2009 Kasm Anneleri

o zaman çok yakındır dönmesi selo merak etmea.s
sempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

delikafaduldendelikafaduldennirde bulşcanız nann delikafadulden
ay bende öleyim şekerim heç bişe saklıyamim işte terzi kendi söküğünü dikemezmiş pardojn kendi çenesini tutamazmış puhahahahaha
msn de mum yaktım beklim

Son düzenleme:
:lepi: :lepi:
fato bunnar çok karıştırcak heralde ortalığı kız
valla kuama alır almaz eli uzatıyo herşeyi karıştırmaya uğraşıyo sempatiksalakcinni

:roflol::roflol::roflol:
ne sandın nan hep ölemi kalcadı bugünlerin tadını çıkar bence
hamileykende bugünlerin tadını çıkarın didim bak haklıydım demi a.s:roflol:

ahh cnm yaa çokmu uyanıyo akannehir
valla bence aptamilin daha tok tutması lazım gazdan uyanıyodur yüksek ihtimal hiç alma kucağına pış pışlamıyı dene bilmiyorumkismile

:roflol::roflol: zeytünle buluşcan mumu banamı yaktın nan :roflol:

:roflol::roflol::roflol:
ne sandın nan hep ölemi kalcadı bugünlerin tadını çıkar bence
hamileykende bugünlerin tadını çıkarın didim bak haklıydım demi a.s:roflol:

offf offfffff laelaelaelaelaesempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

iyi geceler kızlar. daha öncede sordum kimse yazmadı. ya forumda sabahtır arıyorum bulamadım. kızıma muhallebi yapıcamda nasıl yapsam ne kadar koysam karar veremedim. bana bi akıl verin ??

evet mureda ya normalde bi 4 saat uyurdu ilk uykusunu şimdi 2 saat uyuyo sonrada satte bir kalkıyo kıvranıyo sabahta 7de kalkıyo fön makinesini açıom biraz daha uyuyo çok uykusuz kaldım çok yoruluyom ev işide olunca ağır geliyo e tabi misafiride var bunun...

Önde gidiyorsan hamilelikte kasım annelerine değil eylül annelerine danışman gerek mantıken, umarım sağlıklı bir hamilelik ve sağlıcakla bebeğini kucaklamak nasip olsun sana da bizler gibi, Allah yardımcın olsun...

Canım geçmiş olsun gazdan mı kıvranıyor, geçmiş mesajlara bakmadan atladım da direk, oğlumun da gaz sorunu vardı biz zinco kullandık yanında sıcak su torbası ile bir de karnına ve ayaklarına sürdüğümüz elma yağı ile birlikte...Üçü bir arada yaptık hatta bunların üstüne kucakta gezdiriyorduk sırayla ama fayda etti birkaç gün içinde, şimdi çok şükür gazlandığında yine böyle yapıyorum rahatlıyor, bir dene istersen sen de... Allah kolaylık versin...

iyi geceler kızlar. daha öncede sordum kimse yazmadı. ya forumda sabahtır arıyorum bulamadım. kızıma muhallebi yapıcamda nasıl yapsam ne kadar koysam karar veremedim. bana bi akıl verin ??

filiz valla bende bilmiyorum bende pirinç unu vercem ama yapamıyom üstünde şeker koy diyo ama bebelere seker yasak yaa akannehir

akannehir ayy cnm yaa ne kadar zor tahmin ediyorum.benimkide gecede 2 kez kalkıyo genelde bazende 3 akannehir gazı eger 3 ayda gecmezse 6 ayda kesin gecermiş sabretcen artık :teselli:

çok saolun arkadaşlar ümidim 6.ay zaten çok bunaldım artık hergün aynı şeyi yaşamaktan...zinkoda kullandım elm yağıda hiç bişi fayda etmiyo inşallah geçicek bakalım çok zor çokkk...allahtan yaz geldi artık nasip olursa dışarı çıkabilicez...yarında rota virüsümüzün 2.dozu var bakalım ona gidicez

Bebeği hasta olan kızlar geçmiş olsun hepinize...Unique sanada allah sabır versin hiç umursama yoksa kendine edersin ne edersen bacım...Gerçi sabır vermişte bu kadar çekiyorsun ya...

