2009 Kasm Anneleri

mertte son gunlerde kediye taktı kedi kedi diye dolaşıyor evde.bir tane kediye benzer bir oyuncağı var(,sadece kafa ve kuyruktan oluşuyor:))ona bayılırdı şimdide kedi diyor ona bayağı bilinçlı diyor yanivalla hain evlat bunlar baba,dede dedi neyse dedim koay kelimeler tum bebişler onlardan başlıyor,sonra gel dedi:biz çok tekrarladığımızdan oğrenmiştır dedim.şimdide bu kedi çıktı ama hala anne yok
mezvey'cim çok nazlanmayın haklısın kız evi naz evi ama omur ıyı bebiştir,kaçırmayın onu derim .hem bak sevin gibi kayınvalıyı bir daha bulamayız cemre kızımıza.he deyın yapalım şu işi:)

ay sorma larem benimkide kedi manyağı annemlerin orda çok var bahçeli evimiz abim gezdirirken hep üstlerine altlıyor bıraksak boğuşcak hatta kedi gel diyerek yemek yedirebiliom bu sıra ay bu çocuklar niye aynı dönemde aynı şeyi yapıo çok ilginç ya kedi deyince eliyle gel gel yapıo anası gibi hayvanlardan korkmayacak vesselam bide kuş hastasıyız kendini kaybediyo görünce.... ömürle cemrenin bileceği iş bunlar canım onlarda razı olursa neden olmasın:hulya:

bende dün brokoli ile çorba yaptım ama pek sevmedi..farklı tarifler arıyorum sebzelerin tadını farklılaştıracak.tarifini denicem.sünneti doğduktan sonra yaptırmayı ben istemedim ama hata etmişim çünkü hiç yerinde durmayan bir bebeğim var sargısı 2 günde düşer dedi doktor biz eve geldik 2 saat sonra düşürdü.benim için zor geçti..ama geçtiii..

üzülme tatlım genelde k ile g ve b d ile başlayan kelimeleri önce söyleyebiliyorlar tabi istisnalar vardır bende tekrarlıyorum anne anne ama söylemiyor inanırmısın korktum bile diyo tabi o koktum diye çıkarıyor..burun akıntısı hafif öksürük vardı dr götürdüm ömür ü 2 gün önce..kulağı ve boğazı kızarmış dedi antibiyotik ve öksürük şurubu verdi..ben kullanmadım çünkü antibiyotike başlayınca yarıda kesemiyorsunuz 38,5 ateş olunca veriliyor yarıda kesince vücutta bakteri oluşup iyileşme olmuyormuş.ateşide olmadı hiç.şimdi iyi çok şükür..doktorları pek anlamıyorum rast gele ilaç veriyor. kendi doktorumuza gitmedik yakın bir poliklinik var oraya götürdüm.sonra pişman oldum.doktorda tv de çıkan bir doktormuş sonradan tanıdım..kendi doktorumdan vazgeçmem çok iyi telf açıyorum herşeyi cevaplıyorrr bu kez hata yaptım aramadım neyseki iyileştik hafif atlattık.lmaz:

.bugunku çorbasını bamya ile yaptım çorbadan ziyade etlı bamya gibi oldu.geçen haftada yapmıştım alerjik bir durum olmadı.bamyayı dememediysen sende yap omurume.
2 parça kuşbaşını 1bardak suda haşladım sonraiçine 4 bamya,kuçuk bir kabak,havuç,domates,soğan,sarımsak,pirinç ve mercimek ekledim.pişince iyice ezdim.tadıda guzel oldu aynı zamanda besleyıcide bir tabak yedi oğlum

geçmiş olsun canım.en küçük şeyde antibiyotık verdi ha sen bir daha o doktora uğrama.neyse hemencecik atlatmışınız,çok sevindim:teytey::teytey:

geçen pazarda bamya gördüm alsmmı diye düşündüm vazgeçtim acaba alerjik olurmu diye sen verdiysen bende denerim sana güveniyorum..tarifinden yaparım inş sever ömür şu sıralar pek sebze yemek istemiyor daha çok tavuklu baklagilli çorbaları severek yiyor ama ben sebzeyide zorla yediriyorum.balık yağı veriyormusun ben multi tabs şurup veriyorum aslında 6.aydan sonra doktor vermişti ben yarısını vermiştim sonra ara verdim şimdi tekrar başladım 3 gündür..opuyorumnanaktan

