2009 Kasm Anneleri

ben de hiç hipp 3 görmedim valla kızlar

bence bebeğe pütürlü verin ben ilk bikaç kez ezip verdim sonra direk pütürlü verdim alışmaları lazım bizim oğlan bi güzel çiğniyo ki damağıyla şaşarsınız verin gitsin bişicik olmaz

ben hiç blandır kullanmadım,hep çatalla ezdim.ilk başlarda sulu kıvam olan çorbaları gittıkçe koyulaştırdım.şimdilerde sebzeleriminik minik doğrayıp ezmeden bile veriyorum oğluma.artık kıymadan kofteler yapıyorum tuzsuz ve baharatsız .çorbalarınada kıyma yerine dana kuşbaşı kullanıyorum,tabi onları pişince minik minik tiftıyorum.haftada birgun balık,bir gun tavuk diğer gunlerde et koyuyorum çorbasına.oğlen verdiğim çorbadan bazen akşam içinde ayırıp veriyorum bazende bizim yemeklerimizden veriyorum tabiki tuzsuz olarak ona ayırıyorum.dun taze fasulye yapmıştım tuz koymadan pişirdim,içine birde patates attım oğlum için.kendimize balık pişirdiğinde oğlumada somon haşlıyorum, benim minik balık hastası bayılıyor balığa bir parça somonu haşlayıp az yağ az limon sıkıp oyle veriyorum akşamları.haşlanmış darının dış zarını çıkartıp veriyorum,buğday haşladığımda tane tane veriyorum çiğneyıpde yemeğe bayılıyor.

kızlar ben artık labne kullanmıyorum çok fazla işlemden geçtığı için tavsiye edilmediğini okudum,duydum.pınarın kutuda suyun içinde olan peynirlerinden alıyorum ben kendimize oğlumada bir geceonceden suda ıslatıp veriyorum.

laremcim ben de öyle duydum ama aldığımız peynirler sanki hiç işlemden geçmiyor mu die düşündüm en iyisi labne dr da bana öyle dedi ben de içim rahat veriyorum anca kendim yaparsam peynire öyle güvenirim hiçbi peynir güvenilir deil mesela şöyle düşün: hayvanlar ne kadar sağlıklı besleniyor hepsi yapay gıda alıyor onların sütündne peynir yapılıyor köyde bile olsa ne kadar hijyenik? peynir tozu kullanılıyor ki bu zaten kimyasal bişey... işin içinden çıkamadım ne iyis labne dedim:)))))

memeden kesmek ne zormus arkadaslar kulak verin cunku ilerde
daha zor olabiliyormus sansiniz varsa kendileri birakirlar valla
kac gundur baya cekiyoruz ben de halsizlik usume (antalya da yani)
gogusler fena halde sis ve agrili oglum annememmemeeee deyip duruyor
genelde ananesi ve babasi ilgileniyor ki beni gorunce direk aklina gelen meme
oluyor gece de ayni odada yatmiyorum babasi ilgileniyor cunku en zor da
geceleri gorunmemeye calisip sut hazirliyorum...... kizlar cok zor yaaaa
anne psikolojisi fena ama bebek icin daha da fena kiyamam ben ona
ama ne yapayim elimden birsey gelmiyor insallah cabuk gecer......

hipp'in 10.aydan itibaren verilen sutleri çıkmış onlardan deneyeceğim oğlumun kahvaltısı için.hipp3 u kkııpalarda gormedim,marketlerde yok mu acaba

bizim burada eczanelerde satılıyor, bu arada daha ne kadar muhallebiye devam etmek gerekiyor? sırf devam sütü ekliyorum diye yediriyorum çünkü benim oğlum su dışında biberon kullanmıyor ve süt içmiyor... aranızda muhallebiye devam eden var mı?

ben devam ediyorum canim maalesef istahla ve severek yedigi tek ogun muhallebi
aslinda hipp aliyorum seker ilavesiz meyve sekerli ama cok seviyor
gecen aylarda bile muhallebi vermez oglenki corbasindan yedirirdim ama
su siralar memeden kesme meselesi dis meselesi bu konuda da uzmek yormak
istemiyorum..... opuyorumnanaktan

slm kızlar eskileri okumadan bir merhaba diyeyim dedim 25 günden sonra evimize döndük artık denizli antalya ankara denizli ve aydın sükür evdeyiz ama herşey alt üst olmuş vaziyette ...düzenim kalmadı ev deseniz darma dağınık valilzer açıldıkca iyce dağılıyorum oğlum tatilde benle yatmaya alıştı sabaha kadar uyumadı beşiğinde oğlum antalyada mahvoldu sıcaklara denk geldik tatili yarıda kestik kzuum artık iyce emekliyor ve girip çıkmadığı delik karıştırmadığı yer kalmıyor iştahszılığımız üst düzeyde bakalım yarın rutin kontrolumuz var

larem ciğim nasılsın sana denk gelmeye çalışıyorum ama olmuyor.mert nasıl erkekliğe adım atmaya az kaldı.çok şükür biz atlattık gayet iyiyiz.sende inşallah oğlunla rahat atlatırsın.mert i çok öpüyorum.ilk günü atlatırsanız gerisi kolay.

