gerçi oyacım annem yeğenlerimin ikisinde de akşamları pirinci haşlayıp ezdi içine de bildiğimiz sütü sulandırıp kattı onlar da bayıla bayıla içtiler 1 yaşından sonra bi de balla lezzetlendirdi bu karışımı ikisi de özel okulda okuyor zehir gibiler boy pos da yerinde düşünmüyor da değilim hani annem de söylüyor süt ver nolcak diye biz mi yanlış yapıyoruz acep?
uzun zamandır giremiyorum işe başlayalı 2 hafta oluyor iş yerinden pek giremiyorum
biz drumuzu değiştirdik beslenme planı hazırladı 1 aylık muhallebi vermedi kilosu iyi gerek yok diye kahvaltı yoğurt ve sebze meyve püresi alerjik bir bünyemiz var diye yumurtaya daha sonra başlıcaz
selam şekerimmm biz yürüyüşteydik ben behlül izlemiyorum geriyor beni dizi:)) yaprak dökümü de kez öyle biz artık evde tv açmıyoruz bolca müzik dinliyoruz ohh daha rahat ettik valla.... bende nerde bizim gedikliler diyodummmmslm kızlar nabersiniz kuzucuklarınız ve sizler iyisinizdir umarım
bayadır giremedim bilg. tamire gitmişti masaüstüde arka odada olduğu için gitmek istemiyordum
bugünde oğluşumu yıkadım karnını doyurup yatırdım hemen geçtim bilg. başına ama herkiş behlülü izlii galiba
hepinize iyi akşamlar
cnm ben de emdiği kadar emsin diyorum ama ek gıda da verceksek eğer tadımlık gibi bikaç kaşık veriyorum ben doyurmuyorum doymassa eğer çorba püre filan veriyorum anne sütü bi daha bulamaz ama ek gıda hep var olcak haaytında dimi:))))benim dr kesinlikle devam mamalarından kullanma emzir bolca dedi
evet cnm dün bi de bi dr okudum kadir tuğcu diye başka bi forumda soruları cevaplıyo adam diyo ki süt içirebilirsini bebeklere 4 aydan itibaren ne kadar içerse verin diyor tabii anne sütü azsa... süt bi yıl verilmez lafı mama şirketlerinin oyunu diyor valla bi okuyun ben inandım adama... benim eşim annesini sadece 2 ay emmiş kayınvaldem de süt ısıtıp mama yapıp içirmiş ona... gayet sağlıklıdır bi de yakışıklıdır:)))valla doğru söylüyon benim annemde sütü olmadığından bizleri inek sütüyle büyütmüş o zamanlar nerdeeeee böyle mamalar olsada alamazlarmış zaten maşallah kardeşlerimde bende turp gibi büyümüşüzdelikafadulden
cnm benm yaaa özlüyorum ben sizi. muhallebiyi hep pirinç unuyla yapmak istemiyorum ben de 2 gün pirinç unuyla yaptım 2 gün haşlanmış pirinci ezerek... bence pirinç daha sağlıklı pirinç unundan....uzun zamandır giremiyorum işe başlayalı 2 hafta oluyor iş yerinden pek giremiyorum
biz drumuzu değiştirdik beslenme planı hazırladı 1 aylık muhallebi vermedi kilosu iyi gerek yok diye kahvaltı yoğurt ve sebze meyve püresi alerjik bir bünyemiz var diye yumurtaya daha sonra başlıcaz
bence de iyice abartıyoruz biz. valla o doktor kadir tuğcu yani her şeyi yedirin diyor nerdeyse şok oldum okudukça yazdıklarını dün bütün gün onu okudum... abartmamak lazım organik hazır mamalardan da verebilirsiniz tabii ama evdeyseniz yapın kendiniz alın manavdan marketten diyor:)) ve 8 aylık bir bebek evde pişirdiğiniz yemekleri yiyebilir diyor bi de sebze püresi filan muhabbeti için de onları sebze yemeği bilmeyen yabancılar için uydurduk biz diyor türk hanımları çok güzel sebze yemekleri yapar öyle karışımlara gerek yok diyor şaşırdım kaldım valla ezberbozan doktor resmen bilmiyorumkismilebiz herşeyı çok fazla inceleyıp abartıyoruz galiba,mama firmalarının da dolduruşuna mı geliyoruz ne hepimiz sütle büyüdük,annelerimizin yaptığı salçalı,tuzlu yemekleri yemekleri yedik,şükür ki gayette iyiyiz. :Saruboceq:
yaa kızlar şu süt işi benimde canımı sıkıyo..hangi bebek sitesine baksam süt vermeyin dyoo..iyide benim kızım sütl büyüdü.ozmanlar yoktu bu.doktorumuzda verme falan demedi..üstelik 3.ayından sonra başlamıştık sütle pirinç unundana mamaya.sütüm kesilmişti.hazır mamada yedi.sütlü mamada..bisküvlerinide hep sütl ezp verdim.gayet sağlıklı büyüdü kızım.okula başlamasıyla hastalılar başladı kızımda.öncesinde maşallah iyiydi.çok nadir hasta oluyodu..
ben yoğrudunu sütleyapıyorum..bazen diyorunki özelliklemi söylüyolar bunuda mamaların satışı artsın diye..çünkü hep okuduğum tarifler hazır mamayla yapılıyo..açıkçası bana ters gelyo bu biraz..mama almaya gücü olmayan milyonlarca insan var.sütle büyüyo hepsinin çocukları valla tosun gibi hepside.hiç bişileride yok..ben inatla sütle yapıyorum yoğurdu..mamaya zate anca yetişiyoruz.bde zırtpırt yoğurt yapsak hiç para dayanmıycak.inanılmaz paralar gidiyo mamalara....
canım bebeğin kaç kilo,bende muhalabi verme taraftarı değilim şimdilik.kahvaltılarınız nasıl olacak
cnm benm yaaa özlüyorum ben sizi. muhallebiyi hep pirinç unuyla yapmak istemiyorum ben de 2 gün pirinç unuyla yaptım 2 gün haşlanmış pirinci ezerek... bence pirinç daha sağlıklı pirinç unundan....
bende özlüyorum eskiden ne kadar çok şey paylaşırdık şimdi koptuk
:1hug:
6.ay kontrolünde 9 kg
kahvaltımız 50-60 ml anne sütü
1 dilim eti bebek ekmeği
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay kaşığı tereyağ
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir (akşamdan sabaha kadar suda bekletilmiş)
bende özlüyorum eskiden ne kadar çok şey paylaşırdık şimdi koptuk
ben de çok öslüyom eski günleri ama hiç zamanım kalmıyo işten çıkıp koştura koştura eve geliom hemen oğluşumu alıp eve getiriom yemek hazırlıyom yiyoruz oğluşla oynuyorum o uyuyunca da etrafı toparlıyom ertesi güne yemek yapıom saat zaren 12 oluyoevet ya bütün hatunlar kayboldu
slm kızlar nabersiniz
herkes face ye takılıyo orada herşey eskisi gibi devam ediyo bilginiz olsun
2009 kasım anneleri diye bi grup var ve bütün beişlerin son hali
e ne duruyosunuz sizde gelin oraya
bide 2009 kasım anneleri diye bi grup var oraya katılın son görüntüler orada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?