2009 Kasm Anneleri

sevincim canım benim demek unutmamışsın.çok sağol.facede giremedim pek oğluşun peşinde koşmaktan eskısı gibi zaman bulamıyorum...evet oğluşum dun itibariyle erkek oldu:)
omur maşallah kolaylıkla atlattı darısı bizim başımıza artık.biraz mızmızdı gece sıksık uyandı ama genel olarak iyi.sende omuru benim için op annesizemuszemus

şekercik pancar çıktı mı ya pazara gitdemediğimden hiç haberim yok.bende mertim çorbalarına genellikle sarımsak koyuyorum,mis gibi valla doğal antibiyotık.
begonvil bende deneyeceğim senin şu nohut yemeğini.nartan sevmiş bakalım mert ne yapacak.salatanın suyuna bayılıyor bizimkiside limonlu ya ondan hoşuna gidiyor.kaşık kaşık versem hayır demeyecek.

Canım ben bebeğime sadece 2 ay özel yemek yaptım 4 ve 6. aylarda şimdi okuyorum burda hala yapanlar var ama bebişlere fayda değil zararımız dokunuyo böle yağsız tuzsuz yemek yiyen bebekler ilerde yemek seçen yemeklerin içinde ne var didik didik ayıran tiplere dönüşüyor. Bebek hemşirem otursun senle sofraya sakın ona ayrı bişey yapma demişti bide bebeğe beyaz ekmek verme dedi bende yemeklerine kepek katıyorum. Bebeğime ne yiyorsam ondan veriyorum maşallah iştahıda iyi eline meyva sebze herşeyi veriyorum çok güzel kemiriyo dişleri çok keskin arada boğazında kalıyo ama parçalamayı öğrenmesi için korkumu yenip veriyorum. Ağzında katı gıdaları baya çevirmeye başladı çok şükür ön dişlerine itiyo diliyle küçültüp yutuyo :)) ooyy o minikler büyücekte yuvada mı kurcak ya biz böle her şeyleriyle ince ince uğraşırken ben bebemi kimseciklere veremicem galiba eyvahedigeldismile

opuyorumnanaktan hiç unuturmuyum tatlım mert i çok seviyorum kuşum benim teyzesinin kuzusu.sarı civciv erkek oldu maşallah bebeklikten kurtuldular sünnet ten ilerde eminim bizimkiler bize teşekkür ederim anneciğim derrr...bir kaç gün sıkıntılı geçer ömür de ilk gece mızmızdı ben hiç uyumadım sürekli yan dönmek istiyordu ben de bacak arasına yastık koyarak rahat dönmesini sağladım.bacakları birbirine değince canı yanıyordu arada kaldığı için..neyseki atlattık şimdi iyiki olmuş kurtuldu diyorum...darısı diğer annelerin başına minik pipisi şimdi çok şirin görünüyor fındık gibi...annen geldimi yanına yardım eder sana eğer geldiyse öpüyorum ikinizide opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

ikinizinde hayırlı olsun sünnetleri opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanayy erkek anası olmakta zormuş be sünnet falan ama neyse atlatsınız darısı tüm mürvetleri görmeye inş.:)))

aslında en doğrusunu yapıosun ama biz korkumuzu yenemioz onu ayrı yediriyom sonra bizle oturuncada babasının çenesi durmuoki bişi vereyim off kaçtı of kaçacak kafamı yiyo bizimkide kuş lokmalarını yiyo oda doyurmazki hemde çabuk sıkılıo yerken yani bulamaçlara devam anlıcan ...geçende et verdim küçük küçük hızlı hızzlı yiyodu meğerse yutmamış hök diye bir kaldı ağzıma soktum elimi hepsi orda hayırlısıyla bir büyüseydide kardeşim bakıcak seminer döneminde abla bunu su bile tıkıyor tükürüğünden tıkanmış geçen beraberken ne yapıcam diye korkuyor allaha emanetlerr ...bende vermeyi düşünmeyenlerdenim turşusunu kurucammmbayanssulusmilebayanssulusmile

ikinizinde hayırlı olsun sünnetleri opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanayy erkek anası olmakta zormuş be sünnet falan ama neyse atlatsınız darısı tüm mürvetleri görmeye inş.:)))
çok teşekkürler canım erkek annesi olmak sünnet ten dolayı zor ama bir kaç gün sonra geçip gidiyor unutuluyor bile.sen nasılsın nerelrdesin taşınmışsın sanırım alışabildinmi yeni semtine bebeğin nasıl seni çok yormuyordur umarım.bizimki yerinde durmuyor bende akşama kadar peşinde sürekli bir yerlerden tutunup kalkıyor bende arkasında..

pancar hiç aklıma gelmemişti ben pek sevmem hiç yemedim deserm yeridir.yedirmekte hiç aklıma gelmedi ...

bende sizin gibi her besini verenlerdenim ne yesek onunda ağzına koyuyorum bazen çok seviyor bazende yemek istemiyor böylelikle neyi sevip neyi sevmediğini anlayabiliyorum.
beyaz ekmek veriyorum ben çorbasına kahvaltısına ekliyorum neden beyaz ekmek verilmez doktor ver dedi bana..

