2009 Kasm Anneleri

tatlım bu beze başlayalı zaten 3 gün oldu. 2 numarada sızdırma diye bi problem yoktu. gayat memnundum ama o küçük geliyodu artık. benim bebeişte 1 aylık flnken değişiyodum. çünkü kaka fln yapıyodu. ama geceleri değişmiyom artık çünkü uykusu kaçıyo.
dün gece 2 de değiştim bide sabah 8.30 da mesele

canım gece altını değişirsen bebe gece olayını kavrayamaz. gündüz ve geceyi ayırt edemez. sende yavaş yavaş başla istersen. zaten bu bezlerinde marifeti çok saat kuru ve hijyenik tutabilmeleri

çıtırtı nannn sen 2 çoçuklan nasıl olurda hep burdasın anamadım benkafamçokkarıştı
ben 1 bebeylen zor giriyom sen de 2 bıdıkla burdan zor çıkıyonkaydirigubbakcemile3
seni burdan tebrik ediyomalkisalkisalkis

ahanda ben yine sıkıştım:kedi:
kızda kucamda
ayy hasta bezi bağlıycaydım unuttum yine napcam ya ben zaten zor uyuduakannehir

canim sen benim ilk dogumumda yasadiklarimi yasiyorsun. bir daha eski hayatima donemiycem saniyordum. yogum bir depresyon yasadim ama hepsi geciyor. uykusuzlukta, disari cikamamak, kendine bakamamakta hep geride kaliyor. sonra oglusuna bakip sen ne zaman buyudun bu kadar diyceksin ve bu dediklerimi beni tanimasanda hatirliycaksin.

wannaaa 4 ay erken diil mii ya :uhm:
ilk 6 ay sadece anne sütü olmicak miiiiiiii

ne erkeni be. ben 4 aylik olmasini 4 gozle bekliyorum. ne bulduysam tikicam, sen bekle 6 ay.zemuszemus

wannaaaaaaa edoş plaja oyun halısını sercek egeyi atcak oraya kendine şezlongta guneşlencek :roflol::roflol::roflol:

:roflol::roflol::roflol:

erkek bebekler daha çok sıızdırır pipisi yukarıda işiler dolayısıyla daha sık değiştirmek lazım ablamında oğlu var 5 aylık oda sızdırıyo dedi erkek bebekler öle
ben hala 2 nomeroyu kullanıoyom ara ara sızıyo daha sık değiştirmek lazım bacılar

canim gece degistirmeye devam edersen surekli ister haberin olsun. kaka yapmadigi surece ben asla acmiyorum altini.

kız benim pc hep açık duriii gidip bi oda toplim gelim yazim gidip mutfağı toplim gelim yazim gidip furkanı emzirim gelim yazim hep böle oturuyom kalkıyom
bide insan 2 cide daha pratik oluyo daha aktif oluyosun darısı başına:roflol::roflol::roflol:

kesinlikle katiliyorum. ikincide insan daha pratiklesiyo. bende bir is yapiyorsam bir burdayim.

oglum dogdugunda annem bana pratik olmak zorundasin. elinle lavaboyu silerken, p.ponla yeri sileceksin demisti.:roflol:

kesinlikle katiliyorum. ikincide insan daha pratiklesiyo. bende bir is yapiyorsam bir burdayim.

oglum dogdugunda annem bana pratik olmak zorundasin. elinle lavaboyu silerken, p.ponla yeri sileceksin demisti.:roflol:
aynen öle bacım bi yandan mutfağı toplarken mesela ayağımlada bulaşık makinesinin kapağını kapatabiliyorum:roflol::roflol::roflol:
seninki butun gece zaten ayakta. sende birsey fark etmez.:roflol:

he nan farketmiii
ne olcek benim bu bebenin hali wana düzelecekmi yani uykuları dönecekmi gündüze ne dersin:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

:roflol: :roflol:
ay o zaman ben bi gidem de popomla banyoyu silemm

ekim analarından aldım :1ninca:

Canım internetten bir link...

Bu yazıda sizlere bebeklerin uykusu bu konusunda birkaç öğüt verilecektir.

0-3 ay: Yeni doğan bebeğiniz ilk haftalarda günde 17-18 saat uyur. 3. ayda ise uykusu günde 15 saate düşer. Ancak bu uyku hiçbir zaman gece olsun gündüz olsun aralıksız olarak 2-3 saati geçmez. Böylece bu dönemde siz de hiçbir zaman 2-3 saatten fazla aralıksız uyuyamazsınız. Ya beslemek için, ya altını almak için veya sadece oynamak için uykunuz mutlaka bölünecektir. Bu durum çoğu bebekte 5-6.aya kadar sürer.Bu süre içinde size düşen görev bebeğinizin uyku alışkanlıklarını yerleştirebilmek için alıştırmalara başlamaktır.

Bebeğiniz uykusu geldiğinde gözlerini ovuşturmak, kulaklarını çekiştirmek gibi birtakım hareketler yapar. Bu hareketleri öğrenin.

