2009 Kasm Anneleri

kızlar saçımı kestirdim ama istediğm gibi olmadı gösterdiğim modelle alaks yok çok sinirlendim ağladım sinirimden

nurancım hiç korkma canım benim kardeşimle aramda 14 ay var ben 5 aylıkken annem hamile kalmış çok ağlamış bakamıcam sütten kesince bu ölür diye (ee tabi 18 yaşında cahil zamanı canım annem
annem diyoki Allah kolaylığını vermiş ben çok erken yürümüşüm 8 aylıkken çok erken çişimi söyleyip çok erken konuşmuşum hep derki başlarda zorlandım ama sonra ikiniz birden büyüdünüz hiçbişey anlamadım diyo sende korkma hayırlısı ile doğsun rabbim yardım eder

aa unutmadan benimde doğum sonrası tekbir resmim var oda iğrenç
aslında güzel pijama tk fotoğraf makinası kamera hepsini almıştık yanımıza ama o heyecenla hiçbirini kullanmadık kalkıp giyine bilirdim ama o kadar yorgun ve aç hissediyordum ki kendimi bide oğlum üşüdümü nefes alıyomu diye garip bir korkum olmuştu giyinip süslenmek aklıma bile gelmedi
bide ben normal doğum yaptım oğlum doğar doğmaz bebek hemşiresi giydirip kucağıma verdi daha doğum masasındayım ve dikişlerim atılıyo yumuk gözlü koca suratlı kırmızı-mor karışımı renkli ufacık bişeydi açıkçası bende çok ulvi duygular hissetmedim
ama unutmuyorum ilk gece gözümü kırpmadım nefes alıyomu diye dinledim sevgili annem dediki kızım uyu dinlen böyle nereye kadar devam eder delimisin sonra sonrasımı şimdi uyurken bile bakıp bakıp sevmelere doyamıyorum ter kokusunu minik ayaklarının ekşimik kokusunu bile özlüyorum akşam olup eve gittiğimde her ne yapıyor olursa olsun boynuma sarılıp bir süre hareketsiz başını gömüyo inanın insanın içi dayanmıyo ayyy yeter gözlerim doldu

noluyo kızlar ya hepiniz doğum anına gitmişsiniz nostaljimi yapıyoruz?bende anlatayım bari ben günüm geçmişti benim 43ncü haftaydı drum bugün kesin doğum olacak dedi neyse sabah 8 de hast ye giitik odam hazırdı hemen önlük giydirdiler suni sancı vermeye basladılar sancım çoğalınca epidural yaptırdık saat 3 e kadar yapmadıkları kalmadı bana suyumu patlatmalar,açılmaya bakmalar,lağma yapmalar artık ben kendimden geçmiştim ıkınmayı göstermleer derken saat 15.30 kafa gözüktü açılma 9 cm dediler ve doğum odasına aldılar tabi ben sancıdan ağlıyorum dr hemşireler kızdı daha istediğim gibi bebek aşağıya inmemiş diye bide doğum odasında uğraş ben artık yeter sezeryana alın diye ağlıyorum dr bana kızıyo derya çok geç artık hadi az daha çaba göster diye onların yönlendirmesiyle yapamadım drum derya sen nasıl ıkınabiliyosan öyle yap biz sana yardımcı olalım dedi tamam dedim artık doğurmak zorundaydım birincide ıkındım olmadı ikinicde tam oldu derken nefesimi bıraktım ama bi taraftanda bağırarak ağlıyorum 8 kişi var odada sürekli kolumdaki serum ondan ona takılıyo derken bebeğin kalp atışları zayıfladı dediler derken hadi bidaha ıkın ve sonunda oldu kafası çıktı ve ben rahatladım hemen su istedim sağolsun hemen getirdler ama çağan ağlamadı neden ağlamıyo dedim yanımdan alıp götürdüler eşim filanda kapının önünde beni bekliyolar hepsi ağlamış benim sesimi duydukça üstünü giydirmişler ilk babasına vermişler sonra bana getirdiler öpt kokladım bu minicik bebek benimdi mis gibi kokuyodu inanamadım çok güzeldiii bebeğim odama götürdüler beni o acıyla tabi ilk basta istemedim sonra yanıma verdiler koklayarak uyuduk ikimiz...anlatılmaz bi duyguydu....

