2009 Kasm Anneleri

ben sağlık ocağına hiç götürmedim.doktoru yapıyor aşılarını hemde muayene olmuş oluyor genel kontrolden geçiyor.bende şuruplarını buzdolabının kapak kısmında saklıyorum..yazın en doğrusu bu sanırım ama kışın dışardada kalabilir sıcaklık fazla olmadığı sürece sorun olmaz sanırım..

canim antalya da oda sicakliklari 32 falan oluyor klimayla ancak 28
yapabiliyorsun yani oda sicakligi tabiri antalya icin uygun degil
en iyisi swnin yaptigin gibi dolapta muhafaza etmek....opuyorumnanaktan

bebeğim 9,5 aylık aylık su çiçeği oldu.... daha çok erken değilmi ya sabah doktora götürcem inş kolay atlatır. bu arada komşumun kızı su çiçeğiydi ondan gecti sanırım okadarda dikkat ettik.

bebeğim 9,5 aylık aylık su çiçeği oldu.... daha çok erken değilmi ya sabah doktora götürcem inş kolay atlatır. bu arada komşumun kızı su çiçeğiydi ondan gecti sanırım okadarda dikkat ettik.

cnm çok geçm,iş olsun daha önce bu kadar erken çıkaran hiç duymadım inş bişeycik olmaz hemen dryi arasaydın aman ihmal etme eyvahedigeldismile

Çok geçmiş olsun canım benim bir arkadaşımın kızı 3 yada 4 aylıkken geçirdi abilerinden geçti ona bişi olmadı walla dert etme atlatmış olur işte eldiven tak izin verirse kaşınıyoya engel olursun yırtmasına

slm kızlar size bişey sorucam benim bebem gibi iştahsız bebeği olan varmı 1 gün yese 2 gün yemio adet olunca beni emmiyo sütümmümü değişio anlamıom sabahtan beri bişiler yesin diye uğraşıom yok ne inat var ya deli gibi ağlıyo zorlayınca kandıramıyomda artık ne yapıcam bilmiom sinir sistemimi çöktürecek benim bıktım yeni tarif bulmaktan şevkimde kalmadı boşuna uğraşıom nasıl olsa yemicek diye herkes diş çıkarıyor bundamı bu kadar etkili yoksa banamı kastı anlamadım milletin dilinden de bıktım bu çocuk çok zayıf niye yemek vermionmu neymiş kısıtlıyomuşum ağzı olan beni eleştiriyor ben sadece tuz ve şekerden kaçıyodum bide alerjik yiyeceklerden öfff işte uzattım gene yani bu çocuk niye yemio olabilir sizce dok sordum bişi yok diyo küçümen kaldı zilli

ayy canım benim resmine bakınca gözümün önüne geldi sanki yemek istememesi..üzme kendini bu kadar çok üstüne düşme öncelikle bende de aynı şey oluyor zaman zaman..önce sen sakin ve sabırlı olmalısın..hele etraftan gelen lafları hiç takma cevaplarını ver içine atıp susma..biliyorum çok sinir bozucu bir durum birilerinin bebeğin neden zayıf demesi..hamileyken hiç böyle şeyler düşünmüyor insan sadece eli ayağı düzgün sağlıklı olsun yeter diyor eee sağlıklı işte..:)))))))))))ben ömürün iştahsız olduğu zamanlarda zorlamamaya çalışıyorum o gün az yesede istediği kadar veriyorum.sabah uyandığında emzirme kahvaltı saatine kadar bekle kahvaltısını az ver acıkınca mutlaka yer genelde severek yediği besinleri ver.ara öğünlerden bazen bıkıyorlar mesela ömür yoğurt yemek istemiyor bende bir kaç gün ayran yapıp çorbası ile veriyorum.meyvenin yarısını eline veriyorum oynarken ağzını açıyor..belki çok karıştırılmış şeyleri sevmiyordur.sütüne gelince hiç bir fikrim yok ilk kez duydum...umarım iştahı yerine gelir..bu arada tam olarak kaç aylık ve kaç kilo..biz 10 aylık olacz 7 eylülde şu an 9300 falan ..baktığımda ömürde zayıf görünüyor ama bana göre gayet iyi..ayrıca her bebeğin genetiği farklı belki senin kızın çıtı pıtı bir genç kız olacak..şirinn şey