Bebeğinize gece ve gündüzün farkını öğretmeye başlayın.Buna 2 haftalıkken başlayın.Gündüz onunla oynayın, konuşun, ilgilenin. Gece uyku vakti geldiğinde ışıkları karartın, oynadığınız oyunları mümkün olduğunca yavaşlatın. Onun ilgisini çekecek tüm aktiviteleri sınırlayın. Çamaşır, bulaşık makinesi vs. aletleri çalıştırmayın.

6-8 haftalık olduğunda bebeğinize kendi kendine uyuma şansı tanıyın. Onu yatağına yatırın, uyutmak için çaba sarfetmeyin, kucağınıza almayın veya sallamayın. Böylece kendiliğinden uyumayı öğrenme şansı tanıyın.

3-6 ay: 3-4 aylık olan çoğu bebek günde 15 saat uyur. Bunun yaklaşık 10 saati gece, 5 saati ise gündüzdür. Eskisi gibi her 2-3 saatte bir uyanmamaktadır. Geceleri ancak bir kaç kez beslemek için uyanabilirsiniz. Gündüz uykuları ise 2-3 parti halinde yaklaşık 5 saat olacaktır.Bu dönemde:

Bebeğinizin uyku saatlerini planlamaya başlayabilirsiniz. Geceleri 20- 20.30 sıralarında uyuması uygun olacaktır. Bu saatlerde bebeğiniz çok enerjik görünse de yatmasını sağlayın. gündüz uykularını da belli saatlere planlamaya çalışın.

Yatma zamanı için bir takım alıştırmalar geliştirmeye çalışın. Onu yatırmadan önce oynadığınız oyunları yavaşlatın. Pijamalarını giydirin. Hikaye anlatın, ninni söyleyin. Işıkları azaltın. Bunu her gün yaparak bebeğinizin yatma saati geldiğini öğrenmesini sağlayın.

Bebeğiniz gece uykusunu 10 saat uyuduktan sonra onu uyandırın. böylece gündüz uykularını da düzenli uyumasını sağlarsınız.

6-9 ay: Günlük uykusu yaklaşık 14 saattir. 7 saate yakın bir süre hiç uyanmadan uyuyabilir. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde iki kez kısa süreli gündüz uykuları uyuması uyku düzeninin sağlanmasında faydalı olacaktır.

Bu dönemde yatma zamanı için daha önceden geliştirdiğiniz alıştırmaların faydasını göreceksiniz. Artık önceden alıştırdığınız gibi pijamaları giydirdiğinizde, hikaye okuyup ninni söylediğinizde uyku zamanının geldiğini kabul edecektir.

Her gün aynı saatte gündüz uykularına yatmasını sağlayın.

Kendi kendine uyuyakalmasını sağlamaya çalışın.

9-12 ay: Bu aylarda muhtemelen bebeğiniz geceleri 10-12 saat ve gündüzleri iki kez yarım- 2 saat uyuyor olacaktır. Size düşen ise yatma zamanı alışkanlıklarını bozmamasını sağlamak, kendi kendine uyuması için gerekenleri yapmak olmalıdır.

12-18 ay:Bu aylarda bebeğiniz günde 13-14 saat uyuyacaktır. 18 aylık olduğunda günde iki kez olan kısa gündüz uykularını öğleden sonraları yarım- iki saatlik tek uykuya indirebilir.Size düşen ise yatma zamanı alışkanlıklarını bozmamasını sağlamak, kendi kendine uyuması için gerekenleri yapmak olmalıdır.

18- 24 ay:Geceleri 10-12 saat, gündüzleri 2 saatlik bir öğlen uykusu yeterli olacaktır. Bu aylarda çocuğunuz oluşturduğunuz alışkanlıkları yıkabilmek için çeşitli hilelere başvurabilir.

offffffffffffffffffffff ya bi kıçımı tutamadım uyuyan çoçuğu uyandırdım yaamafoldumben
napım buraya girince rahatlıyom herhalde hemen wc yolu gözüküy banakaydirigubbakcemile3

canim gece degistirmeye devam edersen surekli ister haberin olsun. kaka yapmadigi surece ben asla acmiyorum altini.
ben de kaka yapınca değiştirmiyom bazen:kedi:
çiş pişik yapıyo diye çişliye değiştiriyomkafamçokkarıştı
yanlışmı yapıyom acaba
ama benim kızın altını değiştiriyom tam sonra kaka yapıy bende sadece kaka var diye bekletiyom bazen.gece uzun geçiyosa 2 sefer yoksam 1 sefer değiştiriyom
benim kız çabuk pişik oluy yoksam

desene kısmetse 3 sene sonra mastır yapacam:roflol:

bende kaka yapmadığı sürece gece değiştirmiyoma.s

delüüüüü senin gecen gündüzün belli sanki laelaelaelaelae

komşum beni çaya cağırdı. gidemde biraz daha göbek yapam barim. uffff. ev göçüyo ya. akşamları kocişin yanında daha çok kalayım diye herşeyi sbaha bırakıyom sonra topla dur. tabi bebek izin verirse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…