Valla kızlar bi şekilde geçecek ama uyku düzeni bi yere gidince muhakkak değişiyor.ben gideli 1 ay oldu nerdeyse arkadaşıma hala çekiyorum tam düzelmedi uykusu...Bugün resmen tavan yaptı.Akşam 11 den 4 e kadar uyudu.sonra uyandı ve bi daha da doğru düzgün uyuyamadı uyuyamayıncada ağladı durdu.en son 1.30 dan 7 e kadar derin bi şekilde uyudu.Ne yapacağımı şaşırttı bana emzirdim, kucağıma aldım,arabayabilmiyorumkismile yatırdım,ayağımda salladım oyuncakları gösterdim hala ağlamayı kesmedi.İkimizde mahvolduk umarım bu gece sabaha kadar uyur.Benimkide hemencecik sıkılıveriyor napcaz biz bu bebelere....

günaydın bn açayım kahvehaneyiiii:)) rezene çayları hazır kızlar haydiii:)))

spell cnm geçmiş olsun inş kolay atlatır...

ya bu uyku sorunu nolcak ne zaman geçecek kızlar benm oğluş önceden gecede 2-3 kez kalkıyodu son bir aydır nerdeyse 6-7-8 kez sayamıyorum artık neden böyle oldu hep böyle mi gidicek ya da ek gıdaya geçince düzelecek mi acep?

kk dan buldum dr önerisiymiş kızlar:

MUHALLLEBı
-1 yaşına kadar hazırlayacağınız muhallebileri mümkünse su veya formül mama ile vermenizde yarar var.

HAZIRLANIŞI
-150 cc suya 1 tatlı kaşığı pirinç unu koyunuz. Ocakta karıştırarak kaynatınız.
-Ilık hale kadar geldikten sonra 4 ölçek formül mama koyunuz.

*Ayrıca bu öğün zamanında bebeğinize patates püresi de (1 kase)verebilirsiniz.

AYRICA

-Varsa anne sütü
-Devam mamalarından beğendiklerinizin 2 numarası
-ılk tahıllar kaşık maması da verebilirsiniz.
ELMALI MUHALLEBı
-Bebeğinize elmalı muhallebiyi gece yatmadan önce rahatlıkla verebilirsiniz.

MALZEMELER
-1 su bardağı su,
-2-3 tatlı kaşığı pirinç unu,
-2 tatlı kaşığı elma püresi (muhallebiye lezzet vermesi için)
HAZIRLANIŞI

-Su ve pirinç ununu karıştırarak iyice pişiriniz. Daha sonra içine püre haline getirilmiş elmayı ilave ediniz.
-Bebeğinize farklı bir lezzet olarak “servis yapabilirsiniz”.

KURU KAYISI- ARMUT ve MUZLU MUHALLEBı
Size belki şekersiz gelebilir ama bebeğiniz için lezzetli, keyifle yiyeceği hem de sağlıklı bir tatlı!
MALZEMELER
-2 tane kuru kayısı,
-1/3 armut,
-¼ muz
-1 çorba kaşığı pirinç unu,
-150cc süt
HAZIRLANIŞI
- Kayısı ve armut çok az suda yumuşayana kadar pişiriniz
- Başka bir kapta pirinç unu ile sütü pişiriniz.
-Armut, kayısı ve muzu blender dan geçiriniz ve muhallebi ile karıştırınız.
- Bebeğinize bu leziz tatlıyı 100 cc kadar yedirebilirsiniz.
ıRMıKLı ARMUT MUHALLEBıSı
MALZEMELER
-1 çorba kaşığı irmik
-120 ml süt,
-1 orta boy rendelenmiş armut,
-1 tutam tarçın.
HAZIRLANIŞI
- ırmik ile sütü kaynayana kadar pişiriniz.
-ıçine rendelenmiş armudu ve tarçını ekleyiniz. Bir- iki dakika daha pişirin ve çatalla eziniz.
- Bebeğinizin biraz pütürlü gıdalara alışması için bu şekilde yediriniz.

Muhallebi:
Sebze püresinden 1-2 hafta kadar sonra genellikle 5. aydan itibaren akşam (gece değil) öğünü olarak verilir. 1 su bardağı süt, bir tatlı kaşığı pirinç unu, 1 tatlı kaşığı toz şekerle yapılır. Soğuk sütün bir kısmıyla pirinç unu iyice ezilir, kalan süt eklenir karıştırılarak pişirilir. Ateşten indirmeye yakın şeker eklenir. İlk günlerde süt sulandırılabilir.

Muhallebi, kutu mamalarla da hazırlanabilir. Özellikle inek sütü proteinlerine duyarlı olan bebeklerde bu durum tercih edilir. Bir su bardağı su 1 tatlı kaşığı pirinç unu karıştırılarak pişirilir. Ateşten indirildikten sonra içine 5-6 ölçek hazır mama toz halinde katılır. Topaklanma durumunda tel süzgeçten geçirilir. Son yıllarda süt çocukluğu döneminde inek sütünün hiç kullanılmaması yönünde olan görüşler giderek ağırlık kazanmaktadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…