ayy duygulandım he şimdi...
benim de normaldi doğumum ama bana uzaktan bi gösterdilerdi ben de kucağıma vercekler sanmıştım ama üşür die hemen götürmüişlerdi gariptir ama ben bebek yukarı götürüldükten sonra zorlandım:) o ana kadar acılar dayanılırdı ama dikişi filan hissettim eminim kucağımda oğlum olsaydı onu da hissetmeyecektim bi an evvel yukarı çıkmak istiyodum sürekli doktoruma baskı yapıyodum hadi ama bitmedi mi bitmedi mi die adam en sonunda ben de bitirmeye çalışıyorum bütün hastalarım yukarda bekliyo :) sen bizi telaşeye soktun demişti

destek mesajlariniz icin tesekkur ederim kizlar nagehan canim bizimle kiyaslarsan annem de arka arkaya 4 cocuk yapmis bizimle simdiki cocuklari ben hic kiyaslayamiyorum nedense simdikiler nmasallah

imdattttt kızlar yardım ya delirmek üzereyim hüma hiç bişey yemiooo bugün 8saat aç ladı banamısın demio ve sürekli açlıktan ağlıo mızmızlık yapıo annem geldi bugün kadını delrtti eve giderken midesi ağrıdı vallahi nolcak böle yapılan herşey çöpe gidio nereye kadar inat etcek bilmiom eşimlede tartışıoz bu konular yüzünden hiç dayanamıo kızının ağlamasına offfff...

nuran allah inandirsin ben hic o tarz seyler dusunmedim o zamanki psikolojim daha farkliydi cunku. yeni bir ulkeye geldim kimseyi tanimiyorum,sevdigim insanlardan ayrildim vs.. bunlar benim hamileligimi ve sonrasini unutturan faktorlerdi. ama sunu dusundum ben hastanedeyken mircana kim bakacak tek dusundugum buydu ama esimden baskasida yoktu bakacak... sonra lohusa halimle ev tasidik yene eve gecis derken mircan arada kaynadi gitti..mircan kardesini cok sevdi. oyle sevdiki ona bi zarar verecek korkusuyla dokunamiyordu bile.. kucagina almak istiyor ama sonrada anne acitirim diye almiyodu ama bir iki defa aldi alisinca.. sevdi optu bi sure ..efe aglayinca benden once kosuyo bakiyo hatta bi keresinde ben yemek yaparken birde baktim ki mircan efeyi yaka paca almis kucaginda bana getirmis ayyyyy bir korktumki efe dusecek diye guya acikmis yemek istemis mircanda bana getirmis ...o zaman daha yatagi yoktu efenin benim yatakta yatiyordu.. hersey zamanla oturdu yerine.... merak etme sende ustesinden gelirsin ilk zamanlar biraz zorlanirsin ama kisa surer

ilk bebiştede kafanda mutlaka bir suru soru vardı.nasıl bakarım,nasıl emziririm,nasıl uyuacak,üstesinden gelebilecekmiyım vs vs..zamanla oğreniyoruz anneliği zaten hormonlarımız,iç gudulerimiz bizi yonlendiriyor.bir çok şeyın ustesinden gelebiliyoruz,daha sabırlı daha dirençli olmayı oğrendik.bunun gibi daha bir suru sey ver.ikinciside hayırlısıyla vaktınde gelir bir kaç bocalamadan sonra hersey rayına oturur,nartanda kardeşini çok çok sever.hiç endişelenme bence..hem şimdi daha tecrubelısın eline bir bebek geldiğinde ne yapacağını biliyorsun.hersey daha kolay olacak

8 sat nasıl dayanıyor bu yavrucak,ağzında yara falan olmasın belkı yıyemiyordur.

günaydın kızlar nasılsınız bakem?biz geç yattık erken kalktık çağanın uyku düzeni bozuldu yine ne yapıcam bilmiyorum gece 12 ye geliyodu daha uyutamadım...daha uyumadıda şimdi bakalım bugün kaçta uyuyacak..

