2009 Kasm Anneleri

yok yok yokkkk daha bir dis yok 6 da kaldi yerleri kabardi dis yok ne zaman cikar acaba kizlar??? bir de alt tarafta iki dis var simdiki disler onun yanina mi cikacak yok bosluk kalip diger disler cikabilir mi??? yanlari kabarmadi bile daha....

kızlar merhaba bişey soracağım benim yawru hala katı gıda yiyemiyo daha doğrusu işine gelen bazı şeyler dışındakileri mesela tost minik minik yiyo, çubuk kraker, makarnayı da bütün bütün yutuyo yemek denirse ona onun dışında ne versek yok hemen öğürüyo diliyle çıkarmaya çalışıyo yada kusuyo. Ama çorbaları muhallebiyi gayet güzel yediriyorum.. Yani sıvı gıdaları içinde fazla pütür olmadığı sürece yiyo ama ağzına bişey gelirse öğürüyo gerekirse kusuyo ( bu durum canımı çok sıkıyo azı dişleri hala çıkmadı sadece öndekiler var bende 2009 kasım annesiyim sizce öğrenirmi ne yapmalıyım bu konuda? He bu arada gündüz bakıcıda akşam alışsın diye elma falan veriyorum eline ama sadece akşamları vermek yetmiyo sanırım bakıcısıda korkuyo emanet diye katı gıda vermeye bende bişi olmaz ver diyemiyorum açıkçası bende korkuyorum alışır mı sizce?

gece yatmadan az kaşık maması yiyo
sonrada bikaç saat sonra ben biberon maması veriyorum ondanda azcık yiyo
sonra emiyo başkada bişey yok
gece mama yapınca uyanıp emmek istiyo mama yemiyo aç olabilir

normal sute gectiysen sutun icine bes alti bebe biskuvisi koy iycene calkala erisin biberon deligi hafif acik olsunki rahat icebilsin sutu..ben sabaha karsi 4 te boyle veriyorum hemen iciyo rahat uyuyo eyer vermessem o uyaniyor sut istiyor hemen ..bide boyle dene bakalim napicak..
bebislerin rahatligi icin surekli taktik gelistirmek lazim

merak etme hic uzulme kati yiyor ama dedigin gibi sevdigi seyleri yiyor yani bu demek oluyoki kati yiyebiliyo..onun disinda acele etme cunku zamanla degisik seyler yemeye baslayinca duzelir..ben buyuk oglumu jelibon yedirerek baslamistim cignemeye ve yutmaya yoksa elini bile azina goturemiyor hemen ogurup kusuyodu. oyleki oyuncaklari bile azina hic goturemedi ama jelibonu cok sevdigi icin oyle oyle alisti..doktor bu is icin en guzel sey tavuk kanadi izgarasini verin eline hem oynar hemde yer demisti onunda faydasini gordum..bide nestlenin yada ulkerin siriyil dedikleri sute konulan toplar varya onu dene ilk etepta biraz beklet sutte biraz yumusasin toplar sonra sonra daha sert kivaminda kendin ayarlarsin iste hele beyenirse cabuk alisir bu sekilde cigneme ve yutmaya ..benimkide cignemeden direk yutuyo ama dun firin balik yaptim onu elimle azcik azcik yedirdim baktim cigniyo...her sey zamanla rayina oturur sabirla bekle ve gor sonrada geriye bi baktiginda aaaa ne cabuk gecmis daha dun
soyleydi boyleydi dersin :))buyuk oglumda bende zaman hic gecmicekhep oyle kalacak saniyordum ama simdi ustume ketcap dokup beni bile yiyebilir halde

ay kıyamam ben ona... yerlerde çok oturuyolar ondan oluyo bence
bizimki de bugün koumş oyuncak sepetini tersten üstüne çıkmış iki elini kaldırmış kendi kendine melodi mırıldanıp da popo kıvırıyo çok şekerdiiiii
cnm ben çoraplı ev patikleri var ya altları deriden onlardan giydiriyorum çok iyi oluyo ayakları kaymıyo ayakkabı gibi de sert deil üstelik tavsiye ederim
en basta islak mendille bez ic zibin dis tulum hastane cikisi kendine gecelik ic camasiri ped terlik fotograf makinesi makinenin sarji :))ilk aklima gelen seyler hee bide bebisle sana corap
minik bi biberon (her ihtimale karşı) bebeye ağız için mendil havlu hırka battaniye (bize anca üç tane yettiydi bikaç gün de hastde kaldıydık sarılıktan dolayı)

slm kızlar nasılsınız begonvil ay ben bile heyecanlandım valla çanta diyince battaniye çorap patik zıbın takımı hırka bez ıslak mendil sana gecelik çorap hırka toka makyaj malzemesi hehe:)bu arada kılzr ya gece yedirip hemen uyutmayın diyolar doğrumu ben muhallebi yedirip hemen uyuturup reflü olurmuş...napsam ki bi tek muhallebi yiyo zaten...

