2009 Kasm Anneleri

gorumcen cok masrafa girmesin bir emzik veya biberonla. bende cok kizarim boyle soyleyenlere. al gel iste icinden ne koparsa, niye sorarlar.

kabak cekirdekte sorun yok mu o zaman?

bı kere işte dolma sarmaya cağırdım inş gelırler...ya anca emzik biberon alcaklar..
sinir oldum işte.zaten herseyını aldık bebişin artık sorarlarsa biz aldık hepsini dicem yaa
amann amannn valla onlara görede biz kötü gelınız nasıl iş bu bende çözemedımm

Haydin ben gidiyorum bayanlar, inşallah yarına iyi haberlerle görüşürüz......

kızlar yaa biz bebeği yan yatırmıcamıdııkk??
bi yazı okuyom sırtüstü yatırın deyü dr. tööbe tööbeee

seni cadi seni.kaydirigubbakcemile3

ben normalde de hic yapmam, kaldi ki simdi hic yapamam.
kız cadılık deil yeri geldimi bakarım kayınvaldeme, hasta oldu ameliyat oldu bir yıl ben baktım bende kaldı bi süre kayınpeder de bendeydi bi de çalışıyodum yani.. ama her zamn da atlanmaz öyle....

aman bu iyi iste. ben her aksam citliyomda.delikafadulden
çıtla çıtla şekerimmmm:)

Ani Bebek Ölümü Sendromu (ABÖS) ile bebek ölümlerine neden olan diğer riskler konusunda AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Özmert, 1 yaşından küçük bebeklerin, hiç bir hastalığı olmaksızın, yatağında ani olarak ölmesi durumuna Ani Bebek Ölümü Sendromu (ABÖS)denildiğini belirterek, bu ölümlerin sebeplerinin çok iyi bilinmediğini söyledi. Özmert, ABÖS hakkında çalışmaların, bazı uygulamaların ani bebek ölümü riskini artırdığını ortaya koyduğunu dile getirdi. Yeni doğan döneminde meydana gelen ölümlerde bebeğin yatağı ve yatma şeklinin belirleyici olduğunu belirten Özmert, şunları söyledi: "Bebeği yüz üstü yatırmak, ani bebek ölümü sendromu riskini 9 kat artırıyor. Küçük bebekler, yüz üstü pozisyondayken uyku sırasında solunum merkezleri ve dolaşım merkezlerini yeterince denetleyemeyebiliyorlar. Yapılan çalışmalarda, aniden ölen bebeklerin, diğer bebeklerle karşılaştırıldığında 9 kat daha fazla yüzüstü yatırıldıkları görülmüş. Anne ve babalara, bebeklerini besleyip gazını çıkarttıktan sonra, sırt üstü yatırmalarını öneriyoruz. Yan yatırmada bile bir miktar risk var."

BEBEK YATAKLARININ ÖNEMı

Bebeklerin yatakta boğulmalarına yol açan nedenlerden birinin de yatağın yumuşak olması olduğunu ifade eden Özmert, yan bile yatırılsa yatak yumuşaksa, bebeğin ağzı veya yüzünün yatağın içine gömülebileceğini, bebeğin havasız kalıp ölme ihtimalinin artabileceğini anlattı. "Bebek yatakları kesinlikle sert olmalı" diyen Özmert, oyun parkı gibi, başka amaçlar için üretilen eşyaların yatak olarak kullanılmasını kesinlikle önermediklerini vurguladı.

Yatağın içine konulan her türlü süs eşyası, yastık ve oyuncaklar ile yatağa asılan nazar boncuklarının da kazalara ve boğulmalara sebep olabildiğini belirten Özmert, şöyle devam etti: "Bir yayında şöyle bir örnek vardı: Annenin saçı bebeğin parmağına dolanmış, bebeğin elinde de eldiven var. Bebek sürekli ağlıyor. Aile nedenini bulamıyor. Doktora götürüyorlar. Doktor bir bakıyor, saç teli bebeğin parmağına dolanmış ve parmak kangrene dönüşmüş. Yani bir saç teli bile bebeğin parmağının kopmasına neden olabilir. Bu nedenle aileler çok dikkatli olmalı. Yatağın içinde bebeğin ve üzerine örtülecek örtünün dışında bir şey konulmamasını tavsiye ediyoruz. Yatağın içine süs amaçlı, gereksiz hiç bir şey konulmamalı. Ayrıca beşiğin kenarlarının genişliği, bebeğin başının çıkamayacağı kadar dar olmalı ve yatakla beşik arasında boşluk bulunmamalı. Bebek elini, ayağını, başını o boşluğa sokup kendini yaralayabilir."