Son düzenleme:
selam kızlar cnm neden değiştirdin uyku saatlerini?
biz gece 9-10 arası uyuyoruz sonra kalkıp duruyo gerçi öksürükten bu aralar uyuyamıyor ben d ekara turp bal reçetesini yaptım içirdim baya işe yaradı bugün pek yok öksürüğü şükür, sabah 7.30 gibi kalktı gece pek uyuyamadı uyutmadı ayrıca:) sonra 10 gibi uyudu az önce de uyandı bi de öğleden sonra uykusu var yeter bence uyku düzenini biz değiştirmemeliyiz çocuk ihtiyacı kadar uyuyo
yemek konusunda da hiç mi yemiyo arkadaşım yaaa bi kaşıkla bile bazen doyuyorlar değiştir bi de özel şeyler yapmaya artık pek gerek yok ben bi tek kahvaltısını özel hazırlıyorum aslında onu da bizimle yapar ki bazen gelip yapıyo ama vitaminini kahvaltısına karıştırıyoruz ya ondan dolayı hala lapa gibi hazırlamak zorunda kalıyorum
öğlen biz ne yersek ondan didikliyo bişi yoksa eğer ona çorba yapıyoruz yumurta kırıyoruz ekmek bana bana yiyo veya salata hazırlıyoruz ondan yiyor az önce sebze çorbası vardı kıymalı yemedi mesela artık öyle çorbalar yemek istemiyorlar
gün içinde elma muz yiyor kuru incir (kesip minik parçalar halinde ağzına veriyoruz skaız gibi çiğneyip çiğneyip yutuyor) hurma ve kaju fıstık hastası aklıma geldikçe tıkıştırıyorum ağzına
ayrıca yoğurt yedirmiyorum ekşi die sevmiyo zira
ben de gece bi bardak süt içiriyorum minik kulplu bi bardağı var onunla içiyor
yani zorlamamak lazım bazen sevmediği bi şeyi zorla yediriyoruz ya iyice nefret ettiriyoruz benc
ama sürekli bi iştahsızlık varsa dr a götürmekte fayda var bi vitamin verip durumu düzeltebilir.

16 Aylık Bebekler :

Aktiviteleri taklit edebilir.
Kağıt üzerinde karalama yapabilir.
Nesneleri fırlatabilir.
6 veya daha fazla sayıda sözcük kullanabilir.
Koşabilir.
Tırmanabilir.
Ayağıyla topa vurabilir.
Televizyon izlemekten hoşlanır.
Kum ve suyla oynayarak vakit geçirebilir.
Kitaptaki resimleri anlayabilir.
Çevresindeki insanları taklit eder.
Müzikte dans eder ve zıplamaya çalışır.

17 Aylık Bebekler :

Rahatlıkla koşar.
Bardaktan su içebilir.
Merdiven çıkabilir.
Üst kısmına giydiği yelek, hırka gibi giyecekleri çıkarabilir.
Küplerden kule yapabilir.
Elektrikli aletlere ilgi duyabilir.
Resimdeki nesneleri parmağı ile işaret ederek tanıdığını gösterebilir.
Kelimeleri birleştirebilir.
Topu havaya atabilir.
Kendini ifade edebilir.
Çevresindeki sesleri taklit ederek olayları anlatmaya çalışır.
Yüksek eşyalara tırmanmaktan hoşlanır.

18 Aylık Bebekler :

Bardaktan rahatlıkla su içebilir.
Diş fırçasını kullanabilir.
Bebeğini besler.
Gösterilen bir nesneye yönelebilir.
Kaşık veya çatal kullanabilir ama bir kazaya da sebebiyet verebilir.
Vücuttaki bölgeler sorulduğunda gösterebilir.
Televizyon kumandasını ele geçirir.
Resimlerdeki nesneleri tanır.
Üstüne giydiği elbiseleri çıkarabilir.
Kum oynamaktan zevk alır.
Dışarda yürürken her şey ilgisini çeker ve dokunmak ister.
Kitap sayfalarını rahatlıkla çevirir.