bende ilk başlarda çok korkuyordum ama ilk olarak çok küçük parçalar ver sonra alıştıkça büyüt lokmaları.ben üzüm veriyorum parça parça ağzında çeviriyor sonra yutuyor.sanırım yediği şeye göre değişiyor bazen yutabiliyorken bazende böğürüyor.kız annesi olmakta çok kolay değil canım sen gelin edip ellere vereceksin bense gelin alacağım.oyyyyy ölürüm ben bu miniklere masum civcivler yaaa..opuyorumnanaktan

Benim eşimdede aynı panik var hatta bazen deli oluyorum ama en sonunda komşunun kızını örnek gösterdim bak 2 yaşına gelmiş daha yutamıyomuş çiğneyemiyomuş dedim biraz sustu :)) benim bebemde sudan bile tıkanıyo ama düşe kalka öğrencekler herşeyi cesaretli olmak lazım bendede cesaret yoktu ama işe illk başladığım dönemde bir hafta yengeme bıraktım o elini hiç boş bırakmamış ben korkuyorum dedikçe eline yicek bişiler vermiş kendisi iki çocuk annesi hem tecrübeli hemde baya cesaretli bizim sıpada fırsat bu fırsat baya öğrenmiş yemeyi :))

Beyaz ekmek yapmak uğruna buğdaydaki çinko atılıyor. Çinko oranı düşük beyaz ekmek, boy kısalığı, zeka geriliği, kansızlık yapıyor.
bebe hemşiresi hatta bana sigarayı yasaklayacaklarına beyaz ekmeği yasaklasınlar dedi bende korktum açıkçası yine misafirlere falan gittiğimde mecbur kaldığımda beyaz veriyorum ama vermemek daha doğru sanırım. halk ekmeğin altın ekmeği var içinde ceviz üzüm herşey var çok besleyici ben çalışmadan önce ondan alıyodum yawruma tavsiye ederim gerçekten çok güzel bi ekmek..

kızlar selam ben toplanıyorum yarın yolculuk var kısmetse

he pancarı sormuşsunuz ben de sevmem ama kociş balık yanında sirkeli sarımsaklı bayılır ona die geçen yıl alıp haşlayıp buzluğa atmıştım taşıncaz die buzluğu boşaltayım dedim rastaldım kan yapsın die verdim gitti:))

ben beyaz ekmek pide ne bulursam veriyorum bi ara kendim yapıyordum ama zor geliyor artık vakit kalmıyor

ama esmer ekmek varsa onu tercih ediyorum tabii....

oy mete maaşallahh darısı damatlığına inşallah ....sekercik seninde yeni yerin hayırlı olsun canım ben geriden takip ediyorum biraz kızlar kusura bakmayın artık

haklısın pimpirikli olmak ii değil annem bak çingene çocuklarına nasıl büyüyolar sokaklarda nedir bu pimpirk diyo ama elden gelen yok benim sayemde bebişim bişiler yiyor annemde kimse yokken yedirebilior kardeşlerim kızıp duruyolar cemre öksürünce elinden alıveriyolar hemen ne yapsınlar çok korkuttu bizi yengene bırakmak ii olmuş o zaman ama 2. olursa artık daha rahat olucam kendime söz veriyom bundan geçti az önce tavuk verdim didip ama biraz fazla zorla yedi istemiyor yemek yemek ama oyunla yedi tıkanır gibide yapıyor offf yiyen çocuk ne güzeldirrr değilmi

Evet canım taşındım ben ama yazı anamda geçirdim desem yalan olmaz güya bu senede gezicektik evi yerleştirmekte geciktik önceki kiracı 20 gün geç çıktı salonda bekledi eşyalar tayin geç açıklandı derken eşimle sivasa gidecektik kızım hasta oldu yanlız gitmeye karar verdi sabahında çıkacakken yola akşamında kayınpederimin vefat haberi geldi 1 yıldır görmüyodu ve uzun süre yanında kalacaktı eşim ama nasip olmadı yani çok telaşeli geçti şimdide ramazan okul açılacak kışlık hazırlığı tabi cemre hanımın dur durak bilmeyen enerjisi 2 3 gündür sürünüyor artık çok çabuk sıkılıyor oyalamak zorlaştı baya bide dün geldik annemden bir sürü insan oyalıyoduda anlamıyoduk canımıza okuyor şimdi okula yakın olsun diye evi tenha bir yerden tuttuk kışın bu canıma okuyacak tabi nasıl avutucam bilmiombilmiyorumkismile sen gelinmi alıcam dedin artık evlatlarımızı her halukarda verioz canım bak ben aldım oğullarını mesela hıııı oğluşum olsa dahada zorlanırdım paylaşmak istemezdim galiba ayyy kızımı ya üzerlerse vreemem hiççç annesinin gülüüü yaraamaz gülü inş. kaza felan kalkıyor diyosun önlem alıyomusun peşindemisin sürekli ???* benimki annemin yatağından uçtu bilionmu resmen uçtu ertesi gün park yatak aldık şimdi oda arıyom onuda kurucam beşikte ne yapar garantisi yok çünkü[/QUOTE]

