2009 Kasm Anneleri

günaydın larem nasılsın bebişin nasıl?hava çok güzel sık sık dışarı çıkıyoruz biz doğal d vitamini

merhaba canım iyiyiz biz,tşekurler.bende dün çıkardım merti. arabayı almamıştım kucağimda gezdireyım dedim pişman oldummafoldumbenbundan sonra arabayla çıkarım tabi o zamanda arabada durmazsa ne yaparım bilemiyorum.yakınlarda da hiç tanıdığım kimse yok tek başına zor oluyor dışarı çıkmak en fazla bizim sitenin bahçasınde dolaşırım artık.bide oğlum dışarıda fazla kalmayı sevmiyor ya adam 3 saatten fazla dışarda kaldımı deliye donuyor,eve girince gulucukler saçıyor evcimen oğlum benim.

sen d vitamini veriyormuydun oğluna.

bizde eve girince başlıyor ağlamaya ömür.d vitamini veriyordum ama doktor sayısını arttırdı 6 damla ver dedi bıngıldağı henüz kapanmamış.bol bol güneşe çıkarıyorum bende sabah ve öğleden sonra çıkıyoruz.bu arada demir damlası kakanın rengini değiştirirmi bilgin varmı?:umursamaz:

kızlar merhaba yumurta sarısını sabahları nasıl veriyorsunuz bişeylerle karıştırıyormusunuz kızıma bir türlü yediremedim 6 aylık oldu artık yemesi lazım ek gıdaya yeni geçtik yardım lütfen.))

ben kahvaltıyı şu şekilde yediriyorum 2 numara aptamille30 cc süt hazırlıyorum sonra içine 3 bebe bisküvisi çok az tereyağı keçi peyniri (kibrit kutusa kadar)1 tatlı kaşığıda keçiboynuzu pekmezi ekliyorum.yumurtayı peynirle dönüşümlü olarak veriyorum.sadece sarısını ekliyorum yarım kadar.

kız sevindg yiyo mu bıcırık onun hepsini bizim afacan sadece azcık yiyor tabağın çoğu kalıyor ben de az hazırlıyorum göz kararı oluyor genelde...

bi de sevindg ben bebe bisküvisi verme derim nacizane biz ekmek kırıklıyoruz aslında bisküvi vercekseniz de en katkısız olanı bildiğimiz pötibörlermiş bebe bisküvilerinde bile katkı maddeleri varmış aslında kk da bebe bisküvisi yapımı da anlatılıyor denemek lazım?

kız sevindg yiyo mu bıcırık onun hepsini bizim afacan sadece azcık yiyor tabağın çoğu kalıyor ben de az hazırlıyorum göz kararı oluyor genelde...

biz ek gıdaya 5.aydan sonra geçtik.ilk başlarda benimde az yiyordu ama zamanla miktarını arttırdım gündüz anne sütü fazla almak istemiyor bende verebildiğim kadar veriyorum.bebe bisküvisini kahvaltıya katıyorum çünkü doktorun verdiği listede var bazen ekmek içi ekliyorum yani değişiyor.bu arada neyin içinde katkı maddesi yokki öyle düşünürsen bir çok şeyi vermemen gerekir.elimden geldiği kadar doğal olanı seçmeye çalışıyorum ama bir yerde mutlaka kullanıyorsun işte...yerimseniben

bazı şeyler bazı kişiler için doğru bazı kişiler için yanlış doktorların bile dedikleri birbirini tutmuyor, yoksa bile bile zararlı şeyler yedirelim alışsınlar şeklinde değil ama hiçbir zaman bu tarz şeylerden kaçış olmayacak bence insan dna'sı kendini bu koşullara göre geliştirecek hepimiz manyetik alanların içinde yaşıyoruz, biz adsl kullanmasak yan komşumuzda var, çin'den gelen ürünlerle baş etmek mümkün değil, cep telefonlar, telsiz telefonlar, şimdi bir de 3G'nin manyetik dalgaları eklendi, bebe bisküvisinden kaçıyoruz ama yedirdiğimiz diğer tüm ürünlerde hormon ve ilaç var artık tohumlar bile yapay, inekler çok süt versin diye ilaçlı, tavuklar çiftliklerde son sürat yumurta veriyor o zaman gerçek nerede demekki çok fazla takmamak gerekiyor

günaydın kızlar ben kızıma akşamları muhallebi olarak sütlü şekerli hazır prinç unu yediriyordum çokta severek yiyodu dün sağlık ocağında hemşire 1 yaşından önce prinçunu verme dedi siz muhallebiyi nasıl yapıyorsunuz hazır sütlemi inek sütüylemi yapan arkadaşlar tarifi yazarlarsa sevinirim