Bu dönemde çocuğunuz etrafında gördüğü insanlara el sallar, gülümser, çeşitli interaktif oyunlar oynamayı sever ve basit emir cümlelerini anlayıp uygulayabilir. Bu üç aylık dönemin sonlarına doğru konuşması, mimikleri ve iletişim kurmaya yönelik çeşitli hareketleri daha anlaşılır hale gelir. Hayvan seslerini de taklit edebilir. "Hayır" kelimesini bu dönemde çocuğunuzdan sıklıkla duyacaksınız. Bu dönemin sonlarında 6-10 kelime kadar söyleyebilir, bazen iki kelimelik cümleler kurabilir.

Bu aylarda çocuğunuz çeşitli durumlara karşı olumsuz tepkiler geliştirebilir. Örneğin kızdığında ya da hayalkırıklığına uğradığında size veya yakından tanıdığı birisine vurarak tepkisini gösterir. Direktiflerinize bilinçli bir şekilde uymama eğilimi de gösterebilir. Örneğin dokunmamasını belirttiğiniz bir eşya ya da objeye sizin gözlerinizin içine bakarak özellikle dokunur. Onun söylediğiniz şeyi anladığı ve mesajı aldığından emin olduğunuz sürece, bu tip küçük inatlaşmalarına sert karşılıklar vermeyin; konuyu büyütmek yerine bir süre için görmezden gelin. Çocuğunuz bu yaşta bile doğru davranışlarının etrafındaki yetişkinlerce pozitif tavırlarla (kucaklama, öpme, gülümseme gibi) ödüllendirildiğini, yanlış davranışlarının ise olumsuz karşılandığını ya da görmezden gelindiğini farketmeye başlayacaktır.

Çocuğunuz için günlük hayat içinde alıştığı bazı rutinler bu dönemlerde çok önemlidir. Örneğin ona her gece uyumadan önce kitap okuyorsanız ve bir geceliğine bunu yapmayı unutursanız, size bunu önemle hatırlatması sizi şaşırtmasın! Çocuklar bu yaşta hayatlarını önceden tahmin edilebilir hale getiren bu rutinleri sever, böylelikle kendilerini güvende hissederler.

Artık yürüyüp konuşabildiği için çocuğunuz, etrafındaki insanlarla özellikle de kendi yaşıtlarıyla daha yakından ilgilenmeye ve iletişim kurmaya başlayabilir. Ancak hala yaşıtlarına birlikte oynanabilecek bir oyun arkadaşından çok, keşfedilecek yeni bir oyuncak gözüyle bakmaları normaldir. Eğer çocuğunuz diğer çocuklara karşı zarar verici ve sert davranışlarda bulunuyorsa endişelenmeyin ve uygun bir dille ona bu yaptığının yanlış olduğunu anlatın. Onu yaşıtlarıyla birlikte olabileceği ortamlara daha sık götürün; örneğin sizin çocuklarınızla yaşıt çocukları olan annelerle kontak kurup düzenli olarak biraraya gelebilir, çocuklarınızın da birbirlerini oyun arkadaşı olarak kabul edip sosyalleşmelerine katkıda bulunmuş olursunuz.

Bu yaştaki çocuklar için çeşitli denemelerinde başarı kazanmak çok önemlidir. Sürekli yeni birtakım aktiviteler konusunda kendilerini test eder, kapasitelerini zorlarlar. Örneğin ayakkabılarını kendileri giymeye, yüksek koltuklara ya da sandalyelere tırmanmaya, merdivenleri kendi başlarına çıkmaya çalışırlar. Bunları başaramadıklarında ya da sizin tarafınızdan engellendiklerinde ise oldukça öfkeleneceklerdir. Güvenliğini tehdit edecek bir durum sözkonusu olmadığı ve gözetiminiz altında olduğu sürece onun bu yeni denemelerini engellemeyin.

Kişilik Farkları:

Çocuklar doğdukları andan itibaren kişilik özellikleriyle birbirlerinden ayrılırlar. ABD New York Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada uzmanlar çocukları doğumlarından itibaren mizaçları bakımından 3 gruba ayırmıştır:

1. "Kolay" çocuklar olarak tabir edilen ilk grup uyumlu; yemek ve uyku düzenleri açısından problemsiz; etraflarındaki yenİ insanlar ve durumlara kolay adapte olabilen çocuklardır.