sevincim çok karıştırmaıyorum zaten yiyeceklerini artık kendimin beğenmediği bişeyde vermiyom şeker ve tuzuda sıkıntı yapmıyom ama az ilave ediyom işte yok yoğurt hele hiç yemio meyve önünde ezerek veriyom dikkatini çekio azcık yiyo bazen ağzını dahi açmıo 16sında 10 aylık olcak 3 -4 aydır 7 kilonun etrafında dolanıyoz çok hızlı alıp veriyor yerse alıcak ama yan azılar çıkmak üzere bakabildik bu akşam ondanmı acaba yaşına kadar hayatta 10 kilo olmaz ideal kilosu bu canım zorla vermesem hiç yemeyecek aç yatacak walla bütün gecede asker olucam az önce emiyodu ama sütüm belli az çekio öylesine aradan biberon vereyim dedim ağlamaktan mahvoldu biberonda almıyor bana hiç kolaylık yapmıyor ne var lakır lakır içse meyve suyu daha içmio allah yardım etsin sinirlerimide korusun yoksa çok kızıyom yavruma bağırıyom ama çatlayacak kıvama geliom eşimde yemek konusunda almıo elimden yediremem diye öyle işte

canım çok üzüldüm inan sanki kendim yaşıyorum gibi insanın bebeği olunca..seni çok iyi anlıyorum ama kızma bebeğine hele bağırma sinirleniyorsun elinde değil ama o daha çok küçük ileride sinirli asabi bir çocuk olur sanra allah korusun.çünkü şimdi tam keşfetme duyduklarını söyleme hareketleri takip edip aynısını yapma zamanları sabırlı ol kendinide üzme.ben çok sinirli olduğum zaman ablamı çağırıyorum ona bırakıyorum.seninde yakının varsa yardım iste..kaydirigubbakcemile5

doktora gotürdük sabah su çiçeğine benzemiyo bişi alerji yapmış olabilir gözlemleyin dedi. boğaz enfeksiyonu varmış antibiyotik verdi. ateşini düşüremiyorum vücudundaki kabarcıklarda coğaldı.ilk defa hasta oluyor cok zormuş allahım bütün annelere kolaylık versin dua edin..

çok geçmiş olsun,minik bebeişlerimizi allah hastalıklardan korusun.csnım ateşi için sık sık ılık duş aldır,iyi geliyor.

canım boşver başkalarını her zaman her kafadan bir ses çıkıyor,çocuk söz konusu olunca.herkes kendi çocuğuna anne,en iyisini sen bilirsin.
daha once yaptırdın mı bilmiyorum ama istersen bir idrar testı , idrar kulturu(ozellıkle idrar kulturü)ve kan testı yaptır.için rahat etmiş olur.idrar yolu enfeksiyonu iştahsızlığa sebep olabiliyormuş.ekim annelerinin bebişlerinde var bu sorunu yaşayanlar ordan biliyorum.boyle birsey yoksada iştah açıcı şuruplardan kullanırsın doktorun verirse.

mevzeycim allah kolaylık versin canım yemeyen bebek zor ama bi sıkıntısı olmasın başka arkadaşta söylemiş idrar yolları olabilir diye

geçmiş olsun canım ateşinin düşmediğini dra sordunmu tekrar ilaçlara rağmen düşmedimi

denizin 2 gündür 37,5 gibi ateşi vardı ara ara , dün aylık kontrole gittik boğazında enfeksiyon başlangıcı ve yoğun geniz akıntısı varmış (geçen ay kontrolündede yine hafif ateşli boğaz ve kulak enfeksiyonu vardı ilaçları kullanınca geçmişti) 2 şurup verdi dru 38i geçerse ateşi antibiyotik verdi onu kullanıcaz 2 aydır denizin hasta olma nedeni ona bakan annem çünkü baya kötü öksürüyor geçen ay astım başalngıcı demiş dr ve birsürü ilaç vermişti kontrole gitmedi hala öksürüyor ve denizi uyarmama rağmen öpüyor bişey söyleyincede bozuluyor bugün tekrar konuşmam lazım ama yine bir sürü laf edicek hiç birşeyi kabul etmicek bu durum benim canımı inanılmaz sıkıyor