bu gece rahattık çok şukur.onlardan kullandım şekercik,iyi oluyordu küçüldüler.o tarz birsey bakayım yıne,sağol.tarık iyileşmiş demekşarkılar mırıldanmaya başladığına gore.ritimde tutuyor demek aferim sana minik adam:)

nuran'cım;kendin için,hasta bezi alabilirsin.sezeryandan sonra yatağa sermek gerekebilir.hastane liste vermedi mi?

bende muhalebisini verdikten sonra 15 dk kadar oyalıyorum,oynatıyorum.sonra uyutuyoruz.

biberon neden ki nartanim da almadim 10 aylik olmustu anca biberon verdim sutten kesince
cnm biz yanımıza minik bi biberon almıştık mesela benim sütüm hemen gelmişti ama çok gelmişti ben de sağmak zorunda kalmıştım sağdığımı biberona koymuştum sonra biberonu da dolaba koymuştum bebeği emzirmede göğsüm hep yara olduğundan sıkıntı yaşamıştım o zaman o sütü sıcak su içinde benmari usulü yani ısıtıp içirmiştim ama bu bi iki kez anca olan bi şey yine de yanımızda olmasında fayda olduğunu düşünüyorum zira hemen süt gelmeyebilir veya emzirmede sıkıntı olabilir benm göğüs yaram 4-5 ay kadar sürdü ucu kopacak duruma geldi sonra nasıl oldu anlamadım ama geçti ondan dolayı yazdım hatta biizm hastanede verilen listede kaşık da yazıyordu ilaç vermeleri gerekirse ya da süt için kaşık kullandırıyo hemşireler ya ondan şekerim he ben sonra eve geli,nce biberon kullanmadım oğlum biberon almıyor yani

ayy kendimi düşündüm de doğumdan sonra korkunç görünüyodum anca hastabakıcıya rica edip saçımı toplatmıştım sözde eşim ben odaya girerken kameraya alcaktı ama eşimi koridorda sapsarı bi şekilde beklerken bulmuştum ayrıca kocişim kamerayı bırakın foto çekmeyi bile ben söyleyince anca akıl edebilmişti makyaj filan hak getire ama dudaklarım acyip çatlamıştı bi dudak balsamı ii olabilir kanımca:)))
evet cnm hemen yedirip uyutmamak lazım ben genelde 7 gibi akşam yemeğini yediriyorum sonra oturuyoruz biz çay içerken oda sütünü içiyor sonra uyuyor işte bi daha emzirmeye geçiyoruz ama emzirme işi bitince sadece süt içirmeyi düşünüyorum mama bile bence midesini rahatsız eder die düşünüyorum ki artık mama vercek yaşı da çoktan geçtiler

kızlar doğum yaptığım gune goturdunuz beni.16 ay olacak 29 unda.her gidi gunler hey.

bir sey itraf etmek istıyorum:)mert 'i gorunce oyle anlatıldığı gıbı ülvi annelık duygularına kapılmadım ben.herkes hemşireler falan çok tatlı,yakışıklı bir oğlun var diyordu.bana bir tuhaf gelmişti.bir seye benzetememiştim.diyorlar ya ilk goruşuşte aşık oldum ben bebeğime falan.bende oyle olmadı.zamanla sevdim,aşık oldum ben oğluma..
ilk gorduğumde miniminnacık bir sey acayıp korktumda aslında tamamen bana bağlı bana muhtaç bir canlıyla yuzyuze gelmiştım.kafasına gore yaşamaya alışık biri için epey zor bir durumdu yani.neysekı zamanla anneliği oğrendim,öğreniyorum...ve burdan oğluma beni şeçtiği için teşekkur ediyorum