2. İkinci gruptaki çocukların yeni durumlara ve insanlara uyum sağlamaları biraz zaman alabilmekte; yemek ve uyku düzenlerinde bazen sorunlar görülmekte; bu çocuklar kimi zaman etraflarına karşı olumsuz davranışlar sergileyebilmektedir.

3. Uzmanlar, "Zor" çocuklar olarak nitelenen üçüncü gruba her 10 bebekten 1'inin dahil olduğunu belitrmektedir. Bu çocukların yemek ve uyku alışkanlıkları oldukça problemli ve düzensizdir; sık ve yüksek sesle ağlarlar ve etraflarındaki yenilik ve değişimleri kolay kabullenemezler.

Çocuğunuzu büyütürken bu tarz kişilik farklılıklarının olabileceğini gözönünde bulundurun ve çocuğunuzu, yaşıtlarıyla kıyaslayıp gereksiz endişelere kapılmayın. Çocuğunuzun kişilk özelliklerini iyice anlamanız, onu yetiştirirken sizin için faydalı olacaktır.

Huysuzluk Nöbetleri:
Bu dönemlerde çocuğunuz, istediği birşeyi yapmadığınızda ya da istemediği birşeyi yapmak zorunda kalınca, kimi zaman ise ortada görünür hiçbir sebep yokken huysuzluk ve ağlama nöbetlerine tutulabilir. Bu nöbetler özellikle diğer insanlarla birarada bulunduğunuz mekanlarda sizin için zor ve yıpratıcı olabilir. Örneğin kalabalık bir markette, kasada ödeme için kuyruk beklerken çocuğunuz aniden bir ağlama krizine tutulabilir, kucağınızda hiddetle tepinmeye başlar. Sebep beklemekten sıkılması ya da elindeki kurabiyenin tadnı beğenmemesi olabilir. Bu nöbetlerin oluşma sebepleri tam olarak açıklanamamakla birlikte, kimilerine göre bu bebeklikle çocukluk arasında yaşanması olağan bir geçiş dönemi, kimilerine göre ise küçük çocuklar için çözemedikleri ya da anlayamadıkları durumlar karşısında bir rahatlama, stresi dışa vurma yöntemidir. Bu nöbetlerin çocuk açken, yorgunken ya da aşırı uyarılmış durumdayken daha sık meydana geldiği belirlenmiştir. Ancak sebep her ne olursa olsun, çocuğunuzu büyütürken bu tip huysuzluk nöbetleriyle karşılaşmanız kaçınılmazdır. Bu nöbetlerle daha kolay başa çıkabilmeniz için aşağıdaki yöntemler faydalı olabilir;
. Çocuğunuzun huysuzluk nöbetlerini inceleyip analiz etmeye çalışın. Hangi durumlarda daha sık bu nöbetleri yaşıyor belirleyip onu bu durumlardan uzak tutmaya çalışabilirsiniz.
. Çocuğunuzla ortaklaşa yaptığınız bir aktiviteyi sonlandırırken bunu aniden değil, alıştıra alıştıra yapın. Çocuklar genellikle ani değişikliklerden hoşlanmaz ve bunlara karşı olumsuz tepkiler verirler.
. Eğer çocuğunuzun bir ağlama nöbetine kapılmasıyla sonlanacak bir aktivite ya da oyun içinde olduğunu hissederseniz, bunu bir an önce sonlandırıp çocuğunuzun dikkatini başka bir yöne kaydırın.
. Huysuzluk nöbetleri kalabalık içindeyken daha kötü bir hal alır. Bu sebeple çocuğunuzun huysuzlaşmaya başladığını hissettiğinizde onu sakin ve kalabalıktan uzak bir mekana getirip, rahatlaması ve sakinleşmesi için ona zaman tanıyın.
. Bu nöbetler esnasında soğukkanlı ve sabırlı olun. Sizin de sinirlenip bağırmanız sadece durumu daha da kötüleştirecektir.