valla bilmiyoum cnm ya bikaç kaşık yiyip bırakıyor bizimki emmek istiyor hemen. ben de emziriyorum.... birçok anne bebe bisk. kullanıyor haklısın belki ama böyle duyduklarımı vermemeye çalışıyorum işte ben de kk dan öğreniyorum ne kadar az katkı maddeli şey yerse iyi diye düşünüyorum ben de...
muhallebiye şeker koyuyormusunuz kızlar bir de.
cnm şeker koyulmuyor ben muhallebiyi pirinç unu ve suyla yapıyorum istersen az pekmez koyabilirsin sanırım bi zararı olmaz sütle yapmıyoruz ya.
cnm bana dr demedi bisküvi koyma diye zaten ben kk da okudum kızlardan biri demişti kim hatırlamıyorum... pötibör tercih edin demişti aklımda kalmış işte. dr bana verdiği listede ekmek içi dedi. benm dr da çok takılmıyor böyle şeylere. olabildiğince doğalını vermek senin dediğin gibi önemli işte. çevremizde var olabilir ama biz elimizden geleni yapmalıyız bence. ne bileyim ben kk dan bebe bisk. tarifleri okudum onları denicem mesela. tabii her şey hormonlu ama bide kimyasal maddeler katılmış olmasın ya da olabildiğince az olsun. amaan ne bileyim karışık bu mevzu herkes kendince haklı cnm

pirinç unu çok verme der annem de kof şişmanlatırmış dr verdiği listede akşam muhallebisi olarak pirinç unu var ama ben iki gün pirinç unu yapıyosam iki gün de bildiğimiz pirinci haşlayıp ezip su ve devam mamasıyla karıştırıp veriyorum ne bileyim bi nevi teselli işte:) şekersiz tuzsuz olması lazım ben öyle biliyorum

muhallebiyi bir çay bardağı ılık suya iki silme tatlı kaşığı pirinç unu koyarak karıştıra karıştıra ocakta yapıyorum sonra ılınınca içine 3 ölçek hipp 2 biberon maması katıyorum
ya da yine ılık suda iki tatlı kaşıı pirinçi iyice haşlayıp iyice eziyorum gene hipp 2 katıp hazırlıyorum
süt kullanılmıyor benm bildiğim 1 yaşına kadar

teşekkürler cvb için tarifi deniycem ama biberon maması daha doğrusu hazır mama hiç kullanmadım onun için belki sütü sulandırarak yapabilirim ama inek sütünede bozulmaması için birşeyler katıldığını duymuştum hazır sütler yine öyle herşey şüpeli şaşırdım kaldım valla:1no2:

cnm doktor böyle verdi bize biz organik die hipp 2 biberon maması kullanıyoruz dr sadce onu tavsiye ediyor kendisinin de oğlu var bu konuda hassas bir anne yani:)
biberon maması katmayacaksan eğer syla da sulandır ama tatsız kalabilir bide bu mamalarda vitamin mineral her bişey var organik kavanoz maması da kullabilirsin dışarda dedi dr yani dışarı çıktığımızda emzirme şansımız olmuyor ya hatta benm dr açık süt alıp ondan da yoğurt yapabilirsin bişeycik olmaz demişti rahat bi dr yani. cnm sen rahat olmaya çlış ben hipp kullanıyorum aldım vlla ama anne sütün çoksa onunla da yapabilirsin o zaman dr şeker de kat dedi ama ben katmazdım herhalde... bizimki azcık yiyor sonra emiyor zaten

gerçi oyacım annem yeğenlerimin ikisinde de akşamları pirinci haşlayıp ezdi içine de bildiğimiz sütü sulandırıp kattı onlar da bayıla bayıla içtiler 1 yaşından sonra bi de balla lezzetlendirdi bu karışımı ikisi de özel okulda okuyor zehir gibiler boy pos da yerinde düşünmüyor da değilim hani annem de söylüyor süt ver nolcak diye biz mi yanlış yapıyoruz acep?

slm kızlar nabersiniz kuzucuklarınız ve sizler iyisinizdir umarım
bayadır giremedim bilg. tamire gitmişti masaüstüde arka odada olduğu için gitmek istemiyordum
bugünde oğluşumu yıkadım karnını doyurup yatırdım hemen geçtim bilg. başına ama herkiş behlülü izlii galiba
hepinize iyi akşamlar

valla doğru söylüyon benim annemde sütü olmadığından bizleri inek sütüyle büyütmüş o zamanlar nerdeeeee böyle mamalar olsada alamazlarmış zaten maşallah kardeşlerimde bende turp gibi büyümüşüzdelikafadulden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…