŞIN YAŞADIK ANLATAYIM SABAH BERİ SANCILARIM VARDI AMA CİDDİYE ALMIODUM HER İHTİMALE KARSI Bİ DOKTORUMA SORAM DEDİM SORDUM ODA BANA SEN GEBE GEBE KUM DÖKTÜN HABERİN OLMADI TAS DÜŞÜRDÜN DAYANDIN SENİN AĞRI EŞİĞİN BİRAZ YÜKSEK BASKASI OLSA GEL DEME DEDİ Bİ GEL HASTANEYE NST FALAN BAKILSIN DEDİ GİTTİM NST YE HAKİKATEN DÜZENLİ 10 DK BİR SANCILARIM CIKTI BEBİŞİM GAYET İİ HAREKETLERİ BİDE AÇILMANA BAKALIM DEDİLER BENDE NORMAL Bİ ALTTAN MUANE GİBİ OLIY SANDIM SALAK SALAK YATTIM PARMAĞI Bİ YEDİM AMELİYATHANEDEN KACISIMI Bİ BEN BİLİOMMkafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı SONRA DOKTORUM EVE GİTCEN ACILMAN YOK SANCILARIN COĞALIRSA KANAMAN SUYUN GELİRSE GELECEN DEDİ BU SANCI SABAH BERİ VAR BENDE HATTA HALA HAFİF HAFİF VAR BÖLE SÜREDEBİLİRMİŞ KESİLEDEBİLİRMİŞ GELEDEBİLİRMİŞ BEBEK NE BİLİYİM DURUM BUNDAN İBARETTopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
off ewet yaaa ben biraz hamile kalamayanlra moral verem gelemben de daha bi kere alttan muayne oldum
oda kızımın kalp atışlarını duymak içindiii
birde geçende suyum geliyo muuu anlamak için ebeee bişi yyaptı alttannn o kaaaaaa...
ama bende bilmiyom çatı muaynesiylen açılma varmı yokmu bakmak aynı şeymi heç bilmiyom valllaaa
üfff düşünmeyelim bunları yaaa yoksam doğuramayız vallaaa...
neysee ben yaprak dökümüne konsantre olayım
gelirim gene...
canım ya Allahım yardımcan olsun sağsalim kucağınıza alırsınıoz inşallah
hepimizz için bu duamm
canım yaa demek parmak gazisi :roflol:
slm cnmmm özge doğuruyooooooslm kızlarrrrrr
ay ben de kimse yok die sıkıldıydım abovvvv içimden bi his bi kez daha bak kızlara dediydi ayyy heyecanlandım o gayet sakindi gerçiii baya konuştuk kimse yoktu topikte herkes yaprak dökümünü izliyyy heraldeeeeKIZLARRRR ÖZGE ARADI ŞİMDİ HASTANEYE GİDİYOMUŞ SUYU GELMİŞŞŞŞ...
Anammmm ASRINIMIZ gelıyo herhalll....
ay çok heyecan yaptımm haaaaahihoyyyt
slm cnmmm özge doğuruyoooooo
ay ben de kimse yok die sıkıldıydım abovvvv içimden bi his bi kez daha bak kızlara dediydi ayyy heyecanlandım o gayet sakindi gerçiii baya konuştuk kimse yoktu topikte herkes yaprak dökümünü izliyyy heraldeeee
asrın mete gelsin ama anneciğini fazla üzmesin yormasın
Allahım inş sağlıkla doğar
açılmsı olur cnm benmmmm
ay valla aradı şimdi suyum geldi gidiyom ben dedii...
anam inşş sağsalım cabucak kurtulur bi avazda dua edelım kızlar.....
elım ayağım dolandı yaaawwww yakın olsa bi koşu gitcem bende hastaneye.....
Allahım sağsalım kurtarsın inş.....:Saruboceq: :Saruboceq:
KIZLARRRR ÖZGE ARADI ŞİMDİ HASTANEYE GİDİYOMUŞ SUYU GELMİŞŞŞŞ...
Anammmm ASRINIMIZ gelıyo herhalll....
ay çok heyecan yaptımm haaaaahihoyyyt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?