Aşılar:

18. ayda bebeğinizin 5li karma aşısının (Difteri, Tetanoz, Boğmaca, Çocuk felci ve Menenjit aşısı) tekrar dozunun ve Hepatit A aşısının 2. dozunun uygulanması gerekmektedir.

Bebeğinizin gecikmiş aşıları varsa hala tamamlayabilirsiniz. Nasıl tamamlayacağınız konusunda hekiminize danışınız.

ahhh canim senin de isin baya zormus yeni bir sehri birak ulkeye gitmissin o dusunceler on plana cikmis ev tasimissin yine bebek ikinci planda kalmis ben su an ikisine yetebilecek miyim ? endisesi tasiyorum nartan pek laftan alamiyor ki henuz eminim kardesini sever oksar oper nazik nzik davranir bizi bile bir kere isirmadi sacimizi cekmedi oyle bir cocuk degil biliyorum da ustume cok dusuyor surekli anneee anneeeee....

ogrendik evet meralcigim anne olmayi ogrendik ve becerdik te sanirim elimizden geldigi kadar ama nertan bana bagimli oldu eskiden bu kadar uzerime dusmezdi surekli anne anneeee oynadigi oda da kanepede yatsam yanimda tepemde illa benimle olmak istiyor sanki gitmisim gibi iste boyle olunca bebekle ilgilenirken onu emzirirken nolacak kendini dislanmis hisseder mi tabi ki onu da opup
koklayacagiz ama bebegin daha cok bakima ihtiyaci olacak iste bunlar beni dusunduruyor ....

slm hanımlarrrr
şekercik negüsel şeyler paylaşmışsın cnm allah çok şükür büyüdü bizim bu kuzular ya artık keyifli zamnları birde yeseler uyusalar tam olucakta neyse bugünümüze şükür
bizimkie bu ara hayıra taktı ne dersek başını geriye itip hayır diyor aslında pek kelimesi yok geç konuşucağını düşünüyorum anne ,baba ,hadi(adi),gel,al(a a a ),ver,dede,merve,hayır,abla(aba),abi
sayılı kelimmeiz var bugünlerde kedi diyor birde ama hayıra takmış vaziyette ne dersek hayır ama normalmiş yazıdada okudumya oyun gibi hayır demek onlar için nuran doğum yaklaştı çok seviniyorum ve tebrik ediyorum vallhi ikinciye nasıl cesaret edicez bilemiyorum

tesekkurler canimcim yaklasti evet heyecan dorukta :::))))) siz cesaret edemeyeceksiniz kizlar anlasildi ancak supriz yumurta olursa olacak... saka bir yana allahim hayirlisini versin hepinize de.....
ayyy benim soylenmelerimden dolayi da korkup vazgecmeyin himmm guzel yanlarini da dogunca anlatacagim tabi ki

hayyy allah bak sen su bidiga hayir diyor demek kelimeleri normal nartan bey de papagan gibi ne dersek keyfi yerindeyse tabi tekrarliyor gecenlerde araba dedi en cok anneeeeeeiiiiiii gibi birsseyker diyor baba dede havhav gec mi kaldi ki sanmiyorum kuzenimin oglu nartan dan 5 ay buyuk hala birseyler soyleyemiyormus ona bakarak bizimkiler cok iyi masallah....

cnm seni okadar iyi anlıyorumki 2 gün bile aç duru gibi vaziyetteydi benimkide yemeği görünce çığlıkla kaçıyordu hep iştahsız ama bazen iyice abartıyorlar şu aralar iyi allaha şükür en azından öğünlerini yiyor fazlasınıda beklemiyorum zaten dönemseldir kesinlikle normale dönecektir ama sabrını zorluyorlar insanın yaptığı hiç bişeyden keyif alamıyor insan onun aç olduğunu düşündükçe

ay canım sorma ya öğün saati geldimi kalbim çarpıo artık inan hiç mi bişey sevmez ya katıla katıla ağlıo napıcam bilmiorum inşallah geçicidir yoksa ben kafayı yerim bu şekilde babamızda kızıo bırakk dio ağlayınca bende zorluyorum kan şekeri falan düşer diye bu çocuklar anneleri mahvediolar ama bi gülücükleri yetio işte allahım sağlık versin amin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…