(canım boşver başkalarını her zaman her kafadan bir ses çıkıyor,çocuk söz konusu olunca.herkes kendi çocuğuna anne) bu cümlende benimi kastediyorsun ??????????????????????

canım ya uzuldum valla boyle düşünmene,tabiki seni kastedmedim,ben burdakilerin fikirlrini onemsiyorum,gerektiğinde sizlere danışıyorum,sizlerdende çok sey öğreniyorum
.mevzey;milletin dilinden de bıktım bu çocuk çok zayıf niye yemek vermionmu neymiş kısıtlıyomuşum ağzı olan beni eleştiriyor diye yazmış ya bende ona istinaden boyle birsey yazdım.((

ayy sorma canım benim gibi bağırıyor ehhhh diye aynen çok özen göstermem lazım bu konuya ama olmuyor sabırlıyımdır ama bilmiomki terzi sökük meselesi bende eşime bırakıyom ama oda numaramı yaptığımı zannediyo anlamıyom daha sakin olmam gerektiği kanaatinde ağlayınca eşimde dayanamıyor bilmiom sağol canım uyarın için

canım idrar testini defalarca denedik ama yapamadık veriolar elimize buna çiş yapsın beklioz hatta günlerce uğraştığımız oldu o zaman çok huysuz olmazmı enfeksiyon varsa bilmemki ne yapıo bilionmu yeni bişey verice açmıo ağzını dudağına sürüyom hanfendinin hoışuna giderse açıo gitmesse sımsıkı...
sevin sana şaka yaptı bence bana öyle geldi:lepi::lepi:

ahhh canim allah kolaylik versin seni cok iyi anliyorum ben yemek saatini biraz gecirsen disarda falan ayyy bu cocuk ac ayyy nasil olacak diye hayiflaniyorum senin isin zor bir ara oglumda aynen oyleydi hiimmmm dedi mi agzini acmazdi o ara ben demir damlasini
kesmek zorunda kalmistim dr soylmisti demir eksikligi istahsizlik yaninda daha baska seyler bile yapiyormus anne sutu aldigindan demir damlasi vermiyorduk tabi sonra basladim damlaya hem huzursuzlugu hem de istahsizligi birden yokoluverdi cok sasirdim
ama belki de sicaklardan yada donemsel istahsizlikta olabilir genel durumu iyiyse bunu da en iyi anlayack olan sensin canim. Bizimki de yogurdu cikardi hayatindan 1 haftadir vermiyorum dun yine denedim resmen titriyor o bir kasigi yutarken acidim valla demek o kadar sevmiyor bebe biskivisiyle deneyecegim bol biskuvi az yogurt bakalim olacak mi yada bol meyve az 1-2 kasik kadar yogurt iste dr 1-2 kasik yese bile kar kardir dedi
ona yeter merak etme dedi... allah kolaylik versin canim....

o alerji olayini biz de atlattik butun vucudu surati kipkirmizi sismisti 2 gun
acillere tasindik ates yuksekti 15 gun ilac kullandik ama gecti allaha sukur sizinki de
gecer merak etme o zaman da bana hic gecmeyecekmis gibi gelmisti cok ama cok zor gercekten insan mahvoluyor allahim yavrularimiz hep saglikli olsun...

ahhh bu anneler ve alinganliklari benim annemde de benzer seyler var bilmis bir hava alinganlik offf ben de cekiyorum aslinda cok seviyor torununu ama zannediyor ki pilli bebek pilini degistir eski halini alacak ne bir yemegine dikkat etmek ne bir genel saglik kurallari yok elini yika desem mesela suc oluyor elim mi pis diye cok zor ya seni cok iyi anlayabiliyorum... bu arada bebegine gecmis olsun umarim kisa zamanda atlatir....

idrar testi icin altina yapiskanli birsey yapistiriyorlar ona yapiyor ve yarim saatte laboratuvara goturuyorsun size ne veriyorlar ki anlamadim canim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…