selam kizlar devam sutu veren annelere bir sorum olacakti memeden kesmek zorunda kaldim ya
devam sutune basladik ama ne baslayis oglum cok sevdi biberona da alisti iki delikli olanindan
ama 5 sefer iciyor ve 120-130 cc kadar yani 500 ml geciyor dr aradim ama bunu sormayi unuttum
sizce cok mu iciyor ve bir zarari olur mu??? hatta daha olsa icecek yani ben o kadar hazirliyorum
diye o kadar iciyor beni hazirlarken gordugunde cok heyecan yapiyor sutu sevdi sukur kizlaropuyorumnanaktan

hayırlı olsun canım 2.bebeğin allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.ben devam sütünü ek olarak veriyorum 300 cc kadar gerisini anne sütü yoğurt peynir ve muhallebiye kattığım mama yada gece tahıllarıyla tamamlıyorum.500 alması gereken en az süt.sende anladığım kadarıyla ortalama 630 cc veriyorsun bence çok değil ama daha fazla arttırma bence..tabi yine en doğruyu doktorun bilir bilmiyorumkismile

nutrigen'in portakal aromalı balık yağından veriyorum.içinde bir suru vitaminde var.sıcaklarda ağır gelmesin diye 2 gunde bir ver demişti doktor.onu verdiğim gunlerde d3 vermedim.artık hergun vermeye başlayacağım.tvde de izlemiştim bebeklikten itibaren gelişim çağındakı çocuklara balık yağı vermek lazım diyordu doktor.sende bir sor omurun doktoruna elindekı vitamin bitince ona başlarsın doktorunda onaylarsaopuyorumnanaktanbayanssulusmile

multi tabs da portakal aromalı ve çok vitaminli bir şurup sadece balık yağı değil..kontrolümüz ekim 8 de aynı zamanda aşımız var.o zaman yine detaylı doktorumuzla konuşuruz..

bu arada mert 10 ayı devirmiş tekli rakamlardan çiftliye geçmiş maşşallah ilk 10.ayı yaşımıza çok az kaldı ne çabuk büyüdüler yaaaa...bebeklikten çıkmak üzereler.aguu aguuu opuyorumnanaktan

devirdik valla 10.ayı şaka gibi ne çabuk geçtı onca ay onunla.şöyle düşünüyorumda ne iyi etmişim oğlumu doğurmakla,hayatımda verdiğim en doğru karar o.ondan onceki hayat ve ondan sonrakı hayatım çok çok farklı.artık kendime ayırabildiğim zaman kısıtlı,soyle ayaklarımı uzatıp bir film seyredemiyorum,yada aklıma estiği an dışarı çıkıp özgurce dolaşamıyorum,bazen çok yorulup ağlama noktasına geliyorum ama herseye değiyor onun yuzunu gorunce,kokusunu duyunca...annelik çok guzelmış,allah tum kadınlara bu duyguyu nasip etsin....
sevincim bizim onuncu ayda aşımız yok,12.ayda aşımız neden farklı acaba?

ekim 8 de aşımız yani 11 aylıkken zatüre aşı var sonra 12 aylık kızamık kızamıkçık kabakulak 15 aylıkkende su çiçeği.şimdi doktoru aradım acaba yanlışlıkmı oldu diye..11 aylık zatüre aşısı var dedi sende bir araştır istersen...kafam karıştı

arkadaslar ben asilarini saglik ocaginda yaptiriyorum ve bana
son asidan sonra 1 yasinda geleceksiniz dediler neden farkli acaba
anlamadim? 4 unde doktora gidecegim sorayim o zaman....

bende aşı takvimine baktım mert'in ve nette biraz araştırdım. zature aşısı 4 kere yapılıyormuş ilk uçu 1 yaşından once,son doz 1 yaşından sonra mert 3 dozu olmuş.o sebeple bizim yok aşımız.omur olmamış demekkı 3. dozu ,doktorunuz ağır gelmesin diye ertelemiş olabilir.:ecrin_bebek:

arkadaslar ben asilarini saglik ocaginda yaptiriyorum ve bana
son asidan sonra 1 yasinda geleceksiniz dediler neden farkli acaba
anlamadim? 4 unde doktora gidecegim sorayim o zaman....

bende sağlık ocağında yaptırdım hep.nartanda olmuş demkkı zature aşısını o yuzden 1 yaşında gideceğiz biz.

kızlar birsey soracağım siz bebişlerin şuruplarını nerde saklıyorsunuz.kutularının uzerinde 25 derecenin altındaki oda sıcaklığında saklayın diyor bizim evde oyle bir sıcaklık yok 30 dercenin ustu aylardır.bende buzdolabında saklıyorum,yanlış mı yapıyorum acaba?hep doktora sorayım diyorum,unutuyorumbilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…