2009 Kasm Anneleri

mrehaba canım
bir kabım var onlarda ml de yazıyor ordan hesaplıyor kaç ml yemiş
corbayı 10-15 kasık veriyorum
elma armaut karışımı pureyı sevmedi 3-4 kasık ancak yedi
meyve suyunu biberonla veriyorum
muhallebiyi deml kapta veriyordum ama bugun ilk gundu ve biraz fazla yuklendim galiba muhallebiden sonra kustu
mecbur banyo yaptım gece sutunu içti uyudu:)

evet kılomuz dusuk 1730 gr doğduk kılomuzu daha yakalayamadık boy ve bas daha ileride kılo biraz geride dr 8 aydan sonra yakalar diyor tahillara gecince gerci anne baba kılolu o olmasın daha iyi diyorum:)

bence iyi bebeginin kılosu buyume egrilerine bakarsan 6 aylık kız için %75 erkek için %50 percentilde %50 ortalama demek 75 ise ortalamanın ustu kılosunda problem yok yani
benim oğlum boyu ve bası %10 da kılosu daha yuzdelere giremedi bile(

slm canım kolay gelsin sana ek gıda olayı beni bayağı zorluyor bişey soracaktım pcosluyum demiştin yanlış hatırlamıyosam dok gittiğinde dok ne dedi doğum kontrol hapı verdimi bende de varda bir gidemedim merakda ediyom adetim düzenlenmişti 7 gün geçti canım sıkılıo hormonlarımmı çoştu acaba diye???:sinifsinif:

canım ilk gün hepsine aynı anda başlaman biraz yanlış.hem bebeğin sindiremez yediklerini hemde yedirdiklerinin alarji yapma ihtimali olduğu için hangisinin yaptığını anlayamazsın.ayrıca başlangıç için 10 , 15 kaşık çok fazla birden çok yüklenme bence zamanla miktarını arttır.3 , 6 ,10 tatlı kaşığı olarak çoğalt.ben şu şekilde başladım ek gıdaya
1.gün sadece elma suyu
2.gün elma suyu püresi karışık
3.aynısı
4.elma sebze çorbası(patates havuç irmik ve piştikten sonra hakiki zeytinyağı ekle)
5.aynısı
6:aynısı
7:muhallebi
yani 3 er gün arayla yeni bir gıda veriyorum ve verdiğimi mutlaka 3 gün tekrar veriyorum böylece alarji ve gaz yapıp yapmadığını anlıyorum.
şu an sabah kahvaltı öğlen çorba akşam üstü yoğurt ve akşamda muhallebi veriyorum(yoğurt u kendim pastörize günlük sütten yapıyorum)..tabi aralarda anne sütü veriyorum..

merhaba canım yoğurdu nasıl yapıyorsun,sıcaklığını nasıl ayarlıyorsun biraz açıklar mısın?bilmiyorumkismile

merhaba canım yoğurdu nasıl yapıyorsun,sıcaklığını nasıl ayarlıyorsun biraz açıklar mısın?bilmiyorumkismile

günaydın canım ben yoğurt u şöyle mayalıyorum:günlük pastörize şişe sütü alıyorum.sonra tamamını kaynatıyorum.sıcaklığını serçe parmağımı içine batırıp yediye kadar sayıyorum yanmıyorsa içine bir tatlı kaşığı yoğurt ekliyorum ama önce sütten alıp yoğurtla karıştırıyorum içine ekliyorum bu arada kavanozda mayalıyorum kapağını sıkıca kapatıp 4 5 saat üstü örtülü bekletiyorum çok lezzetli vede kıvamlı oluyor.bebişe afiyet olsunnn...

ek gıda beni de zorluyor cok yemiyor zorlamak istemiyorum yediği kadar veriyorum dun kustu batırdı heryeri banyo yaptık hemen

doğum kontrol hapı verebilirim dedi ama ben kılo yapar falan diye istemedim sonra tekrar değerlendiririz dedi smear testi de yaptırdık ama sonucunu almadım iyi aklıma geldi onu ögreneyim, kan degerlerime de baktırdım ozellikle demir için normalmiş hersey

ben pcosumu kabullendim adetlerim hep sarkıyor 1 hafta 10 gun
97 de diyet yapmıstım 2 ay adet gormedim doktora gittim sonra 2 yıl tedavi gördğm daha bekardım tabii ama değişen birsey yok hala pcos devam ediyor

o yuzden tedavi olayım da gecsin gibi gelmiyor bana cok da ilaç kullanmak istemiyorum hem bir nevi doğum kontrolu yumurtalar buyumuyor hamile kalma olasılığın cok az:)

gecen ay alıştırma yaptık elma suyu havuc suyu corba muhallebi falan ama bu menuye ilk gunden uymak kolay gorunmuyor

arzucum,bende bıraz once yogurt mayaladım ama bak sutle karıstırıp koyacaktım unuttum ya
bgun huysuz wırjın bı 8 bucukta emdı bı 11 de su an uyuyo
hadı gelde kılo alsın ıste

arzucum,bende bıraz once yogurt mayaladım ama bak sutle karıstırıp koyacaktım unuttum ya
bgun huysuz wırjın bı 8 bucukta emdı bı 11 de su an uyuyo
hadı gelde kılo alsın ıste

dostum ne ediyon ya görüşemedik.
Benimkide yemiyo 2 kaşık yiyo 3. Cüde püskürtüyo oyun oynuyo güya sıpa. Yinede iyi almış seninki takma kafana bu aylarda normali 500 gr. Bak benimki 200 gr almıştı.
Sağlıklı olsunda kilo önemli değil

ya kızlar oğlum ishal oldu bir kaç gündür öyle
bu gün doktorunu aradım yarın bezini getirin tahlil yapalım dedi
ay çok korkuyorum böylede sıvı kaybı olucak diyede içim içimi yiyo
ne yapıcağımı bilemiyorum
bide bizimki garip bi durum normalde yapmıyo ne zaman emziriyorum hemen arkadan yapıyo su gibi
sizce ne yapmalıyım yada sizin başınıza geldimi böyle bidurum

teşekurler canım bende dun sekin şişe sutuyle yaptım ama küçük kavanozda olmadı,sıcaklığı ayarlayamadım sanırım birde yoğurdu fazla koydum.akşam tekrar deneyeyıma.s.

geçmiş olsun.senin bebişte diş çıkarıyor olabilir.diş oncesi ıshal olabiyorlarmış bebişler.benim oğlumun dişi çıkmadan önce bir kaç gun cıvıktı kakası:ecrin_bebek:

teşekurler canım bende dun sekin şişe sutuyle yaptım ama küçük kavanozda olmadı,sıcaklığı ayarlayamadım sanırım birde yoğurdu fazla koydum.akşam tekrar deneyeyıma.s.

yoğurt u mayalarken mutlaka bir önceki yaptığın yoğurt u maya olarak kullan benimde ilk yaptığım sulu olmuştu.sulu olan yoğurtla bir sonrakini mayaladım çok güzel oldu.ve sonrakileride bir önceki yaptığım yoğurtla mayalıyorum.püf noktası....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…