cnm ben de düşündm gittim o güne:) ben doğum anında oğlumu göremedim hemen, önce çocuk doktoru aldı sonra hemşirelerden biri bana uzaktan bi gösterdi ben bişey anlayamadım aslında kucağıma almayı çok istemiştim ama hemen vermediler onu önce odaya çıkardılar sonra ben gittim odaya herkes heyecanla beni bekliyordu bense oğluma bakıyordum gerçekten çok korkunç görünüyormuşum fotolara bakıyorum da neymiş o günkü halim dudaklarım parçalanmış acayip bi karalık çökmüş gözlerime mosmor resmen göbek öyle bi sarkmış kalmış kocaman bi gecelik var üstümde... bi de müthiş bi açlık hissi. oğluma şöyle bi baktım beni hemen yatağıma yatırdılar herkes bana bakıyor ben oğluma bakıyorum ilk duygum benim de müthiş bi şaşkınlıktı ben de ulvi duygular hissetmedim aslında, her ne kadar planlı hamilelik de olsa, doğuma kadar kendimi hazırlamış olsam da şaşırdım minicik bişey ve sanki yıllardı kucağımdaymış gibi çok kolay aldım kucağıma çok kolay tuttum çok alışkınmışım gibi hemen emzirdim eve geldikten sonra da otomatiğe bağlanmış gibiher mızıkladığında emzirdim altını aldım kucağıma aldım sabah kadar ikide bir uyanıp ona baktım ievdeki ilk gecede ona doğru dönüp yattım sabaha kadar gözümü bile kırpmadan ona baktım garipti farklıydı o benimdi sevgi miydi demiyorum tabii ki daha karnımdayken aşıktım ona ama ben yadırgayacağımı sanmıiştım çok kolay kabullendim şimdi en büyük handikapım korkum emzirmeyi bırakmak en büyük bağımız bu çünkü...
bugün işten geldim beni kapıda görünce bağırarak bana doğru koştu gülüyodu bi yandan da anneeeeee die çığlıklar attı kolları oynuyordu oyuncak bebek gibi:) ay o an benim öyle değerliydi ki tarif bile edemiyorum bunu anca siz anlarsınız siz de aynı duyguları yaşıyosunuz çünkü

siz eskilere gidiyorsunuz bense ahandaaa tam gercegini yasiyorum offff dun gece sancim coktu uyuyamadim hic umarim gecer zamaninda dogmasini istiyorum hazir degilim su an heyecanliyim nasil olacak bebek gelince nartan napacak kafamda birsuru soru isareti

begonvil canım heyecanını çok iyi anlıyorum llah verdiyse vardır bir sebebi herşey yolunda gidicek inşallah ne büyük bir mucize 2tane meleğini aynı anda büyüteceksin herkese nasip olmaz allahım aratmadan verdi hayırlısıyla sağ sağlim al kucağına bak gör ozaman işin kolay değil biliyorum ama sonradan iyiki olmuş diceksin allahım aratmadan isteyen herkese 2.bebeklerini nasip etsin inşallah...

nurancigim,canim arkadasim bebek gelince nartan napicak,ne olacak,sevecekmi, vs bunlari hic dusunme cevabini yasamadan ogrenemiyecegin sorularla kendini uzup daha cok strese sokma. bak gunlerinde yaklasiyor hic merak etme hersey olacagina variyor zaten..nartan'inda da kardesini cok seveceginden adim gibi eminim..senin gibi iyi,kibar nazik bir annesi olduktan sonra herseyin ustesinden gelirsiniz ikiniz...
bu arada aklima gelmisken hastane cantana nartanin cok sevinecegi bir oyuncak koymayida unutma sakin..kardesi nartana bunu getirmisssss nartan ve yeni bebis icin iyi bir baslangic olur...yaa bebisin adi ne olacak :26:

tesekkur ederim bircancigim bilmezmiyim mucizelerimin kiymetini kimileri cocuk hasretiyle mahvolurken bana iki tane nasip etti... tabi isteyen herkese de nasip etsin isallah....

ahhh sebnemcigim sen yasamadin mi ?? endiselenmedin mi? oglum kardesini gorunce napacak diye butun gun o da ilgi bekliyor daha kucuk yeni gelen de zaten tam bagimli ahhh ya gunler yaklastikca heyecan korku biraraya geldi dogumdan ve sonraki acilardan cok cocukleri dusunuyorum,,, biliyorum yasamadan bilemeyecegim herseyi yoluna koyariz isallah da iste endislelerine git diyemiyorsun...

nartan in kucuklerini cikardim onlari yikamak utulemek hazirlamak lazim ama yagmurlu hava var burada guneste kurusunlar istiyorum hafta icini bekleyecegim.... nartan a da bir oyuncak almak lazim yeni cantaya koymak lazim.... bebegin ismi icin henuz karar vermedim ayyy cocuk dogacak isim yok ortada......

günaydın güzel kasım anneleri nasılsınız?ben biraz grip gibiyim çağan iyi ama...
nurancım bencede dert etme nartan sevecektir kardeşini....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…