eşin sivas lımı?ben sivas lıyımda tabi gitmek kısmet olmadı hiç bana..başınız sağolsun canım eşin için üzücü olmuştur allah sabır versin.cemre ayaklanınca sen o zaman gör bu günlerini ararsın canm.anne olunca anlıyor insan annelik ne zor şeymiş 9 ay karnında taşı doğur büyüt ay yedi yemedi yok kabız oldu hastalık birsürü sorun sonra büyüt ellere ver ayyyy sanırım bunu düşünmek için çok çok erken...ben oğluşumu paylaşamam herhal...
cadaloz bir kaynana olurum kessinn..benimki emeklemede sınır tanımıyor fare gibi bir orda bir burda nasıl bir hız anlatamam.mutfakla salon 5 adım anlık gidip geliyorum bir bakıyorum tv sehpasına tırmanmış koltuklara tutunuyo geriye düşer diye korkuyorum alışmış şimdi düşmekten korkuyor yavaş ça oturuyor..ayy büyüdüler valla...kapı çalar çalmaz gell diye bağırıyorrrr..cemre yi ömür e yapalım olurmu :))))))))))))

eşin sivas lımı?ben sivas lıyımda tabi gitmek kısmet olmadı hiç bana..başınız sağolsun canım eşin için üzücü olmuştur allah sabır versin.cemre ayaklanınca sen o zaman gör bu günlerini ararsın canm.anne olunca anlıyor insan annelik ne zor şeymiş 9 ay karnında taşı doğur büyüt ay yedi yemedi yok kabız oldu hastalık birsürü sorun sonra büyüt ellere ver ayyyy sanırım bunu düşünmek için çok çok erken...ben oğluşumu paylaşamam herhal...
cadaloz bir kaynana olurum kessinn..benimki emeklemede sınır tanımıyor fare gibi bir orda bir burda nasıl bir hız anlatamam.mutfakla salon 5 adım anlık gidip geliyorum bir bakıyorum tv sehpasına tırmanmış koltuklara tutunuyo geriye düşer diye korkuyorum alışmış şimdi düşmekten korkuyor yavaş ça oturuyor..ayy büyüdüler valla...kapı çalar çalmaz gell diye bağırıyorrrr..cemre yi ömür e yapalım olurmu :))))))))))))[/QUOTE]
evet canım sivaslı demek ondan kanım sana ısındı severim sivaslıları ii insanlardır istisnalarda var tabiki:)))ya benimki lop diye bırakıyor kendini ödümüz patlıyor otururkende aynı niye hala böle yapıo anlamıom biraz inatçı hanfendi kafasıyla hayır yapıor görsen yemek yicez kızım tamammı diyom kafa sallıyo uyuyalımmı diyom hızlı hızlı tam şebelek oldu cadı bide babası elini sallıyor adiğer eli yardımıyla ağrıdığı için görmüş arada onu yapıor aynısı ama ne fena oldular demi dillendilerde bu ara baya gelişimlerini gördükçe çok mutlu oluyorum hergün yeni bir marifet allahım uzun ömür versin hepsine sağlıklı ...walla eşim sivaslı olduğunu duyunca fikri olumlu olabilir ama garantisi yok artık az biraz naz yaparuk:lepi:

kız evi naz evi derler olcak o kadar naz çekeriz..hazır babaylada hemşeriyiz.yabancıya gitmesin cemre cikk..öptüm tatlı yanaklarından kuzuyu..bizimkide bu gün baba demeye başladı her gün farklı bir meziyetallah sağlıklı büyütmeyi nasip etsin hepimize.a.s.

ahhh ne guzel salatanin suyu da iyi fikir deneyecegim bu arada kizlar nette
dolasirken kirmizi pancar corbasi tarifi bulmustum surekli yapiyorum
oglum seviyor yani yiyor. Sanirim cok yararli o renkteki sebzeler cok yararli
diye duymustum SEKERCIK kirmizi pancar sirkeli olsada yesem as eriyorum
eksileri istiyor canim nartan da tatli as ermistim bakalim....

ayyy neyse kizlar su tarifi vereyim isterseniz 1 kasik pirinci onceden hasliyoruz
3-4 dal brokoli ve 1 yemek kasigi rendelenmis kirmizi pancari da ekleyip
yumusayincaya kadar pisiriyoruz tadi guzel oluyor ben de hic yemezdim
bize de yapiyorum o corbadan ama icine krema ekliyorum daha lezzetli
olsun diye ama nartan seviyor umarim sizin bebklerde sever...

bu arada sunnet olan yavrulara hayirli olsun diyorum biz o gorevi dogduktan 3
saat sonra yapmistik sizleri okuyunca iyiki o zaman yaptirmisim diyorum
en azindan donmek isteme derdi yok o zaman nasil yatirsak oyle kaliyorlarzemuszemus

bende ömürün yanaklarından öpüyorum allahım korusun onları bizimki babam diyo bilio kandıracağı adamı ne zamandır ama annne yok der gibi yapıo ama çık besle büyüt babam desinhain evlat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…