cnm ya işin çok zor kıyamam ben sana bi yerde okumuştum mmeden kesmek için çocuk meme istediğinde gel annecim mama yiyelim die mama yedirmeye çalışmak lazımmış her istediğinde aynı şey yapılcakmış
ya zor bence psikolojişk açıdan felaket. ben kesmeyeceğim halde az emzircem die strese girdim işe başlıyorum ve daha az emecek die sinirlerim bozuluyor
göğüslerini sar canım ben doğumdan sonra sütüm çok gelince kuşakla sarmıştım iyi geliyor süt geri gider derlermiş eskiden annem yapmıştı
eğüer çok zorlanıyorsan dr una sor nası bıraktırcaz diye. olmadı çocuk drna sor ama kendi dr na da göğüslerini sor bence ne yapmalıyım sütün gelmemesi için de. böyle acı çekme

cnm ben uzun zamandır vermiyorum akşam ne yersek ondan yiyor bence artık gereksiz çok büyüdüler
devam sütünü kahvaltısına katsana ben kahvaltıya katıyorum

ay ordan oraya helak olmuşsunuz eski düzene oturması zor olur bi yere gidip gelince 2 günlüğüne bile olsa her şey karışıyor allah kolaylıkl versin

kızlar biz de pazar günü taşınıyoruz artık kesinleşti habire eşya koliliyorum fenalık geldi içime.
dün oğluşumun çorbasına haşlanmış pancar, buğday yeşil mercimek kırmızı mercimek bulgur pirinç kıyma patates yeşil soğan ve dereotu kattım bayıldı valla :)

günaydın hanımlar cnm benim oğlumda 6 ayda bıraktı emmeyi zola ezmirdim zaten 6 ayda sütüm geliyordu tabi bende 15 gün sürekli azar azar rahatlatıcak kadar sağdım 15 gün sonra kalmadı denicek kadar göğüslerim yumuşadı biberonla içirdim 15 gün sonra sütüm bitti aslında niyetim sağıp vermekti ama malesef sağınca bebek emmeyince bir süre sonra süt azalıyor hatta bitiyor denemeni öneririm cnm

benimkide iştah 0 kesinlikle hiç yiyesi yok
iftarlara gittik geldik sürekli birde ben misafir aldım iyice kalabalıktan uyku düzenide sapıttı ne uyku ne iştah napıcaz ya zarar deseniz sürewkli vallhi okadar usluyduki benim kuzum 8 ay ben hiç bebk büyütmemişim diyorum

bugun 4. yada 5. gun aksamlari hala israrla meme istiyor unutturmaya calisiyoruz
oyun oynatip, unutuyor sonra tekrar ama sanki daha iyi gibi... ust dis kabarmis
geliyor butun gece donup duruyor yatakta hic rahat uyumuyor hala cok uyaniyor
bakalim bu sureci de atlatacagiz hayirlisiyla,,,,

canim ben de misafirlige gitmekten misafir gelmesinden korkuyorum acikcasi
cunku uyku vakti gelince uyumuyor ayrica misafirler de ayy kalsa nolur biraz
severdik zaten yeni geldik tarzinda olunca iyice sinir oluyorum ben bebegimin
duzeni icin herseyi yapayim misafirler keyif icin bozsunlar bu yuzden pek
bir icine kapanik aile olduk disari ciksak aman saati geldi eve gidelim oluyoruz
ama senden baska kimse yavrunu dusunmuyor... umarim tekrar eski duzenine
alisir ama belki bizim ki gibi dis huzursuzlugu olabilir....opuyorumnanaktan

skekrcikkkkk ayyy neler koymussun corbaya sekerim yok yok bugday
alip ben de deneyecegim ama yesil sogan demissin degil mi????
kolay gelsin bu arada allah kolaylik versin....

evet cnm yeşil soğan da koydum ben evde ne vaRSA KOYUYORUM ne yese kardır diyorum zaten azcık yiyorlar:)
daha hiç domatesi direk vermedim yemeğin içinde yiyorsa yiyor işte öyle.

sekercik domatesi direk verme pismis olsun cok fazla asitli oldugu icin
mide rahatsizliginda bile kesinlikle yemeyin diyorlar hem domatesteki
likopen pisince ortaya cikiyormus..... bu arada oglum pirinc pilavi veeeee
nohut yemegi yedi bugun burada sizlerden okuyorum ya verdim o gazla
yemezse muhallebi veririm nolacak dedik nohutlarin kabuklarini soydum
icine pilav koydum catalla ezdim bir iki ooooooo dedi ama su verdim yedi
baya da yedi hatta babasi aaaaa o diger bebekler aksam yemegi yiyorsa
benim oglum yanina cacik bile yer dedi gulustuk veeee hic yogurt sevmeyen
oglum sarmisakli cacik yediii inanamadik valla cok sasirdik ve gulduk
sayenizde denedim arkadaslar hepiniz iyi ki varsiniz....
bundan sonra deneyecegim ne varsa evdeopuyorumnanaktan

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisbunlar nartana ve sana bebişler bıktılar tuzsuz şekersiz sası sası şeylerden bizmkilerden istiyolar sarmısaklıyı benimkide sevdi ama bende diyom nasıl yiyoki annem sarmısak katmış meğer yoğurdakaydirigubbakcemile5

bizde de aynı sorun var şu an emiyor ama bana az gibi geliyor bir iki kere devam sütü verdim içmedi oğlum.ben genelde akşamları bizimle birlikte yemek yediriyorum,ona uygun onun için bir şeyler yapıyorum ama oğlum yemezse bizimle gece tahıllarından veriyorum.

şekercik haklısın valla neye inancaz neye guvencez insan şaşırıyor.en iyisi içinin rahat ettiği şeyleri vermek seninde dediğin gibi.keşke imkanlarımız el verseydidi kendi yetiştirdiğimiz,urettiğimiz gıdaları bebişlerimize verebilseydik:)

merhaba kayracım hoşgeldin.merak etmeye başlamıştım seni.denizliyle bağlantınız nedir merak ettim,bende aslen denizliliyim.izmirde doğdum buyudum ama annemle babam denizlililer..eski düzeni oturmak bıraz zor olabilir,ama zamanla alışır bebişin evinin rahatlığına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…