benim de kayınvalide örmüş bissürü sağolsun 3 abi var kimseden ses yok anam sonra da siz zaten almışınız derler kaydirigubbakcemile3 napalım onnarı mı beklicez yaaa
hee benmki yazık bi kolu da romatizmalı dirsekten bükülmüyo gene özendi ördü ama ördürmüş de komşularına ne diyim sağolsun
heee sonra da aaa onu da mı aldınız derler yırtarlar işte:)
anacim insan eline aldimi birakamiyo ki.kaydirigubbakcemile3
hastalık gibi kızzz
ben gidip oglusa bi dus aldirayim. yemegin son rutuslarini yapayim. zemuszemus
hadi kolay gelsinnn
halt etmiş onlar. kötü dediler die kötü mü olcaz ayol.
isteyen alır veya parasını verir sen alırsın ne istiyosan
boşver stres yapma düşünüp düşünüp de:) bebeğin olcak ne güzellll

kızlar yaa biz bebeği yan yatırmıcamıdııkk??
bi yazı okuyom sırtüstü yatırın deyü dr. tööbe tööbeee
yan yatırın diyodu ya doktorlar gene mi fikir değiştirmişler kız sırt üstü yatırınca kusr musar deyü yan yatırcaktık yüzükoyun bile yatırmayın ilk zamanlar diyodular ?

aman bosver, zaten senin istedigin gibi yapmiycaklar. aldiklarinida begenirssen kullanirsin. begenmezsen verirsin ihtiyaci olana.

hadi yaptır oğluşunun cıbışını canım şimdiden afiyet olsunnn

yaptirdim bile. oglanlar dogunca gorursunuz, banyolari iki dakka suruyo.:lepi:

cici gelin.:asigim:

kartanem valla bu yazı içimi kararttı ayoll
zati beşiklerin içini iice doldurdum ben sağını solunu herbiyerini kapattım ama ne bu böyle kangren mangren ruhum sıkıldıııı

aman bosver, zaten senin istedigin gibi yapmiycaklar. aldiklarinida begenirssen kullanirsin. begenmezsen verirsin ihtiyaci olana.

yaptirdim bile. oglanlar dogunca gorursunuz, banyolari iki dakka suruyo.:lepi:

cici gelin.:asigim:

he ciciyimdir damarıma basılmadığı sürece:))))))

ya kızlar izmirde olan varmıydı içinizde ordan iyi bi dr söyleyin bana
bi kk kadınının başı fena halde dertte doktoruyla sinir oldum ona yardımcı olmam lazımmm

slm kızlar bende geldim bebişime annanesi yatak aldı haftaya nasipse geliyo bide kaynanamlara beşik alındı yani oda benimde kaynanam bana verdiğin zaman lazım olur dedi bi yatak sallanıyo tabiki lila rengi battaniye alt değiştirmesinide hediye istedim:lepi:kalın eşofman aldık bide papi aldık ayacığına rabbim hepimize kullanmayı nasip etsin aman hemen ayaklarım ağrıdıya öldüm valla neyse sabır az kaldı

gule gule kullanin canim.

kaydirigubbakcemile
benim dr veriyim isersen

nazli var izmirden. mureda da izmire gidip geliyo ama dr. adi biliyor mu bilemem.

ben geldim özgeden haber var mıııııı
cnm yok daha suni sancı veriliyodu en son o kadar biliyoruz
canım güle güle kullanın inş sağlıkla
kaydirigubbakcemile

benim dr veriyim isersen
ayy cnım ya Doğum yapan öğretmenler - Sayfa 6 - Kadınlar Kulübü / KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU oku da sinir ol oraya yaz istersen nasıl sinir oldum kızın doktoruna yuh yani ne doktorlar var yaaa
nazli var izmirden. mureda da izmire gidip geliyo ama dr. adi biliyor mu bilemem.
canım sağol kızın başı sıkışık sinirleri harap olmuş doktoru belli para istiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…